Jump to content

Ateist Forumda Değerli Bir İnsan Tanıyormusunuz...

Recommended Posts

nedenleriyle birlikte, bu sıtede Ateist FORUMDA yazılarını okuduğunuz, fikirlerine, yaklaşımlarına, davranışlarına değer verdiğiniz kimse varsa gerekçelerinizi belirterek açık açık isimlerini belirtiniz lütfen .....

Bakın tekrar ediyorum Bu sitede olacak öveceğiniz kişi.........

Burda kesinlikle sevilmeyen beğenilmeyen nefret edilen kişileri belirtmeyelim

bu başlık sadece aramızdaki değerli insanları bilmemiz içindir....

moderotörden rica ediyorum şimdiden

nefret hoşlanmama belirten

aşşağılama dolu yazılar olursa derhal silinmesi ve lütfen bu tip yazılara muhataplarınca cevap verilmemesi......

tarihinde biri tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bazı deistler ve genco

Kemalist Müttaki, beni neden yazdığını anlayamadım. Açıklarsan sevinirim.

Benim için bu forumda 2 tane değerli insan vardır(başkaları da varda, onların yeri ayrı). IFeelGood ve Satsuma.

Satsuma'yı gerçek hayattan da tanıyorum. Sevdiğim ve saydığım bir insandır. Görüşleri, görüşlerini anlatma şekli, güleryüzlülüğü ve daha bir sürü özelliğiyle tanıdığıma sevindiğim bir insandır. IFeelGood ablam ise, herhalde bana bu forumda en çok yardımcı olan kişi olmuştur. İyi kalpli, yardımsever, açıkgörüşlü. İkisinin de yeri bende ayrıdır. İkisine de teşekkür ederim.

Sitelerde Paylaş

Yumuşak başlı birisine benziyorsun, yorumlarından anladığım kadarıyla diğerleri gibi müslümanlarla dalga geçmek için burada değilsin veya en azından ben o yöndeki bir yorumuna rastlamadım. Arkadaşların gibi artniyetli bir şekilde İslamiyetle alakasız bir veriyi sanki İslamla alakalıymış gibi sunup Müslümanlara belden aşağı vurmuyorsun. (İslamiyetle alakasız bir veriyi sanki İslamla alakalıymış gibi sunduğun olmuştur mutlaka ama bunu artniyetli olarak yaptığını düşünmüyorum) Genelde arkadaşların sıkştıklarında hakaret ederek oradan çıkmayı tercih ediyorlar. Kompleksliler ve hatalarını kabul etmiyorlar. Sen öyle değilsin, genelde lafını objektif bir şekilde söyleyip okumaya geçiyorsun haklı çıkmak için bilinçsizce karşı tarafa saldırmıyorsun. Senin gibi bi kaç kişi daha var ancak ilk aklıma sen gelmiştin.

Sitelerde Paylaş

El Velehan vardı, şimdi yazıyor mu yoksa nick'i değişti mi bilemiyorum, Ya Srebrenica Ya Ben-u Kureyza başlığını hiç unutmadan alıntıladım, gönlüm el vermez unutulmasına, tıklayın:

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=7026

Sexy Huri vardı, anibal, pante, charles darwin, daha eski moderatörleri -bilen bilir-, simdi isimlerini yazmak yasak mı bilemem, çok emek verdiler.

Hacı'yı drekinci'yi kimse sevmez, ben severim...

artık değişiyoruz, öfkenin dozu hızı azaldı mı forumda, ileney gibi müslümanlar yok mu forumda, direnen mızıkacı müslümanlar fazla kalmadılar, eğlenecek adam ve madam kalmadı mı yoksa, eskiden cahalet daha belirgindi :)

Sitelerde Paylaş

Ben de uzun zamandır forumu takip ediyorum ve elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum çoğu katılımcıyı.Çok değerli insanlar var burada gerçekten bilgisinden faydalandığım.Ama ben ateist ve müslüman veyahut herhangi bir sınıflandırma yapamıyorum maalesef bu kişiler arasında,kusura bakmayın :)

Mesela müslüman olarak kendini niteleyen şahıslardan Temple gardin zannedersem nicki,beni çok etkiliyor ve açıkcası yazdıklarını okumak hoşuma gidiyor.Aynı şekilde müslüman olarak osarıcı da elinden geldiği kadar objektif olmaya çalışan bir forum katılımcısı.Hacı ve İfeelgood da okuduğumda bilgilendiğim ve objektiflikleriyle hoşuma giden katılımcılardır.Kalp kırmadan ve hakaret etmeden,iş olsun diye yazanların bile mutlaka gönüllerde bir yeri vardır.Herkesin fikrine saygı duymak ayrı,herkesin insanlığına saygı duymak farklı şeyler bence.Bu dengeyi kurmak önemli şahsım adına.

Sitelerde Paylaş

haddim olmayarak bu konuya cevap verme ihtiyacı hissettim ( hadi oradan neden haddim olmayacakmış )

uzun zamandır yazmıyorum foruma. bayağı bi sürede uzak kaldım.

geçen zaman zarfında gelenler olmuş. gidenlerde olmuş.

lakin gelenler gidenleri aratıyor desem. yalan olmaz. zira bu kadar salak bi site populasyonu görmedim. yukarda allah var! (dermişim.)

soruyorum?

hallaç nerede?, freewill nerede? crow nerede?

Sitelerde Paylaş

Çok kişiyi tanımıyorum.

Konuyu saptırmaya çalışmayan herşeyi dinle yada dinsizlikle alakalandırmayan birkaç ateist ve müslüman arkadaşımız var.

Onların yorumlarını sevdim nicklerini hatrlayınca yazarım.

Bazıları ile fikir ayrılıklarım olsada konuşma adabına uygun şekilde fikirlerini belirtiyorlar.

tarihinde difficulty tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

İnsanları değerlendirmek zor iştir.

Her insan bir başkasını değerlendirirken, kendi değerleri, kendi ölçüleri uyarınca değerlendirir. Kendi kafasına, kendi düşüncelerine en yakın olanları beğenir. Bunlar tabiatıyla subjektif değerlendirmelerdir. Ancak kişileri objektif olarak değerlendirmek de mümkündür. Ve bunların kriterleri de ortaya konulabilir. Örneğin herhangi bir mesleği, herhangi bir konudaki bilgisi, objektif değerlendirme kriterleri arasında sayılabilir.

Bir insanın herhangi bir konuda düşüncelerini nasıl ifade ettiği değil de, ne söylediğine bakarak değerlendirmek de bir bakış açısıdır.

Genel olarak, akıllı canlılar olması nedeniyle tüm insanları ayrı bir kategoride tutar, hepsini beğenir takdir ederim.

Ancak bu beğeni elbetteki tekdüze değildir.

Bu biraz şuna benzer. Eğer 10 üzerinden değerlendirme yapacaksam. insan olana 6 dan aşağı değer vermem.

En başa objektif kriterleri koyarım. Mesleğinde usta ve bilimsel bilgisi olan en üsttedir.

Sonra dünya görüşü gelir. Diyalektik ve tarihi materyalist olup olmadığına bakarım.

Sonra ahlaki değerler gelir. Dürüst, söylediklerinde samimi ve karşısındakilere saygılı olması önemlidir. En sonra da üslup yani düşüncelerini ifade ediş biçimi gelir.

Bu kriterler ışığında ateistforumda tanıdıklarımı sıralamaya koymaya kalkışsam, uzun uzun düşünmem gerekecek. Ve isimlerini söyleyemediklerime haksızlık yapmış olacağım.

Bir başka handikap, pek çok üye birden fazla nik ile tartışmalara dahil olmasıdır.

Ayrıca A konusunda gayet tutarlı fikirleri olan birinin, B konusunda pek de değerli olmayan fikirleri ile karşılaşınca kendi açımdan değerlendirmesi zor olmaktadır.

Bir de foruma emek verme açısı var. Emeği en kutsal değer olarak gören biri olarak, bazı üyelerimizin foruma verdiği emeği göz önüne aldığımda, en üst sıralara koymam gerekir diye düşünüyorum.

Sonuç itibariyle bu başlıkta, üyeler birtakım isimler görmek ister.

Ben de sıralamamı yapayım.

Başta Deicide,

Hacı, mantık, anibal, IFeelGood, xislam, DreiMaLali

Hallac, crow, freddie, balaban, karabudun, Pante

Kireç, fuzuli, bergüzar, mask,

Astur, Ludwig, Ercument, DEHA

Tabi aralarında ne gibi anlaşmazlıklar olduğunu bilmediğim, Vlad, Oğuz,

Önceki iletilerde benim de ismim geçmiş, memnun oldum tabi. Zaten herkes tarafından beğeniliyor olsaydım, ben kendimi beğenmezdim. İyi ki beğenmeyenler de var. Hayat çelişkilerle dolu, İstisnasız herkese yaranan birinde mutlaka bir yamukluk vardır.

Sevgiler.

Sitelerde Paylaş

Mantık, Hacı, IFeel, Xislam,Anibal, Rochader, Pante, Mohammed, DrEkinci ve DreiMalAli. Bana kalırsa forumun demirbaşları ve yangında ilk kurtarılacaklar bu arkadaşlar :)

Bunun dışında Pante ve Kastor'un politikayla ilgili yazılarını severek okuyorum.

tarihinde PearlyGates tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...