Jump to content

Dünya düz mü?


Recommended Posts

Irak'ta televizyona çıkan bir müslüman Dünya'nın düz olduğunu iddia ediyor. Tarafsız bir gözle okuyan herkesin fark edebileceği gibi Kuran'da Dünya düzdür. Adam da bundan hareketle Dünya'nın düz olduğunu söylüyor. İşte dinlerin insan zihnindeki etkilerinden yalnızca birisi.

İşte o tartışma:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya düzdür diyene Ana Avrat dümdüz gideceksin.

Sen düz diyordun, bak dümdüz oldu diyeceksin peşine de.

Ben diyorum, her zaman dedim.

Güçlü Ateist olmayan herkes bozuk bilinçlidir, rahatsızdır.

Haklısın, bazı kişilerin seni sinirlendirebilecek davranışlardan uzak durması gerekiyor özellikle de dincilerin :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki bu dunyanin okuzun boynunda oldugu donemini Kuran yaziyor mu? :D

Aslinda dunyanin yuvarlak oldugu okullarda bir zamanlar ogretiliyordu. Hani su geminin once direkleri, sonra guvertesi ve en sonunda da yuzen kisminin gorundugunu. Zannedersem Macellan'in dunya'yi bir noktadan baslayip ayni yere gelerek dolasmasindan onceydi.

Zavalli Galile bosuna mi asildi, yani!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seni tekrar görmek ne güzel evrensel hocam,iyisindir umarım?

Ayet değilde öküzün boynunda balığın sırtında olduğuna dair hadisler var,hatta bu balık kıpraşınca deprem oluyor :D

Sagolasin, tesekkurler. Umarim sen de iyisindir.

Yaw, aslinda o kadar basit ki, soyle uzaga bak yer yuzu ile gokyuzunun birlestigini gorursun. Bu o devirde de boyleydi, bu devirde de. Aslinda anlamadigim, Macellan ve Galile'nin dunyanin yuvarlikligini ispat icin bu kadar ugrasmasi ve canindan olmasi.

O devrin avukatlarinda da is yokmus. Bir Galile'yi savunamamislar. Gerci akil kendini bir seye inandirdiysa onun aksini bir akla kabul ettirebilmek yerine deveye hendek atlatmak daha kolaydir.

Oyuzden akil bir seyin dogruluguna kendini inandirmis sa, agzin ile kus tutsan bostur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

He was sentenced to formal imprisonment at the pleasure of the Inquisition.[52] On the following day this was commuted to house arrest, which he remained under for the rest of his life.-Alinti-

Evet, hakliymissin. Benim aklimda yanlis kalmis. Duzelttigin icin tesekkurler.

Mahkemenin ertesi gunu ev hapsine alinmis ve olene kadar zamanini oradagecirmis.

tarihinde evrensel-insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarihte "beni assanizda, kessenizde dunya yuvarlaktir ve donuyor" dedikten sonra oldurulmedi mi?

Biraz daha bilgi verir misin?

Wikipedia her ne kadar cok guvenli bir bilgi kaynagi olmasa da, genelde basvurdugum bir sitedir:

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_affair

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

Link to post
Sitelerde Paylaş

Wikipedia her ne kadar cok guvenli bir bilgi kaynagi olmasa da, genelde basvurdugum bir sitedir:

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_affair

http://en.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

Wiki'nin Turkcesi ile Ingilizcesi ayni degil. Ingilizcesi guvenlidir. Turkcesi ise tercume olarak tercume edenin kendi subjektif yorumunu da icerir. Ayrica eksiktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kim dünyanın yuvarlak olduğunu iddia ederse küfür ve delalete düşmüş olur. Çünkü bu iddia hem Allah’ın, hem Kuran’ın, hem Peygamber’in reddidir. Bunu iddia eden kişi tövbeye davet edilir. Ederse ne ala! Aksi takdirde kafir ve dinden dönmüş bir kişi olarak öldürülür ve malı da Müslümanlar’ın hazinesine katılır.

Eğer ileri sürdükleri gibi Dünya dönüyor olsaydı ülkeler, dağlar, ağaçlar, nehirler, denizler bir kararda kalmazdı. İnsanlar batıdaki ülkelerin doğuya, doğudaki ülkelerin batıya kaydığını görürlerdi. Kıble’nin yeri değişir, insanlar kıbleyi tayin edemezlerdi. Velhasıl bu iddia sayması uzun sürecek birçok nedenden dolayı batıldır.”

Bu fetva ünlü Suudi şeyhi Abdül Aziz Bin Baz'a ait. Hem de 1975 tarihli.

Dünyanın düz olduğu iddiaları sadece müslümanlardan gelmiyor.

Örneğin merkezi Amerika'da olan dünya düz derneği var:

The flat earth society

tarihinde Pante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran dünyanın halı gibi yayılmış olduğunu söyler (Gaşiye-20 Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıştır!). Benzer şekilde güneşin de kıyamette dürüleceğini belirtir, çünkü Kuran güneşin bir küre değil, tepsi gibi düz (Tekvir-1 Güneş, dürüldüğü zaman) olduğunu sanır. Kuran hızını alamaz gökyüzünü de kıyamette düreceğini ve hatta ne şekilde düreceğini bile izah eder (Enbiya-104 Yazılı kağıt tomarlarının dürülmesi gibi göğü düreceğimiz günü düşün. Başlangıçta ilk yaratmayı nasıl yaptıysak, onu yine yapacağız. Biz bunu muhakkak yapacağız.) Kuran'a göre güneşin battığı yer vardır ve bu yere gidilebilir; Kehf-86 Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar buldu. Orada bir kavim gördü. "Ey Zülkarneyn! Ya cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın" dedik.

Din alimleri ise Kuran hakkında asla şüpheye düşülmemesi, söylenenlerin yorumlanmamasını gerektiğini, bunu yapanların mürted (dinden çıkmış) olacağını söyler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

dünyanın düz olduğunu anlatan Kuran ayetlerini yazabilirmisiniz.

Kuran'a göre Dünya düz olup evrenin merkezi kabul edilmiştir. Bu anlayışa göre dönen Dünya değil, onun etrafındaki 7 kat göktür. Kuran'a göre yıldızlar en alçak yani Dünya yüzeyine en yakın gök cisimleridir. Mülk suresi 5.ayet

''Andolsun ki biz en yakın göğü kandillerle (yıldızlarla) süsledik, onları şeytanlar için taşlama araçları kıldık ve onlar için alevli ateş azabı hazırladık.''

Daha can alıcı olan başka bir ayet ise Keyf suresi 86. ayettir.

''Sonunda güneşin battığı yere kadar ulaştı ve onu kara balçıklı bir gözede batmakta buldu, yanında bir kavim gördü. Dedik ki: 'Ey Zu'l-Karneyn, (istiyorsan onları) ya azaba uğratırsın veya içlerinde güzelliği (geçerli ilke) edinirsin''

Görülüyor ki, Kuran'a göre insan dünya üzerinde yürüyerek güneşin battığı yere ulaşabiliyor ve güneşin kara balçıklı bir suda battığını görüyor. Bu ifadeden muhammedin dünyayı tepsi gibi düz sandığı anlaşılıyor. dünyanın yuvarlak olduğunu bilseydi, kişinin dönüp dolaşıp yola çıktığı noktaya geleceğini söylerdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...