Jump to content

Ateistler neden hırsızlık yapmaz?


Recommended Posts

Yahu dostum sen ne diyorsun o beni yanlış anladı. İnsanlara hırsızlığı öneriyormuşum falan sandı ama benim gelip buraya yazmam düşüncelerimi açıklamam öğrenmek için.

Ben böyle düşünüyorum. Ne diye forumdan atıyorlarmış hemen.

Lan bu forumda da ateist oldum diye yazarsan çok saygıyla karşılanıyor. Müslüman oldum diye yazarsan geçmiş olsun yok Allah kurtarsın :D vs dalga geçiliyor.

ifeelgood kendi diyor zaten bu forumda her türlü insanı bulabilirsin diye.

ben tutup müslümanlığı övmüyorum.

freand.

sen bir piyonsun !!

gelip amerika islamı bitirmek için birşeyler yapıyor.

geliyor buraya yazıyorsun aha islam böyle birşey diye

lan salak. sen buna inanıyormusun ?

yani tutup biri deminden dediğim gibi Allahu ekber diye adam kesse sen buraya konu açacaksın islam böyle birşey diye.

seninle tartışmaya bile girmem ben sen defol bu siteden.

önyargıların var senin

Ulan gerzek, sana müslümanlığı övdün diyen oldu mu? Asıl ön yargılar senin.

Bu arada Allahu Ekber deyip insan doğramak İslamın emridir zaten. Tüm müslümanların kafa kesmemesi onların kendi çelişkisi.

Bu arada boş yere çırpınma seni yakında yine kovacaklar zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 286
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ulan gerzek, sana müslümanlığı övdün diyen oldu mu? Asıl ön yargılar senin.

Bu arada Allahu Ekber deyip insan doğramak İslamın emridir zaten. Tüm müslümanların kafa kesmemesi onların kendi çelişkisi.

Bu arada boş yere çırpınma seni yakında yine kovacaklar zaten.

of of bak yine yaptın yapacagını.

demek istediğim buydu. annenizi babanızı falan kesin diyor zaten.

neyse dostum seninle polemiğe girmeyecem.

asıl ön yargılı sensin angut

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben aslında kendimi merak ediyorum.

Küçükken psikopatlar deliler nasıl düşünür diye merak ediyorum. Ulan ben şimdi öyle miyim :D

Ben kendimi gayet normal hissediyorum ama.

Benim bildiğim, onlar da kendilerini gayet normal ve haklı görüyor. İnsanda öyle türlü savunma mekanizmaları var ki, aklın durur.

Sen şimdi burada yaptığın son derece kötü bir işi normal bir şeymiş gibi algılamamızı ve tartışmaya çalışmamızı istiyorsun.

Sen bir akıl hastası mısın (bana sorulursa kesin olarak "evet" derim çünkü söylediklerin yalan olsa bile gelip burada bu tür bir oyun oynamakta ısrarcı olman sağlıksızlık belirtisi. Ama zaten sen ısrarla yalan söylemiyorum deyip iyice sapıtıyorsun), değil misin, kendini anlamaya çalışan bir acemi filozof musun, yoksa atılmadan önce yazdıklarında olduğu gibi ta çocukluğuna dönüp annele ve çevrenle olan sorunlu ilişkilerini adeta dalga geçerek anlatıp içini boşaltmaya çalışan biri misin, vallahi de billahi de umurumuzda değil.

Git, ne halin varsa gör. Ateizm, böyle sorunlu kişilikler tarafından tartışılacak bir şey değil. Sadece ateizm değil, herhangi başka bir ciddi konu da tartışılmaz seninle.

Biz şimdi seni normal bir insanla konuşur gibi karşımıza alamayız ki. Bu delilik olur..

Senin tüm düşünce sistemin sorunlu. Sağlıklı işleyen bir aklın yok, zaten söylediklerin baştan sona yanlış.

Özeti şu..

Sen doğrularını, kendine olan saygısını tamamen yitirmiş, topluma zararlı bir pisliksin. İnsanların hesaplarına girip paralarını çaldığını söyleyen, bununla adeta gurur duyan, kaçak göçek yaşayan bir hırsız, bir suçlusun. Şu halinle oturmuş ateizm teizm tartışıyorsun..

Bu gelişinde epeyce bir ayrıntı da anlatmışsın. yani nasıl oluyor da yakalanmıyorsun, Diyarbakır'daki insanları soymayı neden özellikle tercih ediyorsun gibi ayrıntıları, teknik olarak açıklamaktan geri durmamışsın.

Bizim aramızda senin gibilerin yeri yok. Hiçbir yerde yok.

Lütfen bir daha gelme bu foruma. Gelirsen, şimdi olduğu gibi görür görmez atacağız seni.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Yakalanmayacağınızdan emin olduğunuz bir durumda, sizi bundan alıkoyan şeyin mantığı nedir?*

* Tüm ateistler hırsızlık yapmaz gibi bir genelleme yaptığımı sanacak olanlar için hatırlatma, yapmayan ateistlere yöneltilmiş bir sorudur.

çok güzel bi soru brutal

insanın etik olmayan hareketten kaçınma sebebi cezalandırılma korkusu ya da allahın sevgisini kaybetmekse o insana acırım ben

sen başkasına ait bişeyi çalarsan başkası da sana ait şeyleri çalar ve toplumun düzeni bozulur.

yanıt bir:toplumun düzenine ve huzuruna aykırı olmamak için

ben çalarsam birileri mağdur olacak başkasının mağduriyeti beni mutsuz eder yanıt iki

her insanın kendine saygısı vardır.bi insan istediğini ancak çalarak elde edebiliyorsa o insan yetersizdir ve saygı 'yetersizlik' sıfatını barındırmaz.benim öz saygım herşeyden daha pahalı diye düşünmeli insan yanıt üç

insandaki adalet ve eşitlik arayışı akılcı düşünen bir beyinden kaynaklanır.adalet ve eşitlik temelinde yaşayan insan bu ilkelere zıt olan hırsızlığa kalkışmaz

ateistler de müslümanlar da hırsızlık yapabilirler.müslümanlar allah korkusunu ateistler de adalet anlayışını taşıyor olabilir ama kimse inandığı değerlere yada dine tamamen bağlı değildir zaten

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Çalma eyleminin bir sınırı olduğunu düşünüyorum.Mesela bir şahsın elinde olan değerli birşeyi çalmak eğer onun sahip olduğu tek değerli şey gerçeğini hesaba katarsak yanlış bişey, neye göre yanlış vicdana veya adalet anlayışımıza göre tabiki.Ama büyük alışveriş merkezleri büyük parakende marketlerinden bişeyler aşırmanın vicdanen rahatsızlık verici bi tarafı bulunmamakla beraber,kapitalist sistemin kendisi hırsızdır zaten diyerek yaptığımız fiile akla yatkın bi bahane uydurmak son derece yerindedir.Lakin yakalandıktan sonra hakimin karşısında bu adam b.alışveriş merkezinden bişeyler çalmış zaten sistemde hırsız demiyolar gözünün yaşına bakmıyolar adamın kodese atıyolar,bide sabıkan oluyo,bide hırsız olarak mimleniyorsunuz:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazen hırsızlık yaptığımı düşünürüm işte bir kuyumcu vitrini önünden geçerken o bileziklere bakarım kendi kendime ah şunlar benim olsaydı derim,sonra onlara sahip olmak için yaptığın şeyin sadece onları olduğu yerden haksız bir şekilde almak olduğunu beynim bana geri iade eder ve bunun hoş bir iş olmadığını düşünür ve kabul ederim, yolda yürürken gördüğüm 10 lirayı eğilip alır etrafıma bir bakınırım para arayan biri varmı diye yoktur zaten..parayı elimde tutar cebime bile sokmam dilenciye falan rastlarsam veririm yoksa bir yardım kutusuna vs gibi bir yere bırakırım..tabiki ilk fırsatta, bulduğuğum parayı kendi adıma kullanmak bana değişik bir duygu utanç gibi değilde yani ayıp bir şey olduğunu bilincim devamlı hatırlatır..Hatta öyleki başkasından duyduğum bir epriyi bile yeri zamanı gelmiş ve yapmış ve herkes gülmüşse bende bunu duyduğum kişiden olduğunu söylerim (Telif hakkı) iş hayatında amir durumunda olanlar genelde alt elemanlardan gelen güzel fikirleri uygulamaz daha sonra kendi fikri gibi sunar ki en adi hırsızlık sınıfından biridir..Banada gelen fikirleri sahibinin adıyla sunarım,yada uygularım..Hırsızlığın tanımı ve kapsamı gerçekten çok geniş..Ama karnım çok açsa masada duran ekmeği sahibi kimdir diye sormadan koparıp yiyebilirim, birinin masasından ataç,toplu iğne vs ihtiyaç durumunda alır kullanırım..vs vs..

Sonuç olarak ateistler neden hırsızlık yapmaz gibi bir genelleme yapmak da doğrumdur,her insan hırsızlık yapabilir.

tarihinde ziobelle tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yakalanmayacağınızdan emin olduğunuz bir durumda, sizi bundan alıkoyan şeyin mantığı nedir?*

* Tüm ateistler hırsızlık yapmaz gibi bir genelleme yaptığımı sanacak olanlar için hatırlatma, yapmayan ateistlere yöneltilmiş bir sorudur.

bu konunun ne ateistlikle nede müslümanlıkla lakalı olmadığını biliyormusun.

Müslüman hırsızlar Hristiyan katiller yahudi caniler yada ateist iyiniyetciler olabilir bunlar tamemen insanın öz yapısıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu konunun ne ateistlikle nede müslümanlıkla lakalı olmadığını biliyormusun.

Müslüman hırsızlar Hristiyan katiller yahudi caniler yada ateist iyiniyetciler olabilir bunlar tamemen insanın öz yapısıdır.

Bizim konuyu hortlatmışlar yine, ipini koparanda gelip tartışmalardan hiçbirşey okumadan ilk iletime böyle saçma sapan yorumlar yapıyor.

Sanki ben hırsızlığın belli bir zümreyle alakalı olduğunu, başka hiçbir kesimde görülemeyeceğini falan iddia etmişim gibi..

Aksine üstüne basa basa herhangi bir genelleme yapmadığımı, ateistlerden hırsızlık yapmayanların mantıklı gerekçelerini sorguladığımı belirtmişim, nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum ki?

tarihinde BRUTAL tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ahlakın kökeniyle ilgili bir sorun bu galiba...

bir şey neden kötüdür yahut neden kötü değildir de iyidir...

bunun acaba herkes tarafından reddedilemeyecek bir tanımı tarifi açıklaması var mıdır...

hırsızlık kötü bir şey midir gerçekten...

ve neden kötüdür...

ve kötü olanı neden yapmamalıyız...

işin dibine inince iyiyle kötünün birbirinden çook ta uzak şeyler olmadığı zannına düşülmesi de gariptir...

tarihinde kirec tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistin hirsizlik yapmama nedeni evrimsel gelisimiyle alakalidir, empati filan, topluma zarar verip yok edecek davranis sonunda bireye zarar verir.Yani hirsizlik kisa vadede yarar uzun vadede insana zarar verir.Baska yolunu bulmaliydik, buldukta.

Ben BRUTAL sana soruyorum, neden asit, bazla reaksiyona girer?

Neden dunya bizi ceker?

Neden guneste fuzyon reaksiyonlari gerceklesir?

Hepsinin belli bir sebebi var iste.Sanki ateistin yakalanmayacagini bilmesine ragmen calmamasinin bir sebebi yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kötünün altını deştikçe ortaya zararlılık çıkıyor...

iyinin altından da fayda...

yaşam sağlık varlık en temel iyilerdendir...

ve yaşama sağlığa varlığa olumlu katkısı olanlara iyi olumsuz katkısı olanlara kötü diyebiliriz...

hırsızlık yapanın yaşamına sağlığına varlığına az da olsa bir olumlu katkısı görünse de olumsuz etkisi de yüksek ihtimalle görülecektir...

kar zarar hesabı yapıldığında zarar hanesi daha ağır basar...

hırsızlık esnasında yakalanmak var sonrasında yakalanmak var hapse girmek yaralanmak hatta öldürülmek var...

bu durumlar yaşama büyük negatif etkileri olan yani kötü şeylerdir...

ve kötülükten yani zararlıdan uzak durmak yaşamın temel koşuludur...

atesit de teist de bu koşula uymak zorundadır...

peki kötülüğü işleyen neden işler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim konuyu hortlatmışlar yine, ipini koparanda gelip tartışmalardan hiçbirşey okumadan ilk iletime böyle saçma sapan yorumlar yapıyor.

Sanki ben hırsızlığın belli bir zümreyle alakalı olduğunu, başka hiçbir kesimde görülemeyeceğini falan iddia etmişim gibi..

Aksine üstüne basa basa herhangi bir genelleme yapmadığımı, ateistlerden hırsızlık yapmayanların mantıklı gerekçelerini sorguladığımı belirtmişim, nerenizle okuyorsunuz anlamıyorum ki?

Kesinlikle okuyor ve anlamıyorsunuz.

Aklınızın cevaplarını kendinizin aklınızdaki cevaplarınızla cevaplıyor ve sınırını belirlediğiniz cevaplarla çevreye şekil vermeyi planlıyorsunuz. İşte insan Öz yapıda budur.

:) Demekki sorunu anlamışım ve Kapalı bir cevap vermişim.

Anlamıyorsan okumaya zorlama.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kötülük neden işlenir diye sormuştuk...

bu konuyla ilgisini kurarsak hısızlık neden yapılır...

yani insan kendi yaşamına zarar verecek bir şeyi niçin yapar...

bence bir hesap hatası yapılıyor...

karını zararını iyi hesaplayamamak sonucunda kötülük işleniyor...

aklını iyi kullanan karını zararını düzgün hesaplar ve karlı olanı faydalı olanı seçer...

bu yüzden kötülük edenlere akılsızlık ettin denilir ....

suçu işleyen de yaptık bi cahillik der...

hırsızlık etmek akılsızlık tır cahilliktir...

kötülükler döneminin cahiliye dönemi diye söylenmesi de boşuna değildir...

bak bak bak mesleyi nereye bağladım gördünnü....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soru tamamen art niyetli.

Sanki biz ateistler içimizde pislik insanlarız fırsat bulunca çalarız.

Brutal kendini zeki sanıyorsun sanırım ama değilsin. Senin gibi kendisini zeki sananların yazılarını okumak bana zevk veriyor aslında. Eğleniyorum.

Dinlere bile doğruluğun, adaletin ne olduğunu öğreten toplumsal ahlak kurallarıdır. Dinler bu doğrularını toplumsal değerlerden almıştır. Bazı dinlere göre çok eşlilik pis bir gelenektir. Bazı dinlere göre normaldir. Ama genel olarak çoğu insan toplumlarında hırsızlık iyi değildir. Dinlerden önce de hırsızlık, soygun vs suçtu. Putperest için de hırsızlık kötüdür. Dinsiz toplumlarda da hırsızlar cezalandırılır.

Bizi hırsızlıktan alıkoyan şey toplumsal ahlak ile yetiştirilmemizdir. Bazı toplumlarda hırsızlık iyi bir davranış ve beceridir. hırsızlık yapmak özendirilir. O toplumun bireyleri hırsızlığa daha meyilli olur.

İnsanı eğiten toplumdur. Toplumsal ahlak kurallarıdır. Dinler değildir.

Bir de sanki dindarlar çalmazmış gibi yazmışsın. Ben ne dindarlar gördüm Allah adına çalan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistin hirsizlik yapmama nedeni evrimsel gelisimiyle alakalidir, empati filan, topluma zarar verip yok edecek davranis sonunda bireye zarar verir.Yani hirsizlik kisa vadede yarar uzun vadede insana zarar verir.Baska yolunu bulmaliydik, buldukta.

Ben BRUTAL sana soruyorum, neden asit, bazla reaksiyona girer?

Neden dunya bizi ceker?

Neden guneste fuzyon reaksiyonlari gerceklesir?

Hepsinin belli bir sebebi var iste.Sanki ateistin yakalanmayacagini bilmesine ragmen calmamasinin bir sebebi yok.

Yine yazılarımı okumayan bir ateist arkadaşımız daha, okumamış olduğunu zannediyorum çünkü okuduğu halde bu saçmalıkları anlıyorsa durum daha vahim..

ben hiçbir yerde ateistin yakalanmayacağından emin olduğu durumda hırsızlık yapmamasının bir sebebi yok falan demedim

aksine mutlaka bir sebebi olduğundan yola çıkarak, ateistlerin sebep olarak kendilerine hangi mantıklı gerekçeyi söylediğini sorguluyorum..

Hatta bu başlıkta bir ateistten gayet mantıklı bir gerekçe geldi ve bende bunu kabul ettim, hiçbirşey okumadan saçma salak yorumlar yapıyorsunuz..

bayşapka gibi ''çalma alışkanlığı edinme korkum var; bu alışkanlık, yakalanmayacağımdan emin olmadığım durumlarda da beni hırsızlığa sürükleyebileceği için yapmıyorum'' diyorsa bu mantıklı bir gerekçedir mesela(:

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanı eğiten toplumdur. Toplumsal ahlak kurallarıdır. Dinler değildir.

Bir de sanki dindarlar çalmazmış gibi yazmışsın. Ben ne dindarlar gördüm Allah adına çalan.

Al işte biri daha, benim ahlakın kaynağını dinlere dayandırdığım veya dindarların hırsızlık yapmadığını savladığım herhangi bir yazımı getir desem apışıp kalacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ulan sanki bilgisayarı sen yaptın :D

Napayım dostum.

Ben daha öncede açıkladım bunu.

Ateist olduktan sonra ilk başları kendimi geliştirmeye falan çalışıyordum. Sonra baktım. İyice düşündüm. Yahu ben bunları neden yapıyorum dedim. Neden kendimi geliştireyim dedim ? Neden ? Ben ölüp gidince nolacak ? Ölünce ah bak ben öldüm ne güzelde yaşadım. ne kadar bilgiliydim diye övünebilecen mi ?

teknolojiyi banane kim bulduysa.

ben keyfime bakarım.

rezil olan sensin.

eğerki bir karar vermişsen.

yani tamam ben artık ateistim. tamam ben artık agnostiğim. demişsen. buraya neden yazıyorsun ?

Sen bence İslama geri dön... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Al işte biri daha, benim ahlakın kaynağını dinlere dayandırdığım veya dindarların hırsızlık yapmadığını savladığım herhangi bir yazımı getir desem apışıp kalacak..

Ahlağın kaynağı da her şey gibi evrimseldir ve biyolojiktir. Dinlere gelince, dinler hırsızlık yapmanız için size ekstra gerekçeler yaratırlar ve yaptığınızın gerçekte bir hırsızlık olduğunu size hissettirmedikleri için de ekstra tehlikelidirler bu arada... Siz aslında kahramanlık yapıp savaş kazanıp ganimet aldım sanırsınız, kadınları pazarda alıp satarsınız ve hiçbir şeyin farkına bile varmazsınız...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...