Jump to content

ATEİSTFORUM'UN KURULUŞ AMACI VE İLKELERİ


Recommended Posts

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=46429

Amaç ve ilkelerin yazıya dökülmesini,tarihe not düşülmesi anlamında önemli buluyorum.

Bu baglamda bildiriye katkı saglayanları kutluyorum.

Amaçlardaki önceliklerin koşullara göre degişecegini düşünürsek ,önceliklerimiz hakkında önerim olacak.

Ülkemizde en çok tartışılan konu yeni anayasa

Bu konuda ateistforum Laik,demokratik ve sosyal bir anayasanın hazırlanması konusunda laik demokratik güçlerle beraber oldugu vurgulanmalıdır.(ateistlerin anayasa konusundaki önerileri hakkında çalışma başlatmalı,diger forumlara açık çagrıda bulunmalıdır.)

Ateistforumun en önemli amaçlarından biride internet ortamında evrensel ahlak ilkelerine uygun din karşıtı ne kadar site ,blog yazarlar varsa çagrı yapmalı onlara öncülük ve önderlik etme iradesini ortaya koymalıdır.Ateistforum facebookda bunu daha iyi organize edebilir.

Din derslerinin kaldırılması yerine Karşılaştırmalı dinler tarihi dersini koymayı önermelidir.Böylece ögrenciler sadece islamı degil diger dinleride ögrenecek karşılaştırma imkanı bulacaktır.

tarihinde ipucu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistforum'un ilkeleri demek bu forumu kuran ve sürdürenlerin ilkeleri demektir, yani daha basit anlamda server paralarını ödeyen kişi (veya kişiler) düdüğü de çalar anlamına gelir. Tabii bu burada yazanların bu ilkeleri paylaştığı anlamına gelmez. Burada birçoğumuz bu ilkelerin bir kısmına karşı çıkacaklardır. Ama yine de Ateistforum'un bir kuruluş amacı olmalıdır, kösele imalatçısının bile misyon ve vizyon tanımı artık moda olduğuna göre.

Laik bir hukuk ülkesinde Din dersi değil Dinler Tarihi dersi olur, hem dinleri anlatıp, hem de bilimsel ve objektif kalabilirsiniz, bunun bir sakıncası yoktur. Din ve dinleri anlatmak ile tebliğ ve doktrine etmek farklı şeylerdir. Bilimsel kaynaklarda pekala bir objektivite sağlanabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimsel kanitlariyla evrimi okutmayan zihniyet laik hukuk ülkesi olur mu?Laik hukuk ülkesi olmayan ülkede dinler tarihi okunmasinin bir sakincasi yoktur denmis.Masal tarihini okuyunca ne olacak?

Masalin tarihi olmaz ve yok.!

Tarih bilim insanlarinin elde ettikleri kanitlar ve bulgular üzerinde calismalari uzlasmalari ile yazilir.

Millet cok yüksekten ucuyor ama parasütsüz...

Bakalim daha neler okuyacagiz...

Ayrica farkli kisilere, cinsiyete, zihniyete, etiketlere göre hukuk mu olur?

Olmakta ama gelde anlat...

Türkiye'nin hukuku pislik kuyusudur ve kimlerin eli o kuyunun icindedir kimse aciklamaya cesaret edemez...Bunun baska bir izah tarzi yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gercek laik hukuk ülkesinde bilimsel egitim olur dogmatik masallarin dersi veya karsilastirmalari olmaz.!

Senin yaşadıgın ülkede okullarda din egitimi verilmiyor mu?

Ben Almanya da yaşıyorum din egitimi zorunlu olmasada seçmelidir ebeveynin istemesi üzerine din egitimi verilir.

Karşılaştırmalı dinler tarihi dersini savunmak gerktigini düşünüyorum.Ögrenciler böylece dinlerin birbirleri arasındaki benzerliklerini ve farklılıklarını daha iyi ögrenmiş olacaktır.Bir dinin başka bir dine yönelik eleştirilerini daha iyi analiz etme şansları olacaktır.

Burada sorulması gerken bu ders kitaplarını kimlerin hangi kurumların hazırlayacagı ne kadar bilimsel ahlaka uygun olacagıdır.

Din dersi yerine ateistforumun yapılacak anayasa üzerine neler yapabilecegini konuşmayı tercih ederdim.

Burasını sıradan bir forumdan farkını koyan tutumunun tartışılmasını isterdim.

Tarihsel misyonuna denk düşecek internet ortamındaki dinsizleri örgütleme yönlendirme ve bir baskı gurubu olma becerisini konuşmayı tercih ederdim.

Önümüzdeki süreçte Türkiye için hayati önemde bir anayasa yapılacak bu anayasanın Laik,Demokratik Sosyal bir anayasa olmasında ateistforumun daha genel anlamda türkiyeli dinsizlerin öncü rolünü tartışmanın bizi ileriye taşıyacagı kanaatindeyim.

tarihinde ipucu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...