Jump to content

Bilimin Kaynakları


Recommended Posts

  • İleti 127
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Chaos,

Kusura bakma ama karşıma geçipte "olgu, bilimsel verilere dayalı, kanıtlanabilir özellikteki bilgidir" diyene bir şey anlatamam. Dediklerinin bir çoğu hala yanlış, ne demek istediğimi, neye itiraz ettiğimi bile anlayamadığını düşünüyorum.

Ayrıca zihinsel süreçlerin doğa-üstü olduğunu savladığımı söylemişsin, iftira atmışsın. O iletimi bul çıkar, yoksa yalancı olarak hatırlayacağım seni.

Ne o şimdi kendi fikirleriniz bitti tükendi de birbirinize destek müttefik olup oradan buradan alıntı ile mi cevap vermiş sayıyorsunuz kendinizi :D Kendinden menkul ukalalar sizi bilim ve metafizik dersi veriyorlar skolastik yöntemlerle ontolojik perspektif ile bak sen hele. Olgunun açıklamasını da rexinoya soracaz. TDK mısın, felsefe sözlüğü müsün sen? Mübarek herşeyin bilirkişisi ee? Olgu nedir? Bay bilmiş illa ontolojik- metafizik- felsefi açıklama mı yapacağız. Neden herşey felsefe mi yoksa? Aha haa felsefenin sefaleti. Bir oldudan bahsedebilmen için kanıtlanabilir olmalıdır evet. Hayal aleminde yaşamıyoruz. Zihinsel süreçlerin bilm ve materyalizm ile açıklanamayacağını söylemiştin yalancı sensin. Siz galiba bütün soyut kavramların madde dünyası dışında oluştuğunu varsayıyorsunuz. Sadece metafizik sözde sav lar öyle gerisi bu dünyaya ve insana dair. Dolayısıyla olguyu o şekilde açıklamam da şaşılacak birşey yok. Dedem 1990 da öldü. Bu bir olgu. Tutup deney aleti mi getirecez, öldüğü kesindir. Bilimsel olarak da ispatı yapılabilir aksi söylenemez. Babam kalbimde yaşıyor. Bu bir olgu değildir. Olfular nesneldir. Tanrı bir olgu değildir. Mısır piramiti olgudur. Çalışmak bir olgudur, yaşamak olgudur, sevmek öznel duyumdur olgu değildir. Metafiziğin ne olduğunu biliyor musunuz da materyalizmi soktunuz hemen içine. Bildiğiniz tek şey sözlüklerdeki genel tanımlar. Komik adamlar sizi hala Hegel de kalmışlar en son. Bilimsel yöntemden de zerre haberiniz yok size göre tarih arkeoloji sosyoloji psikoloji de bilim değil ayırıp kategorize edeceksiniz ya kendi imana dayalı öznel düşünceleriniz bazında. İki tane popülist yazar okuyan başımıza bilim uzmanı kesiliyor. Bari hayatında laboratuvar görmüş olsa tez yazmış olsa :D Gıcık oluyorum sizin gibi cahil bilmişlere. Daha sosyal bilimler ile fen bilimleri arasındaki farklardan yöntem farklarından haberiniz yok 3-5 felsefi ekol okuyarak uzman kesiliyorsunuz her konuda.

Psikolojik altyapıdan da bahsedeyim madem bir o konu kalmıştı saçmalamadığınız. Örneğin şu ortaya sırıtarak gülücük bırakıp hiç birşey söylemeden konuyu bırakıp bu şekilde fikir öne sürüyor diye kişiliğe olan şahsi saldırının altında bastırılmış eziyetsever güdüler mevcuttur. Kişi önkabulsel ve inanç temelli düşünmeye öyle bir şartlandırılmıştır ki,pavlov un köpeği misali nerede bu konuda aynı fikirden biri görse kuyruk sallayıp yanaşır karşıt fikir sahibine hırlar. Dolayısıyla önemli olan kimin kime laf soktuğu olur ve konu kişisel atışmaya dönüştürülür. Sürekli olarak bu tarz kişiler kendilerini ahlaklı iyiliksever gösterirler ancak bilinçaltlarında en ufak etkide patlamaya hazır nefret güdüleri saklıdır. Sifonu çekmeden önce de mutlaka ettiklerine bakarlar. Bu da Ad Hominem psikolojik tezinize karşı eminim öylesiniz. Bu salt kişisel yerme amaçlı konu dışı komik dayanışmanızla da bunu kanıtladınız.

En azından şunu duşünmek gerek bence..

Bilimin dalları arasında Materyalizm adlı bir alt dal neden yoktur mesela?

Felsefi olan herşeye eyvallah çekiyor metafiziği de katıyorsunuz da materyalizm neden olmuyor. Geleneksel olana takılıp kalırsan öyle olur. Diyalektik materyalizm sosyal bilimsel metod dur. Metot. Anladın mı? Metafizik değil şeyler ide ler varlıklar üzerine konuşmaz deneylenebilen ölçülüp değerlendirilebilen araştırılabilen olaylar üzerine konuşur. Tarihsel araştırma da bilimsel metotdur deney aletiyle sınanmaz. Tarih metafizik midir? Bilim değil midir?Ampiriktir metafizik uydurma değil. Ayetlerde yazmaz arayıp durmayın google dan herşeyi, fikir belirtin de görelim ne derece pratik bilginiz var. Teorik bilgi yeterince gördüm.

Link to post
Sitelerde Paylaş
vgm,

Akıllı biri olduğunu düşünüyorum, naçizane yazdıklarımı, itirazlarımı bir daha okumanı tavsiye ederim. Ben metafizikten kaçınırken, siz beni metafizikçi yaptınız?! Tebrik ederim doğrusu. :-)

Yanlış anlamış olabilirim, ama buna sizin katkınız da yadsınamaz. :rolleyes:

Anlatmak istediğinizi 1,2 cümleyle ifade edermisiniz. Çıkış noktanızı doğru anlayayım.

Selamlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tabi ya olgu senin metafiziksel zihninin ürettiği, metafizik şeydir, evrende sonus'un zihninde yarattığı.

Oh körler sağırlar birbirini ağırlar.

Sonus şu natüralizm üzerine ahkamlarınıza son verdiniz galiba. Bence de iyi olmuş. Allah devamını getirsin.

Selam ve dua ile.

Natüralizm ile ilgili ahkâmlara şu başlıkta devam ediyorum. Sorgulayan birine benziyorsun, bence materyalizmi sadece materyalist kaynaklardan öğrenme. Zaten en büyük sıkıntınız bu olduğundan ezber bozan bilgilerle karşılaştığınızda sıkıntı yaratıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Natüralizm ile ilgili ahkâmlara şu başlıkta devam ediyorum. Sorgulayan birine benziyorsun, bence materyalizmi sadece materyalist kaynaklardan öğrenme. Zaten en büyük sıkıntınız bu olduğundan ezber bozan bilgilerle karşılaştığınızda sıkıntı yaratıyor.

Ezber bozmak kolaydir sonus. Onemli olan ezberi bozdugunda karsindakine gosterdigin yolun yurunebilir olmasidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

Güncellemen iyi mi oldu kötümü bilmiyorum sevgili dehri.

3. sayfadan sonrasına dahil olmayı bırakmışım.

Yeniden hepsini okudum.

Sonlara doğru dikkat dağılıyor zaten.

Subjektif idealistlerin, maddi temele oturmayan kavramlardan oluşmuş paketlerle masal anlatmalarına yeniden şahit oldum.

Diyalektik materyalist arkadaşlar da. Bayağı çaba sarfetmişler. "sizin oyuncaklarınız aslında yok" diye.

Olmayan şeylerle oynayıp oyalanıyorlarsa. Bırakınız oynasınlar. Yolları, otizme veya şizofreniye kadar varır.

Sevgiler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 12 years later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...