Jump to content

felsefe forumu açılsın ve faydasız konular tartışılmasın


Recommended Posts

merhaba, forumun yeni ve şu an için aktif olsa da genel olarak kendisini aktif görmeyen bir kullanıcı olarak forumun daha verimli ve faydalı olması için ufak bir önerim var. forumda felsefeye bilim kadar önem verilmediğini gözlemledim, belki de yanlış ya da eksik gözlemlemiş olabilirim ancak şu an için böyle olduğunu söyleyebilirim. somut veriler, somut -keşifler- kadar, soyut düşünsel, akli keşifler, mantıksal çıkarsamalar da gerçeğe ulaşabilmek için çok gereklidir belki de bilimden daha önceliklidir bilimi, keşfetmeyi ortaya getiren şeyin merak, düşünce, felsefe olduğu düşünülürse. bir de tarafgirlik olup insanlara bi faydası olmasının aksine insanları biribirine düşürüp kutuplaştıran siyasi konuların da tartışılmasının gereksiz olduğunu düşünmekteyim. siyaset bir doğruluk meselesidir. herkesin kendisine göre bir doğrusu, bir bakış açısı var. bu konuların ulaşılıp uzlaşılacak bir tarafının olmadığını düşünüyorum. son olarak ahlak gibi doğrucu ve izafi bir kavramın da tartışılmasının siyaset kadar faydasız olduğunu düşünmekteyim. dini emir dinlemeyen bir insanı dinsiz olduğu için anlayabilirim ancak ateist pragmatizme karşı liboşluğa varan özgürlükle karşıma gelen birisine anlatılabilecek birşeyin olmadığı kanaatindeyim.

tarihinde keferna bikum tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...

siyasi konuların ve ahlakın tartışılmaması konusuna katılmıyorum. çünkü siyaset hayatımızı doğrudan etkileyen bir meseledir. dolayısıyla hayatımıza olumlu etkiler sağlaması için siyasi konuların tartışılmasını gerekli görüyorum hakeza ahlak da öyle. özellikle ahlak konusunda bir sürü tabu ve büyük bir baskı söz konusu. bunların aşılabilmesi için de tartışılması gerekmektedir ancak felsefe bölümünün açılmasını destekliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu arada forumda fazlasıyla islam tartışıldığını gözlemledim. diğer dinlerin de, salt teizm felsefesinin de tartışılması gerektiğini düşünüyorum. bir de dinlerin ahlaki açıdan eleştirilmesini gereksiz buluyorum. bir şeyin ahlaksızca bulunması onun tanrı tarafından gönderilmediği anlamına gelmez çünkü. tartışılması gereken şey, tanrının ne gönderdiği değil, tanrının bir şey gönderip göndermediğidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Felsefe forumu açılsın diyorsun en baştan felsefenin iki büyük alanını dışarı atıyorsun. Siyaset tartışmalarının da, ahlak tartışmalarının da sonuç vermemesinin sebebi zaten tartışan kişilerin felsefe bilmiyor olması. Matematik bilmeyen iki kişinin bir matematik problemini çözüp de aynı sonucu bulmasını bekleyemezsin.

tarihinde taopaipai tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Felsefe forumu açılmasın, çok rezil bir durum çıkar ortaya. Forumda felsefe nedir daha onu bilmeyen bir sürü üye var. Felsefe nedir onu bilmiyor, her türlü ahkam kesiyor, o forumda ne rezillikler yapar aklım hayalim almıyor. Felsefe bilime benzemez, bilim forumunun bile durumu ortadayken, (somut veriler söz konusu olduğunda bile adamların kafası almıyor, soyut verilerle baş edebileceklerini, kendilerine hazır sunulan somut verileri bile harcamalarından dolayı sanmıyorum. Bu forumda ne yazık ki fazla düşünen üye yok.) felsefe forumunun ne durumda olacağını tahmin edebilir bazı üyeler. Mesela talepte bulunan arkadaş bile taopaipai'nin ilk bakışta gördüğü hatalarla beraber talebini iletiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her turlu ortaya koyumun bir felsefesi vardir. Bu da bunu bilmek/bilmemek ile ilgilidir.

Bir kisi bir konu ve kavamda bir izm ya da bir fikir inanc, ideoloji, etik, mantik v.s. ortaya atiyorsa, bunun felsefi tabanini ya bilir, ya bilmez.

Bir seyin felsefi tabanini bilmek, en azindan o konudaki tartismanin bu taban temelinde olmasini saglar.

Sonucta herseyin felsefi tabaninin bir felsefi adi vardir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...