Jump to content

Evren'in sonu Big Crunch mı Big Chill mi olacak?


Recommended Posts

Evren'in sonu Big Crunch mı Big Chill mi olacak?

Evrendeki genislemenin bir noktada durup kutle cekiminin etkisiyle geri kapanmanin (Big Crunch) mi yasanacagi, yoksa genisleme hizinin kutle cekimine galip gelip evrenin isi olumuyle (Big Chill) mi yok olacagi hakkindaki fikirleriniz nelerdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyanın sonundan belki söz edilebilir ama evrenin sonu diye bir şey olamaz. (Bakınız: Maddenin Korunumu Yasası - Enerjinin Korunumu Yasası).

Evrenin sonu kavramı, dinlerin Tanrı fikrini yaratmak için ortaya sürdüğü bir argümandır. Kıyamet safsatasının da altyapısını oluşturur:

"Tanrı evreni yarattı, bir süre sonra da yok edecek."

Son yıllarda dinci takımı Big Bang teorisine dört elle sarılmış görünüyor. "Ol dedi, oldu" zırvasının artık tutmamaya başladığı noktada, Tanrı 'Büyük Patlama'da yeniden zuhur etti.

Evrenin mutlaka bir sonunun olacağı bilimsel bir olgu ya da kestirim değildir.

O milyarlarca yol boyunca genişler, milyarlarca yol boyunca da büzülür. Ama hep var olacaktır.

tarihinde satsuma56 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

belki de bizim evren daha büyük bir gerçeğin parçasıdır da biz anlayamıyoruzdur

ya da anlayamayacağızdır.

Richard Dawkins'in sözüdür.

Nasıl yüz yıl önce ne kadar az şey bildiğimize bugün gülüyorsak, yüz yıl sonra da bugün ne kadar az bildiğimize güleceklerine inanmamak için bir sebebimiz yoktur.

Madde ve evreni kavrayışımızın bugün başındayız, dinamik ve statiği çözmüş olabiliriz ama maddenin ne olduğunu bile henüz tam olarak anlayabilmiş değiliz. Hala bir bebeğin emekleme çağında sayılırız. Bu evreni hala bir karıncanın bakış açısı ile görüyor olabiliriz.

Bildiğimiz şeyler bize evrenin hızlayarak genişleyeceğini söylüyor, ama buna paramı yatırmam, daha çok şey keşfedeceğimize her şeyimi yatırırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evrenin bir başlangıcı ve bir sonu var ise bir "ilk hareket ettirici" olmalıdır.Yani bu durumda aristo haklı olmalıdır.Haklı olmamasının tek yolu evrenin başlangıcı ve sonunun birbirine bağlı olması ve sonsuz bir döngü içinde bulunmasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyaya düşkünlük, tembellik, refah seviyelerinin artması, imanlarının nurunun azalması. Say sayabildiğin kadar.

hani müslümanlar artıyordu her gün, hani sonunda islam galip gelecekti?? noldu??

tarihinde BABAYARO tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bence evrenin bir yerden sonra genişlemeyi bırakıp içine çökeceği fikrine katılmıyorum.Bu fikir din e inanlarında işine geliyor bir taraftan.Evrenin genişleme hızından dolayı sonun geleceğini düşünmüyorum tam tersine bizim galaksimizde ki güneşin sönmesi veya patlaması veya galaksimizdeki her hangi büyük yıldızın patlaması ile bundan etkilenip dünyanın yok olacağını düşünüyorum zaten kendi galaksimizin veya kendi gezegen sistemimizin yok olması demek kıyamet tabiri olur. Ama dikkatinizi çekerim bizim galaksimiz yok olur sadece, evren değil. Zaten her hangi bir galakside hayatamızı devam ettiremediğimiz sürece evren yok olmuş veya olmamış ne fark eder.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence iki kavramda gerçekleşebilir.

Bir mantıksal düşünce olarak evren genişledikce maddenin kapladığı alan artacak bu büyük bir soğuğu meydana getircek ancak bu büyümeyi devam ettirdikce madde henüz madde olmayan yokluk halindeki nesneyi etkileyip kendi içinden yeniden enerji üretecek ve bu kezde bu enerji everndki genişlemeyi durdurup içe yaklaşacak ve birleşmeye tekrar ayrışma meydana gelecek.

Atom doğal olaak oluşan bir madde olduğuna göre bir yolla bu atom yeni maddede üretebilir ve kaybolan şu anki kuvvetini eski haline getirebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...