Jump to content

Allah'ın Varlığına 12 Delil


Recommended Posts

Bundan yirmi otuz sene önce camilerde yaşlı tek tük insan olurdu, gençleri göremezdin, şimdi hangi camiye gitsem normal vakit namazlarında bile caminin yarısı dolu oluyor. Pırıl pırıl gençler yüksek tahsilli, okuyor araştırıyor, öğreniyor.

Töbe ki okuyup arastiriyor,senin dedigin olsa camilerde moruklardan baska kimse kalmaz.Sizin okuyanda okumayanda ayni...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 99
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

müslümanların sayısı katlana katlana artıyor. bu mu çökm

verdiğin yerden alıntı:

Data for the rates of growth of Islam in Europe reveal that the growing number of Muslims is due primarily to immigration (in the West) and higher birth rates (worldwide)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bundan yirmi otuz sene önce camilerde yaşlı tek tük insan olurdu, gençleri göremezdin, ş

ben ara sıra cami kapısından içeri bakarım.dürüst birileri var mı diye. ama hep hırsız dolandırıcı dedikoducu görüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

verdiğin yerden alıntı:

Data for the rates of growth of Islam in Europe reveal that the growing number of Muslims is due primarily to immigration (in the West) and higher birth rates (worldwide)

iyi oku convert, din kitaplarını okuduğun gibi eksik/yanlış ifadeler çıkartmak için okuma.

"According to Guinness Book of World Records,Islam is the worlds fastest-growing religion by number of conversions each year"

mealen, Guinness'in dünya rekorlar kitabına göre İslam, dine girenlerin sayısındaki yıllık artışla en hızlı gelişen bir din olarak gösteriliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben ara sıra cami kapısından içeri bakarım.dürüst birileri var mı diye. ama hep hırsız dolandırıcı dedikoducu görüyorum.

hırsızları, dolandırıcıları, dedikoducuları görür görmez tanıyorsanız emniyette işe başlayın toplum asayişine katkınız olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

iyi güzel de...

iş varıp varıp bunu biz anlayamayız noktasına geliyor...

tanrı bizden ne istiyor ve bunu neden istiyor diye anlamaya çalışıyoruz...

tanrının ne isteyip istemediğini anlamak için onun nasıl bir varlık olduğunu anlmamız gerekiyor...

onun nasıl olduğu anlaşılamayınca ne istediği de anlaşılmıyor...

baksana tanrıya inanan herkes farklı şeyleri yapıyor ve bunu tanrı böyle istiyor diyorlar...

tanrınıngerçekten ne istediğini bilmeden anlamadan onun için ne yapılabilir ki...

İçinde bulunduğumuz galaksinin uç kısmında bulunuyoruz.Bu bize galaksimizi ve uzayın derinliklerine göz atma fırsatını veriyor.Eğer galaksinin daha iç kısımlarında olsaydık bu imkanımız olmayacaktı.Gördüğümüz parçayıda bütün zannedecektik.Bütünü kavrayabilme isteği doyumsuzdur.Yakalanan parçalar bütünü kavramakta yeterli olamıyorsa acı verir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır, Evren varolanın, sürekli değişimi ile oluşmuştur,

Nasıl Tanrı durduk yere aaa bak burası boşluk şuraya evreni yaratim,

içine yıldızlarla doldurim,içlerine gezegen atim, insan denilen varlığı yaratayım,

bana ibadet kulluk etsin bende kendimden geçeyim demediyse,

madde veya enerjide sonsuzdan beri aynı duruyorum biraz şekil değiştireyim dememiştir,

ama gördüğüm gibi şu evrendeki hareketlilik hiçbirşeye ihtiyaç duymuyorsa,

big bangten öncede ne varsa o zamanda duymamıştır, bundan sonrada duymayacaktır.

varolan sonsuzluğun takendisir,evren bir bütündür,dışı felan yokjtur, dışı olmadığı için dışında bir yaratıcıda yoktur,

öyle evrenin dışında tahtta sakalları olan meleklerin yelpaze yaptığı, insanlardan sürekli önünde diz çökmesini istediği,

cennet cehennem gibi saçma sapan şeylerle uğraşan bir tanrı yok bunu unutun,

Koskoca evrenin mimarı, karınca kadar insanlarla uğraşıyor koskoca yaratıcının uğraştığı şeylere bakın ya,

bide evrenin başından sonuna kadar yaşayan tüm insanları tek tek sorguya çekecek,

sorguya çekmesi için binlerce melek yaratacak, hepsine defter ürettirecek,

veya nasıl teknoloji ise, baya bi yatırım yapmış tanrınız bu işe, görende sanar çok büyük kar getiriyor,

acaba düşündünmü sonsuzdan beri varolan tanrı kaçkez evren yaratıp kaç kez insan yaratmış kaçkezde sınav sonuçlarına göre

atama yapmış sonra tekrar bi kainat yapma isteği duymuştur, yok ilk kez yapıyorsa, ondan önce napıyordu acaba,boş boş zarmı atıyodu,

uykudaydı uyandımı,kainat yok olunca ne yapcak acaba,o kadar yarattığı melek işsizmi kalacak.

herneyse bi düşün bu dediklerimi.

Taoizm yahut Vahdeti vucut felsefesini bilirmisiniz.Şu an onu anlatıyorsunuz.Halak yaratma,yoktan yaratma olarak kabul edilmesine rağmen programlama,şekil verme anlamlarına gelir.Gene yaratma olarak kabul edilen Bedia kelimesi ise icat anlamına gelir. Bu anlayışa göre Kuran Allahın evreni bedia yani daha önce yok ken icat etiğini ve halk ederek düzene koyup şekil verdiğini anlatır.Böylelikle varlığın birliği anlamına gelen, bütün var olanları bir, aynı kabul etme inancı oluşur.Vahdeti vucutçular evreni bütün olarak Allah olarak görürler.Allah denen gücü ise bu gerçeği kavraya bilmişlerin gönüllerine koyarlar.Nereye baksam seni görüyorum der Yunus Emre.Bayazıtı Bistami Allah cübbemin altında diyerek onunla fiziksel bütünlük kurmuştur.Keza hallacı mansur enel hakkım demiştir.Onlardan farkınız siz bu oluşuma bir bilinç vermemeniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupa'da müslüman nüfusu hızla artmaktadır. Bu istatistiki artış bazen yanıltıcı görülebilir. İslam'ın hızla büyümesinin nedeni, insanların kitleler halinde müslüman olması değildir. Avrupa'daki müslüman nüfus, Arap ülkelerinden gelen ve en az 5 çocuk yapan müslüman ailelerden kaynaklanıyor. Mesela Fransızlar'da aile başına 1 veya 2 çocuk varsa; Fas'tan göç edenler en az 4 çocuk yapıyor. Bu durum müslümanların nüfusunun Avrupa'da tehlikeli düzeylere çıkmasına sebep olabilir. Bazı küçük Avrupa ülkelerinde yeni nesilin büyük çoğunluğu fazla üreyen müslümanların beyni yıkanmış çocukları. Avrupalılar çocuk yapmıyor ki.

İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkede şeriat isteme mitingleri yapılıyor. Bu mitinglerde müslümanlar kin ve nefret dolu söylemlerle bağırıp çağırıyorlar, dükkanları taşlıyorlar ve yoldan geçen vatandaşa saldırıyorlar. Usame Bin Ladin lehine sloganlardan tutun da, karikatür krizi yüzünden ''We want Danish Blood'' diyerek Danimarka'yı tedtid edenler bile var. İngiltere'nin bazı bölgelerinde şeriat gettoları oluşmaya başladı bile. En kötüsü de şeriatçıların, şeriattan kaçmak için İngiltere'ye yerleşmiş laikleri de kontrol altına almak istemesi.

Sen ne kadar ateist olursan ol, gettoda yol kesen cemaat müridi sana kimliğini sorduğunda ve müslüman bir ülkeden geldiğini anladığında, ateist veya laik olduğunu gizlemek zorundasın. Aksi takdirde seni o titiz ve çalışkan İngiliz polisi bile kurtaramaz kana susamış tarikat mensuplarını elinden.

Eğer müslümanlar bir süre sonra çoğunluğu sağlarsa, büyük bir felaket olabilir. Avrupa ülkelerinin demokrasilerinin ve huzurunun devamı açısından derhal önlem almaları lazım. Avrupa komuoyu müslüman göçmenlere yaklaşım konusunda ikiye bölünmüş durumda.

Siyasi skalanın solunda yer alan sosyal-demokrat partiler, insanlar arasında inanç nedeniyle ayrımcılık yapılmasına karşı çıkarak müslüman göçmenlere olumlu yaklaşırken; seçmeninin çoğunu dindar hristiyanların ve milliyetçilerin oluşturduğu sağ ve aşırı sağ partiler müslümanlara baskı uygulanması gerektiğini savunuyor. Hatta bazı aşırı sağ partilerden müslümanların ülkeye girişinin tamamen yasaklanmasını ve mevcut göçmenlerin de sınır dışı edilmesi gerektiğini söyleyenler bile var. Tabi ki bu aşırı söylemler genelde partilerin daha çok oy kapmak için uydurduğu gerçekçilikten uzak vaatler. Müslümanların tümünü, topluma uyum sağlayanını da sağlamayanını da fark gözetmeden atmak adil değil.

Demokrasi, müslümanların çoğunlukta olduğu yerde işlemez. Bu konuda kesin hükümler vardır. Müslümanların çoğunlukta oldukları bölgede cihad ederek baştaki hükümeti devirmek ve şeriatı dikte etmek gibi bir vazifesi de vardır. Bu bakımdan Avrupa'nın bu müslüman sorununu aşırıya kaçmadan tatlıca halletmesi lazım. Mesela göçmen olarak kabul edilmek için bazı şartlar sunulmalı ve bazı testler falan yapılmalı. Türkiye'den giden laik insana da kimliğinde müslüman yazdığı için terörist muhamelesi de yapılmasın ama İslami yaşam tarzı olanların Avrupa'ya girişi tamamen yasaklanmasa da zorlaştırılmalı. Avrupa'da non-teizm hızla yükseliyor. Fransa'nın %44'ü dinsiz mesela.

Oradaki ateistlerin müslüman sorununa el atması şart. Bu basit bir inanç özgürlüğü meselesi değil zira İslam hukuku altında müslüman olmayanlar da İslam kurallarına tabiler.

Avrupalı dinsizlerin İslam hakim olursa müslümanlar tarafından idam edilebileceklerini bilmesi lazım. Bilindiği gibi şeriata karşı savaşmanın cezası el ve ayakların çaprazlama kesilmesidir.

İslam basit bir inanç dini değildir, o teokratik bir siyasi ideolojidir.

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

iyi oku freand, din kitaplarını okuduğun gibi eksik/yanlış ifadeler çıkartmak için okuma.

"According to Guinness Book of World Records,Islam is the worlds fastest-growing religion by number of conversions each year"

mealen, Guinness'in dünya rekorlar kitabına göre İslam, dine girenlerin sayısındaki yıllık artışla en hızlı gelişen bir din olarak gösteriliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Avrupa'da müslüman nüfusu hızla artmaktadır. Bu istatistiki artış bazen yanıltıcı görülebilir. İslam'ın hızla büyümesinin nedeni, insanların kitleler halinde müslüman olması değildir. Avrupa'daki müslüman nüfus, Arap ülkelerinden gelen ve en az 5 çocuk yapan müslüman ailelerden kaynaklanıyor.

Evrim çok bilinmeyenli lineer olmayan karmaşık bir denklemdir. Doğada aşırıya kaçmayan, her türlü koşullarda yaşayabilen, çok çoğalan türler hayatta kalmışlardır. Eğer bilimsel çalışmalar iş işten geçmeden insanlığın geleceğini yönlendirebilir ise gelecek farklı olabilir. Ama eğer bu arada filmlerdeki gibi bir epidemik hastalık insanlığı yok ederse insanlık ya gazzedeki ya da somalideki 5-10 binlik nüfustan yeniden çoğalacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya Allah'ın varlığını ıspatlamak için bu kadar çabaya ne gerek? Madem dostluğunuz iyi, söyleyinde yukardan bir görünüversin. Bak o zaman inanmayan kalıyor mu?

olur mu, elmasla kömür aynı değere iner. sizinle bizim aramızda ne fark kalır?

o durumda kadere imanın ne gereği kalır? herkesin bir kaderi vardır.

ateistler O'nun varlığını kabul etmese de Allah ateistlerin varlığını biliyor. Ama onlar için kötü bir akibet var.

arabayla giderken rastgele bir sokağa girseniz ve gördüğünüz kişiler size bu sokak çıkmaz sokaktır dese sonuna kadar gitmez geri dönersiniz. size bu gittiğiniz yolun çıkmaz bir yol olduğunu biz söyledikçe gitmeye devam ediyorsunuz. rolleri değişelim, biz yolumuzda ilerlerken siz bize ne diyorsunuz bakalım : "bu yol bitince yok olacaksın. zaten yol diye bir şey de yok. hepsi palavra"

Link to post
Sitelerde Paylaş

olur mu, elmasla kömür aynı değere iner. sizinle bizim aramızda ne fark kalır?

o durumda kadere imanın ne gereği kalır? herkesin bir kaderi vardır.

ateistler O'nun varlığını kabul etmese de Allah ateistlerin varlığını biliyor. Ama onlar için kötü bir akibet var.

arabayla giderken rastgele bir sokağa girseniz ve gördüğünüz kişiler size bu sokak çıkmaz sokaktır dese sonuna kadar gitmez geri dönersiniz. size bu gittiğiniz yolun çıkmaz bir yol olduğunu biz söyledikçe gitmeye devam ediyorsunuz. rolleri değişelim, biz yolumuzda ilerlerken siz bize ne diyorsunuz bakalım : "bu yol bitince yok olacaksın. zaten yol diye bir şey de yok. hepsi palavra"

Fark kalmasın, ne farkeder? İlle de birileri sonsuza kadar yakılmalı mı? İstediğiniz bu mu? Sakın bana kötüler cezasız mı kalmalı diye demogoji yapmayın. İslama göre sadece kötüler değil, Muhammed'e inanmayanların hepsi cehenneme gider, iyi veya kötü ayrımı yapılmadan.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fark kalmasın, ne farkeder? İlle de birileri sonsuza kadar yakılmalı mı? İstediğiniz bu mu? Sakın bana kötüler cezasız mı kalmalı diye demogoji yapmayın. İslama göre sadece kötüler değil, Muhammed'e inanmayanların hepsi cehenneme gider, iyi veya kötü ayrımı yapılmadan.

O zaman bir zevki kalmaz. Bilgisayarda bir oyunu hilelerle oynadın mı hiç zevk vermiyor. Allah da biraz heycanlı olsun sıkılmasın diye bu oyunu biraz çeterfilli yapmış. Gerçi oynadığı oyunun nasıl biteceğini kendi düzenlediği için biliyormuş.

Temel fıkrasında olduğu gibi, filmdeki at yarışında bahis oynuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fark kalmasın, ne farkeder? İlle de birileri sonsuza kadar yakılmalı mı? İstediğiniz bu mu? Sakın bana kötüler cezasız mı kalmalı diye demogoji yapmayın. İslama göre sadece kötüler değil, Muhammed'e inanmayanların hepsi cehenneme gider, iyi veya kötü ayrımı yapılmadan.

kömürler yakılır, elmaslar özenle saklanır.

sonsuz yanlışlar sonsuz cezaları gerektirir. insanın bu dünyada 3 saniyelik cinayeti trilyonlarca saniyelik mahkumiyete tekabul ediyor. bir kafirin hayatı boyunca yıllar süren allah'ı yalanlaması, hakareti, peygamberi, kitabı kötülemesi, allah'ın emirlerini yok saymasının cezası sonsuza tekabul etse gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman bir zevki kalmaz. Bilgisayarda bir oyunu hilelerle oynadın mı hiç zevk vermiyor. Allah da biraz heycanlı olsun sıkılmasın diye bu oyunu biraz çeterfilli yapmış. Gerçi oynadığı oyunun nasıl biteceğini kendi düzenlediği için biliyormuş.

Temel fıkrasında olduğu gibi, filmdeki at yarışında bahis oynuyor.

teşbihte hata olmasın, şöyle bir misal aklıma geldi :

bilgisayar programını yazan, çalıştırıldığında aşama aşama hangi sonuçları vereceğini iyi bilir. İstenen neticenin elde edilmesi için programın çalışması ve o sonucu vermesi.

İnanmayanlar olmalı ki inananların değeri ortaya çıksın. Hangi tarafta olacağına herkes kendi iradesiyle karar verir. Küfür cephesinde bir hiç uğruna mücadele verin, biz de iman cephesinde Allah'ın rızası için mücadelemizi sürdürelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Yoktan var etme kanıtı:Bildiğiniz gibi Allah her canlıyı yoktan var etmiştir.Yoktan var etme de sürmektedir.Allah soyu tükenen ve süren tüm canlıları aynı anda yaratacak ve ondan sonra da hiçbir canlı türü yaratmayacak değil herhalde.Her neyse geçen gün yine yoktan var edilen bir kuş türü gördüm ve Allah bana seslendi ben Allahım ve bu yeni kuş türünü yaratan benim diye.Eminim yoktan var edilmeyi gören bir çok müslüman vardır.Bu arada evrim yoktur,canlılar evrim geçirmezler.Evrim şeytanın insanları Allah yolundan uzaklaştırmak için ortaya attığı bir yalandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 01.10.2011 at 12:07, haybenbe yazdı:

 

5.Hikmet ve amaç delili: Her varlığın bir amacı ve faydası vardır. Hiçbir israf yoktur. Manasız bir şey yoktur. Ne maddede, ne

sen hayal görüyorsun hikmet ve amacın delili yoktur evrende. önce bir allahınızı ispatlayın bu kadar yırtınmanıza gerek kalmıyacak söz veriyorum. bırakın bu boş hayalları önce allahı isaptlayınkı bu saydıklarının tamamında sana hak verelim. 

belkı ismı yoktur bu mühendisin. isimsiz kahramandır. 

allah ismi genelde arap ismidir. bir araba allahın ismıı koyabilirsiniz ama bir amerikalıya allah ismini koyamazsınız bir amerikalıya tanrı ismini koyabilirsiniz. 

tarihinde antimuslim tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 09.10.2011 at 17:33, haybenbe yazdı:

kömürler yakılır, elmaslar özenle saklanır.

sonsuz yanlışlar sonsuz cezaları gerektirir. insanın bu dünyada 3 saniyelik cinayeti trilyonlarca saniyelik mahkumiyete tekabul ediyor. bir kafirin hayatı boyunca yıllar süren allah'ı yalanlaması, hakareti, peygamberi, kitabı kötülemesi, allah'ın emirlerini yok saymasının cezası sonsuza tekabul etse gerek.

Ama ne yapalım satın müslim elimde değil putun benim kalbimi mühürlemiş 

 

 

 

:7 - Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.
blank.gif
2:10 - Kalplerinde hastalık vardır. Allah da onların hastalığını arttırmıştır. Yalan söylemelerine karşılık onlara elem verici bir azab vardır.
blank.gif
2:74 - Sonra bunun arkasından yine kalbleriniz katılaştı, şimdi de taş gibi, ya da taştan da beter hale geldi. Çünkü taşlardan öylesi var ki; içinden nehirler kaynıyor, yine öylesi var ki, çatlıyor da bağrından sular fışkırıyor, öylesi de var ki, Allah korkusundan yerlerde yuvarlanıyor... Ve sizin neler yaptığınızdan Allah gafil değildir.
blank.gif
2:88 - (Yahudiler, peygamberimize karşı alaylı bir ifade ile): "Bizim kalblerimiz kılıflıdır." dediler. Bilakis Allah, onları kâfirlikleri yüzünden lanetledi. Bundan dolayı çok az imana gelirler.
blank.gif
2:93 - Bir zamanlar size, "verdiğimiz kitaba kuvvetle sarılın ve onu dinleyin." diye Tûr'u tepenize kaldırıp mîsakınızı aldık. (O yahudiler): "Duyduk, dinledik, isyan ettik." dediler, kâfirlikleri yüzünden o danayı yüreklerinde besleyip büyüttüler. De ki, "Eğer siz mümin kimseler iseniz, bu imanınız size ne çirkin şeyler emrediyor!
blank.gif
2:97 - Söyle; her kim Cebrail'e düşman ise iyi bilsin ki, Kur'ân'ı senin kalbine Allah'ın izniyle kendinden önceki vahiyleri onaylayıcı, müminlere hidayet ve müjde kaynağı olmak üzere o indirdi.
blank.gif
2:118 - Bilgiden nasibi olmayanlar da "Allah bizimle konuşsa ya, yahut bize de bir mucize gelse ya!" dediler. Bunlardan öncekiler de tıpkı böyle, bunların dedikleri gibi demişlerdi. Onların kalbleri birbirlerine benzedi. Gerçekten de yakîne ermek (hakikati bilmek) isteyen bir kavim için biz mucizeleri açık gösterdik 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...