Jump to content

mum söndü saçmalığı!


Recommended Posts

inekliği zorluyorsun sangre.bu adamların mum yaktıklarını kim görüyodu.bi sünninin ne işi var cem evinde? demekki kendi aralarından birileri atmış bu iftirayı.zzaten ben alevileri din kardeşim olarak görmüyorum.benim peygamberimi tanımayan yada ona ortak<ali> yapan bi grup benim din kardeşim olamaz.benim için bi hristiyandan farkı yok yani.
Kardesim, iftira herhangi bir Alevi cemaati ya da grubu icin atilmis degil, aksine Anadolu´da yasayan butun Kizilbaslar icin cikarilmis bir dedikodudur. Koku ta Emevilere dayanan bu tip dedikodularin Kizilbaslar aleyhinde kullanilma sebebi ise isi dini kilifa uydurup, olum fetvasi cikarabilmektir.

Kaldi ki bir Kizilbas olan Sah Ismail Anadolu Kizilbaslarini kullanmaya kalkincaya kadar, ortada herhangi bir iftira, katliam ya da mezhep catismasi olmamistir. Yani Yavuz, Kizilbas olan Sah Ismail´in kendi ulkesinde Sunnilere uyguladigi katliamin bir benzerini ona karsi Anadolu´da uygulamistir ve bu tur iftiralari da kilif olarak kullanmistir.

Ancak Sah Ismail ile kiyaslanamayacak derecede guclu bir orduya sahip olan, Yavuz Kizilbaslari katletmeseydi ne kaybederdi? Hicbirsey, cunku ordusu cok gucluydu ve Sah Ismail kendisi icin cok onemli bir tehlike olusturmuyordu.

Senin ''Aleviler iftiraci kisilerdir, bunlardan hersey beklenir'' tarzindaki suclamalarin ise, Hababam Sinifi filmindeki Inek Saban´in arkadaslari icin ''Bu heriflerden hersey beklenir, hepsi gatildir, ayrica biraz da hiyardirlar'' demesi gibi birsey olmus :rolleyes:

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

islamiyetin savunulucak bi tarafı yok!! .. zaten bu sitede islamiyetin saçtığı zehirler işleniyo. benim müslüman arkadaşlarım da var ve ben hepsi için bu sitede kendime nası bi yol çizdiysem öyle düşünüyorum .. kimseyi kayırmam .. ama eğer aleviliğe bi iftirada bulnuyosan bunu kanıtlıcaksın .. eğer varsa ne diyebilirim ki.. haklısın kardeş alevi olupta böyle böyle insanlar var derim geçerim .. ama şu senin yobaz gruplar dediğin .. aleviler birbirlerine iftira atar dediğin sözlerinin desteği nerde onu soruyorum .. nerden böyle bi kanıya vardın .. islamiyete karşı zamanında göğüs germiş bi topluma ve şu ana kadar hiçbi yanlışını görmediğin bi topluma nası iftira atabiliyosun sen onu söyle bana.

bak dikkatini çekerim.mum söndü olayı bir iftiradırve ben color="#0000FF"]inanmıyorum [/color].

şimdi bu iftirayı atanı araştıralım.sünnilermi? alevi grup içindemi? yada dışardan illegal kişilermi? pederle görüştükten sonra fikrim değişti.bu iftira dışardan birilerine ait.bu konuyu iyicemen araştrıcam.sende araştır birşeyler bulabilirsen bana öm le bildir.ben bulursam sana bildiricem

Link to post
Sitelerde Paylaş

MUM SÖNDÜ DENİLEN İFTİRA HAKKINDA BİR KAÇ SÖZ…

Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Alevi Türkmenlerin yüzyıllardan beri maruz kaldığı iğrenç aşağılama ve iftiralardan biri de " Mum Söndü" safsatasıdır. Söze konu iftira, ben Türküm, ben insanım diyen herkesi derinden yaralamalıdır. Bu iftiranın arkasında Ümmetçi İslamcı yobaz sözde din adamları bulunmaktadır. Emevi kafasıyla dine yaklaşan bu sözde din adamlarının verdiği fetvalarla bir dönem Anadolu'da Alevi Kızılbaşlara yönelik büyük katliamlar gerçekleştirilmiş, haklarında ana bacı tanımaz şeklinde iğrenç söylentiler üretilmiştir. Egemen din anlayışının temsilcilerinin sayıca azlıkta olanlar hakkında bu türden iftiralar ortaya atması hemen hemen tüm toplumlarda mevcuttur.

Bu iftiranın kaynağı sözde din bilginlerinin verdikleri fetvalardır. Aleviler sapkın, rafızi, çerağ söndüren, mum söndüren vb. çirkin nitelemelerle durduk yerde sıradan halk tarafından aşağılanmış değildir. Zira halkın arasında bu türden bir inanç sorununun olması pek mümkün görünmemektedir. Siyasal ve dinsel gücü ellerinde bulunduranların kendileri gibi olmayanları, kendileri gibi inanmayanları ve itaat etmeyenleri yok etme yollarından biri de yapmak istedikleri katliamlarına önce dinsel bir kılıf hazırlama ve hedefteki topluluğu din dışı, sapkın ve tehlikeli gösterme biçiminde şekillenen hükümleridir. Siyasal ve dinsel gücü kullanarak halkı kışkırtan sözde din bilginleri Allah adına işlenen cinayetlerin baş sorumlularıdır.

Alevilere yönelik iftiraların alt yapısını oluşturması bakımından kimi Osmanlı Şeyhülislamlarının verdikleri fetvaları bilmek lazımdır.

Ana hatlarıyla bu fetvalarda şu yalanlara yer verilmiştir:

Ar, namus tanımazlar, bilmezler.

Şeriata aykırı düşünce ve inanç içindedirler.

Şeriatı küçümserler, Kur’an’ı istihfaf ederler.

İlk üç halifenin halifeliğini inkar ederler.

Ebu Bekir, Ömer ve Osman’a söverler.

Peygamberin eşi Ayşe’ye söverler.

Kafir ve ehl - i fesattırlar, dinden dönmüşlerdir.

Başlarına giydikleri, küfür ( kafirlik ) ve Kızılbaşlık işaretidir.

Hem dinsizdirler hem de sultana isyan ederler.

Kadınlarının ve erkeklerinin nikahları batıl ve geçersizdir. Bu nedenle çocuklarının herbiri zina ( veled - i zina ) çocuğudur.

Ehl - i din olan akrabalarından dolayı miras hakları yoktur.

Kestikleri hayvanlar murdardır, etleri yenmez.

Okla, köpekle, doğanla avladıkları dahi murdardır.

Topluca öldürülmeleri gerekir.

Onları öldürmek için yapılan savaş, en büyük, en kutsal savaştır.

Bu uğurda ölmek şehitliğin en ulusudur.

Tamamını öldürüp yok etmek Müslümanlar için farzdır.

Onlara eğilim duyanlar, onlara katılmak isteyip de yakalananlar ve onlara yardımcı olanlar, onlar gibi kafirdirler, öldürülmeleri vaciptir.

Kızılbaşların malları, çocukları ve karıları Müslümanlar için helaldir, ganimettir.

Kızılbaşların pişmanlıklarının, tövbelerinin, yalvarmalarının hiçbir değeri yoktur. Öldürülmeleri vaciptir.

Bu noktada daha açıklayıcı olması nedeniyle büyük Alevi / Kızılbaş Türkmen önderi Pir Sultan Abdal hakkında verilen hükme de bakmak gerekmektedir. Sünni İslam bilginlerince Pir Sultan hakkında verilen fetva özetle şu şekildedir:

1- Pir Sultan, dinsiz, namaz kılmıyor ve oruç tutmuyor.

2- Şeriata aykırı söz söylüyor ve davranış sergiliyor.

3- Müslümanlara 'Yezit' diyor ve şarap içiyor.

4- İslamiyet'in ilk üç halifesine sövüyor.

5- Cem Ayini gibi gizli toplantılar yapıyor.

6- Safevi taraftarı ve Kızılbaş taifesinden bir devlet düşmanı.

7- Rafizi kitaplar bulunduruyor, okuyor ve okutuyor.

8- Saz ve Çalgı çalıyor törenlerde semah dönerek oyun oynuyor.

9- Törenlerde ve dışarıda harem selamlık kuralına riayet etmiyor.

10- Mehdi-i Zaman (Zamanın Mehdisi) gelecek propagandası yapıyor...

Bu ifadelerden, Alevi / Kızılbaş topluluklar için halk arasında yayılan çeşitli söylentilerin en acımasız ve en iğrenç olanı “ Mum Söndü “ iftirasının beslendiği kaynağın doğrudan doğruya Sünni İslam’ın dinsel önderlerinin verdiği fetvalar olduğu görülmektedir.

Türk toplumu arasında ahlak ve edebiyle öne çıkan bir topluluk olan Alevi Kızılbaşlar için böylesi bir iftiranın dillendirilmesi mazlumun en hassas yerinden vurulması hayasızlığıdır.

Ne hazin ki tarihte bu türden ironik hadiseler yaşanmıştır.

Zaman gelmiş dindarlıkta emsali bulunmayan hak erenleri dinsizlikle, tevazu timsali dervişler kibirle, müminler imansızlıkla, mazlumlar zalimlikle suçlanabilmiştir.

"Enelhak " diyerek Tanrı'ya imanını zirveye taşıyan hak aşığının " Tanrı'yı inkar ve şirkle" suçlanıp idam edilmesi yürek burkan bir ibrettir. Muhteşem bir sözün iğrenç bir suçlamaya dayanak yapılmasının tarihsel bir örmeği...

Derisi yüzülenler, dar ağaçlarında katledilenler ve diri diri yakılanlar cellatları tarafından hep yok edilmesi gereken kötü insanlar olarak görülmüşlerdir.

Ne hazin değil mi ?

Ömrünüzü verdiğiniz, yoluna baş koyduğunuz bir davada sadakatsizlikle, ihanetle suçlanmak ve alçakça bir iftiraya maruz kalmak...

Sizi sizin değerlerinizle vurmaları ve sizden görülenler tarafından vurulmanız ne acı bir şeydir değil mi ?

Anneniz, babanız, kardeşleriniz tarafından linç edilerek öldürülmek gibi bir trajedidir bu !

Tanrı kimseye böyle bir hüzün yaşatmasın...

MUSTAFA CEMİL KILIÇ

30.01.2008 / İSTANBUL

alintidir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fethullah Gülen'in 'mum söndü' yorumu

24 Ocak 2008 17:38, Fethullah Gülen, Aleviler hakkında belli çevrelerce ortaya atılan "mum söndürme" iddialarının bir iftiradan ibaret olduğunu söyledi. Gülen'in gerekçesi çarpıcı.

Mükremin ALBAYRAK'ın haberi

Alevilere yapılan 'mum söndürme' iftirası, insanlığa hakarettir

Fethullah Gülen, Aleviler hakkında ifade edilen 'Mum söndürme' söylentisinin büyük bir iftira olduğunu söyledi.

Gülen, "Eline, beline, diline sahip ol! telakkisine bağlı yaşayan ve namusları uğruna mücadele vermiş insanların iffetlerini görmezlikten gelerek, onları gönülden yaralayacak iftiralara ortak olmak, değil Müslümanlığa, insanlığa dahi sığmayacak bir kötülüktür." diye konuştu.

"Vicdanı çürümemiş bir kimse, böyle bir iftiranın gerçek olabileceğine asla ihtimal veremez." diyen Gülen, Hz. Ali döneminden başlayan kasıtlı yorumların kavga vesilesi yapılarak kardeşin kardeşe düşürüldüğüne dikkat çekti. www.herkul.org sitesinde Aleviler hakkında bir soruyu cevaplandıran Fethullah Gülen, önemli açıklamalarda bulundu. Gülen, aynı kültür ortamında yetişen insanların farklılıklarını kullanan kimselerin, karşı tarafa farklı intikal ettirerek iftiraklara sebebiyet verdiğini dile getirdi.

"Eline, beline, diline sahip ol!" anlayışına bağlı Alevî meşrep insanlarımızın bu telakkiye tamamen zıt 'mum söndürme ayini' gibi bazı uygulamalarla itham edilmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu cevaplandıran Gülen, "Eline, beline, diline sahip ol! telakkisine bağlı yaşayan ve namusları uğruna çok defa mücadele vermiş bulunan insanların iffetlerini görmezden gelerek, onları gönülden yaralayacak isnatlarda bulunmak ve iftiralara ortak olmak; değil Müslümanlığa, insanlığa dahi sığmayacak bir kötülüktür." cevabını verdi.

Aynı kültür ortamında yetişen insanları birbirine düşürmek için meşrep ayrılıklarını kullanan kimselerin hadiseleri karşı tarafa farklı intikal ettirerek iftiraklara sebebiyet verdiğini dile getirdi. 'Mum söndürme' hadisesinin de bu iftiralardan biri olduğuna dikkat çeken Gülen Hocaefendi, bu iftirayı sadece Alevilere değil bütün insanlığa yapılmış bir saygısızlık olarak niteledi. Gülen şu ifadeleri kullandı:

"Cem ayininin sonunda mumların söndürülmesi ve anne, kız kardeş, hala, teyze... kim rast gelirse gelsin, herkesin karanlıkta kendisine denk düşen kişiyle beraber olması şeklinde anlatılan, yani tam manasıyla bohemliğe ve ibâhiyeciliğe sapıldığı iddiasıyla dile dolanan böyle bir bühtanın gerçekmiş gibi algılanması ve milletimizin bir kesimine o nazarla bakılması çok büyük bir zulümdür, insanlığa karşı saygısızlıktır ve altından kalkılamayacak azim bir iftiradır."

Bu iftiranın, bir kısım zâlimler tarafından çıkarıldığını kaydeden Gülen, bazı saf insanların duyduklarına hemen inanmaları neticesinde söylentinin bir kısım Sünnî camia içinde de yayıldığını aktardı. Gülen, "Bazı mihraklar, Sünnîlerin yanına varıp onlara Alevîlerle alâkalı bin bir türlü yalan söylemişler; daha sonra Alevîlerle beraber olup bu defa da onlara Sünnîlerle ilgili gayr-i vaki beyanlar ileri sürmüşler ve böylece kardeşi kardeşe düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır." diyerek bu tür oyunlara karşı uyanık olmak gerektiğini vurguladı.

post-4101-1208456088_thumb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
Tekrarlıyorum...

Olur olmaz sallamasın kimse.

Mümsöndü iftirasının geçmişi olsa olsa 300 yıldır...

Daha fazla olmasına imkan yok...

Ki 300 yıl bile mümkün değil...

işkembeden sallamayı bırakın!

Oldu emrin olur sallamayiz. Koku Emevilere dayanan bir ictihad Anadolu Kizilbaslarini oldurmek icin cikarilmis bir fetvada kullanilmistir ve senin verdigin tarihle de alakasi yoktur. Esas sen sallama...
Link to post
Sitelerde Paylaş
inekliği zorluyorsun sangre.bu adamların mum yaktıklarını kim görüyodu.bi sünninin ne işi var cem evinde? demekki kendi aralarından birileri atmış bu iftirayı.zzaten ben alevileri din kardeşim olarak görmüyorum.benim peygamberimi tanımayan yada ona ortak<ali> yapan bi grup benim din kardeşim olamaz.benim için bi hristiyandan farkı yok yani.

bu eski zamanlardan kalma bir iftiradır.o zamanlarda cem evleri olmasa gerek.çünkü baskıdan dolayı inançlarını açık ve korkusuzca yaşayamıoyorlardı.ibadetlerini gizlice toplanıp yaptıklarından türemiştir zaten bu iftira.aleviler 'ya Allah,ya Muhammed,ya Ali' derler.bu üçlüme bu sıralanıştadır.yani peygamberi reddetmezler.ali sadece yol gösterici bir nevi imamdır onlar için.

halifelik döneminde siyasi nedenlerle ortaya çıkmıştır alevilik.sünni kesimin başka bir halife istemeleri,ali yandaşlarının da ali 'nin halife olması gerektğiini,peygamberin bunu vasiyet ettiğine inanmalarından çıkmıştır yol ayrımı.bunun dışında peygamberin torununun(hz. ali'nin oğlu hz.hüseyin)kerbela'da öldürülmesi gibi katliam ve siyasi sebepler vardır.bunları derinden araştırıp bilmeden böyle saçmalayabilirsin ancak.bir mesaj da ancak bu kadar özetleyebilirim şu an.araştır derim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Mum söndü tabiri saçmalık değil, aşşağılık bir sünni yalanıdır. Yüzyıllar boyu bu yalan Alevileri kötülemek, halkın gözünde çirkin göstermek için kuşaktan kuşağa anlatılmıştır. Ne yazik ki gerçeği bilmeyen önemli sayıdaki sünni kesim hala bu yalanı gerçek sanmaktadır..

oğuz bence sen alevi düşünce tortusu taşıyorsun.

alevilikte sünnilikte islam dışıdır.alakaları yoktur.

ayrıca mum söndü gibi bir saçmalığa sanırım beyinsizler inanır.hesabı kitabı olmayan o kadar çok insan var ki.

eminim buna çok inanan vardır !

Link to post
Sitelerde Paylaş

4. Sefahat ile İlgili İftira Oluşumu

Romalı tarihçi Livius zamanında, politik ve dini rakiplere karşı uygulanan iftira ya da orgia suçlamasının stereotipinin hazır olduğu görülmektedir, çünkü MÖ 186'da yapılmış bacchanalia meselesi'ni ayrıntılı olarak bildirir. Çeşitli orgia suçlamaları, Roma'da Konsulların birbirlerine başlattığı davalarda ve idam edildikten sonra da fesatçıların hatırasına kara sürülmesi için, çok defa kullanıldı. Romalılar, bu gibi suçlamaları MÖ 2. yüzyıldan başlayarak, MS ortaya çıkan erken Hıristiyan din hareketlerine karşı da uyguladı.

MS 2. yüzyılın sonunda Felix Minucius Hıristiyanları suçlayarak:

"(Hıristiyanlar) bir delilik etkisinden hayvanların en iğrenç cinsinin, eşek kellesine... tapmışlarından haber aldım... Merasimlerinde papazın cinsel organlarını öperler, babalarınkine ise ve put olduğu gibi taparlar... Yeni üyeleri mezhep içine almasının merasimi iyi tanınır... Bayramlarında yaptıklarını herkes iyi bilir... Bayram günlerinde çocuklarıyla, kardeşleriyle, anneleriyle ve çeşitli yaşta olan erkeklerle ve kadınlarla beraber bir araya gelirler. Eğlencedeki gerginlikte, içki içtikten sonra kötü arzuları yükselerek... çerağ sütunu düştükten sonra ışık söner,.. karanlıkta tutku yırtılır, kim kiminle birleşilir sadece tesadüfler sonucudur... Şöyle kendisi yapmazsa da, olaya katılanların her birisi bu suçta ortaktır..."

şeklinde betimliyordu.

Felix Minucius isteyerek Hıristiyan merasimlerini yanlış anlatıyor. Hıristiyanlar, gerçekten toplantılarına erkekler kadınlarla beraber geldiler, ve onların birbirini öperek selamlaşmaları eski bir gelenekti. Aralarındaki bu öpüş, "barış öpüşü" şeklinde adlandırıldı. İncil'de "birbirinizle aziz öpüşle selamlaşınız" diye yazıyordu. Âyin sonunda İsa'nın, Havarileriyle beraber yediği akşam yemeğini hatırlamak için "sevgi konaklama" (Eski Yun. agape) düzenlendi. Bu, bazen eğlenceye döndü, ama her zaman dinin sert kurallarına uygundu.

Yazının devamını ilişimden okuyabilirsiniz. Sonuç olarak gördüğüm, bu tip iftiralar diğer dinlerde de mezhep ya da belirli gruplar tarafından kullanılabilmektedir. 16. yy'da Alevilere dayatılan sünnileştirme politikasına bağlı olarak kışkırtıcı ve yaymacı amaçlar için kullanıldığı açıktır! Burada ki amaç muhalefetin gücünü bu iftiralarla kırmaktır!

tarihinde Nektar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Osmanlı devletinde çıkmış bir iftiradır diye bilinir. Ondan öncesi bilinmiyor.

Aleviliğin siyasi yönü vardır ve Osmanlı' yı düşman devletlerin işgalci kültürlerine karşı korumuştur.

Düşman devletler tarafından bu harika Türk halkı iftiraya maruz kalmıştır.

Aleviler Türk' tür. Kültürleri, sazları, sözleri ve felsefeleri insanın içine işler.

Pir Sultan vb. halk ozanları alevilerden çıkmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ne kadar ateist de olsam alevilere yapılan bu haksızlık sinirime dokunuyo

sizin bu konudaki duyumlarınız neler?

çok da uzun olmayan bi süreye kadar sünni bi müslümandım ve anodolu aleviliğinin islamla yakından uzaktan yakından ilgisi olamdığı kananatindeyim.ama buna rağman bu insanlara yapılanlar benim de her zaman içimi acıtmıştı.

örneğin diyanetin bunları yok sayması,bir sünni olmama rağmen beni de rahatsız ediyordu.

türkiyede aleviler sadece seçim zamanı hatırlanan insanlardır.

kıllık olsun diye köylerine cami yapılan insanlardır.

bugünse durduğum noktada onlara sünnilerden daha sıcak bakıyorum.(çünkü islamla doğrudan alakaları da olmadığı için belki) insanları severler,hoşgörülü insanlardır genelde.şekilci de değildirler. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
ben erzurumluyum.fethullah gülen i tanırım çünkü oda erzurumlu.zararsız biri olup asla faşist değildir.icraatları bunu göstermektedir.

bir sürü insan sordum ben bunu,pek çoğu fethullah gülen cemaatine mensup olmalarına rağmen fethullah gülenin bediüzzaman sırf kürt olduğu için terbiyesizlik yaptığını doğruladılar.sonra hatasını anlamış sanırım falan filan. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvettt

Alevilik demek,Ali taraftari demektir.

Muhammedin ölümünden sonra Muaviye dümbeleyi Aliye halifeligi kaptirmamak icin Aliyi ve Taraftarlarini kötülemek icin ,iktidardan uzaklastirmak icin heryolu denemistir.

Muaviyenin Oglu Yezit,Hasanin kariyi Sama cagirip,ona cok büyük bir para teklif ederek,zehiri hasanin kariya verir,Hasanin kari eve döner ve kocasini zehirler.

Hüseyinide Muaviye Kerbelada 70 adami ile beraber öldürtür.

Camilerde Ali taraftarlarina Akla gelen hertürlü hakaretler edilir,

Artik Ali taraftarlari camilere gitmez olurlar,zamanla camilere gitme isi ortadan kalkar.

Ali taraftari haricinde olan sunniler artik Alevileri düsman bellerler,Alevilerde onlarari.

Cogunluk Sunnilerde oldugu icin,devlet hep sunnilerin elinde olmus Alevilere kan kusturmusturlar.

Araplardan sonra kurulan Selcuklu devletinde ilk iktidar Alevi türklerinde olmasi yaninda zamanla devleti ellerinde Tutan Aleviler Sunnilesmis,devlet Alevilerden Sunnilere gecmistir.

Sunni sairler Alevilere nekadar küfür etmisseler o oranda devletten para almislardir.

Selcukluyu Mogollar dagitinca ki .Mevlana ve mevlevilerde Mogollarla beraber devleti kurtarmak icin calisan,savasan Ahilere karsi savasmis ve Ahileri,dogu ve orta anadoludan bati anadoluya cekilmeye mecbur etmislerdir.Bu nedenle Mevlana ve Mevleviler Mogollarla birlik yaptigindan VATAN HAINIDIRLER.

Mogol ordu komutani CACAYI Mevlana arkadas edinmisti.

Selcuklu yikilinca,Aleviler bati anadoluda Osmanlinin cekirdeyini kurarlar.Ama daha sonra Selcukluda oldugu gibi baslar sunnilesir,ve devlet sunnilerce doldurulur ve Burdada Alevi düsmanligi ayni selcukludaki gibi hiz kazanir.

Kanuniye gelince,Alevi ve Türkmen düsmanligi oldukca artar.

Kanuniye , bir sair gecinen dümbelek siirinin bir satirinda söyle der,

Türk baban bile olsa gebert.

Bu Araplasmis dümbelek sair,Padisahtan kac kese altin aldigi bilinmiyor,bu siirden dolayi.

Yavuzun babasi,oldukca Alevi yanlisiydi.

Seyhul islamlar,Yavuzu kandirarak onu bir Alevi düsmani yaptilar.

Amasya Samsun arasinda Trabzon valisi Yavuzun ordusu babasinin ordusunun üzerine saldirarak,babasini yendi ve iktidara kendisi gecti.

Dogu Anadoluda oldukca yogundu Türkmenler,Kürtlerse azinliktaydilar.

Yavuzla Kürtler beraber Türkmenlerin üzerine saldirip yakaladiklarini öldürüp cocuklarini esir edip karilarini askerlere dagittilar.

Bu konuda bir kitab var bende,Orda seyhulislam Ebussuud yazdigi kanun kitabinda diyorki Türkmen erkekler nerde yakalanirsa öldürüle,cocuklari esir karilarida askerlere dagitila,

Iste size Allahin müslümanlarinin insanlik ve din anlayislari.

Yavuz ve Kürt katliamlarindan yirtabilenler ya Azarbaycana yada Irana kacmislardir.Böylece Doguda Kürtler cogunluga gecmislerdir.

Dogu ve güney doguda Kürt nufusun cok olmasina Yavuz nedendir.

Öldükten sonra basinin altindaki yastik cekilince,yere bir mektup düser,Mektupda seyhul islama kisaca söyle yazar Yavuz.

Senin Fetvalarina kanarak binlerce Türkmenin canina kiydim,Tanri bana sorarsa ki soracak,ben suclu olarak seni göstereceyim,SEN KIMI GÖSTERECEKSIN?

Yalniz Yavuz deyil,Osmanli milyona varan Alevi Türkmenleri katletmistir.

Neden Araplasmadilar?

Neden Türkce konusuyorlar?

Neden evlatlih karisi almiyorlar?

Neden Akrabalarla evlenmiyorlar?

Neden Türklügü yasiyorlar?

Tabiki Alevi inanislarini(cogu eski türk inanisi,SAmanizm)yasak edilmisti.

Inanislarini gece sakli olarak ufacik bir mum isiginda yapiyorlardi,Disarda bir kisi nöbet tutuyordu.Bir tehlike aninda bir islik,hemen mumlar söndürülüyordu.Görülüp yakalanmasinlar deye.

Ahlaksizlik Alevilerden cok sunnilerde görülüyordu.

Mum söndünün asli böyledir.

Cumhuriyet devrindede bu yakin zamana kadar bu korkuyi yasamislardir.

Mun söndü iddialarinnin anasi Ehli sünnet mezheplilerden baskasi deyildir.

Isterseniz Ebussuut kitapsizinin kitabindan sizlere madde madde bu gercekleri soru ve yanit olarak verebilirim.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvettt

Alevilik demek,Ali taraftari demektir.

Muhammedin ölümünden sonra Muaviye dümbeleyi Aliye halifeligi kaptirmamak icin Aliyi ve Taraftarlarini kötülemek icin ,iktidardan uzaklastirmak icin heryolu denemistir.

Muaviyenin Oglu Yezit,Hasanin kariyi Sama cagirip,ona cok büyük bir para teklif ederek,zehiri hasanin kariya verir,Hasanin kari eve döner ve kocasini zehirler.

Hüseyinide Muaviye Kerbelada 70 adami ile beraber öldürtür.

Camilerde Ali taraftarlarina Akla gelen hertürlü hakaretler edilir,

Artik Ali taraftarlari camilere gitmez olurlar,zamanla camilere gitme isi ortadan kalkar.

Ali taraftari haricinde olan sunniler artik Alevileri düsman bellerler,Alevilerde onlarari.

Cogunluk Sunnilerde oldugu icin,devlet hep sunnilerin elinde olmus Alevilere kan kusturmusturlar.

Araplardan sonra kurulan Selcuklu devletinde ilk iktidar Alevi türklerinde olmasi yaninda zamanla devleti ellerinde Tutan Aleviler Sunnilesmis,devlet Alevilerden Sunnilere gecmistir.

Sunni sairler Alevilere nekadar küfür etmisseler o oranda devletten para almislardir.

Selcukluyu Mogollar dagitinca ki .Mevlana ve mevlevilerde Mogollarla beraber devleti kurtarmak icin calisan,savasan Ahilere karsi savasmis ve Ahileri,dogu ve orta anadoludan bati anadoluya cekilmeye mecbur etmislerdir.Bu nedenle Mevlana ve Mevleviler Mogollarla birlik yaptigindan VATAN HAINIDIRLER.

Mogol ordu komutani CACAYI Mevlana arkadas edinmisti.

Selcuklu yikilinca,Aleviler bati anadoluda Osmanlinin cekirdeyini kurarlar.Ama daha sonra Selcukluda oldugu gibi baslar sunnilesir,ve devlet sunnilerce doldurulur ve Burdada Alevi düsmanligi ayni selcukludaki gibi hiz kazanir.

Kanuniye gelince,Alevi ve Türkmen düsmanligi oldukca artar.

Kanuniye , bir sair gecinen dümbelek siirinin bir satirinda söyle der,

Türk baban bile olsa gebert.

Bu Araplasmis dümbelek sair,Padisahtan kac kese altin aldigi bilinmiyor,bu siirden dolayi.

Yavuzun babasi,oldukca Alevi yanlisiydi.

Seyhul islamlar,Yavuzu kandirarak onu bir Alevi düsmani yaptilar.

Amasya Samsun arasinda Trabzon valisi Yavuzun ordusu babasinin ordusunun üzerine saldirarak,babasini yendi ve iktidara kendisi gecti.

Dogu Anadoluda oldukca yogundu Türkmenler,Kürtlerse azinliktaydilar.

Yavuzla Kürtler beraber Türkmenlerin üzerine saldirip yakaladiklarini öldürüp cocuklarini esir edip karilarini askerlere dagittilar.

Bu konuda bir kitab var bende,Orda seyhulislam Ebussuud yazdigi kanun kitabinda diyorki Türkmen erkekler nerde yakalanirsa öldürüle,cocuklari esir karilarida askerlere dagitila,

Iste size Allahin müslümanlarinin insanlik ve din anlayislari.

Yavuz ve Kürt katliamlarindan yirtabilenler ya Azarbaycana yada Irana kacmislardir.Böylece Doguda Kürtler cogunluga gecmislerdir.

Dogu ve güney doguda Kürt nufusun cok olmasina Yavuz nedendir.

Öldükten sonra basinin altindaki yastik cekilince,yere bir mektup düser,Mektupda seyhul islama kisaca söyle yazar Yavuz.

Senin Fetvalarina kanarak binlerce Türkmenin canina kiydim,Tanri bana sorarsa ki soracak,ben suclu olarak seni göstereceyim,SEN KIMI GÖSTERECEKSIN?

Yalniz Yavuz deyil,Osmanli milyona varan Alevi Türkmenleri katletmistir.

Neden Araplasmadilar?

Neden Türkce konusuyorlar?

Neden evlatlih karisi almiyorlar?

Neden Akrabalarla evlenmiyorlar?

Neden Türklügü yasiyorlar?

Tabiki Alevi inanislarini(cogu eski türk inanisi,SAmanizm)yasak edilmisti.

Inanislarini gece sakli olarak ufacik bir mum isiginda yapiyorlardi,Disarda bir kisi nöbet tutuyordu.Bir tehlike aninda bir islik,hemen mumlar söndürülüyordu.Görülüp yakalanmasinlar deye.

Ahlaksizlik Alevilerden cok sunnilerde görülüyordu.

Mum söndünün asli böyledir.

Cumhuriyet devrindede bu yakin zamana kadar bu korkuyi yasamislardir.

Mun söndü iddialarinnin anasi Ehli sünnet mezheplilerden baskasi deyildir.

Isterseniz Ebussuut kitapsizinin kitabindan sizlere madde madde bu gercekleri soru ve yanit olarak verebilirim.

tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...