Jump to content

Anket: Zorunlu Askerlik Kaldırılsın mı?


Anket: Zorunlu Askerlik Kaldırılsın mı?  

96 oy

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ülkenin şartları düşünüldüğünde ben kaldırılması taraftarı değilim. "Askerlik" düşüncesini desteklemiyorum ama bugün zorunlu askerliğin kaldırılması demek Kürtlerin (ya da sınırları belli olan ülkeye yeni bir harita çizmek isteyen başka gruplar) meydanı boş bulup ortalığı daha fazla yakıp yıkmaya başlaması demektir. Dağa çıkanlar olmadığı zaman zorunlu askerlik gerekliliğini ve geçerliliğini yitirmiş olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 154
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben bayrakları değil insanları severim. Hiçbir bayrak katliamları örtecek kadar geniş değildir. Türklükle gurur duymuyorum. Vatanın kutsallığına inanmıyorum. Hükûmetlerin pis işlerinin temizlikçisi değilim. Bu yüzden militar disiplin altına girmeyi reddediyorum.

Sanki TSK nazi ordusu gibi hergün masum insanları kümeler haline imha ediyormuş gibi abartmayın.

Orduda öyle delicesine bir vatan kutsallığı anlayışı filan da yok. Gidenler görmüştür. Komutanların kafası ''işimi yaparım maaşımı alırım'' düşüncesinde. Rütbesizlerinde vatanı sevmelerini yada nefret etmelerini filan umursayan yok ''onlar da etrafı temizlesin, amele işleri yapsın zamanı dolunca da defolup gitsin'' gözüyle bakılan insanlar sadece.

Ben kaldırlmalı mı kalmalı mı konusunda neyin doğru olacağını pek bilmiyorum ama ''kaldırılsın'' a oy verdim.

Çünkü insanları zorlamak doğru değil, terör filan da bahane.Nihayetinde savaş değil bu, terörle mücadele için binlerce askere gerek yok.

Ama türkiyede askerliği bu kadar abartıp ''hergün katliam yapmak, hergün kurşun yemek'' gibnitelimek uçukluk.

Ben istekli gittim.Gönüllü olarak zun dönem yaptım.Ülkenin en ağır eğitim birliklerinden birine atılıp, herdaim en önde durmaya zorlandığımda biraz pişman oldum ama, alışınca gayet eğlenceli ve öğretici geçti. Herkesin öğrenecek bişeyi var orda. Özellikle yukarda yazıldığı gibi 20 yaşına gelip diş fırçası görmemiş tipler için oxford sayılır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kalksın ya da kalkmasın demiyorum. Sadece şunu diyorum: Askerlik kalkmayacaksa, askerlik yapması gerekenler askeriyenin kolladığı kişilerdir. Askeriye Atatürk ilke ve inkılaplarının bekçisi ise, askerlik yapması gerekenler kemalistlerdir.

Yok ya? Camilerin parası da herkesten değil senin gibi müslülerden alınsın o zaman.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dava adamı, Atatürk ilke ve inkılapları dediğin şey, bu ülkeyi bir arada tutan kavramlardır. O değerleri korumak, ülkenin güvenliği için şarttır. Ordunun o değerleri sahiplenmesi ideolojik bir tercih değildir. Bir güvenlik konseptidir.

Seni en çok rahatsız eden kavramın laiklik olduğunu tahmin etmek zor değil. Türkiye'nin en az %30'u Müslüman değildir. Müslümanlar ile sekülerlerin birarada büyük bir ülke yaratmalarının, bir arada yaşamalarının tek yolu laikliktir. Bu koca ülke, senin uyduruk kafandan çıkan hayaller ile birarada tutulamaz. Ayrıca o hayallerini gerçekleştirecek bir güç yeryüzünde yok.

TSK'yı dinsiz olarak görüyorsun. Peki Yeniçeri ordusu Müslüman mıydı? Bektaşi dergahı değil miydi o? Yeniçeriler namaz kılar mıydı? Ailesinden koparılıp devşirilen gençlerden kurulan ordu, TSK'dan daha mı iyiydi yani?

"Sol" ve liberal gerekçelerle orduya karşı olanları ciddiye alamıyorum. Hindistan'a giden sol liberal görüşteki bir arkadaşım, milli kimliğe sahip olmanın önemini anlayarak döndü. Hintliler, 300 yıldan fazla zamandır İngiliz Uluslar Topluluğunun mensubu. Ama ingilizler hiçbir zaman onları kendinden görmedi. Her zaman köri kokan, çirkin karakafalar olarak gördüler. Orduya, vatana, milli kimliğe karşı çıkanların barışçıl amaçlar taşıdığını biliyorum. Ama örnekler öyle değil. Milli kimliğin elinden gittikçe dünya vatandaşı olmuyorsun. Köle oluyorsun, karakafa oluyorsun, ucuz işgücü oluyorsun.

Askere gidin. Hem şahane arkadaşlar edinirsiniz hem spor yapar bedeninizi güçlendirirsiniz, hem de biraz silah kullanmayı öğrenirsiniz. İyidir askerlik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet, "Atatürk ilke ve inkılapları" denilen şeyler bazılarını bir arada tutuyor olabilir ama beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Beni kimseyle bir arada tutmuyor, aslında tutuyor. Şöyle tutuyor; Beni anti-kemalistlerle bir arada tutuyor. Bana tek katkısı bu şekilde olabilir. Atatürk dediğiniz kaç kişiyi bir arada tutuyor? Senin verdiğin oranlardan yola çıkalım ve %30 diyelim. Peki İslam kaç kişiyi bir arada tutuyor? O da %70 falan olsa gerek. En azından %30'dan fazla kişiyi bir arada tutuyordur. O değer dediğin ilkeleri ve inkılapları korumak, güvenlik için şart falan değil. Ne yani? Kemalist olmayan bir ülkede güvenlik zaafiyeti mi yaşanıyor? Askerlik Kamal'in icad ettiği bir kurum mu? Ondan önce ordu diye bir şey yok muydu? Bugün ABD süpergüç olmasını Kamal'e mi borçlu yoksa? Osmanlı da cihan devleti olmasını ona mı borçlu?

Ben laik birisi değilim, evet ama benim laiklikten daha çok rahatsız olduğum bir şey varsa o da kemalizm gibi paganik ideolojilerdir. Türkiye'nin en az %30'u müslüman değilse, %70 kadarı müslüman demektir. Müslümanların sekülerler ile bir arada yaşamaları mümkün değildir. Daha doğrusu, müslümanlar sekülerizmin boyunduruğu altında yaşayamazlar. Bu yüzden ya müslümanlar egemen olurlar ya da ülke bölünür ve herkes kendi kurallarıyla yaşar. Bunun başka çıkar yolu yok. Müslümanlar senin kendi ellerinle yapıp da taptığın putuna boyun eğemez. Azınlığın kendi kurallarını çoğunluğa dayattıkları yetmezmiş gibi, bir de bu dayatmacı sistemin korunmasını da dayatmaya maruz kalanlara yüklemek şeytanın bile aklına gelmez sanırım. Bu bildiğin firavunluktur. Firavunlar da müslümanları köleleştirip piramitler yaptırtıyorlardı. Günümüzde de modern bir firavunluk sistemi hakim.

TSK'ye ne zaman dinsiz demişim? Ben böyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. TSK dinsiz olamaz. Çünkü TSK Kemalisttir. Müslüman değildir dersek daha doğru olur. Allah katında tek din İslam olduğu prensibinden yola çıkacak olursak evet, TSK dinsizdir. Yeniçeriler hakkında fazla bilgim yok ama Alevi-Bektaşi olduklarını duymuşluğum vardır. Bugünkü TSK ile benzer yönleri var. Dünküler padişah indirip kesiyorlardı, bugünküler de başbakan indirip sallandırıyorlar. Hazır TSK demişken şunları da söyleyelim: TSK, peygamber ocağı değildir, TSK askeri de Mehmetçik yani Muhammedcik değildir ve ölünce de şehid falan olmaz. Neden mi? Çünkü iman edenler Allah yolunda savaşırlar, kafirler ise tağut yolunda savaşırlar (ayet). TSK'nın Allah yolunda savaşma gibi bir olayı var mı? Yok. Şu halde kimin yolunda savaşıyorlar? Tağut. Şu halde ne oluyorlar? Kafir. Bu kadar basit, isn't it? Var mı bu tesbitime yan bakan?

Milli kimliğe sahib çıkılmalıdır, kesinlikle katılıyorum ancak kan bağı - kafa tası üzerine kurulan milli kimliğe değil, inançsal, dinsel, düşünsel milli kimliğe sahib çıkılmalıdır. Biz buna İbrahim milliyetçiliği diyoruz. Bugün buna benzeyen "dünya vatandaşlığı" diye bir şey var. Bu da İbrahim milliyetçiliği gibi kan-kemik üzerine dayanmayan bir şeydir.

Ey Kemalist Gençlik! "Açılan yolda, gösterilen hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim, Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağırarak olmuyor bu işler. Bu sloganlar düşmanlarınızda kurşun etkisi yapıp onları yere sermiyor. Hem ne demişler? "Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz." Yani, iyi bir kemalist olduğunu kanıtlamak istiyorsan; Hazrol! raat! uygun adııım, NAŞ!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benden niye alınacakmış? Diyaneti kurduran ben miyim? Alman usülü yapalım. Kim kurduysa o ödesin. TC'nin bütün kurumları kemalistler tarafından kemalistlere hizmet için kurulduğuna göre, şimdi onlar düşünsün.

Adam seni yaz kış düşmandan korusun, sen nankör kalkıp parasının kimden alınacağını, kimin askere gideceğini tartış. Ben de senin hiçbir işe yaramayan tapınağına benden para alınıp ödenmesine karşıyım. Atatürk canınızı nasıl yakmışsa yıllardır adamı silemediniz. Adam idrak edemiyor ki o olmasa şimdi İngiliz'in tapınağının salık verdiği şeyleri uyguluyordu. Bu kadar çalışıyor kafalar işte. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dava adamı,Verdiğim %70 oranı çok hoşuna gitti değil mi? Çoğunluğuz lan! diye şöyle bir yaydın o mübarek kıçını. Geneliniz zayıf karakterli olduğu için çoğunluğa mensup olmak istersiniz. Azınlık oldunuz mu sesiniz kursağınıza kaçar, sığınacak bir gölge ararsınız. Ama fazla sevinme. Senin kafada olanlar, bu ülkede en fazla %20'dir. O da hatrın kırılmasın diye. Başka dinden ya da dinsiz olanlar o %30'u oluşturuyor. Sizin büyük patronun genzini çatlata çatlata söylediği "Ce-ha-pe" zihniyetinde olanlar da senin Müslüman saydığın %70'in içindedir.

Atatürk, cumhuriyet fikrini ortaya attığında, savaş kahramanı Rauf Orbay, benim kursağımda padişahın lokması duruyor diye itiraz etmişti. Yıkılan ve yıkılması gereken ortaçağ "zihniyeti" budur. Sen canını ortaya koyup çalışıyorsun. Ama yediğin lokmayı kendi emeğinle kazandığını düşünemiyorsun. Padişah benim ekmeğimi veriyor diye düşünüyorsun. İslam, sürekli olarak hayır işlemekten, fakşirlere yardım etmekten söz eder. Yani sadaka dağıtmayı esas alır. Oysa cumhuriyet eşit haklardan söz eder. Çalışırsanız emekli maaşı alırsınız. Bu maaş için kimseye el açmazsınız. Aynı koşulları yerine getiren herkes aynı parayı alır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülke insanlarını bir arada tutan şey, eşit birer yurttaş olma düşüncesidir. Atatürkçülük, yurttaşların eşitliğini savunmak demektir. Buna kadınların eşit yurttaş sayılması da dahildir. Kadınlar mirastan eşit pay alır, boşanma hakkına sahiptir ve evlilik boyunca edinilen varlıkların yarısını, boşanırsa alır. Bu eşitlik düşüncesi, toplumun çok büyük bir yüzdesi tarafından benimsenmiştir. Bundan geri dönüş olmaz.

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Şeriatçıların hayalleri boştur. Osuruktan fikirleri, cahilce ve aptalcadır. Ufacık bir güç elde ettiklerinde düştükleri durumu gördük. Bundan sonra o gücü de bulamayacaklar. Çorap kokulu izbe mekanlara, mart kedisi gibi sesler çıkaran hocalarının dizlerinin dibine geri dönecekler. Barbarlık insan aklını yenemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülke insanlarını bir arada tutan şey, eşit birer yurttaş olma düşüncesidir. Atatürkçülük, yurttaşların eşitliğini savunmak demektir. Buna kadınların eşit yurttaş sayılması da dahildir. Kadınlar mirastan eşit pay alır, boşanma hakkına sahiptir ve evlilik boyunca edinilen varlıkların yarısını, boşanırsa alır. Bu eşitlik düşüncesi, toplumun çok büyük bir yüzdesi tarafından benimsenmiştir. Bundan geri dönüş olmaz.

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Şeriatçıların hayalleri boştur. Osuruktan fikirleri, cahilce ve aptalcadır. Ufacık bir güç elde ettiklerinde düştükleri durumu gördük. Bundan sonra o gücü de bulamayacaklar. Çorap kokulu izbe mekanlara, mart kedisi gibi sesler çıkaran hocalarının dizlerinin dibine geri dönecekler. Barbarlık insan aklını yenemez.

Hay ağzına sağlık kardeşim! Ama boşuna tüketme nefesini, meczupları kurtarmanın hiçbir yolu yok. Bizzat arkadaşımda denedim ve maalesef işe yaramadığı gibi sen kendini kötü hissetmeye başlıyorsun. Adamlar 1400 yıl öncesinin kurallarını 1400 yıl sonrasına taşımaya çalışıyor. Var mı böyle bir şey?

Link to post
Sitelerde Paylaş

şahsi görüşüm zorunlu askerliğin kaldırılmasıdır.

hiç bir kurum,kuruluş,şahıs,devlet vs birinin eline silah verip adam öldürme sanatını öğrenmekle mecbur kılamaz kılmamalıdır.

hiç tanımadığım bir insanı aramızda hiç bir husumet yokken sırf birileri,siyasiler vs öyle istiyor diyo öldürmeye gitmem.

bu işin vicdan ve özgürlük kısmı

birde bu işin bireylerin yaşamına etkisi var,ben 18 ay askerlik yaptım şuan sanırım 15 mi 12 mi ne olmuş.Kişiler bu süre zarfında hayattan,sevdiklerinden,işlerinden,zevklerinden mahrumlar.

neymiş vatan borcuymuş sırf annemle babam bu coğrafyada yaşayıp benide bu coğrafyada doğurdular diye tüm bu gereksizliklere katlanmak zorunda olamam.

Vatana ne zaman neyin karşılıgında 18 aylık bir kölelik borçlandım hatırlamıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zorunlu askerliğin kaldırılması ile askerliğin komple kaldırılması birbirine karıştırılıyor gibi.

Bütün dünyada ordular kaldırılırsa, eyvallah. Ben de Türk ordusunun lağv edilmesini desteklerim. Ama sadece Türkiye'de ordunun kaldırılması, başka orduların Türkiye'ye yerleşmesi anlamına gelir.

Zorunlu askerlik makul bir süreye çekilebilir. Ama tamamen kaldırılması doğru değildir. Zorunlu askerlik, Türkiye gibi geniş bir coğrafyada farklı toplumsal etkiler yaratıyor. Zorunlu askerliğe karşı çıkanlar, genelde okumuş sınıflardan çıkıyor. Bu insanlar geniş ve farklı sosyal çevrelerde bulunuyor ve geniş bir ufka sahip olabillir. Ama Türkiye'nin geneli bu profilde değil. Bir çok delikanlı askere gittiğinde, hayatında ilk defa farklı sosyal kültürde insanlarla tanışıyor. Farklı kültürden insanlarla diyaloğa giriyor, arkadaş oluyor. Askerlik, birçok genç için gerçekten dar hayat penceresini genişlettiği bir okuldur.

Ben vatana borçlu değilim demek çok yüzeysel ve bencilce bir yaklaşım. En temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için, karnımızı doyurmak içşn çalışmak zorunda değil miyiz? Hiç şu soruyu soruyor muyuz, ben ekmeğe borçlu muyum, niçin onun için çalışıyorum? Nasıl ki evimiz için, ihtiyaçlarımız için çalışmak zorunda isek vatanımız için de emek vermek zorundayız. Bedava birşey yok.

Paralı askerliği savunmak da çok bencilce. Tamam, vatan için ölmek gerekiyorsa birileri ölsün ama o ben olmayayım diyorsunuz. Fakirler siz savaşın, geberin ben hiiç uğraşamam demeyi, entelektüel bir söylem sanıyorsunuz. Profesyonel ordu dediğiniz şey Amerikalıların Irak işgalinde hizmet aldığı Blackwater isimli katil sürüleridir. Yoksul ailelerin çocukları vahşi bir katile dönüştürülerek Irak'ın çıplak ayaklı evlatlarının üstüne sürüldü. Bu mudur sizin profesyonel ordunuz?

Küçük burjuva konformizmi biraz allayıp pullayıp muhalif bir slogan haline getirebiliyor. Bu çağın mucizelerinden biri de bu galiba.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam seni yaz kış düşmandan korusun, sen nankör kalkıp parasının kimden alınacağını, kimin askere gideceğini tartış. Ben de senin hiçbir işe yaramayan tapınağına benden para alınıp ödenmesine karşıyım. Atatürk canınızı nasıl yakmışsa yıllardır adamı silemediniz. Adam idrak edemiyor ki o olmasa şimdi İngiliz'in tapınağının salık verdiği şeyleri uyguluyordu. Bu kadar çalışıyor kafalar işte. :)

Beni korumak mı? TSK ne zamandan beri şeriatçıları koruyor? O tapınaklar senin putunun kurduğu Diyanet tarafından, senin putunun istediği biçimde yönetiliyor. Dolayısıyla oralar sizlere hizmet ediyor. Diyanet kaldırılır ya da özerkleştirilip devletin resmi ideolojisine hizmet etme mecburiyetinden kurtulur ve size hizmet etmeyecek duruma gelir ise, o zaman para ödemen gerekmeyebilir ancak mevcut durumda o tapınak dediğin yere para ödemek zorundasın.

Kamal olmasaydı neler olurdu?

- Fransızlar ülkemizi işgal eder, ümmetin birliğini sağlayan hilafeti kaldırır, yerine laikliği getirirdi.

- Yüzyıllardır kullandığımız alfabeyi değiştirir yerine Latin alfabesi koyarlardı ki altıyüzyıllık geçmişimizi öğrenmeyelim.

- İngilizler çarşafı ve fesi yasaklar, yerine kendi kültürleri olan şapkayı giyme zorunluluğu koyar, şapka giymeyenleri de astırırdı.

- İtalyanlar hicri takvimi kaldırıp yerine miladi takvimi getirir, mübarek cuma günü olan tatilimizi hristiyan geleneğinde olduğu gibi pazar gününe aldırırlardı.

- Hepsi dinimizi ve tarihimizi öğrenmeyelim diye ne kadar âlim ûlema varsa hepsini astırırlardı.

Neyse ki Atatürk vardı da bunların hiçbiri olmadı.

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Beni korumak mı? TSK ne zamandan beri şeriatçıları koruyor? O tapınaklar senin putunun kurduğu Diyanet tarafından, senin putunun istediği biçimde yönetiliyor. Dolayısıyla oralar sizlere hizmet ediyor. Diyanet kaldırılır ya da özerkleştirilip devletin resmi ideolojisine hizmet etme mecburiyetinden kurtulur ve size hizmet etmeyecek duruma gelir ise, o zaman para ödemen gerekmeyebilir ancak mevcut durumda o tapınak dediğin yere para ödemek zorundasın.

Kamal olmasaydı neler olurdu?

- Fransızlar ülkemizi işgal eder, ümmetin birliğini sağlayan hilafeti kaldırır, yerine laikliği getirirdi.

- Yüzyıllardır kullandığımız alfabeyi değiştirir yerine Latin alfabesi koyarlardı ki altıyüzyıllık geçmişimizi öğrenmeyelim.

- İngilizler çarşafı ve fesi yasaklar, yerine kendi kültürleri olan şapkayı giyme zorunluluğu koyar, şapka giymeyenleri de astırırdı.

- İtalyanlar hicri takvimi kaldırıp yerine miladi takvimi getirir, mübarek cuma günü olan tatilimizi hristiyan geleneğinde olduğu gibi pazar gününe aldırırlardı.

- Hepsi dinimizi ve tarihimizi öğrenmeyelim diye ne kadar âlim ûlema varsa hepsini astırırlardı.

Neyse ki Atatürk vardı da bunların hiçbiri olmadı.

:)

Ne yazık ki ülke sınırları içindeki şeriatçı gericileri de ayırt etmeden koruyorlar. Yoksa El Kaide gelip bir bomba patlattığında şeriatçıları ayrı yerde mi toplayacak? :)

Parmağındaki tırnağın içindeki kiri olamayacağın ulu önder olmasaydı

-Fransızlar da dahil olmak üzere birçok farklı millet yedi ceddinle yatakta ayıp işler çevirecekti.

-Yüzyıllardır kullandığın alfabeyi yüz kişi okuyabiliyor muymuş acaba? :)

-Bakınız iki yukarıda "Fransızlar..." diye başlayan madde.

-Böylece dünyanın kullandığı takvime uyum sağlamış olup müslüman ülkeler içinde en gelişmiş olanı olurduk, değil mi? :) Yoksa kokuşmuş araplardan başka kimle ticaret yapabilirdik?

-Dinini öğrenemediysen niye burda lakırdı yapıyorsun? Git tarikat sitelerinden öğren, burada sende zerresi bulunmayan akıl, zeka ve bilimden başka bir şey bulman zor.

Keşke Atatürk olmasaydı da Arabistan gibi yeraltı kaynakları bile zengin olmayan bu ülkede açlıktan nefesin kuruyarak ya da sevmediğin TSK'nın düşmanları tarafından eziyet ettirilerek gerçekleri öğrenseydin. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dava adamı,Verdiğim %70 oranı çok hoşuna gitti değil mi? Çoğunluğuz lan! diye şöyle bir yaydın o mübarek kıçını. Geneliniz zayıf karakterli olduğu için çoğunluğa mensup olmak istersiniz. Azınlık oldunuz mu sesiniz kursağınıza kaçar, sığınacak bir gölge ararsınız. Ama fazla sevinme. Senin kafada olanlar, bu ülkede en fazla %20'dir. O da hatrın kırılmasın diye. Başka dinden ya da dinsiz olanlar o %30'u oluşturuyor. Sizin büyük patronun genzini çatlata çatlata söylediği "Ce-ha-pe" zihniyetinde olanlar da senin Müslüman saydığın %70'in içindedir.

Atatürk, cumhuriyet fikrini ortaya attığında, savaş kahramanı Rauf Orbay, benim kursağımda padişahın lokması duruyor diye itiraz etmişti. Yıkılan ve yıkılması gereken ortaçağ "zihniyeti" budur. Sen canını ortaya koyup çalışıyorsun. Ama yediğin lokmayı kendi emeğinle kazandığını düşünemiyorsun. Padişah benim ekmeğimi veriyor diye düşünüyorsun. İslam, sürekli olarak hayır işlemekten, fakşirlere yardım etmekten söz eder. Yani sadaka dağıtmayı esas alır. Oysa cumhuriyet eşit haklardan söz eder. Çalışırsanız emekli maaşı alırsınız. Bu maaş için kimseye el açmazsınız. Aynı koşulları yerine getiren herkes aynı parayı alır.

Niye hoşuma gitsin? İslam, demokrasi gibi çoğunluğu kutsayan bir sistem değildir. Çoğunluk ve güçlü olan bir topluluğa mensub olmayı isteseydim, azınlık konumunda olanlardan olmazdım. Beni bir AKP'li ya da Cemaat'çi zannediyorsan, yanıldığını bilesin. Azınlıktan biri olarak korkacak olsaydım, buralarda bunları yazmazdım. Neden? Çünkü, korkan birisi buralarda yazılanların fişlendiğini ve yarın bir gün bir laikçi iktidarında bunların başına iş açacağını düşünür. Ben ise diyorum ki;

http://www.youtube.com/watch?v=YhUo0y_4Wd4

Bu ülke insanlarını bir arada tutan şey, eşit birer yurttaş olma düşüncesidir. Atatürkçülük, yurttaşların eşitliğini savunmak demektir. Buna kadınların eşit yurttaş sayılması da dahildir. Kadınlar mirastan eşit pay alır, boşanma hakkına sahiptir ve evlilik boyunca edinilen varlıkların yarısını, boşanırsa alır. Bu eşitlik düşüncesi, toplumun çok büyük bir yüzdesi tarafından benimsenmiştir. Bundan geri dönüş olmaz.

Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Şeriatçıların hayalleri boştur. Osuruktan fikirleri, cahilce ve aptalcadır. Ufacık bir güç elde ettiklerinde düştükleri durumu gördük. Bundan sonra o gücü de bulamayacaklar. Çorap kokulu izbe mekanlara, mart kedisi gibi sesler çıkaran hocalarının dizlerinin dibine geri dönecekler. Barbarlık insan aklını yenemez.

Duydun mu hanım?!

Atatürkçülük, eşit birer yurttaş olma düşüncesiymiş. Yurttaşların eşitliğini savunmakmış!

Kamal Bey öyle demiyor ama. Diyor ki, Atatürkçülük dinsizlik ve namussuzluktur;

"Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!"

Kaynak:

Kazım karabekir anlatıyor, yayına hazırlayan: uğur mumcu, umag vakfı yayınları, 1996, s.75-76.

Atatürk din ve laiklik üzerine, derleyen: doğu perinçek, kaynak yayınları, 3. basım: 1999, s. 251-252.

Demek ki, Atatürkçülük her yurttaşı değil sadece dinsizleri ve namussuzları savunurmuş.

Bir de Türkleri savunur;

"Türk, bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. saf türk soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler." Mahmut Esat Bozkurt (TC'nin ilk adalet bakanı)

Bu (seçkinci) zihniyeti özetleyen bir de video paylaşarak yazımıza son verelim;

http://www.youtube.com/watch?v=1-Fz_i7dfNg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne yazık ki ülke sınırları içindeki şeriatçı gericileri de ayırt etmeden koruyorlar. Yoksa El Kaide gelip bir bomba patlattığında şeriatçıları ayrı yerde mi toplayacak? :)

Parmağındaki tırnağın içindeki kiri olamayacağın ulu önder olmasaydı

-Fransızlar da dahil olmak üzere birçok farklı millet yedi ceddinle yatakta ayıp işler çevirecekti.

-Yüzyıllardır kullandığın alfabeyi yüz kişi okuyabiliyor muymuş acaba? :)

-Bakınız iki yukarıda "Fransızlar..." diye başlayan madde.

-Böylece dünyanın kullandığı takvime uyum sağlamış olup müslüman ülkeler içinde en gelişmiş olanı olurduk, değil mi? :) Yoksa kokuşmuş araplardan başka kimle ticaret yapabilirdik?

-Dinini öğrenemediysen niye burda lakırdı yapıyorsun? Git tarikat sitelerinden öğren, burada sende zerresi bulunmayan akıl, zeka ve bilimden başka bir şey bulman zor.

Keşke Atatürk olmasaydı da Arabistan gibi yeraltı kaynakları bile zengin olmayan bu ülkede açlıktan nefesin kuruyarak ya da sevmediğin TSK'nın düşmanları tarafından eziyet ettirilerek gerçekleri öğrenseydin. :)

Korumuyorlar. Çünkü yasalarınızda şeriatçıları korumak diye bir madde yok. Aksine, şeriatçıları ölü ya da diri ele geçirmek diye bir madde vardır. Şimdi ben bir paşanızın karşısına çıkıp da "Senin atan hakkında şöyle şöyle düşünüyorum. Laikliğin değil de şeriatın hakim olmasını istiyorum" dersem ne olur? Beni daha mı iyi korurlar yoksa? Korurlar ama ya mezarda ya da hapishanede muhafaza ederler.

Parmağındaki tırnağın içindeki kiri olamayacağın ulu önder olmasaydı

Buna kesinlikle katılıyorum. Onun tırnağı ile temas halinde bulunabilecek kadar pis birisi değilim.

- Bugün Fransızlar da dahil olmak üzere birçok farklı millet yedi ceddini sıradan geçirebiliyor. Çünkü putunuz zinayı ve namussuzluğu suç olmaktan çıkarmış.

- Yüzyıllardır kullanıldığına göre gayet kullanışlı bir elifba olduğu anlaşılıyor.

- Bakınız yukarıda "Bugün Fransızlar..." diye başlayan madde.

- Osmanlı cihan devleti olmasını miladi takvime mi borçluydu?

- Dinimi öğrenemediğimi de nereden çıkardın? Sizin gibilere rağmen ve inat, dinimizi öğreniyoruz çok şükür. Çünkü, "Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Halbuki kafirler istemeseler de; Allah, nurunu tamamlayacaktır."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Korumuyorlar. Çünkü yasalarınızda şeriatçıları korumak diye bir madde yok. Aksine, şeriatçıları ölü ya da diri ele geçirmek diye bir madde vardır. Şimdi ben bir paşanızın karşısına çıkıp da "Senin atan hakkında şöyle şöyle düşünüyorum. Laikliğin değil de şeriatın hakim olmasını istiyorum" dersem ne olur? Beni daha mı iyi korurlar yoksa? Korurlar ama ya mezarda ya da hapishanede muhafaza ederler.

Ben bir şeriatçıya "Senin dinin kadına eşit, erkeğe eşit davranmıyor!", "Şeriatın değil de laikliğin hakim olmasını istiyorum!" dersem ne olur acaba? Kırbaç mı yerim, taşlanır mıyım... yoksa, yoksa KORUNUR MUYUM? Bak, sen hapishanede de olsa korunuyorsun. Bırak bu salağı oynama numaralarını.

- Bugün Fransızlar da dahil olmak üzere birçok farklı millet yedi ceddini sıradan geçirebiliyor. Çünkü putunuz zinayı ve namussuzluğu suç olmaktan çıkarmış.

- Yüzyıllardır kullanıldığına göre gayet kullanışlı bir elifba olduğu anlaşılıyor.

- Bakınız yukarıda "Bugün Fransızlar..." diye başlayan madde.

- Osmanlı cihan devleti olmasını miladi takvime mi borçluydu?

- Dinimi öğrenemediğimi de nereden çıkardın? Sizin gibilere rağmen ve inat, dinimizi öğreniyoruz çok şükür. Çünkü, "Onlar, Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Halbuki kafirler istemeseler de; Allah, nurunu tamamlayacaktır."

-Ama Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk olmasaydı sen Fransızlarla, İngilizlerle, Yunanlılarla şeriat yasalarına göre yönetilebilecektin, değil mi? Merak ediyorum, çok zorluyor musun düşünememek için kendini, yoksa 1400 yıl geriden gelen kafan otomatik olarak hallediyor mu hepsini? :)

-Hanedanın dışına çıktığında kimsenin okuyup yazamadığını gördüğünde gayet ELİTİST (senin tabirinle) bir alfabe olduğu gericileri susturacak şekilde bütün çıplaklığıyla görülmekte.

-Cevapları vermiştim. Konuşacak lafın yoksa, ardına bakmadan ikileyebilirsin. :)

-Osmanlı'nın kurulduğu dönemden bahsediyoruz sanırım? Yoksa "Hasta Adam"dan mı? :)

-Allah dediğin put neden Atatürk'ü halifeliği kaldırırken neden durduramamış? :) Ya da en başta doğmasına nasıl razı olabilmiş? Ne salak bir putmuş ki kendi aksine çalışan insanların dünyaya gelmesine engel olamamış

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...