Jump to content

doğu memleketinden geldim, iş bulamadım, açım, bir ekmek parası...


Recommended Posts

bugünkü yaşadığım olay bir değil iki değil belki üç ya da dört değil, en az beşinci kez yaşamıştır aynı senaryoyu. evet bu bir senaryodur. birde birşey demedim, ikide de olabilir dedim ama iş üçe dörde beşe geldi. kimbilir daha kaç kez aynı şeyle karşılaşacağım bilmiyorum. sadece benim başıma mı geliyor yoksa başka yaşayanlar da var mı ve bu kişiler kime hizmet ediyorlar?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olayı başka türlü dramatize edelim; Doktorumuz hastaneden çıkar ama kapkaçcı,yankesici allah ne verdiyse alıp kaçar doktor evine gidecek para bulamaz, şöyle dese ''Hastaneden yeni çıktım evime gideceğim allah rızası için yol parası'' Eee kimse inanmaz tabiyatıynan..

Onlar Çingene tabir edeilen esmer kavruk vatandaşlar benimde kendilerine epeyce bozukluk vermişliğim vardır..Hele kucakta 2 aylık bebek varsa ve mevsim kışsa müslüman(!) olda verme sipaliyi hadi bunlara..pkk yada kck piçleri henüz işi bu noktaya düşürmemiştir diyorum kaçak sigara esrar,eroin,mazot varken..Ama yakında cami önlerinde görürsek şaşırmayalım arkadaki destek kalın aynen zenci şeyi gibi..

tarihinde ziobelle tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu çapulcular bireysel değil, organize çeteler olarak bunları yapıyorlar. Bi aralar ben de şehrin muhtelif yerlerinde elinde hızar ve testere ile iş bulamadığını söyleyip para dilenen esmer, şiveli genç adamlara rastlıyordum çok. Dilencilik neyse de ellerindeki hızar, bunun senaryo olduğunun ve organize bir ekip olduklarının kanıtı. Hiç yüz vermemek lazım bu çetelere...

Bunların bir de yaşlı versiyonları var. Onlar da yolda kaldım, falanca yere gitmem, eve dönmem lazım, yol parası ver diye dileniyorlar. Geçen bunlarla ilginç bir olay yaşadım. Yolda gidiyorum, yaşlı bir kadın yanaşıp yolda kaldığını söyleyip yol parası istedi. Hiç yüz vermeyip devam ettim. Daha 100 metre gitmemiştim ki aynı gerekçeyle bu sefer yaşlı bir adam sokuldu. Ulan dedim şu adama bir sondaj yapayım, benim de içim rahat etsin. Numaralarından emin olayım. Sordum nereye gidicen amca diye. Falanca yere... Aa ne tesadüf! Benim de bir iş için filanca yere gitmem lazım, senin söylediğin yer de benim güzergahta. İki dakika bekle arabamla seni buradan alıp gideceğin yere bırakayım olur mu dedim. Tamam evladım sağol dedi. Sonra onun yanından ayrılıp biryere kıvrılıp mahsustan birkaç dakika bekledim. Döndüğümde adam çoktan sırra kadem basmıştı. :)

tarihinde elitist jakoben tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Buradaki bizim elit bunlara zaten tükürmez bile ama bazen doğanın tuhaf içgüdüselliği devreye girip acaba sorusuyla zorluyor gibi,doğaya dayandık diyelim (Ohşşşş ne kalça varmış doğada)tamam dayanma birader..o zaman bunlar bizden akıllı diyesim geliyor olmuyor o zamanda yani..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu numara oldukca eskidir.

Hikaye duruma gore degistirilebilir.

Ben de nispeten tenha bir yerde elinde kocaman kazma ve tirpanla (ne alakaysa), gezen iki tipe harclik vermek durumunda kalmistim. Dunya ahiret kardesiyiz diye de dua etmislerdi. Tabii nerden bileceklerdi ilerde ateist olacagimi. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...