Jump to content

Her Türk Asker Doğmaz!


Recommended Posts

Bu ülkücü faşoların çapulcu PKK'lılardan bir farkı yok.

PKK'lılar dağ eşkiyası, bunlar da şehir eşkiyası.

Zaten Kürtçülüğü ateşliyen de bu faşolardır. Etki-tepki prensibi.

Şimdi pek eşkiyalıkları göze batmıyorsa Bahçeli sayesindedir.

Türkeş gibi biri başlarında olsaydı, kan gövdeyi götürürdü.

Provakatör gibi saldırganlaşır, iç savaşı çıkarırlardı. PKK'nın ekmeğine yağ sürerlerdi.

Sayın Pante

Doğru tespitlerde bulunmuşsunuz ama bir liderin de gerçekten lidere benzemesi biraz da kararlı politikalar üretmesine bağlıdır.Şu anda da bence Pkk'nın ekmeğine yağ sürmekteler.Kürtler zaten iç savaş çıkarmaya hazırlanıyorlar ,ama bu gerizekalı ülkücüler terör mitinglerinde bile bozkurt işareti yaparak olayı kendi çaplarına çekme aptallığını gösteriyor,öbür taraftan da gerizekalı liderleri halkı, sanki bir kargaşa olmuş gibi galeyana gelmeyin diye durduk yerde frenlemeye çalışıyor.Belki kendi tabanına mesaj veriyor ,belki halka mesaj verme hadsizliğinde bilemem.

Bugünlerde halkı susturan değil coşturan liderlere ihtiyacımız var pante..Meclisde adam gibi ulusalcı cepheden kimse yokken hem de..

tarihinde şahika tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 87
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yokyaa, ulusalcıların milliyetçiliği yurtseverlik ve halkçılıktır.

O nedenle zaten ülkücüler ulusalcılığı reddederler. İçinde Türkçülük, ırkçılık olmayan ulusalcılığı na'psınlar. :)

Eğer milliyetçiliği vatanseverlik olarak algılıyorsanız; bu tür akıldışı, mantıkdışı söylemleri kabullenmezsiniz zaten.

Eski Türklerin savaşçı, cengaver bir millet olduğu söylenebilir tabi.

Ama çağımızda savaşçılık övünülecek bir nitelik olmadığı gibi, artık eski Türk niteliği de kalmamıştır.

Titremekle de o Türklüğe dönülmez.

Bu tür söylemler sadece bizim memleketimizde yok. O yüzden konuya evrensel olarak bakabiliriz.

Ben ulusalcılık ile milliyetçilik arasında bir fark görmüyorum açıkçası, zaten nationalism kelimesinin Türkçe karşılığıdır ikiside.

Milliyetçiliğe bir ideoloji gözüyle bakmıyorum. Milliyetçiliği bir teori, bir takım düşünceler ve bu düşüncelerin yorumlanması olarak algılıyorum.

Bir yandan bunu şovenliğe, ırkçılığa kadar götürenler olabilirken bir yandan da son derece pragmatist, halkının refahını düşünen milliyetçiler olabiliyor.

Milliyetçilikten anladığım aslında vatanseverlik değil. Vatanseverim tabi ki ama milliyetçiyim ve milliyetçi düşüncelerim sadece vatanseverlikle sınırlı değil. Nihayetinde vatanseverlik sadece bir fiil, jesttir. 29 Ekim de bayrak asmaktır, bayrağı selamlamak, istiklal marşını söylemektir çok genel şeyler. Bu genel-geçer durumların dışına çıkıldıkça iş karışmaya başlıyor; bir ülkücünün vatanseverlik kisvesi altında yaptıkları, bana çok ters gelebilir mesela. Bir yandan da milliyetçi olmayıp vatansever olduğunu iddia edenler var ki bunları anlamak mümkün değil. Muhafazakar liberallerimiz gibi. Bu sebepten dolayı herkesin içinde bir miktar milliyetçilik olduğunu iddia ediyorum çünkü her kim olursa olsun kendi tanıdıklarını, kendine yakın hissettiklerini iyi yerlerde görmek ister. İşte milliyetçiliğin en ilkel hali. Bu bağlamda milliyetçilik ölmez bir düşüncedir bana göre.

Bunun dışında "ulusalcı" kelimesini bizim uydurduğumuzu düşünüyorum. Dogma milliyetçilerin rasyonel milliyetçilere taktığı bir yafta.

Daha sonra halk içinde yaygınlaştı, sanki milliyetçilikten farklıymış gibi kullanılmaya başlandı. Halbuki oda milliyetçi. Tek farkları milliyetçiliği, ilkel milliyetçilerden daha farklı yorumlamaları.

İkinci dünya savaşından beri milliyetçiliğin kötü bir şey olduğu hezeyanı yaşanıyor. Özellikle yeni nesil solcularda. Halbuki kötü olan milliyetçiliğin ırkçılık yorumudur.

Bu konuda diğer üyeler ne düşünüyor merak ediyorum açıkçası.

Daha yazmak istediğim fikirlerim var ama çok geç olmuş :lol: . Sonra devam ederiz umarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bugünlerde halkı susturan değil coşturan liderlere ihtiyacımız var pante..Meclisde adam gibi ulusalcı cepheden kimse yokken hem de..

Katılıyorum. Adam gibi bir lider çıkmadan olmaz.

Böyle Kılıçdaroğlu'yla falan olacak iş değil.

Ancak halk kazığa oturacak, RTE milletin canına okuyacak da öyle oy toplayabilecekler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte Türkiyenin geri kalmasının sebeplerinden biri sizin osho, Secret, kıl, tüy tarzı kitaplar ile beyninizi uyuşturmanız, öbür taraftan islamın içine bolca yerleştirilen kader kavramı ile bireyleri üretemeyen varlıklar haline dönüştürmek. Bu topraklarda Din kavramını 1950'lerden itibaren Alman ve amerikan istihbaratı boşuna ekmedi değilmi, şimdi yeni moda zenginler için , osho, kuantum , kıl, tüy. :)

Sert olacaksınız ki ayakta durabilesiniz, Adolf Hitlerin dediği gibi Kanı bozulmuş toplumlar rüzgardaki bir saman çöpü gibidir. :)

Hahahahahaaa... İnsanlar kitap okuyunca bir ülke geri kalmaz, okumayınca kalır, bilgin olsun... ^_^

Ama ille de bir kaç kitap yazar ya da kitap okunduğu için bu ülke geri kalmıştır diyorsan, o bir kaç kitap geriliğini sağlıyorsa bir ülkenin, batsın zaten o ülke, olması hata... :lol:

Bu arada bilgin olsun, saydığın kitaplar burda bir okunuyorsa, Türk askerinin kafasına çuval geçiren ABD'de bin okunuyor... :blink:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Solcular aslında kürerselcilerin kuklasıdır, bu bağlamda Sol içinde bunu bir tek Stalin çözebilmiştir.

Neder ; Foucault

" Polis " yasa koyucular, ordu ve maliyeyle birlikte , devletin başı gibi görünür. Doğru. Ama aslında o akla gelen herşeyi kuşatır. Turquet şöyle der : " Polis insanların koşullarına , onların yaptığı ya da yapabileceği ne varsa ona göre uzamanlaşır. Polisin alanı yargı,finans, ve orduyu içine alır. " Polis demek her şey demektir.

İşte bütün mesele günümüzde dayatılan Ordu gücü azaltılmasının sebebi, bu bağlamda solcular küreselcilerin bir kuklasıdır. Bir dolu socunun dönme olarak yaftalanması aslında doğru değildir, zaten Marksist kökenli sol ulusları kontrol altına almak için özenle yazdırılmış saçmalıklar bütünüdür.

Bizim solcular akılları sıra askerlik faaliyetini isteyenin yapması veya paralı olması ile kişisel hak ve özgürlüklerin genişleyeceğini düşünür, neden düşünür ; çünkü dünyayı okuyamazlar.

Peki madem polis demek her şey demek polisi kontrol eden kim. Veya polis kime hizmet ediyor? Kendine etmediği ortada.

Polis kelimesi yerinde önce ki başlıkta söylediğiniz "küresel sermayeler" olsaydı aklım rahatlıkla bunu alırdı. Fakat polis mantığıma yatmıyor.

Marksist düşünceleri, kapital devletler tarafından marksist kökenli sol ulusları kontrol altına almak için yazdırılmış saçmalıklar bütünü olarak görmek size de biraz paranoyakça gelmiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ulusalcılık millicilik demek. Ulusçuluk, milliyetçilik demek. Milliyetçilik direk milliyet unsuruna atıf var. Milliyetçilik ırkçılığa ulusalcılıktan daha yakın bir şey.

Sözcüklerden siyasi manipülasyon yapmaya çalışmak doğru değil.

Sözcüklerle neyin neye eşit ya da yakın olduğu kanıtlanmaya kalkışılırsa birçok kavram ve anlam birbirine karışır.

Örneğin, sosyallik, sosyal adalet, sosyal demokrasi ve sosyalizm.

Şimdi çıkıp bunların özünde hep aynı olduğunu ve tümünün komünizme yakın unsurlar olduğunu, sadece sosyalistliğin sosyal adalete nazaran komünizme daha yakın birşey olduğunu mu söyleyeceğiz. Böylece sosyal adaletçiliği de bir nevi komünistlik olarak mı göreceğiz.

Ulusalcılık, milliyetçiliğe karşı üretilmiş bir siyaset. Temelinde yurtsever bir milliyetçilik var, halkçılık var, ulusal birliğini korumak var. Ve tamamen sol bir nitelik.

Yaratıcıları da, amaçları da belli. Atilla İlhan, ulusalcılığı anlatırken özetle şöyle ifade etmiştir:

"Ulusalcılık, Anadolu'da yaşayan her türden halkın diline, dinine-mezhebine, etnik kökenine bakmaksızın tümünün yaşadığı toprakları benimsemesi ve o toprakların tam bağımsızlığı, ülkesinin özgürlüğü ve halkının mutluluğu için mücadele etmesidir. Ulusal demokratik devrim, bu hedeflere ulaşmak içindir."

Bu gerçeğe rağmen, salt siyaseten manipüle söylemlerle bu tanımı inkar etmeye kalkışmak, bu siyaset karşısındaki aciziyetten olsa gerektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Askerliğin dogmatik şekilde kutsallaştırılması duygusal çerçevede bir yere oturtulması zaten yanlış.

Vicdani ret kesinlikle uygulamaya konulmalı ve askerlik yapmak istemeyenlerin zorla askerliğe mahkum edilmesine ve bu mahkumiyeti reddedenlerin hapse atılmasına artık bir son verilmelidir.

Kof ırkçılık kof milliyetçiliğin ürettiği hezeyanik sloganlar son bulmalıdır.

tarihinde herakles79 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Milliyetçilerin kof düşüncelerini özetleyen bir şiir.

Milliyetçilerin düşüncesi işte bu:

Yelelerinden tutup tarih denen aslanı,

Diyelim hep beraber sahibin Türk'ü tanı.

Türk'ün güneşleriyle dünya ufku ağardı,

Türk olmasa tarihe yazılacak ne vardı?"

Bunları okuyunca gülme krizine giriyorum desem yeridir. :lol:

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir konuya aciklik getirelim...

Savaslarda en ileri teknikler ve silahlar kullanilirsa kullanilsin kontrolü ele gecirebilmek icin insana yani askerlere gereksinim vardir.

Bu baglamda Mustafa Kemal'in "Zafer süngünün ucundadir" sözünün gercek oldugunu anlamaktayiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir konuya aciklik getirelim...

Savaslarda en ileri teknikler ve silahlar kullanilirsa kullanilsin kontrolü ele gecirebilmek icin insana yani askerlere gereksinim vardir.

Bu baglamda Mustafa Kemal'in "Zafer süngünün ucundadir" sözünün gercek oldugunu anlamaktayiz.

Elbette askere gereksinim vardır. Ama hangi insanlar asker olmalıdır? Sturbucks'ta kahve içen genç askere gidince 3 ayda bir ölüm makinesine dönüşebilir mi hiç sanmıyorum?

Normal şartlar altında demokratik olduğunu söyleyen bir devletin derhal profesyonele geçmesi gerekir ama AKP'ye tam da güvenemiyoruz zira onun amacı başka.

Yine de bu internet cafede takılan çocuğu, bilimsel çalışma yapmış üniversite mezununu terörist veya düşman tarayan, herkesi kurşuna dizen bir terminatör yapamaz.

Askerlik öyle herkesin yapabileceği bir iş değil. Sen sokaktaki eli silah tutmayan vatandaşı al, 3 ay birkaç şey göster, sonra da ver silahı git terörist öldür de.

Bu gerçekten de oldukça mantıksız ve gereksiz. Terörist ise bizim 3 ay eğitilmiş normal vatandaşımız gibi mi? Adamlar belki de 10 yıldır dağdalar, tecrübeliler.

Bizim normal vatandaştan bozma askerlerimizi, teröristler kendi inlerine girmiş ayılar gibi püskürtüyor. Teröristin içinde bulunduğu nefret ve beyni yıkanmışlık da onu üstün kılıyor.

Teröristlerde acımasızlık, nefret ve kin var, bizim askerlerimiz ise 20 yaşındaki çocuklar daha. Askerler acımasız olanlardan özel olarak seçilmeli. Terminatör gibi olmalılar.

Harekat videolarını izledim. PKK elini kolunu sallaya sallaya eşşeklerle silah taşıyıp karakolu kurşun yağmuruna tutup kaçıyor.

Bizimkilerin karşılık vermesi bile 30 sn sürüyor. İnsanların şevki kırılıyor, psikolojileri bozuluyor, kendilerini av gibi hissediyorlar.

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada bilgin olsun, saydığın kitaplar burda bir okunuyorsa, Türk askerinin kafasına çuval geçiren ABD'de bin okunuyor... :blink:

Dünyada iki salak ülke insanı vardır, biri amerika diğeri küçük amerika Türkiye. :lol:

Milliyetçilerin kof düşüncelerini özetleyen bir şiir.

Milliyetçilerin düşüncesi işte bu:

Yelelerinden tutup tarih denen aslanı,

Diyelim hep beraber sahibin Türk'ü tanı.

Türk'ün güneşleriyle dünya ufku ağardı,

Türk olmasa tarihe yazılacak ne vardı?"

Bunları okuyunca gülme krizine giriyorum desem yeridir. :lol:

Bu kadar salak olmak zorundamısın ?

Senin köken ne Kıromu ?

tarihinde Sol Invictus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki madem polis demek her şey demek polisi kontrol eden kim. Veya polis kime hizmet ediyor? Kendine etmediği ortada.

Polis kelimesi yerinde önce ki başlıkta söylediğiniz "küresel sermayeler" olsaydı aklım rahatlıkla bunu alırdı. Fakat polis mantığıma yatmıyor.

Meşru iktidarları asker değil polis korur, ana-yasalara yerleştirilen Ulus-üstü anlaşmalara uyulma zorunluluğu egemenlik kavramının devridir. İnsanlar demokrasi maskesi altında önlerine koyulan kurallara ve uygulamalara zorunlu olarak uymak zorundadır ve yasa koyucular kuralları uygulamada Polis gücüne ihtiyaçları vardır, karşıt bir Askeri güç meşrulaştırılmış yönetimler için daima bir tehlikelidir ki, bir kaç gün önce Yunanistan örneğinde olduğu gibi Askeri güçlerin bir görevide her ne kadar dış tehlikelere karşı ülkeyi koruma gibi görünsede küreselleşme ile bu tehlike içe aktarılmış ve soğuk savaş dönemi demokrasi denilen maskeler ile kansız şekilde yapılmaktadır.

Marksist düşünceleri, kapital devletler tarafından marksist kökenli sol ulusları kontrol altına almak için yazdırılmış saçmalıklar bütünü olarak görmek size de biraz paranoyakça gelmiyor mu?

Dünya üzerinde kaynakların ve iklimlerin her ülkeye eşit dağıtılmamış olmasından dolayı Enternasyonel bir Sol daima Rusyanın beşinci kuvveti olmak demektir, zaten paris komünde bunlar oldukça tartışılmış , Marks ve Yahudi karşıtları susturulmuştur.

Bu konuyu kavramak için özellikle rusya tarihi ve II dünya savaşı incelenmeli Karbonari Sosyalistlerini yok ederek yerlerine Marksist sosyalistlerin nasıl ikame edildiği detaylı olarak incelenebilir fakat Felsefe, tarih ve medya belirli tekellerin elinde olunca insanların beynine Hegelistik Fenemoloji ile düşünce aktarılır ve çıkan yok hep aynı yeredir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teröristlerde acımasızlık, nefret ve kin var, bizim askerlerimiz ise 20 yaşındaki çocuklar daha. Askerler acımasız olanlardan özel olarak seçilmeli. Terminatör gibi olmalılar.

Harekat videolarını izledim. PKK elini kolunu sallaya sallaya eşşeklerle silah taşıyıp karakolu kurşun yağmuruna tutup kaçıyor.

Bizimkilerin karşılık vermesi bile 30 sn sürüyor. İnsanların şevki kırılıyor, psikolojileri bozuluyor, kendilerini av gibi hissediyorlar.

Olayin oldukca fazla detaylari var ama bir tanesini yazayim.

Gercekten savasabilecek kendini ve arkadaslarini koruyabilecek nitelikte bir askerin en az 12 ay egitimli olmasi gerekir ki egitimlerin kisitli bütceleri olmamalidir.Örnegin yiyecekleri özel olmalidir.

NATO'ya bagli olan birliklerde egitimleri olmamalidir.Direk kara kuvvetleri ve genelkurmaya bagli özel birlikler olmalidir.

Egitimlere baslamakla eleminasyonda baslar ve hic bitmez.Yani secile secile en yetenekleri insanlar egitimi bitirirler fakat onlarda direk savasa sürülmez.Her sey kademe kademe ilerler.

TSK de askerlik yapipta adami torpili parasi olmayanin vay haline...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boşver savunacak birinin olup olmadığını, sen şu bir Türk'ün dünyaya nasıl bedel olduğunu, her Türk'ün nasıl asker doğduğunu açıkla.

Bakalım nereye nasıl oturtacaksın...

Yokyaa, ulusalcıların milliyetçiliği yurtseverlik ve halkçılıktır.

O nedenle zaten ülkücüler ulusalcılığı reddederler. İçinde Türkçülük, ırkçılık olmayan ulusalcılığı na'psınlar. :)

Eğer milliyetçiliği vatanseverlik olarak algılıyorsanız; bu tür akıldışı, mantıkdışı söylemleri kabullenmezsiniz zaten.

Eski Türklerin savaşçı, cengaver bir millet olduğu söylenebilir tabi.

Ama çağımızda savaşçılık övünülecek bir nitelik olmadığı gibi, artık eski Türk niteliği de kalmamıştır.

Titremekle de o Türklüğe dönülmez.

Ülkücülerle Türkçüler (Atsızcılar) karıştırdığını düşünmekteyim.Ülkücüler için öncelik islamdır.Onlar da bir değişik kültür milliyetçiliği yapıyorlar.Türkçülük yapan atsızcılardır :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkücülerle Türkçüler (Atsızcılar) karıştırdığını düşünmekteyim.Ülkücüler için öncelik islamdır.Onlar da bir değişik kültür milliyetçiliği yapıyorlar.Türkçülük yapan atsızcılardır :)

Atsız'ı da, Çatlı'sı da hepsi ülkücü-Türkçü-ırkçı faşo.

Ülkücüler Türkçülük yapmıyor mu yani?

İzle:

http://www.youtube.com/watch?v=91zu4bQUJUY&feature=related

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün solcular eşcinsel Yahudi;

Ama "Her Türk asker doğar" ve "Bir Türk dünyaya bedeldir".

Nasıl iş bu? Türkiye'de kaç Türk var?!! :lol:

Sol Invictus bunların yanında hiçbir şey. :lol:

Böyle şiir yazanlar bile var.

Hamaset edebiyatı yapıyor bunlar.

Yelelerinden tutup tarih denen aslanı,

Diyelim hep beraber sahibin Türk'ü tanı.

Türk'ün güneşleriyle dünya ufku ağardı,

Türk olmasa tarihe yazılacak ne vardı?"

Bunları okuyunca gülme krizine giriyorum desem yeridir.

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Atsız'ı da, Çatlı'sı da hepsi ülkücü-Türkçü-ırkçı faşo.

Ülkücüler Türkçülük yapmıyor mu yani?

İzle:

http://www.youtube.com/watch?v=91zu4bQUJUY&feature=related

Aradaki farka dikkatini çekmek isterim

Atsızcılara göre soyu Türk olan Türk'tür

Ülkücülere göre kültür bakımından dil bakımından Türklüğü benimsemiş herkes Türk'tür ;)

Faşo lafı da baydı artık her önüne gelene faşo anasını satıyım...

tarihinde AKB tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...