Jump to content

Yakilmak


Recommended Posts

Bergüzar; İşte Sünnet, Hadis, icma ve kıyas bunun için var.. Herşeyi Kur'an da ararsan bulamazsın.. Olmadığı için değil, ehliyetin olmadığı için bulamazsın...!

Sevgili Mask:

O dediklerine baktığımız zaman kuranla çelişen bir sürü şey görüyoruz, bu durumda hangisini esas alıcak ve ehliyet konusu. Zekeriye Beyaz ile Yaşar Nuri Öztürkte ehliyetlimidir ya da ehliyeti neye göre belirleyeceğiz? Ya da bu kuran akıl edenler için bir rehberdir diyen Allah neden ehliyetliler için dememiş, ben akıl ediyorsam üzerinde düşünüyorsam ve senin dediğin gibi yanlış anlıyorsam ben o zaman Allaha benim aklımı niye eksik yarattın diye bir soru sorma hakkım doğar mı? Ya da kuran eksiktir, sünnete-hadise bakmak lazım derken, yukarıda dediğim gibi kuran ile çelişen hükümler karşıma çıkıyorsa peygamber Allah adına hüküm vermeye yetkilimi diye sorgulamam yanlış mı? Ya da Allah unutmuş ya da eksik mi bırakmıştır da kuranı peygamber demiştir diyenlere prim vermediğim için Allah beni cehenneme mi atacaktır? Kurana baktığımızda peygamberin kuran ekseninden asla şaşmadığını, hatta şaşabileceği düşünceli ile _sonuçta bir beşerdir- kuranda bizzat Allah tarafından tehdit edildiğini görmezden mi gelmem gerekir? (BKZ. Hakka suresi 44-49. ayetler)

Selametle...

şu doğadan gelmek nasıl oluyor sevgili bergüzar?

bazı ayetlerin allah resulune müşriklein cenaze namazlarını kılma der bide bunu açıkla?

Sevgili zeyyneppp:

Konunun bütününe bakmamışsın ki beni anlamamışsın. Ben kurandan çıkarımla ölülerin gömülmesi gerektiğini görüyoruz dedim. Ancak insanlığın kadavraya da ihtiyacı vardır, mesela ben kadavra olmak istiyorum, o zaman benim durumum ne olacak? Ben cenaze namazı kılınmasın diye birşey demedim, bir kişi bile kılsa namazı bütün insanlık kılmış gibi olacaktır, burada bir sıkıntı yoktur. Benim özellikle demek istediğim cenazelerin görkemli törenler şeklinde yapılması bana göre iş gücü kaybıdır, mezarlıkların çok yer işgal etmesi bana göre ekilebilir ve yaşanabilir alanları daraltmaktadır.

Doğadan gelmek olayına gelince şöyle izah edeyim, senin dışkının bile doğada bir sürü faydaları vardır, buna kimse yok diyemez, bilim bile. Buradan hareketle seni doğaya kazandırana karşı doğaya dönmen de en güzeli diye düşünüyorum.

Selametle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herhangi bir aksilik çıkmazsa kaza filan ya da ani bir ölüm, ölümüme fazla beklemeden kendi irademle karar vereceğimden gerisinin de kendi isteğim doğrultusunda şekillenmesini isterim.Yani yakılmayı...

Maksadım ekosisteme katkım olsun, yoksa film ne de olsa benim için orda bitiyor :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
burdaki ve dışardaki hiçbi ateist öldükten sonra beni yakın diye vasiyet bırakmaz ve gömülmeyi tercih eder.artı böyle bi vasiyet yapsalar bile çocukları yerine getirmez bu vasiyeti.çünkü anne babamızın bi mezarı olsun diye düşünürler

Nerden biliyorsun?? Bir bilirkisi tarziyla nasil konusabiliyorsun??

Kucucuk beynin, kerkesi kendin gibi bilmeni mi sagliyor??

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...