mantik 0 Oluşturuldu: Kasım 20, 2011 Raporla Share Oluşturuldu: Kasım 20, 2011 Her gün televizyonlarda, gazetelerde dinci hocalar ateistlere ve dinsizlere sövüp duruyor. Laiklik propagandası yapmaya çalışan aydınlar, lafa önce islamı överek başlamak zorunda hissediyorlar kendilerini. "Aman ha, beni dinsiz sanmayın, islam dini iyidir, güzeldir, ama siz yine de laik olun" şeklinde yapıyorlar laiklik savunularını. Ahlak, din ile bağdaştırılıyor ve dinsiz birinin ahlaklı olamayacağı propagandası yapılıyor. Bunda da öyle başarılı olmuşlar ki, kötü birşeyler yapan, kamuoyunun nefretini kazanan kişi ve karakterler için "Allahsız" terimini kullanmak norm olmuş. Kimse garipsemiyor bunu ve "Allahsız" ile "Ahlaksız" neredeyse eş anlamlı hale gelmiş. Bu kadarı yetmiyormuş gibi kendini birazcık ifade etmeye çalışan dinsiz ve ateistler büyük bir hışımla saldırıya uğruyor. Web sayfaları kapatılıyor, kendileri ceza kanunu 216. maddeden (toplumun bir kesiminin dini değerlerini aşağılamak) dava ediliyor. Bu davaların çoğu düşüyor gerçi ama bu, ateistlerin bu yollarla rahatsız edilmesini engellemiyor. Bu engellemeler ve sindirme kampanyaları öyle başarılı olmuş ki, bu forumdan bağlantı kurduğumuz ve gerçek isimlerini kullanarak katılmaları istediğimiz bazı mücadelelerden insanlarımız aşırı bir korku ve çekingenlik içinde uzak kalıyorlar. Aktivist bir ateist olarak deşifre olunduğunda kişinin hayatının dahi tehlikeye gireceği düşüncesi hakim. Fakat tezata bakın ki, ondan sonra da gelip bizim Cumhuriyet gazetesine verdiğimiz türde röpotajları pasif bulduklarını söylüyorlar. Richard Dawkins, Christopher Hitchens tarzı söylemler ve o derece cesur tavır bekliyorlar bizden. Ateistlerimiz gözlerini açmalıdır. Türkiye'deki ateistlerin durumu içler acısıdır. Bizlerin dava edildiği o 216. madde tarzı maddelerin yasal korumasına biz muhtacız aslında. Durum tersi değildir. Bizim kimseye saldırdığımız yok. Bize saldırılıyor. Biz sadece bu tür forum ortamlarında kendi fikrimizi ifade özgürlüğünü kullanıyoruz. Nasıl ki zamanında zencilerin, kadınların ve yakın zamanda eşcinsellerin hak arama mücadeleleri oldu. Ya da bizim ülkemizde kürtlerin. Benzer bir mücadeleye ateistler için ihtiyaç var. İnsanlarımız durumun ne kadar ciddi ve ne kadar içler acısı olduğunu görmüyor. En büyük sorun, varlığı dahi kabul edilmemiş sorundur. Bizler de o durumu yaşıyoruz şu anda. Bir sorunumuz var ama bunu bırakın başkalarının kabul etmesini, biz bile kabul etmiyoruz. Herşey normalmiş gibi davranmaya çalışıyoruz. Herşey normal değil. Toplumda bir hindu, bir budist, bir bahaist kim olduğunu ve kimliğini çekinmeden ifade edebiliyorsa ve karşılığında hem yasaların savunmasını kazanıyor, hem de bu kimliğini açıkça ifade etme hakkı konusunda halktan da destek buluyorsa, aynı hak bizlerin de vardır. Bu forumdaki çoğu kişi bilir ki, ateistlerin pek çoğu gizli ateistdir. Günlük hayatında ateist olduğunu açıklayamaz, ya da açıklamaz. Önyargılarla boğuşmak istemez. Kolayca açıklayabilenler de çok elbette. Ama anne babasına bile açıklayamayan da çok kişi var. Biz toplumda hayal ürünü çeşit çeşit dinin mensuplarının sahip olduğu haklara bile sahip değiliz. Korunmaya muhtaç olan ve hakları için mücadele verilmesi gereken bizleriz. Eşcinsseller gibi toplumda o derece aykırı algılanan bir grubun bile ateistlere göre daha fazla hakkı var. Bu konu ciddi bir sorundur. Görmezden gelmemek, küçümsememek gerekmektedir kanımca. Kadın hakları, zenci hakları, eşcinsel hakları gibi, ülkemizde de bir ateist hakları hareketine ihtiyaç vardır. Bunun ise, deşifre olmaktan başka yolu yoktur. Deşifre olmaktan daha az zarar göreceklerimiz var ve çok daha fazla zarar göreceklerimiz var. Daha az zarar görecek olanlarımızın, özellikle de yurtdışında yaşayan Türk ateistlerin çok daha aktif olması ve gerek basında olsun, gerekse bizim sorunlarımıza dikkat çekecek diğer her türlü etkinlikte olsun, çok daha aktif olmaları gerekmektedir. Ayrıca, deşifre olmanın riskleri konusundaki yaygın kanıya da katılmıyorum. Elbette riskleri var, üzerimizdeki baskılar çok, karşılaştığımız önyargılar çok. Ama hayati bir riskin zannedildiği düzeyde olduğuna inanmıyorum. Geçmişte Turan Dursun gibi bazı isimlerin öldürülmüş olması, ateist olduğunu kamuoyu önünde açıklayan herkesin hayatını riske atacağı anlamına gelmez. Şu anda TV'lerde bile ateist olduğunu cesurca açıklayabilen kişiler var. Başlarına da hiçbirşey gelmiyor. Bunların sayısının daha da artması gerekmektedir. Bence bu konudaki çekingenliğin bir kısmı, karşılaşılacak sorunların zihinlerde daha da büyütülmüş olmasıdır. Bize karşı uygulanan sindirme kampanyası başarıya ulaşmış belli ki. Ateistlerimiz, başlarına gelecekten daha da büyük risklerle karşılaşacaklarını düşünüyorlar. Bana sorarsanız ise, konu orta çağdaki cadı avları ve engisizyon dönemi kadar vahim değildir. Ortada o derece büyük bir risk yoktur. Ama ortada çözülmesi gereken pek çok sorun da vardır. Yani ortam, bir ateist hakları hareketi için müsaittir ve idealdir. Bu tür hareketler, başarıya ulaşma olasılıkları pratik anlamda ortaya çıktığında güçlenir zaten. Ondan önce sözü bile edilmez. Eğer kadınlar hak alabileceklerini düşünüyorsa, kadın hakları hareketleri ortaya çıkar. Zenciler hak alabileceklerini düşünüyorsa, onların hareketi ortaya çıkar. Bu, durumun eskiye göre daha iyi, en azından mücade edilmeye müsait, ama hala çok fazla gelişme ve iyileşme gerektiren bir durum olduğuna işaret eder genellikle. Bence Türkiye'deki ateistlerin durumu da şu anda budur. Link to post Sitelerde Paylaş
gilbert 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi (düzenlendi) Haklısın. Gerçekten haklısın. Acizlik yetmez. Bence Türkiye'de Ateistlerin Şerefsizliği diye bir başlık atman daha gerçekçi olurdu. Ben de dahilim bu şerefsizliğe. Kasım 20, 2011 tarihinde gilbert tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Forumun kurucusu Mantik başlık açmış. Çok garip geldi. Link to post Sitelerde Paylaş
searcher1 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Turan Dursun dinin çirkin yüzünü ortaya koyduğu için öldürüldü bence, ateist olduğu için değil. Türkiye'deki dincilerin büyük çoğunluğunun kendi halindeki ateiste birşey yapacağını sanmam, dini eleştirmediği sürece tabii. En fazla dışlanırlar, hayatları zorlaşır. Dini eleştirmeye başladın mı, işte o zaman karanlık yüzleri ortaya çıkar. Link to post Sitelerde Paylaş
denizbahar 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Mantik haklisin, sanal ortamda cok cesaretli olanlar, burada atip tutanlar ellerini tasin altina koymaktan kaciyorlar, oyle ya da boyle herkesin destek verecegi seyler olmali. Ama demek ki cogu kisi ateist kimliklerini gizli tuttuklari icin gercek hayatta cok zorlukla karsilasmiyorlar ve bu yuzden mucadele etmek istemiyorlar. Demek ki gidisattan memnun herkes, senin serzenisini de anliyorum. Mucadele etmeyen, ettirmeyenler sonra kalkip baskalarini elestiriyor, haklari yok. Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi (düzenlendi) Turan dursunu katledenlerin, milleti doğrayan Hizbullahçıların referans aldığı ayet Maide 33'tür. Allah'ın olmadığını ve Muhammed'in yalancı olduğunu söylemek bile müslümanlara göre ''Allah'a karşı savaşmaktır'' Maide 33.ayet :''' Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.''' Kasım 20, 2011 tarihinde freand tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Vision 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Kimliğimde "Müslüman" yazıyor. Ne büyük bir tezattır. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Turan Dursun dinin çirkin yüzünü ortaya koyduğu için öldürüldü bence, ateist olduğu için değil. Türkiye'deki dincilerin büyük çoğunluğunun kendi halindeki ateiste birşey yapacağını sanmam, dini eleştirmediği sürece tabii. En fazla dışlanırlar, hayatları zorlaşır. Dini eleştirmeye başladın mı, işte o zaman karanlık yüzleri ortaya çıkar. Çok yerinde bir gözlem. Turan Dursun gerçekten dinin çirkin yüzünü ortaya başarılı bir şekilde koyduğu için öldürüldü... Onu köylü Mehmet Ağa yapsaydı, ona birşey olmazdı. Yine de bir imamın yapması ve etkili olması öldürülmesine rağmen çok şeyi değiştirdi. Korktukları başlarına geldi yani. Ama malesef biz onun bıraktığı yerden devam edemiyoruz. Edebilseydik başarılı olma şansımız vardı. Hala çok geç değil tabii. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Türkiye'de ateizmin başarılı olması, İslam'ın gerilemesi demektir. İslam'ın politik arenada bir güç olarak kullanıldığı şu zamanda buna izin verilmez. Kötü bir zamanda ateistlik yapıyoruz yani. AKP'den önce durum daha elverişli idi. O zaman yerleşmiş bir ateizm kurumu olsaymış, çok iyi olurmuş. Aklımıza geldi ama çekindik.. korktuk. O korkulacak bir zaman değilmiş. Asıl korkulacak zaman yeni başladı. Link to post Sitelerde Paylaş
Vision 0 Kasım 20, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 20, 2011 gönderildi Türkiye'de ateizmin başarılı olması, İslam'ın gerilemesi demektir. İslam'ın politik arenada bir güç olarak kullanıldığı şu zamanda buna izin verilmez. Kötü bir zamanda ateistlik yapıyoruz yani. AKP'den önce durum daha elverişli idi. O zaman yerleşmiş bir ateizm kurumu olsaymış, çok iyi olurmuş. Aklımıza geldi ama çekindik.. korktuk. O korkulacak bir zaman değilmiş. Asıl korkulacak zaman yeni başladı. Herşey taktik meselesi... Adamlar Yaptıklarına Ve Yapacaklarına Güzel Kılıflar Buluyor. Din kılıfı geçtim, Yorgan gibi örtüyor Pisliklerinin Üstünü.. Link to post Sitelerde Paylaş
Haqem 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi (düzenlendi) Ateizm bir olumsuzlama..Talep ettiği bir toplumsal formülasyon ya da düzenleme yok.En sade şekilde amacı şu olabilir:Yaratıcı fikrinin ortadan kalkması! Dolayısıyla insan hakları evrensel beyannamesi dışında ortak bir noktası olamayacak olan ateistler(onun üzerinde bile uzlaşacakları şüphelidir.Irkçısı var,komünisti var..) ortaya çıktığı zaman bu bir hak alma hareketi değil(çünkü talep edecekleri birşey yok,aslında var olanı yok etmek istiyorlar!) işin doğası gereği İslam'a karşı 'savaş ilanı' olacaktır. Doğru soru şu olsa gerek: Türkiye'deki ateistler İslam'la alenen savaşmaya hazır mı? Sorunun kendisi bile ateistleri ürkütmeye yeter. Kasım 21, 2011 tarihinde Haqem tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
denizbahar 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi (düzenlendi) Ateizm bir olumsuzlama..Talep ettiği bir toplumsal formülasyon ya da düzenleme yok.En sade şekilde amacı şu olabilir:Yaratıcı fikrinin ortadan kalkması! Dolayısıyla insan hakları evrensel beyannamesi dışında ortak bir noktası olamayacak olan ateistler(onun üzerinde bile uzlaşacakları şüphelidir.Irkçısı var,komünisti var..) ortaya çıktığı zaman bu bir hak alma hareketi değil(çünkü talep edecekleri birşey yok,aslında var olanı yok etmek istiyorlar!) işin doğası gereği İslam'a karşı 'savaş ilanı' olacaktır. Doğru soru şu olsa gerek: Türkiye'deki ateistler İslam'la alenen savaşmaya hazır mı? Sorunun kendisi bile ateistleri ürkütmeye yeter. Islam'i ortadan kaldirmak degil ki burada bahsedilen mucadele. Turkiye laik olmasina ragmen ateistlerin yasayabilmesi icin tek cikar yol kimliklerini saklamasi, fikirlerini acikladiklari anda baslari derde giriyor, ya mahalle baskisi ya da yasalarin tek yonlu uygulanmasindan. Fikirlerini yazdiklari internet siteleri kapatiliyor,hacker saldirilari oluyor, insanlara mahkemeye veriliyor. Halbuki dini yasamak, uygulamak ve topluma yaymak isteyenlere verilen haklar ve saygi kadar ateist olanlara da hak verilmelidir. Daha ateist oldugunu ailesinden saklamak zorunda kalan ateistlerin Islam'i ya da bir baska dini yok edecegiz amacimiz bu diye ortaya ciktigini sanmaniz absurd ve gercekdisi. Kasım 21, 2011 tarihinde denizbahar tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Pante 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi Türkiye'de ateizme en büyük darbe 12 Eylül'le vurulmuştur. 80 öncesinde bugünden çok daha yüksek bir cesaretle ateist olunduğu açıklanır, insanlar çevrelerinde dini konularda daha özgür tartışabilirdi. Cuntacılar solu ezip yokederken aynı zamanda ateizme özgür alan sağlayan gücü de yokettiler. Ben 80 öncesinde ateisttim ve okulda, işte, cafede çekinmeden tartışırdım. Dincilerle, nurcularla bile çok tartıştım. Kimseden de tehdit almadım, tepki görmedim. Çünkü güçlü bir sol vardı ve sol diyalektik materyalizme sahipti. Örneğin o dönemde gençlik Politzer'in "Felsefenin başlangıç ilkeleri" ve "Felsefenin temel ilkeleri" kitaplarını çok iyi tanıdığı-duyduğu gibi, çoğu da okumuştu. Bugün bu kitapları 10 kişiden biri bile bilmez. Turan Dursun'un öldürülmesinden sonra 2. bir darbe alınmış ve 12 Eylül'e rağmen susmayıp konuşanların da sesi kesilmiştir. 3. olumsuzluk ise dincilerin başa gelmesi ve geleceğe duyulan kaygılar olmuştur. Refahyol'dan sonra AKP iktidarı ile kitlelerin çekincesi giderek artmıştır. İnternete gelmekte olan sansürle de insanlar yarın neler olacağı konusunda tedirgindir. Yani, sonuç olarak söylemek istediğim; ateistlerin özgürlüğü solun gücü ile doğru orantılı, İslamcı sağın gücüyle ters orantılıdır ve sol bçyle cılız kaldığı müddetçe ateistler de seslerini çıkaramayacaktır. Link to post Sitelerde Paylaş
sebû 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi Rahmetli Uğur Mumcu'nun ölümünü de katmak lazım bence pante. Böyle cesur bir kalemin ölümü bu gidişatın hızlanmasında önemli bir faktör oldu ne yazık ki. Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi Ateist oldugunu saklamaya gerek yok...Eskiden söylenenlere korku paranoyalarini sanala aktaranlara inaniyordum ama yok öyle bir sey. Kimse kimseyi kandirmasin bu konuda artik beni hic kimse kandiramaz. Ateistlerin geneli islamin dümen suyunda yasamalarindan oldukca memnunlar. Memnun olabilirler ama kafalarini kuma gömüp bizleri yurtdisinda yasayan ateistleri kandirmaya calismasinlar. Sadece sanalda ateist, panteist deist oldugunu yazabilenler gölgelerinden korkan insanlardir...Baska hic bir sey degil. Kimse ne alinsin ne gücensin ama durum maalesef böyle. Sanki uzayda baska bir gezegende yasamaktalar ve bizler neyin ne oldugunu görüp bilemiyecegiz gibi düsüncelere sahipler. Inadina her yerde her firsati degerlendirip farkli farkli insanlarla konusup tartistim ve bir sorun olmadigini görünce "yaziklar olsun ateistlere bunlardan hic bir sey olmaz" diye düsündüm ve düsüncemi savunmaktayim. Türk ateistler ve diger dinsizlerin geneli müslümanlardan daha cok kendilerini aldatarak yasamaktadirlar.Ayrica ateistligin ne oldugunu tam anlamiyla bilmemekteler.Ateistligin dinciye ve inanclara boyun egip ses cikartmamayi sanan bilgisiz saftirikler sürüsüler. Diger önemli konu ise sanalda yazanlarin kendilerini saklayip kamufle olduklarini düsünmeleridir.Buda kendini aldatmadir. Bu bir oyun...Türkiye Cumhuriyeti'nin kurnazca idare etmekte oldugu bir oyun. Saklanmaya devam etsinler aman takir takir konusup özgürlüklerini dile getirmesinler ve birlesip demokratik yollarla haklarini haykirmasinlar. Saklanmaya devam. Link to post Sitelerde Paylaş
demirefe 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi (düzenlendi) Ateistlerin Şerefsizliği Yok yok, insanlar kendilerine hakaret etmemeli bence. Bu toplumun inanç özgürlüğüne hazır olduğunu söyleyemeyiz. Bir fikrin zamanının gelmesi gerek. O zaman belki yakındır ama henüz değil. Zamanı gelen fikirler durdurulamaz. Bu, zamanı gelmeyen fikirlerin de sahiplerini erken öten horoz durumuna düşürmesi anlamını taşır. "Hemen değilse ne zaman" da çok güzel bir sözdür. Zamanı değil diye tümden de susmamak gerekiyor. Ama yine de bir fikrin zamanının gelmesi gerek. Bir dini cemaate üyeysen, hiç bir işini yürütme, tayin, torpil, kayırma, müşteri bulma, ihale, kredi alma diye bir derdinin doğrudan ve otomatik biçimde olmayacağının garantilendiği bir toplum yapısında öyle inanç özgürlüğü hiç kolay değil. Kendimize haksızlık etmeyelim. Kaygı sadece yaşamsal değil. Evet belki öldürmezler ama süründürebilirler. Kaldı ki bırak ateist olmayı, Kuran'da böyle baş örtmek farz değil diye açıklama yapanın bile öldürülüp bodrumda gömülmüş cesedinin bulunduğu, cesetlerin üzerinde yemek yiyen, uyuyan, namaz kılan bu katillerin de salıverildiği bir ülke burası. Korku değil, akibet nasılsa ölüm o ayrı. Korku ile filan insan inancından dönmez. Ama sorun bazı fikirlerin henüz zamanının gelmemiş olması. Karda kışta çıkıp filizlenip don yemektense, tohum halinde kışı atlatmak daha akıllıca olacaktır. Aslında dincilik darbe yiyor, daha farkında değil. Hem de beyninden beyninden! Düne kadar karşı çıktıkları liberal fikirlerle kirli bir ittifaka gittiler. Dün büyük şeytan dedikleri Amerika'nın doğrudan piyonu oldular. Dinin ahlaksızlık, çıkarcılık olduğunu her gün kendi elleriyle kanıtlamaktalar. Din intihar ediyor, bundan emin olabilirsiniz. Biraz daha sabır... Kasım 21, 2011 tarihinde demirefe tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
mantik 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi "Hemen değilse ne zaman" da çok güzel bir sözdür. Zamanı değil diye tümden de susmamak gerekiyor. Ama yine de bir fikrin zamanının gelmesi gerek. Zamanın geldiğini nasıl anlayacaksınız? Biryerlerde zamanı gelince çalan bir alarmlı saat mi var? Bu işlerin zamanı, eyleme geçilmesinin teorik anlamda mümkün hale geldiği zamandır. Link to post Sitelerde Paylaş
demirefe 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi zamanı gelince çalan bir alarmlı saat mi var? Toplumsal dönüşümler o kadar ani gerçekleşmez. Dolayısıyla, evet saat çalmayacak. O yüzden ne zamana kadar sabredeceğiz, sabrederken sabır taşı ne zaman çatlar, ona bir şey diyemiyorum. O kadar bilge değilim. "Bazen bilgeler bile geleceği göremez" Gandalf. Lord of the Rings... Link to post Sitelerde Paylaş
demirefe 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi Bazen konuların tersinden gitmek yarar sağlar: Papaz pür telaş, okyanusta filosu batmış mahvolmuş gibi bir halde Papa'nın dizlerine kapanmış: "Ben tanrıya inancımı yitirdim. Şimdi ben ne yapacağım?" demiş. Papa hiç istifini bozmamış: "Yapacağın çok basit! İnanıyor gibi yapacaksın!" Bunu tanrının var olmadığına inananlar (olduğuna inanmayanlar demiyorum. Var olduğuna inanmak kadar var olmadığına inanmak da son derece normal bir inançtır. Extra bir durum değildir.)inanıyor gibi yapsın anlamında söylemiyorum. Dinciler şu an var olduğuna inandıklarını söylüyor, ama olmadığına inanıyor gibi davranıyorlar. Bu çelişki tıpkı Hristiyanlık gibi İslam'ı da bitirecek. Dinin intihar ediyor olduğundan ben eminim. Şeytan meşhur fıkrada "ben göremeyeceğim, ben göremeyeceğim" diye dövünmüş ama, bir nesile helvasını yemek nasip olacak mutlaka... Link to post Sitelerde Paylaş
ulyses 0 Kasım 21, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 21, 2011 gönderildi Zamanın geldiğini nasıl anlayacaksınız? Biryerlerde zamanı gelince çalan bir alarmlı saat mi var? Bu işlerin zamanı, eyleme geçilmesinin teorik anlamda mümkün hale geldiği zamandır. ben de demirefe gibi düşünüyorum "teorik anlamda" dersen bu "her zaman" anlamına gelir sorun tam da "pratik anlamda" mümkün olup olmadığı zaten ve ben en azından şu anda mümkün görmüyorum hatta şöyle bitireyim umarım sen haklısındır ben korkak olarak anılmaya razıyım Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts