Jump to content

Disi ve Erkek Guzelligi


Recommended Posts

Benim kisisel gorusume gore genelde hayvanlarda fiziksel cekiciligi olan erkek cinsidir, ornegin tavuskusu, aslan, ordek, geyik vs. Amac fiziksel guzellik ile disileri etkilemek (yanlissam duzeltin, bu baslik tamamen benim kisisel gozlemimden yola cikti) ama buna ragmen insanlarda disi cinsi daha guzel olan ve disiler fiziksel cekicilikleri ile erkekleri etkilemeye calisiyor. Sizin gorusunuz nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Türlerin genelinde dişi cinsiyetin daha seçici olması bir zorunluluktur diye düşünüyorum.

İnsan türünde de seçici olan taraf kadınlardır. Bir kadın 9 ay 15 günde bir çocuk sahibi olabilirken, erkek o sürede binlerce çocuğun babası olabilir. Bu yüzden kadınlar daha seçici olmak zorunda.

Fakat kadınlar neye göre seçer? Sadece fiziksel özellikler değil. Örneğin bir dişi kuş erkek kuşla sadece kuyruğu daha uzun diye çiftleşebilir fakat insanlarda bu denklem çok daha büyük. Erkekte fiziksel güzellikten ziyade sağlık ve güç unsurlarına daha fazla önem veriyor kadınlar. Sağlık yani sağlıklı genler verebilmesi, güç yani doğan çocuğu büyütebilmek için "yeterli kaynaklara" sahip olması. Penguenlerdeki gibi.

Kadınlar binlerce yıldır makyaj yapsa da etkileme girişimleri bunlarla sınırlı diye düşünüyorum. Çünkü bir kadının "iç güzelliğine değer verme" kavramı bir hayli yeni. Erkekler için en baştan beri önemli olan tek şey doğurganlıktır. Bu da en başta geniş kalçalar demek ki kafamızdaki güzellik anlayışı da bu değil mi? Büyük dudaklar, büyük göğüsler, geniş kalçalar, sağlık ve gençlik bunlar bir kadının ben doğurganım demesidir ve erkekler için en önemli olan nokta budur. Bu yüzden örneğin kırmızı ruj sürerler. Tabii bugün etrafımızı saran güzellik küçük gruplar hâlinde yaşayan insanlarda çok daha nadirdi.

Erkeklerin etkileme girişimleriyse sadece sağlıklı olma ve zenginlikle kalmıyor. Hayatta kalma açısından zarar verse de sanat gibi kavramları da ortaya çıkarmamızı sağlıyor. Ben sanatın da kadınları etkileme amacıyla ortaya çıktığını düşünüyorum.

Özetlemek gerekirse kadınlar makyaj yaparak "görünürde" çaba gösterseler de erkeklerin yaptıkları hemen hemen her şeyin altında karşı cinsi etkileme ve doğan çocuğu büyütebilme isteğinin yattığını düşünüyorum. Kadınların tercih edilme sebepleri fiziksel olduğu için kadınların bize göre daha güzel, erkeklerin tercih edilme sebeplerininse daha farklı olduğunu düşünüyorum. Örneğin erkeklerin rekabete ve hırsa kadınlardan daha yatkın olduğunu düşündüğümüzde altında bu yatıyor olabilir. Erkek güzellik için çabalayabilir, örneğin vücut çalışabilir. Fakat bunlar da genlere geçmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

thebigelectron çoğunu anlatmış.

Kadınların daha uzun boylu daha güçlü erkeklerden hoşlanmasından tutun da her iki cins için en çekici şeyin ve vazgeçilmez olanın cinsel aktivite olması bütün bunların hepsi üremeye giden yolu sağlamlaştırmak için organizmanın gelişmiştirmiş olduğu beceriler, hayatta kalma için geliştirdiği bir çok beceri gibi.

Genlerini bir nesil sonrasına bırakara DNA hayatta kalmaya çalışıyor.

Önceleri bölünebilme ile ilk canlı ölmez iken daha sonraları eşeyli üreme ile eşler ölüp yerine başka bir canlı meydana gelmeye başladı.

Özetle bizim genel olarak kadınlarda aradığımı büyük (örneğin saçların uzun olması)ya da güzel (örneğin yüz)özelliklerin hepsi ama hepsi bence cinsel özellikleri kapsamına giriyor ve kadınların erkeklerde aradıkları da aynı, birbirinden farkları yok.

Yalnız insanoğlu bunu tam manası ile farkedemiyor, aradığı şeyi estetize edip sanatı ortaya çıkarıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Canavarı güzellik öldürdü" Carl Denham, Kingkong filmi.

Doğada dişi tür üremeye hazır olduğu mesajını yayınlar. Erkekler de üreme mesajına yanıt için rekabet eder. Daha iyi rekabet için daha sağlıklı olduklarını kanıtlayan ses, renk, görünüm şovları yaparlar.

İnsanlarda da farklı değildir. İnsan dişisi hayvanların üremeye hazır olduğu mesajını daha karmaşık hale getirir sadece ve elindeki kozmetik olanaklar fazla olduğundan bunları sonuna kadar kullanır.

İnsan erkeğinin sağlıklı, güçlü olduğunu kanıtlamak için renklerin fonksiyonu yoktur. O yüzden pek saçını yüzünü boyatmaz, dikkat çekici renkler giymez. Böyle şeylerin dış yapay değişiklikler olduğunu insan zekası anlar çünkü. Yok hayvan da çok iyi anlar da, kozmetik olanaklar yok ellerinde. Doğal olan neyse odur hayvanlarda.

Ama insan dişisinin yaptığı üremeye hazırım mesajı vermek olduğu için, bu mesaj yapaylıktan zarar görmez. Saçına giyimine ne kadar özen gösteriyorsa o kadar eş istiyordur.

Olay bu yani, bu yüzden insan türünün dişisi süsleniyor.

tarihinde demirefe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
evli bayanlar

İnsanın davranışları karmaşıktır. Basitçe açıklanamaz. İnsanlar cinselliği üremeye endekslemeyebilen, güzelliği cinselliğe endekslemeyebilen, böyle bir zorunluluğa mahkum tutulamayan karmaşık yapılı ve gelişkin beyni olan bir türdür. Davranışlarımızın temeli doğada olmakla birlikte biz olayları karmaşıklaştırırız.

Bir hayvan türünü gözlemleyip çözümlemek de bazen kolay olmuyorken insanı çözümlemek hiç basit bir iş değildir. Nihayetinde insan beyni evrende bilinen en karmaşık nesne... Basite indirgeyip a, b ve c gözlemlendiğinde sonuç x tir demek kolay değil...

tarihinde demirefe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayvanlarda biyolojik belirlenim baskındır fakat insan toplumsal bir varlıktır; bu yüzden biyoloji yine de temel olsa da etkisi oldukça azalmıştır. Beğenileri şekillendiren etken biyolojik değil büyük ölçüde kültüreldir. Beğenilere ilişkin her veri de ilgili zaman ve mekandaki toplumsal formasyonun ürünüdür. İnsanlığa genellenemez. Afrika'da dişleri sivriltmenin, boyunlara halka takıp uzatmanın ya da memelere taş bağlayıp sarkıtmanın çekici sayıldığını da biliyoruz. Hal böyleyken beğenileri ne kadar biyolojiye indirgeyip tüm insanlık için genelleyebiliriz ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Parasi,kariyeri olan herkes begenilir,bende ikiside yok...

Bence güzelliği veya karizması olan insanlar beğeniliyor. İkisi de yokken sırf para ya da kariyer için kimse birini gerçekten beğenmez.

Bir de özgürlük, -özgürce kendini gerçekleştirme anlamında- kendiliğindenlik insanı güzel kılıyor.

Bu arada para ve kariyer bende de yok. Bunları elde etmek için özgürlüğümden vermem gerekiyor bu düzende. Ben özgürlüğü seçiyorum. O olmadan mutlu olamam, şimdiye dek bunu anladım. Tavsiye ederim.

tarihinde Görkem tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda kadınlar ve erkekler arasında en küçük bir fark yok, her iki cins de karşı cinsi etkilemek istiyor.

Kullandıkları enstrümanlar biraz farklı, onun da nedeni, kadının daha fazla enstrümana sahip olması.

Kadının kalçaları, göğüsleri, dudakları, saçları vb. pekçok enstürmanı var ki hepsini de doğal seçilim önemli göstergeler olarak aktarmış bize.

Erkeklerin olanakları daha kısıtlı. Saçları, sakalları, sağlıklı görünmelerine yetecek oranda gelişmesi estetik görünen adaleleri var. Penis de önemli enstrümandır ancak dış görüntüde vurgulanmaz. Bunun da çeşitli nedenleri var ama sanırım öncelikli neden penisin boyu, kalınlığı ve benzeri özelliklerinin kadınlar için çok fazla belirleyici olmadığı.

Hemen eklemek gerekiyor ki teşhir, duyularla uyumludur, öyle gelişmiştir.

Partnerlerimizi seçmek için duyularımızın verdiği bilgiye güvenmek zorundayız çünkü telepati yapamayız...

Bu sözün edilenler ilk filtredir, seksüel süslenmedir ve duyu organlarımız üzerinde etkide bulunmaya yönelik evrimleşmişlerdir..

Yine de seksüel seçim (veya tercih), duyu organlarının vs. çok daha ötesinde olan birçok şeyi gerektirir, onlar da zihinsel yetilerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet yani, tüm söylenenler doğru... Sanırım söylememiz gereken, insan türünün biyolojik evrimine kültürel evrimi eklemiş olduğu. Bu nedenle hayvanlarla ortak temel güdülere illa ki sahibiz, ama davranışlarımızı büyük ölçüde kültürel kazanımlarımız biçimlendiriyor. Ya da öyle olması gerek diyeyim! :D Bu yüzden insan türünü diğer türlerle birebir kıyaslamak hiç doğru olmaz. Ama kökende hayvansallık olduğu da hiç unutulmaması gereken bir gerçek...

Fakat doğada gelişmişlik arttıkça erkek cinsinin baskınlaştığı dikkatinizi çekiyor mu? Eklembacaklı ve örümceklerde dişiler tam birer canavar. Arılarda görevini yapan erkekler kovandan kovuluyor, artık boşuna besin tüketmesinler diye. Örümceğin erkeği işi bitince bir an önce kaçmazsa dişi onu yer! Sürüngenlerde eşitlik başlıyor. Bir çok kuşta devam ediyor. Bazı kuş türlerinde erkek baskın hale gelmeye başlıyor. Memelilerin tamamında erkek baskın. Aslanın yelesi var, bir çok maymun türünde de var, insanın sakalı var, işte geyiğin yine yelesi ve boynuzları var.

Evrim erkek lehine çalışmaya başlamış son dönemde... Rekabet gereksinimi erkeği güçlü yapmış. Bir dişinin kaybı aynı zamanda en az birkaç yavru kaybıdır. Ama bir erkeğin kaybı tek bir ferdin kaybıdır. Hatta buna kayıp denemez, başka bir erkek sürü lideri olma şansını yakalar ve belki daha iyi liderlik yapar. Erkek giderek mücadeleci, atak, dövüşçü ve koruyucu olmak zorunda kalmış...

tarihinde demirefe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Klasik arz-talep kanunu işte. Yurdum erkekleri beş para etmez güzellikteki ve kalitedeki dişilere bile kur yapıp onların değerini yükselttikçe toplum işte böyle çarpıklaşır. Onlar da kendilerini bişey sanıp süslenip püsleniyorlar olay bu kadar basit. Güzel olanın pek süse ihtiyacı da olmaz zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sakalı bıyığı olan, yüzünden, göğsünden vs kıl fışkıran, sürekli savaşlarda yara bere içinde kalan, güç gerektiren işlerde ter,bok vs içinde kalan bir canlıdan güç mü beklenir güzellik mi? Güzel olmaması için doğa ona gereken her şeyi vermiş gibime geliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dışarıdan bakınca kadınların çekici olmak için daha çok çaba sarf ettiği gibi bir yanılgıya düşülebilir.

İş matematiğe gelince bunun yanlış olduğunu rahatça anlarız.

Doğa da kaynaklar enerjiye dönüşür.

Enerji yaşamımız için temel gerekliliktir.

Hangi cinsin daha çekici görünmek için ne kadar enerji harcadığına bakalım yada hemcinsleriyle girdiği rekabete.

Dişi; makyaj, giyim kuşam, I feel in dediği gibi doğurganlığını göstermek için enstrüman teşhiri... aklına başka bir şey gelen var mı?

Belki diyet.

Gelelim erkeğin harcadığı çabaya; tek başına, sağlıklı olduğunu, O'nu koruyup kollayabilecek kapasiteye sahip olduğunu göstermek için yaptığı spor bile dişinin çekici olmak için harcadığı kaloriyi ikiye katlar.

Kaldı ki bu işin ufak bir ayrıntısıdır sadece. Önemli olan eskiden kadının, çocuğun karnını doyurmak onları koruyabilmekti. Günümüzde ise değişen bir şey yok.

Sadece bunu taşla, sopayla , mızrakla değil parayla yapıyoruz.

"Kadın için önemli olan erkeğin cüzdanının büyüklüğüdür." gibi klişe sözler son yıllar da çok yaygınlaştı.

Sanki kadınların bu yaptığı kötü bir şeymiş gibi abartılmakta.

Halbuki ne kadar da doğal bir şeydir kadın için erkeğin cüzdanının büyüklüğü.

Peki bir de bu açıdan düşünün, erkek cüzdanını büyütebilmek için ne kadar enerji harcar?

Sonuçta o parayla dişisine kur yapacak.

Kültürel gelişim kadın-erkek ilişkilerinde ufak tefek değişimlere neden olduysa da önemi çok azdır.

Hala evrimimizin bizi şekillendirdiği biçimde devam ediyoruz. Değişen şey, kullanılan araçlar oldu.

Güzellik ise apayrı bir konudur:

Türkçe altyazı ile izleyebilirsiniz.

tarihinde yokyaa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

peki hadi bekar bayanlar eş bulmak için süsleniyor diyelim...

evli bayanların dışarıda süslenmesi nedendir...

Guzel gorunmek kadinlarin tutkusudur.

Ayni sekilde bir erkek de evli oldugu halde cevreye karsi kasli gorunmek ister ya da biyiklara badem yagi surer, saclarini duzgunce tarar, tras olur, kulak/burun killarini aldirir, yakisikli gosteren kiyafetler giyer, guzel kokular surunur.

Tum bunlar da aslinda bir nevi suslenmedir.

Evlendikten sonra bunlari yapmasin mi erkek?

Koprualti sarapcilari gibi sac sakal carsamba pazarina donmus, sapsari disler, kopegin dotu gibi kokan pasakli bir don ile gezseler, ???

Olmaz degil mi?

Erkek nicin susleniyorsa, kadin da ayni nedenlerle suslenir.

Amac sadece saglik degil, diger insanlari etkilemek, baskalarina kendin hakkinda pozitif bir gorunus mesaji vermek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sakalı bıyığı olan, yüzünden, göğsünden vs kıl fışkıran, sürekli savaşlarda yara bere içinde kalan, güç gerektiren işlerde ter,bok vs içinde kalan bir canlıdan güç mü beklenir güzellik mi? Güzel olmaması için doğa ona gereken her şeyi vermiş gibime geliyor.

Güzellik Tam da budur zaten . Güzellik güçtür , paradır , uzun saçlı olmaktır , kısa saçlı olmaktır , kıllı veya köse olmaktır , kaslı veya göbekli olmaktır .

Güzellik sana çekici gelendir .

Bakma sen yakışıklı hollywood aktörlerine ayılıp bayılan hatunlara . Yanı başlarındaki erkek arkadaşları onlar için bir nimettir . Çünkü onu beğenip seçmiştir . Aradığı birçok özellik ondadır .

Link to post
Sitelerde Paylaş

zaman kadınlara acımıyor,erkekler yaşlandıkça daha yakışıklı,daha karizma oluyor ,bayanlar ise çöküyor,

müjde ar, nereden nereye , müjde ar ın eski fotosunu eklemedim bilen bilir zaten

131296.jpg

özcan denize bakalım

ozcan93kt1.jpg

şimdi

ozcanresimedit.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim kisisel gorusume gore genelde hayvanlarda fiziksel cekiciligi olan erkek cinsidir, ornegin tavuskusu, aslan, ordek, geyik vs. Amac fiziksel guzellik ile disileri etkilemek (yanlissam duzeltin, bu baslik tamamen benim kisisel gozlemimden yola cikti) ama buna ragmen insanlarda disi cinsi daha guzel olan ve disiler fiziksel cekicilikleri ile erkekleri etkilemeye calisiyor. Sizin gorusunuz nedir?

Insan turunde disi cinsin daha guzel ve cekici gorunmeye calismasinin asil sebebi, genelde toplumlarin 'ataerkil' yapida olmasi sonucudur.

Bir de "guzellik" sozcugunu biraz acmak gerek.

Kadinlarda guzellik denilince, guzel saclar, karinca gibi bel, sutun gibi uzun bacaklar, biftek gibi dudaklar, guzel bir yuz, canli bakislar, vs, vs... akla gelebilir, ancak eger bunlara sahip degilse bir sekilde yapay yollarla bu standartlari yakalamaya calisir. Uzun topuklu ayakkabi giyer, yuzune gozune boya surer, ha bire saclarini yikar tarar, etkileyici kiyafetler giyer, vs, vs...

Fakat aslinda erkek cinsi de suslenme bakimindan kadinlardan asagi kalmaz.

Doganin dilinde guzellik, aslinda saglikli olmanin bir isaretidir.

Dogada insan turu icin 'guzelligin' yani saglikli gorunmenin isareti bellidir:

Kadin duzgun bir fizige sahip olacak, gogusler dolgun olacak, sakat, kor topal olmayacak. Cunku dogada erkek cinsi genlerini aktarabilmek icin saglikli (yani guzel) kadini sececek ki, dogacak cocuklar da guzel (yani saglikli) olsun, anasinin sutu ile iyi beslensin.

Kadina gore ise, erkek iduzgun vucuda sahip olacak, kasli olacak, (iri olmasi tercih edilecek), bakislari, ses tonu sert olacak, kor, topal, sakat olmayacak, zeki olacak, ki erkek av pesinde kosacagi garantisi versin, magaraya et getirsin, kendisini ve cocugu korumak icin savunmaya ve savasmaya gucu yetsin' bir tip tercih eder.

Bu secicilik standartlarina artik bugun gerek kalmasa da ilkel caglardan beri genlerimize islenmis olmasi hala bugun bile bu standartlari elde etmeye iter bizi. Erkekler body building salonlarina gider, saglikli ve duzgun gorunmeye calisir.

Kadinlar gogusleri kucukse buyutmek icin cirpinir durur, saglikli gorunmenin isareti olan sac, vucut, yuz guzelligine onem verir.

Her iki cins icin de amac aynidir: Saglikli nesil dunyaya getirmek.

Cunku doga acimasizdir. Ancak ve ancak sagliklilar, gucluler ayakta kalir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...