Sol Invictus 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi Kleopatra Hangisi ama Link to post Sitelerde Paylaş
esron 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi sayın esron şaşırttınız beni inanın,şems-i tebrizi ile sohbet etmek istemen çok hoş ve tahmin ediyorum ki bazı densizler gibi oğlancılık değil gerçek manadaki aşktan nasıl bahsettiğini,cinsiyet ayrımının dünyalık gözüyle indirgendiğini,bu dünyaya sadece muhabbet yani aşk üzerine yollandığını onun ağzından dinlemek için ,dimi öyle (: sohbet değilde o devirde bir taş olmayı bile yeğleyeceğim efendimdir asm) şüphesiz.. ama karşılıklı Nietzsche ile iki kelam etmek isterdim.. Meçhule sen de beni dinsizim diye kıpkızıl gâvur yaptın ha! Şaka bir yana... Densizlik mi yoksa yurdum erkeğinin çoğunda olan sıkı beyin-penis bağlantısı -kafaları böyle çalışır, teistinden ateistine çoğu böyledir, yapacak bir şey yok, rahimsizlikten kaynaklanan eksiklik - mı bilemiyorum... Bırakalım aşkın en fakir haline takılanı bir tarafa! Benim sohbet etmek istediğim isim gerçek kadar ağır, gerçek kadar güzel bir isim... Aslında o kadar çok isim var ki tarihi figür olan ve sohbet etmekten zevk alacağım... Mevlâna örneğin şiir, ilham ve büyük söz dendiğinde her zaman tek geçeceğim isim... Einstein, Osho, Cibran, Sappho, Hallac, Hacı Bektaş, Hayyam, Neyzen Tevfik, Tesla, Atatürk, vs, pek çok isim var sevdiğim... Ancak ben bu insanları tanıyorum bir şekilde... Söyledikleriyle çok sohbet ettim... Onları gördüm... Şems'in ise sadece Mevlâna'da aksini gördüm, aynadan gördüm... Meselâ Van Gogh da hep renklerden daha çokmuş gibi hissettirir, ikinci isim deseler Van Gogh derdim... Sonra Handel'i görüp Sarabande'yi bestelediğindeki boyutu konuşmak fena mı olurdu? Böyle, devam eder gider liste... Yine de çok hissedip en az görebildiğimdir Şems, bu nedenle en gizemli... Hiç var ve yok olmamış bir dağ gibi, gönül dağı, göz dağı, köz dağı, isteyen istediğini seçsin der gibi, orada öylece duruyor ve hep gülümsüyor... Link to post Sitelerde Paylaş
mechule_ 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi eyvallah esron. şemştir mesneviye hayat veren,mevlana görünen kısmıdır,herzaman şemş bir adım öndedir bendede,her aklın kavrayamacağı çok derin noktalara değinmekte,eğer olurdu birgün sohbet edersen benide çağırmayı unutma(: Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi (düzenlendi) ehehehehe şems demişken mesneviyi okuyan varmı aranızda söyleyin dömeyecem , hafiften okşarım ama biraz Kasım 22, 2011 tarihinde Sol Invictus tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
freand 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi ehehehehe şems demişken mesneviyi okuyan varmı aranızda Sen varsın ya. Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi Sen varsın ya. bir şemsdir gidiyor , bakalım kim okumuş kim okumamış bir test edeyim Link to post Sitelerde Paylaş
mechule_ 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi birisi şu solcuya mesneviyi şemşin yazmadığını söyleyiversin. şemş bir ilham kaynağıdır mevlana için,aşkın en saf halidir şemş,ismi gibi güneştir,sadece mevlana ondan sebeplenmiştir.. şemşi okuyan mesnevi tarzı olmadığını görür bilir zaten. Link to post Sitelerde Paylaş
esron 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi Sol İnvictus Çok güzel bir ziyafet sonrası sofraya gelen yal gibi sohbetin... Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi (düzenlendi) ehehehehe çek afyonu şarabı yaz yazabildiğin kadar meydan boş nasılsa ama o zaman boştu, bu zaman dolu Sol İnvictus Çok güzel bir ziyafet sonrası sofraya gelen yal gibi sohbetin... Burası çet alanı değil, tartışma alanı , bilgi alanı , bileğine güvenenlerin alanı, entellektüel bilginin alanı birisi şu solcuya mesneviyi şemşin yazmadığını söyleyiversin. şemş bir ilham kaynağıdır mevlana için,aşkın en saf halidir şemş,ismi gibi güneştir,sadece mevlana ondan sebeplenmiştir.. şemşi okuyan mesnevi tarzı olmadığını görür bilir zaten. Bence sevgilisi Kasım 22, 2011 tarihinde Sol Invictus tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
mechule_ 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi yüzeye takılanlar,aşkın sadece kadın -erkek arasında olan çekim gücü olduğunu sanırlar,Rahman'a aşktan bi haber olununca.. Link to post Sitelerde Paylaş
Sol Invictus 0 Kasım 22, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 22, 2011 gönderildi (düzenlendi) yüzeye takılanlar,aşkın sadece kadın -erkek arasında olan çekim gücü olduğunu sanırlar,Rahman'a aşktan bi haber olununca.. Rahmana aşk yahudi kabalasıdır, yaratılan yaradana aşık olamaz olursa bu kuran dışı olur, Biz tek aşk tanırız, Mustafa kemal aşkı, Mete aşkı, Kürşad aşkı Kasım 22, 2011 tarihinde Sol Invictus tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
AYDINLANMACI DESPOT 0 Kasım 23, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 23, 2011 gönderildi Nasrettin Hoca, Ömer Hayyam, Hezarfen Ahmet Çelebi. Link to post Sitelerde Paylaş
Cervantes 0 Kasım 23, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 23, 2011 gönderildi Harry S. Truman ya da Katherina da olabilir Link to post Sitelerde Paylaş
Bilgi 0 Kasım 24, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 24, 2011 gönderildi Adam Smith ve Nathan Mayer Rothschild. Link to post Sitelerde Paylaş
Bilgi 0 Kasım 24, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 24, 2011 gönderildi Birde, Lokman Hekim. Anlatsın bakalım, neymiş-ne değilmiş şu iksir. Link to post Sitelerde Paylaş
uykucu şirin 0 Kasım 24, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 24, 2011 gönderildi İblis/Satan/Lucifer Link to post Sitelerde Paylaş
gilbert 0 Kasım 25, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 25, 2011 gönderildi Başka bir foruma yazarken aklıma geldi ara ara aklımdan geçen bu düşünce: Yıllar, yüzyıllar evvel ölmüş, hangi tarihi kişilikle sohbet etmek isterdiniz? Böyle bir soruda pek çok isim geçer zihnimizden kuşkusuz ama tek isim verme şansınız olduğunu var sayalım. En çok kiminle sohbet etmek isterdiniz? Önce ben cevaplayayım: Şems-i Tebrizi Sohbet de ne demek yahu? Boş gevezelik. Al eline aç da iki kitap oku onla bunla lak lak edene kadar. Link to post Sitelerde Paylaş
entelesan 0 Kasım 25, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 25, 2011 gönderildi Ve de İsa (diğer adıyla Yahya) İsa'nın gerçek adı Yeşua olmasın? Yahya'nın da gerçek adı Yohanan olmasın? Link to post Sitelerde Paylaş
Afrodit 0 Kasım 25, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 25, 2011 gönderildi İsa'nın gerçek adı Yeşua olmasın? Yahya'nın da gerçek adı Yohanan olmasın? bence değil, ama bir başlık açıp bu iddianı yazarsan, merakla okurum. Link to post Sitelerde Paylaş
entelesan 0 Kasım 25, 2011 gönderildi Raporla Share Kasım 25, 2011 gönderildi bence değil, ama bir başlık açıp bu iddianı yazarsan, merakla okurum. Al sana Yahya'nın isminin orijini verdim. İsa'nınkine de kendin bak aynı şekilde: http://www.blueletterbible.org/ Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts