Jump to content

Melekler hangi dilde konuşuyorlar?


Recommended Posts

HİCR SÛRESİ

16. Andolsun, biz gökte burçlar yaptık ve onu, bakanlar için süsledik.

17. Onu kovulmuş her şeytandan koruduk.

18. Ancak kulak hırsızlığı eden olursa, onu da parlak bir ateş takip etmektedir.

Kısaca şeytanlar meleklerin aralarında konuştuklarını duyuyormuşlar ve kulak hırsızlığı ediyorlarmış demekki şeytanlar melekler ile aynı lisanı konuşuyorlar ki konuşulanı anlıyorlar.

Melekler nece konuşuyor?

Arapça mı?

Telepati ile neden iletişim kurmuyorlar?

Link to post
Sitelerde Paylaş

MÜLK 5. '''Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık.

Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.'''

Açıklama: İslam'a göre yıldızlar en yakın gökte bulunan ışıklı lambalardır. Bu cisimcikler Güneş'ten ve aydan daha yakındır. Yıldızların büyüklüğü ceviz tanesi kadardır. Yıldızlar zaman zaman Allah'ın arşına yükselmek isteyen şeytanları taşlamak için vardır. Şeytanların göğe yükseldiğini gören melekler yıldızları elleriyle tutarak şeytanlara atarlar. Yıldızlara çarpan şeytanlar cehenneme gönderilir.Dünya düzdür ve üzerinde 7 kat gök kubbe vardır. Allah'ın arşı 7.kat kubbenin sivri noktasında olup 8 tane melek tarafından tutulur. Şeytanların göğün üst katlarına çıkması yasaktır.

Yukarıdaki açıklamam İslam mitolojisinin anlayışını birebir yansıtır. B)

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kutsal denilen kitaplardaki Allah'ın Şeytan dan bu kadar korkması neden acaba?

Gecenin şerrinden yani karanlıktan fena korkmuş...

İlginç bir soru. Bunun nedeni Allah'ın evriminde gizli olabilir. İslam'ın bu bakışının köklerini Eski Arap Mitolojisinde buluyoruz. Eski Arap mitolojisinde şehirlerin ıssız köşelerinde, çöllerin derin yalnızlığında, dağların tepelerinde, sapa bölgelerde cinlerin, şeytanların ve gulyabanilerin olduğuna inanılırdı. Araplar, özellikle de keravan ticareti yapanlar gecenin karanlığında ıssız bölgelere yanaşmaktan korkarlardı. Gölge olmasına rağmen dağ kenarları yerine çölün açık kumlarını tercih ederlerdi. Dağlara yaklaşırlarsa dağlarda yaşayan korkunç şeytanların onların içine girebileceğinden korkarlardı. Bugün bizim İslam'ın motifleri olarak bildiğimiz melek, cin, şeytanlar gibi inanışların aynısı eski Arap mitolojisinde vardı. Müslümanlardan biraz farklı olarak onlar her kabilenin kendilerine özel bir koruyucu cini olduğuna inanırdı. Bu dinlerin evriminde 3.basamak olan totemizmden izler taşır. Putlarından uzak bölgelerde bu cinlerin etkisini yitirdiğini düşünürlerdi. O yıllarda bir sürü Arap da cinlerle, meleklerle konuşabildiğini iddia ederdi. Onlarla konuşan kişilere(konuştuğunu uyduran diyelim) peygamber muamelesi yapılırdı. Muhammed de melekle konuştuğunu söyleyenlerdendi mesela. Müslümanların dualarında bile E’ûzü billâhi mineşşeytânirracîm sözü sık tekrarlanır. Müslüman düşünüşü çok ilginçtir. İnsanlar her yerde cinlerin, meleklerin ve şeytanların dolaştığına inanır. Yine İslami inanışlara göre şeytanlar ezan sesinden kaçarlar. Camilerde hopörlorun sesinin çok açılmasının sebebi de budur. Eloim inanışının diğer dinleri olan Yahudilik ve Hristiyanlıkta göğe yükselmeye çalışan şeytanlardan fazla söz edilmez. Aynı inanışın Arap versiyonunda Ay tanrısı görevi de üstlenen El-ilah şeytanlardan çekinir.

Araplar proto-Semitic dininden türeyen Arap paganizmine göre onu(El-Elion) şekillendirmiştir. İlginç mevzular bunlar. :)

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

insanlık semasının yıldızları bilginler bilgelerdir...

müneccimler kahinler gibi şarlatanlar -ki bunlar insan şeytanlardır-bu bilginlerin blgelerin sözlerinden birkaç şey aşırıp alıntılayıp insanların akıllarını karıştırcak değeriz safsatalar üretirler...

ama gerçek bilgelerin sözleri bu safsataları birer ateş topu gibi yakar kül eder yani etkisizleştirirler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bırak kireç bu hikayeleri yeter artık gelene gidene karım diyen bir adamın dini ne olur?

yeter yaw bu safsatalarla halkı daha ne kadar uyutacaksınız?

Gerçek tanrı kim biliyormusun gerçek tanrı?

GERÇEK TANRI KARANLIK ENERJİNİN ÖZ BE ÖZ KENDİSİ.

Bugün bilim karanlık enerjiyi kabul etmiş ve önünde saygıyla eğilmiştir. Karanlık enerji senin kitabındaki adaletsiz tanrı değil şeytanın ta kendisidir.

Ve şeytan senin o inandığın olmayan tanrıdan sonsuz kat daha adalet sahibidir.

Senin tanrın varlıkları birbirine secde etttirirken ( bu saçmalığı neden yaptığını hiç bir dini kitap açıklayamıyor ) şeytan ben secde etmem demiştir.

Ve senin o inandığın tanrı insanı insana köe ettirip, ayağını yıkattıran, gerekse canı alınan, gerekse düdüklenen köle olayına hoş bakıp birde onaylayan değil mi?

elbette öyle

oysa şeytan buna karşı olmuş mertliği seçmiştir.

insana secde et demiş etmemiş bakın haksız mı?

insan: katil, hırsız, söz taşıyan, tuzak kuran, sırtından vuran, çekemeyen, arsız ve benzeri kötülükleri eden değil mi?

Şeytan'ın cinayet işlediğini hangi kutal kitap yazıyor ama Musa'nın cinayet işlediğini tüm kutsal kitaplar yazıyor.

Şeytan aslında Tanrı'nın ta kensidir, kuran ve diğer kitapların karanlıktan korkmalarının nedenide Şeytan'ın hak ve adaletinin kendilerine uymadığındandır.

Kuran karanlığın şerrinden daha doğrusu gücünden ne denli korkulduğunu bir çok sürede görebilirsin, sabahın tan vaktine şükreden allah boşuna şükretmiyor, hani insan darda kalınca şükürler olsun kurtuldum der ya aynen öyle.

Gerçek şu ki: Şeytan kutsal sayılan kitaplarda da karanlığın efendisi olarak ima edilir, o halde Şeytan'ı bilimin kabul ettiği karanlık enerji ile özümseyecek olursak gerçek tanrının Şeytan olduğu ayan beyan ortaya çıkmış oluyor.

Karanlık enerji biliminde kabul ettiği gibi vücunuzun her noktasını oluşturan şeydir.

Karanlık enerji olmazsa hiç bir şey olamaz, işte o zaman her şey yok olur. madde dünyasında yok diye bir şey yoktur ama karanlık enerji olmazsa işte o yokluk aynen olur.

Böyle büyük bir gücün karşısında saygıyla eğiliyorum, ben gerçek tanrı olarak karanlık madde'yi biliyorum.

Satanistler Şeytan'a inanmazlar ama aralarında inanan varsa bilsinki Şeytan kesinlikle kötü birisi değil. Şeytan eğer kötü birisi olsaydı zaten hepimizi yok etmesini çok çok iyi bilirdi. Bugün siz hayattaysanız bu şeytanın iyi birisi olduğunun ispatıdır.

Kutsal olarak varsayılan kitaplarda Şeytan hep kötü bir varlık olarak lanse edilmiş olsada kutsal kitapların adaleti ve doğruları artık iyice ortaya çıkmıştır, neyin ne olduğu gün gibi aşikardır.

Hiç birisinde insan hakkı savunulmaz, bakmışlar kuranda da böyle bir şey yok, lan olur mu bu kuranda insan hakkı üzerine hiç bir şey yok paso muhammet'in yatak odasından söz ediyor ne yapalım varalım bir hadis uyduralım buyru hadis: işçinin alnının teri korumadan hakkını veriniz.

bırakın yaw bu adaletsiz kitapları, fakire ne faydası var bu dinin?

senede bir defa zekat verin diyor.

lan tarağım senede bir defa zekat ile ben aç karnımı nasıl doyurayım sen lüx içerisinde yaşarken he?

beni konuşturmayın burada ağza alınmayacak küfürler edeceğim o kadar doluyum.

tarihinde realizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tekrar tekrar belirtmek istiyorum Şeytan'ı kötü sıfatına sokan sadece bu aslı astarı olmayan dini kitaplardır, Şeytan'ı neden bu kadar karaladıklarına gelince; Şeytan'ın adaletinin kendi adaletlerine uymadığından kaynaklanmaktadır.

Bunlardan hareketle yaw Şeytan kötüymüş bizde kötü olmalıyız, kurban ister sözleri yanlıştır, Şeytan'a iftiradır. Nihayetinde bunu böyle düşünüp yapan milletlerin hepsinin sonuda helak ile sonuçlanmıştır.

İnsanları kurban eden Mayaların tabaklarında vs. yemekleri yarım kalmıştır, bu yaygın söylenti değil, kalıntılarda Mayaların yemekleri yarım kalmış olarak bulunmuştur.

Mayalar'ın başına nasıl bir olayın geldiği hala bilinmemektedir, bir anda topluca yok olmuşlardır... Başka bir boyuta gönderilmiş olma ihtimalleri yokmudur?

Şeytan'a yalan ithaf edenlerin er geç cezalarını bulduklarını ve çeşitli belalara düçar oldukları ortadadır.

Şeytan hak ve adalet üzeredir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammet'in dini nasıl bir dindir ki 20 den fazla eş, şimdinin koçu ve sabancısı kadar serveti, köleleri, cariyeleri muahmmet e sunarak muhammet'i zevk ve sefa içerisinde yaştmıştır.

Siz savaşa eşlerinide götüren bu kadar lüxe ve keyfine düşkün bir komutan duysanız ne dersiniz?

işte muhammet aynen böyle yapmıştır.

İsa hakkında zaten hiç konuşmayalım, Musa deseniz derimki Allah bula bula haksız yere adam öldüren bir caniyimi buldu peygamber etmek için?

Şeytan'mı hak ve adalet sahibi yoksa bunlar mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben 25 yaşıma kadar 5 vakit namaz kılan birisiydim ama anladımki hepsi boşunaymış. Aşırı muhafazakardım islam'a dil uzatanla kavga ediyordum meğer ben körmüşüm, körükörüne inanmışım. Hiç tarafsız düşünmemiştim bu yüzden doğrum yanlış olsa bile bana doğru geliyordu, bunu anlayınca yavaş yavaş gerçeği farkettim.

O bahsettiğin kişileri tanımam, tabii onlardan birisi değilim.

Gerçek Şeytan'ı anlatan değerli bir arkadaş var biz ona Şeytan'ın Temsilcisi diyoruz, kendisiyle sohbet etme şansım oldu müthiş dolu bir insan. Biz dedim çünkü bu arkadaş ile sohbetten sonra gerçek Şeytan kim miş çok iyi anladım ve bu arkadaşın ideolojisinde bulunmaktan onur duydum.

tarihinde realizm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben 25 yaşıma kadar 5 vakit namaz kılan birisiydim ama anladımki hepsi boşunaymış. Aşırı muhafazakardım islam'a dil uzatanla kavga ediyordum meğer ben körmüşüm, körükörüne inanmışım. Hiç tarafsız düşünmemiştim bu yüzden doğrum yanlış olsa bile bana doğru geliyordu, bunu anlayınca yavaş yavaş gerçeği farkettim.

O bahsettiğin kişileri tanımam, tabii onlardan birisi değilim.

Gerçek Şeytan'ı anlatan değerli bir arkadaş var biz ona Şeytan'ın Temsilcisi diyoruz, kendisiyle sohbet etme şansım oldu müthiş dolu bir insan. Biz dedim çünkü bu arkadaş ile sohbetten sonra gerçek Şeytan kim miş çok iyi anladım ve bu arkadaşın ideolojisinde bulunmaktan onur duydum.

Ne diyeyim

Şeytanın bol olsun :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bu kutsal denilen kitaplardaki Allah'ın Şeytan dan bu kadar korkması neden acaba?

Gecenin şerrinden yani karanlıktan fena korkmuş...

Kuran'daki pek cok ayette goreceginiz gibi, bu tur ayetler de Muhammed'in kendi dunyasina aittir.

Muhammed karanliktan korkardi,

kopeklerden korkardi,

kadinlarini bile baska erkeklere gostermekten korkardi. (Ne soracaksaniz perde arkasindan sorun fazla uzatmayin hemen gidin!, Ortunun!, vs... gibi yaptirimlar)

Muhammed kendisi oldukten sonra bile kadinlarini baska erkekler bulmasindan bile korkardi.)

Geceleyin kadinlariyla ciftlesmek icin evden eve dolasirken karanlikta karsisina kopek cikar diye korktugundan, kopeklerin oldurulmesi emri bile bulunur bazi sahih hadislerde. Hele hele karanlikta pek belli olmaz diye olsa gerek, siyah kopekten cok korkardi. Ve bu yuzden 'siyah kopekler seytandir, onlari oldurun!' seklinde onlarca hadis bulunmaktadir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

faniolanbaki. Gönderilme tarihi Dün, 11:04 PM Sen hangi Dilde

konuşuyorsan O dil de konuşurlar.) galiba meleklerle görüştün, bu demektirki melekler yüzlerce lisan biliyorlar, ama allah sadece arapça biliyor, hayvanlara hep arapça ALLAH diye bağırtıyor, birşeylerin kesilince içinden arapça yazı ile karşımıza çıkıyor. Hiç ispanyolca, japonca, rusça, fransızca vs.ne konuşturuyor nede yazdırıyor, ibraniceyide unutmuş galiba¿ Daha neler duyacağız bakalım. Esenkalın..

Link to post
Sitelerde Paylaş

faniolanbaki. Gönderilme tarihi Dün, 11:04 PM Sen hangi Dilde

konuşuyorsan O dil de konuşurlar.) galiba meleklerle görüştün, bu demektirki melekler yüzlerce lisan biliyorlar, ama allah sadece arapça biliyor, hayvanlara hep arapça ALLAH diye bağırtıyor, birşeylerin kesilince içinden arapça yazı ile karşımıza çıkıyor. Hiç ispanyolca, japonca, rusça, fransızca vs.ne konuşturuyor nede yazdırıyor, ibraniceyide unutmuş galiba¿ Daha neler duyacağız bakalım. Esenkalın..

Neler duyacağını ne bileyim? :lol: Benim meleklerim Türkçe biliyor...:)Senin meleklerinin bir dili yoksa Bana ne? :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...

Merhaba gençler :) Bu kadar şeytana bi melek gerekir dedim, savunmasız bir mahlukata yüklendiğinizi görünce yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle belirtmeliyim ki ; burası ateist forum olarak ismi yanlış çünkü genellikle islam eleştirilmiş. Bu tarafsız bir yaklaşım değil. Çünkü ateizim dinlere aynı uzaklıkta olmalıdır. Yani hepsine uzak olmalısınız. Biri hristiyanlık bu kadar abartmıyor yahudilik bu kadar abartmıyor diyorsa bilinki o adam ateis değil , bilinç altı din propagandası yapıyordur. Ben açık açık söylüyorum Ben Müslümanım. O yüzden propaganda yapmayacağım. Gelelim şeytan konusuna... Şeytan dediğiniz arkadaşınızz (benim pek aram iyi değil onla) , melek değil. Meleklerden daha fazla bilgindir. Meleklere Allahın ilminden dersler veriyordu. Cinni sınıfından dır. Ama cin değildir. Çünkü cin küçük bir tasvir. Cin Canoğullarından dır. Biz Adem oğullarındanız. Şimdi tarih dersine girmeyeceğim. Adem kısmını biliyorsunuz. Can kısmına gelince. Can cin ile başka bir letaif (şekilsiz)vucudun karışımından , cinlerle aynı özelliklere sahip olmakla beraber biraz daha gelişmiş bir formdur. Şeytanın atası Can isminde bir varlıktır. İlk yaratılanları Can dır. Adem as kovulduğunda Can halkıda kovauldular. Çekişme ordan başladı. Şimdi gelelim şeyimize ;

1- Secde edin Adem için secde emri değildi. Adem yaratıldığında meleklere tanıtılınca Allahın büyüklüğne ululuğuna tanrı olmasına isitinaden secde edin denildi. Secde emri Allaha idi. Ama İblis onu Adem olarak algıladı. Ademe doğru secde edildi. Ama secde ettikleri Allahın kendinden Ademe üflediği ruha istinaden Allaha yapılan secdeydi. Eğer Secde edin emri Ademe secde edin olsaydı zaten secde etmek zorundaydı. Hiç bir yaratılmış Allahın emrine karşı gelemez. Bu yanlış anlaşılmayı giderelim..  (Bunlar Kurandan bilgi değildir. Bütün dinler incelenerek yazdım)

2- Şeytan iyi birisi midir ? . Şeytan Allaha adem as dışında asla karşı çıkmamıştır. Ama Adem as a istinaden insanoğluyla kan davalıdır. Asla insana dost olamaz. FAKAT Allahın hepinizden üstün kıldım dediğine karşı geldiği için lanetlenmiştir. Secde etmediği için değil. Ben daha üstünüm diyerek Allahın sözünün doğru olmadığını söyleme gafletinde bulunmuştur. Allahın o öfkesinden sonra tövbesi Ademin üstünlüğnü kabul etmesine istinaden kabul edileceği söylenmiştir. Fakat o bana süre ver ben onun senin dediğin kadar üstün olmadığını ispatlayacam demiştir.

3-  Şeytan bir cezaya neden çarptırılmadı. ? Gerek yok. Allahın öfkesi zaten yeterince bir ceza. Ateşi yakan ateş cehenneme de atabilirdi. Fakat hem meleklere hemde diğer varlıklara ispatlanmak istenen bir sınav aşamasıdır dünya. İnsanın bütün yarattığı varlıklardan üstün olduğunun ispatı ve izahı olacak. 

4- Uzun bir zaman değilmi bu ispat için ? CEvap hayır değil. Çünkü izafiyet teorisini hatırlayın. Uzay zamanıyla bizim zamanımız farklı çalışıyor. Kuranda buna örnek olarak " onlar uyandıklarında (kıyamet haşr meydanı) dünyada ne kadar kaldınız diyecekler. İki yada üçgün belki daha az bir zaman diyecekler. " Yani kısa bir süre içinde insnaın üstünlüğ ispatlanmış olacak. 

5- Herşey Allahın emri kudreti ve dilemesiyle oluyorsa şeytanın karşı çıkmasına neden mani olamadı. ? CEvap Zaten karşı çıkmasını o istedi. İspat için birinin inkar etmesi gerekiyordu ve melekler emir dışına çıkamaz Allahı eleştiremez. Çünkü nefisleri yok. Bunu yapabiliecek orda tek iblis vardı. Kıyamette zaten Ademin mezarına secde edecek. 

6- Kuran dışında neden diğer kitaplarda şeytan cin bahsi bu kadar yok. CEvap var. Çünkü o kitaplar tahrif edildi. Tahrif edilmeyenlerde zaten vardı. Ayrıca ölü deniz yazmaları Enok kitabında da düşmüş melekler diye bahsetttiği Şeytanın soyu olan CAn kabilesidir. GEnius , hades, azazil ve bir çok farklı kelimede cinlerden ve şeytandan bahseder. Cin kelimesi arapçadan türkçeye geçmiş bir kelimedir. Onların kitaplarında cin olarak göremezsiniz. Çünkü incil suryanice tevrat ibranice gönderilmiş bir kitapdır. KElimeler farklıdır. Biz bize arapçadan geçen anlamını kullanıyoruz. 

7- Şeytanın iyi olma ihtimali olsa bile bu insan oğluna karşı olamaz. Çünkü insanlarla şeytanlar kan davalısıdır. 

8-  Hocalar bu söylediklerimi niye söylemiyor.  ? Cevap Tahrif edildi diye diğer kitapları araştırmıyorlar. Onlar sadece maaş için çalışıyorlar. Ben araştırmayı seviyorum ve dinimi yaşamaya çalışıyorum. Bu bilgiler eski islam alimleri tarafından daha detaylı olarak açıklanmıştır. Hatta bilim ve fen dışı olarak düşündüğünüz islam dininin evliya ve ülemaları , kendi el yazması kitaplarında görebileceğiniz üzere kurani kerimdeki araştırmaları ve bazı şekillerde bugün bilimin bulduğu bir çok şeyi ortaya koymuştur. Örnek Karanlık Enerji ve Karanlık madde. Buna kendinizde kuran içerisinde bakabilirsiniz. Gezegenleri yüzdürdüğünü yazıyor. Yüzmek sıvı gibi çalkalanan, bulunduğu şeyin şeklini alabilen, ve onu sarabilen tutabilen kaldırabilen şeyler için kullanılan bir kelime. Hava olamayacağına göre , o zamanın aklına bugünün aklına ithaf edilerek karanlık maddeye gezegenleri içinde yüzdürdüğü şey olarak atıfta bulunmuştur. Çeşitli Kuran Kriptoloji araştırmalarıyla direk hem ingilizce hem arapça hemde bütün dillerde karanlık madde ismine kurani kerimden ulaşılabilir. Çünkü Allah Kuranda hiç birşeyi eksik bırakmamıştır. 

ŞEY tan nınız bol olsun :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baştan sona kadar zırva, çünkü kendi kendine gelin güveyi gibi olmuş.

"Ben safkan müslümanım, İslam güzellemesi yapmayacağım"  dedikten sonra, bir güzel dibine kadar İslam misyonerliği yapılmış.

 

Bir nokta daha var. Evet; Ateizm tüm tanrılara ve dinlere eşit yaklaşır ancak ateist bireyler için bu geçerli olmak zorunda değil.

Ateistlerin tek bir ortak paydası vardır, o da piyasadaki tüm tanrıları reddetmektir.

Bunun haricinde herşey olabilirler ki burada İslam ağırlıklı olarak eleştiriliyorlarsa, demek ki burada ağırlıklı olarak İslam güzellemesi yapılmaktadır.

Yarın öbürgün ağırlıklı olarak sarımsak dininin güzellemesi yapıldığını görürsek, o dine de gerekenleri söyleriz.

Hasılı bu safkan dindarların bir türlü kabullenemedikleri nokta şu: Hiçbir tanrının veya dinin diğerinden hiçbir ayrıcalığı veya üstünlüğü yoktur, çünkü tümünün telif hakları sadece ve sadece biz insanlara aittir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...