Jump to content

ATEİSTLERİN ÖRGÜTLENME SORUNU ÜZERİNE


Recommended Posts

bu sitenin varlığı bile bir örgütlenmedir bence..

diğer sitelerde öyle..

biz gerektiği gibi, belli ilke ve prensipler üzerinde uzlaşabildikten sonra

hedef belirlemek de mümkün hale gelebilir..

fakat eğri oturalım doğru konuşalım derim şahsen:

henüz sanalda bile koordinasyonu sağlayamıyoruz, işbirliği yapamıyoruz mesela

reelde örgütlenme konusuna gelince de

"ben falancanın ipiyle kuyuya inmem" refleksi verenlerimiz var (:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 120
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Türk ateistleri korkak, ödlek, pısırıktırlar. Hatta pezevengin önde gidenidirler. Kimse kusura bakmasın, gerçek bu. İster kabul edin, ister etmeyin.

İnternetten yıllarca muhabbet ettiğim, kanka olduğum adam benimle görüşmemek için kırk takla attı. Bir diğeriyle aramızda 20 metre mesafe yoktu; ama görünmemek için bin dereden su getiriyordu her seferinde. Nasıl bir korkaklık! İnsanın aklı almıyor, algıları yetmiyor! Bu ödleklik ateistlerin genel karakteri maalesef. Bu korkaklara, bu ödleklere ne yapılırsa müstahak! Türkiye'de yaşayan hiçbir ateisti iplemiyorum, umrumda da değiller. Hepsi gebersin. Ancak dernek tarzı bir şey olacaksa faal olarak görev alacağım. Hem islam kaynaklı memleket sorunlarına dikkat çekebilmek için hem de ateist kardeşlerim için.

Yok yok şaka yaptım. Ateist kardeşlerim için değil, ateist kardeşlerimin canı cehenneme. Tamamen kendi özgürlüğüm için çabalayacağım.

Edit: Namusum ve şerefim üzerine and içerim ki dernek tarzı bir işe girişirsem ve bazı normalleşme süreçleri başlarsa, ateistler olarak iyi örgütlenebilir ve dikkat çekebilirsek, yani bazı kazanımlar elde edebilirsek, bu ödleklere, korkaklara, bu onursuzlara müslüman tabiriyle hakkımı asla helal etmeyeceğim.

tarihinde Raiden tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

HY'ye dava açmak konusunda bile

kıytırık bi vekaletname verecek olan 20 kişi bulmakta zorlanıyoruz..

iş örgütlenmeye, eyleme gelince:

ateistlerin içine de sızmış olan "ideolojik-dindar ateistler"

her işe "rant" kaygısıyla bakıyor birazda..

tosunun teisti-ateisti olmaz demiştim yıllar önce

yine diyorum (:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel bir konu..

Yakında buda olacaktır.

önce herkes sokağını süpürmeye başlamalı..

ben sokağımı temizlemekle meşgulüm..

bizim işimiz daha kolay aslında

haklıyız ve bu ülkede %30 kafası çalışan insanlar var..

onlara ulaşmak yeterli belli zaman için..

herkes sokağındaki bu insanlara ulaşabilirse

çok başarılı olacağız..

yalnız değiliz..en kötü % 30 var arkamızda..

Müslüman ülkelerin bir anketini yaptım tablo olarak yakında asarım..

tamamını toplasan çin etmiyor..

tarıma elverişli yani işe yarar toprakları yok..

halkları perişan..

sadece israil yetiyor..

Bunları isteseler çok çabuk hristiyan yaparlar ama yapmıyorlar..

Biz en azından halkımızı çağdaş ve bilimsel yapmalıyız..

herkes sokağını süpürürse bunu başarırız..

Ben markete gittiğimde Günaydın diyorum..

Kutupta Bir yılda kaç kere günaydın diyebilirsiniz diyorum..

yılda iki kez söylenebilir olduğunu söylüyor.bana.

sonra SABAH NAMAZINI YILDA NEDEN İKİ KEZ KILMAK ZORUNDA KALDIĞINI DÜŞÜNMEYE BAŞLAYACAK

yani güncel olarak düşünmeye zorlarsınız.

bunu ben yapıyorum..

herkes sokağını süpürmeden olmaz..

Yurt dışında yaşayanlar ahkam kesmesinler..

Ben reel hayatta ne kazmalarla uğraşıyorum bir bilseler..

sivas ta siz varmıydınız..

tarihinde abdullahabdal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yani güncel olarak düşünmeye zorlarsınız.

bunu ben yapıyorum..

temel mesele "düşündürmek" ve inançlarının aslında birer fıkra malzemesi olduğunu ve "alayı hakettiğini" göstermek...

yalnız karşımıza çıkan en büyük engel..insanların islam dışı en ufak bir filiri düşünebilmekten bile "korkması"....

kendi inanç dışında da fikirler/şahıslar olduğunu görmeleri lazım...yani bizi....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sivas da ateist bile olmadiklari halde 37 kisi yobazlarca diri diri yakildi bu ülkede ve zaman asimindan dava kapandi. Büyük cogunlugu "müsüman" olan, beyni yikanmis fikir özgürlügü olmayan bir toplumda böyle bir olusum hic hos karsilanmiycaktir.

Internet büyük bir mecra, etkileme gücüde var, en güzeli internet üzerinden bir olusum desteklenmeli, ateist, agnostik vs. siteler bir cati aldinda toplanilabilir mesela.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de ve dünyada sayısı azımsanmayacak düzeyde Türk ateistleri var. Lakin benim gözlemlediğim şey şu ki ateistlerde inanılmaz bir örgütlenme sorunu var. Ateistler neden örgütlenmez? Ben bir ateist olarak sosyal hayatta birçok sorun yaşıyorum, neden ateistlerin elini uzatabilecekleri bir dernek vs yok? Haci, oğuz, yıllardır buradasınız, yıllardır burada tartışıyor duruyorsunuz ama neden böyle bir şey düşünüp harekete geçmiyorsunuz? Salt fikir düzeyinde ateist olmak harekete geçmemek ne kadar doğru? Ateist yazarlara sırf düşüncelerini dile getirdikleri için onlarca dava açılıyor, biz ateistler tepkimizi sadece fikir bazında sürdürmeye devam edersek bunlar devam edecektir böyle. Siz yapmayacaksanız bunu kim yapacak(gaza getirici cümleler) demem o ki birlikten kuvvet doğar sözü ateistler tarafından biraz daha özümsenmeli. Ateistler birbirine köstek değil destek olmalı.

Velhasıl-ı kelam ateist olarak saklanmaktan, gizlenmekten bıktım usandım. Tanıdığım bütün ateistler de en az benim kadar korkak. Korkarak bir yere varamayız. Korkmak insanı alçaltır Yaşar Kemalin dediği gibi.

Harekete geçmek istiyorum.

Bence harekete geçmek için önce maskenizi çıkarmalısınız :S

- Bu yorumumu ister bir espri yada demirin soğuğu kadar ürperten bir gerçek olarak algılayabilirsiniz; fakat asla hakaret olarak algılamayın.

şimdi alt yorumlarda ne yazıyor okumadım lodoslama cevap yazıyorum.

---- Maalesef gizlenmekten bir türlü kurtulamıyoruz, cesaretsizmiyiz yoksa; gerçeği hissetmenin rahatlığı ve alınan hazzı ile - o kadar da gırtlak patlatmaya gerek yok canım. modundamıyız bilemiyorum.

- bunu dememin sebebi belkide tek gerçekliğin ateistlik olduğudur. Çünkü tüm dini misyon ve siyasi ideolojiler belli bir birikime sahiplik göstererek duygusal yönden insanları çekip grup oluşturup bir güç haline gelmeleri esas gayeleri ya hani, işte bizim inandığımız gerçek belkide tek gerçek olduğundan biz işin gerçekliğine sahip çıkıyoruz. Bunun içinde fazla yaygara yapıp durmuyoruz diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence ortak payda ateizm degil; sekularite yani dunyevilik olmalidir. Bu hem laikligi icerir hem de dinsizligi. Tanri konusu bu radde de biraz daha ortakligi alan olarak daraltmak demektir.

Ayrica sekuler zihniyette her turlu inanisin hak ve ozgurlugu de vardir. Iste buradan dinsizligin de hak ve ozgurlugu saglanmalidir.

Kisaca sekuler bir zihniyet ortakligi yok ise, zaten laiklik gelmez. Buradaki laikligin anlami milli kokensel teklestirme temelli milliyetcilik degildir. Devletin dinden bagimsizligini kazanmasidir.

Bu da TC tarihinde henuz olms bir sey degildir.

Yoksa AKP gider,m baskasi gelir ve degisen bir sey olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslinda toplumsal ve sosyal gozlem bize zaten ateizm bilinc ve farkindaliginin olmadigini gostermektedir. Cunku gecerli olan algi ve inanc "dinsizler ateisttir" cumlesidir.

Yani toplumsal ve sosyal olarak toplumumuz ateizmi; agnostisizm, deizm, panteizm, panenteizm ve her turlu kendi ic ve dis farki olarak algilayamaz.

Ayrica 1923 den buyana kendine musluman diyen, fakat Kurani okumayan ve bilmeyen, hatta imanin sartlarini yerine getirmeyen; sadece suru psikolojisi ve korku felsefesi ile gozebatmamak adina ve bulundugu cografi bolgeye gore musluman gozuken ve aslinda bir deist oldugunun bilinc ve farkinda olmayan bir kitle vardir.

Bunlarin uyguladiklari dini degerler eger varsa; ya alisilagelmis, ya suruye uyma ya da korku felsefesi temelindeki "Allah/cehennem korkusu" ve "bunca sey kendi kendine olamaz" temelli bilgisizlik ve bilincsizliktir.

Iste bu temelde bugunun en onemli kazanimi "benim bir dinim yok" diyebilmek ve bunun hak ve ozgurlugunun mucadelesini verebilmek mumkunse bu icerikte medya olusturabilmek (gazete, tv, radyo) ve bu temelde kurumlasabilmek ve toplumu bilinclendirecek eylemlere, oturumlara, toplantilara v.s. imza atabilmek ve yerine getirebilmektir.

Iste bu sekuler dinsiz birlik kendi ici tanrisal tartismasini kendi bunesinde yapabilmelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağ ve sol diye bir şey yoktur. Bunlar uydurma saçmalıklar. Sağ neymiş, sol neymiş? Böyle şeyler yoktur. Gericilik vardır, ilericilik vardır. Tutuculuk vardır, devrimcilik vardır. Yobazlık vardır, aydınlanmacılık vardır. Din vardır, bilim vardır. Dogma vardır, akıl vardır.

Ama sağ sol diye bir şey yoktur... Bu sözcüklerin siyaset literatüründen çıkarılması gerek. Bunlar geçmiş saçma bir dönemin saçmalıkları.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...