Jump to content

1915 ERMENİ OLAYLARINI YAHUDİLER YAPTI


Recommended Posts

1915 ERMENİ OLAYLARINI YAHUDİLER YAPTI

Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını tanıdığı şu günlerde biraz arşivleri karıştırmanın yerinde olacağını düşündüm. Kırım varmıydı yokmuydu bunun üzerinde durmayacağım ama Ermenilerin konu ile ilgili görüşlerini aktarmak istiyorum..

Ermeniler 1915 olaylarından Osmanlı müslümanlarını değil İttihat Terakki’yi kuran Dönme Yahudileri sorumlu tutmaktadırlar. Nitekim birçok Ermeni aydın ve liderin görüşleri bu yöndedir. Ermenistanın en eski şairi Gabudikyan’ın 2006 yılında Milliyet gazetesine vermiş olduğu bir röportaj esnasında aynı cemaatten olan Arşak Sarkisyan Talat Paşa, Jön Türkler ve soykırım için şunları söylemektedir; "Talat Paşa, Yahudiydi. Türklerle Ermenilerin arasını bozdular. Türkler soykırım yapmazlardı. Ama Jöntürklerin hepsi Yahudi idi." (Ece Temelkuran, Bizim Ruhumuz Var Küçük Hanım, Milliyet - 17 Mayıs 2006)

Ermeniler 1915 olaylarından Osmanlı müslümanlarını değil İttihat Terakki’yi kuran Dönme Yahudileri sorumlu tutmaktadırlar. Nitekim birçok Ermeni aydın ve liderin görüşleri bu yöndedir. Ermenistanın en eski şairi Gabudikyan’ın 2006 yılında Milliyet gazetesine vermiş olduğu bir röportaj esnasında aynı cemaatten olan Arşak Sarkisyan Talat Paşa, Jön Türkler ve soykırım için şunları söylemektedir; "Talat Paşa, Yahudiydi. Türklerle Ermenilerin arasını bozdular. Türkler soykırım yapmazlardı. Ama Jöntürklerin hepsi Yahudi idi." (Ece Temelkuran, Bizim Ruhumuz Var Küçük Hanım, Milliyet - 17 Mayıs 2006)

enver_atatrk__miami_news_1920.jpg

The Miami Metropolis, Wednesday June 30, 1920

Denies That National Turks Are Foreigners

enver_atatrk__providence_1920.jpg

Ermeni cemaatinin Newyork’daki lideri Vahan Cardashian, 1920 tarihli The Providence ve The Miami Metropolis gazetesine vermiş olduğu demeçlerde Ermenilere yapılan kırımdan Türkleri değil, Yahudileri yani (Dönmeleri) sorumlu tutuyordu. 1915 olaylarında İttihat Terakki içindeki Dönmeler’in rolünü, Ermeni cemaatinin sözcüsü Cardashian 1920’de gündeme getirmişti. Bugünde Erivan 1915’deki olaylardan Sabetayistleri sorumlu tutmaktadır. (The Providence News, Armenian Leader Shows Falsity of Turkish Claims, Newyork, June 24, 1920.)

Amerikalı Araştırmacı Christopher Jon Bjerknes kaleme almış olduğu (The Jewish Genocide of Armenian Christians) isimli kitabında Ermeni kırımını yapanların Sabetaycılar (Dönmeler) olduklarını detaylı bilgiler vererek anlatmaktadır. Christopher Jon Bjerknes, The Jewish Genocide of Armenian Christians, Enlarged Second Edition, p . 23 - 213.

Ermeni tarihçi Raymond Kevorkian’da (Ermeni Soykırımı) adlı kitabında 1915 olaylarını organize eden (Young Turks) Genç Türklerin Yahudi dönmesi olduklarını ve Ermenilere karşı soykırımı planlayanların Selanikli Dönmeler olduğunu bildirmektedir. Raymond Kevorkian, The Armenian Genocide : A Complete History, Newyork, Published in 2011, I.B. Tauris, p. 47.

Prof. Dr. Yalçın Küçük bu duruma şu şekilde yaklaşmaktadır ki doğru olan teoride budur; 19. yüzyıl ortalarına doğrudur. Bu tarih aynı zamanda Yahudilerin ve Hıristiyanların Türkiye’deki iç savaş tarihidir. Bedirhan bir defada 40 bin Süryani’yi katletmiştir peki ama neden? Bunu Kürtlüğe mi yoksa İbraniyeliğe mi bağlayacağız ? 19. yüzyılın ortasından beri bu ülkedeki iç savaşları ve kırımları eninde sonunda Yahudilerin Hıristiyanları tasfiyesi olarak ortaya koyuyorum. (Yalçın Küçük, İsyan-2, İthaki Yayınları, İstanbul, 2005, s. 12.)

Prof. Dr. Yalçın Küçük, Ermenilere yapılanlar konusunda tespitlerini bir programda şöyle açıklamıştı; Ermenilere yapılanlar’ın çoğunu biz Türkler yapmadık. Bunlar içimizdeki İbrani asıllıların yaptıkları bir iştir. Daha detaylı olarak söyleyecek olursak Ermeniler’e karşı yapılan eylemlerin faili içimizdeki Sabetayistlerdir. Bu genel olarak son 150 yıldır Türkiye’de bir Hristiyan, Yahudi savaşları olduğunu, biz Türklerin de bu savaşlarda sadece figüran olduğunu söylüyorum. Yalnız eksik olan bir ayrıntı var. İbrani asıllılar bu olaylar yaşanırken çok önemli mevkilerdeydi. Bu tatsız olayları bunlar yaptılar. Bu söylediklerim Erivan’da kabul görüyor. Erivan’ın resmi görüşüne göre de bu işleri Türkler değil, içerideki İbrani asıllılar yaptı. Söylediklerim çok yankı yarattı. Buna seviniyorum.

Amerikanın Ermeni Çocukları adlı kitabın yazarı Michael Bobelian’in belirttiğine göre Ermeniler, Ermenilere yapılan bu planlı soykırımdan Talat Paşa, Enver Paşa, Bahaddin Şakir, Cemal Azmi Paşa, Ahmet Cemal Paşa’yı sorumlu tutmaktadır. (Michael Bobelian, Children of America, Simon & Schuster, Newyork, 2009, p. 25.)

Sabetaycı bir kökten geldiğini açıklayarak Museviliğe geri dönen Araştırmacı Yazar Ilgaz Zorlu’da bir röportajında Ermeni olayları hakkında şunları söylüyordu: Sabetaycılar önemli bir tarihi hata yaptılar. 1915 Ermeni olaylarında Nazım’ın ve Cavit’in çok ciddi rolleri vardı. Bu olayı onlar planlamıştı. Çünkü Ermeniler Yahudiler karşısındaki en büyük siyasi güçtü. Murat Menteş, Ilgaz Zorlu Sabetaycıları Anlattı, Netpano.com 17.03.2005

Ermeniler Sabetayizm konusunu bizim tarihçilerimizden daha iyi bilmektedirler. Bugün dünyanın bir çok yerinde Ermeni cemaatleri Yahudilerin Ermeni kırımındaki rolünü, İttihatçıların Yahudi Dönmesi olduklarını ve Ermenileri tasfiye edenlerinde bu Siyonistler olduğu propagandasını yapmaktadırlar.

Hatta internette (The Jewish Role in the Armenian Genocide) yazdığınızda göreceksiniz ki Ermeni araştırmacıların sitelerinde ve yayınladıkları videolarında Ermeni Kırımını yapanların Yahudiler olduğu propagandası yapılmaktadır.

Peki Ermeniler 1915 olayları için sorumlu olarak neden Osmanlı Devleti demezlerde Yahudiler derler ? Bu olaylardan neden bir ırkı sorumlu tutmaktadırlar ? Amerikan Yahudi Lobileri ve İsrail, Ermeni soykırımını desteklemekte ve Türkiye’ye karşı Ermeni lobisinin yanında yer almaktadır. Ermeni lobisi soykırımın arkasında Siyonistlerin olduğunu söylemesine rağmen ikiyüzlü bir politika izleyerek Yahudi lobisi ile el ele vermiş durumdadır. Lakin bunun bir sebebi vardır. Ermeniler içinde Protestan olan lobiler İsrail’in yanında yer alırken, Katolik ve Ortodoks olan Ermeniler ise 1915 olaylarına ve İsrail’e karşı tavır almaktadırlar.

Osmanlıya sadakatli kalan Ermeniler, Ortodoks Ermenilerdi, Protestan Ermeniler ise Amerikanın ve Fransanın safında Osmanlıya karşı yer almışlardır. Hatta Ermeniler içindeki Katolik-Ortodoks gruplar ile, Protestan Ermeniler arasındaki çekişme 100 yıl öncesine kadar dayanmaktadır. 1860 yılında Protestan bir Ermeni cenazesinde yaşanan bir hadisede buna en açık örnektir..Belgenin kısaltılmış Türkçe Metni aşağıdadır..

trkesi_belgenin%281%29.jpg

trkesi_belgenin2%281%29.jpg

odatvden alıntıdır. bu siteyi hiç beğenmem ama bu yazıyı ilginç bulduğum için paylaşmak istedim. özellikle pante ve yenilmez güneş üstadlar ne düşünüyor merak ettim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 159
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yazıda bir dolu sapla saman birbirne karıştırılmış. Osmanlı dönemindeki Galatayı ele geçirmeye çalışan Yahudi ve Ermeni Bankerlerin tarih sahnesinde sürekli savaş halinde oldukları zaten bilinir.

Yahudiler daimaçıkarları doğrultusunda harekert eder, tıpkı Osmanlıya karşı Çanakkalede savaştıkları gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ermeni tehcir ve katliamlarını biz yaptık, hepimiz yaptık, hep beraber yaptık.

Türküyle, Kürtüyle, Çerke'iyle, Arapıyla, Arnavutuyla, Rumuyla, Ermenisiyle, Müslümanıyla, Hristiyanıyla, Yahudisiyle hepimiz kırıma ortak olduk.

Suç hepimizdeyken bunu sadece İttihatçılara, sadece Enver-Cemal ve Talat Paşa'ya yıkmak ne kadar yanlışsa, Türklerin üzerine yıkılmak istenen bu pisliği savmak için Yahudi dönmelerinin yaptırdığını iddia etmek o kadar absürd bir iddiadır ki komplo teorisinden öte gitmemektedir.

Her olayın, her suçun altında Yahudi aramak bir hastalıktır. Belli ki Ermeni Olaylarını Yahudilere bağlamak için çaba sarfedenlerin de bu tür bir hastalığı vardır.

Sanki olay birkaç günlük bir konuymuş gibi ve o günlük olaylarda Yahudi-Ermeni çekişmesi varmış gibi bir komplo kurmanın hiçbir gerçekliği yoktur. Yahudilerin bunu neden yapmış-yaptırmış olduklarının da izah edilebilir bir yanı yoktur.

Talat Paşa'nın Türk olmayıp Yahudi dönmesi olmasıyla da izah edilemez. Kaldı ki Talat Paşa'nın çingene kökenli olduğu da ileri sürülür.

Cemal Paşa Gürcü kökenli diye kırımdan Gürcüleri mi sorumlu tutacağız?

Jön Türklerin Yahudi dönmesi olduğu iddiası da saçmadır.

Jön Türkler içinde Türk'ü, Ermenisi, Arnavut'u, Arap'ı, Rum'u da olmak üzere çeşitli etnisitelerden insanlar vardı.

Ve sonra ikiye bölündüler. Merkeziyetçiler ve Adem-i Merkeziyetçiler. Bunlar da daha sonra İttihatçılar ve İtilafçılara dönüştü.

Ermenilerin çoğu İtilafçıların içinde kaldı. Ama örneğin İttihatçılar iktidar olurken Ermenilerle ittifak yaptıklarını görürüz.

Yani, bu meselelerde etnisite aramak, meseleyi direk etnisiteye bağlamak mümkün değildir.

Ayrıca mesele çok boyutludur. Şöyle belirteyim:

Tehcir olmasaydı, 1915 olayları yaşanmamış olsaydı; Bir Ermeni meselesi, Ermeni olayları olmayacak mıydı?

Yine olacaktı. Çünkü 1915 öncesi Ermeni olaylarıyla, terörleriyle, isyanlarıyla ve karşılıklı katliamlarıyla doludur.

Meseleyi incelerken;

1915 öncesi Ermeni Olayları (- Tehcir olmasaydı, Ermeniler yine soykırım iddiasında olurlardı)

1915 Tehciri (- Tehcir çok düzenli ve sorunsuz yapılmış olsa bile, yine önceki olaylarla birleştirilerek soykırım iddiasında bulunulurdu)

Tehcir sırasındaki facialar (- Tehcir sırasındaki olayların bütünü başlıbaşına soykırım iddiasına sebep olacak niteliktedir)

Tehcir sonrası olaylar (- Ermenistan savaşı ve sonrasındaki azınlık olayları da siyasi olarak soykırım iddiasına neden olacak türdendir)

olarak ele almak gerekir.

Bunlar ayrıntılı olarak incelendiğinde Yahudi dönmeleriyle direk ilişkili olmadığı görülecektir.

Ve parantez içinde belirttiğim gibi soykırım iddialarında bulunmak kolaydır. Dersim olayına bile, Koçgiri olayına bile hatta bugün yaşananlara bile soykırım diyenler olduktan sonra..

Meselenin özü; geniş ve zengin topraklara sahip olan Osmanlı'nın paylaşılması sırasında ulus devletlerini kurmak isteyen Ermenilerin Dünya savaşını fırsat bilerek ayaklanmaları ve Doğu'da Ruslarla, Güney'de Fransızlarla, batıda İngilizlerle işbirliği yapmaları, ortak paylaştıkları toprak nedeniyle Kürtlerle çatışmaları ve müttefik Almanların ısrarıyla Almancı İttihatçıların tehcir kararı alarak tarihi bir yanlışlığa ve faciaya sebep olmalarıdır. Bu İttihatçıların etnisitesi Türk olmasa da, kafalarındaki zihniyet Türkçüydü Turancıydı, İslamcıydı. İnsani yönü zayıftı. Zayıf olmasaydı, 90.000 askeri yazlık giysilerle -20 derecedeki Sarıkamış dağına sürmez, ölümlerine sebep olmazlardı. Bu çarpık zihniyetlerine savaşın psikolojisi de dahil olunca ortaya büyük faciaya sebep olacak sonuç çıktı.

Yazımın başında belirttiğim gibi yaşananlarda herkesin, hepimizin payı vardır. Kimliklerimizde Türklüğü, Ermeniliği, Kürtlüğü ya da Müslümanlığı, Hristiyanlığı, Aleviliği, Yahudiliği öne çıkardıkça bu tür facialara her zaman neden olabiliriz. Kimliklerimizde insanlığımız öne çıkmadıkça barışa, kardeşliğe kavuşamayız.

Bugüne kadar Ermeniler BM Uluslararası Adalet Divanı'na başvurma ve dava açma cesaretine sahip olamadılar. Çünkü haklı çıkamayacaklarını ve kaybedeceklerini düşündüler. Çünkü kendi arşivleri, o dönemin kendi önderlerinin, başbakanlarının yazıları kendilerinde de suç olduğunu kanıtlıyor. O yüzden siyasi yöntemleri tercih etmekte ve devletlere soykırımı tek tek kabul ettirme taktiğine yöneldiler. Aslında tam da bu aşamada Türkiye UAD'ye başvurabilir ve soykırım iddialarından rahatsızlığını belirtip, soykırım iddiasının tarihçiler tarafından incelenerek muhakeme edilmesini ve karara bağlanmasını isteyebilir. Bu Türkiye'nin elini güçlendirecek ve Diaspora'nın taktiğini bozacaktır.

tarihinde Pante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunu elli defa yazdık, Osmanlının yahudi cemaatlerin toplantılarını serbest bırakması sebebiyle baskı görmemek için bu cemaatlerin altında toplanıldı diye.

İstersen yüzelli defa yaz, yazdıklarının gerçekliği olmasından sonra neye yarar.

Sen otur da "Vatan yahut Silistre"yi bir kez daha oku. İçinde bakalım ne tür bir Yahudilik bulacaksın...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstersen yüzelli defa yaz, yazdıklarının gerçekliği olmasından sonra neye yarar.

Sen otur da "Vatan yahut Silistre"yi bir kez daha oku. İçinde bakalım ne tür bir Yahudilik bulacaksın...

İşte bu gerçeklik tarihi belli olmayan batı toplumlarına veya geçmişi belli doğu toplumlarına göre değişir. Batı toplumları Ulus fikrini yahudilerden almış olsada Doğu toplumları dünyanın dönmeye başlamasından itibaren Ulus yapısı hakimdir.

Biz tarihi soyu sopu belli olmayan batı kültürüne ait çakma bir millet değiliz, bunu solcular analiz edemez, çünkü peygamberleri Engelsin tüm yazmış olduğu saçmalıklar kaleme alınırken doğu toplumuna ait detaylı bir çalışma yoktur.

Gerçeklik ama kime göre gerçeklik. ?

Bu topraklarda Vakayi Hayriye niye oldu. ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte bu gerçeklik tarihi belli olmayan batı toplumlarına veya geçmişi belli doğu toplumlarına göre değişir. Batı toplumları Ulus fikrini yahudilerden almış olsada Doğu toplumları dünyanın dönmeye başlamasından itibaren Ulus yapısı hakimdir.

Biz tarihi soyu sopu belli olmayan batı kültürüne ait çakma bir millet değiliz, bunu solcular analiz edemez, çünkü peygamberleri Engelsin tüm yazmış olduğu saçmalıklar kaleme alınırken doğu toplumuna ait detaylı bir çalışma yoktur.

Gerçeklik ama kime göre gerçeklik. ?

Bu topraklarda Vakayi Hayriye niye oldu. ?

Tarihi belli olmayan sadece batı toplumları değil, tüm toplumlardır. En fazla 3000 yıl öncesine gidersin günümüz uluslarının tarihinde.

Ne Türk'ün ne İngiliz'in eski tarihi hakkınde net bilgilere ulaşamazsın.

Marx ve Engels'in gerek doğu halkları gerekse Türkiye konusunda detaylı çalışmaları vardır. Üstelik bu çalışmalar dönemlerinin gazetelerinde makale olarak yayımlanmıştır.

Marx ve Engels'in ortak eseriToplu Yapıtlar’ın 9. cildinden bazı somut örnekler vermek iyi olacak sanırım. Bu cilt, ayrıca daha önce Prof. Dr. Onur Bilge Kula tarafından, Türkçeleştirilerek çözümlenmişti. Prof. Kula’nın yapıtı Batı Düşününde Türk ve İslam İmgesi, Büke Yay., İstanbul 2002 başlığıyla yayımlandı. Bu yapıtta Marx-Engels’in “Doğu Sorunu” ya da “Türkiye” başlığıyla, yayımlanan çok sayıda ayrıntılı, çözümleyici yazıları bulunuyor. Anılan yazılardan -yer darlığı nedeniyle- sadece bazılarının başlıklarını, yayımlandığı tarihleri ve sayıları anarak geçmek istiyorum: ‘İngiliz Siyaseti-Disraeli-Sığınmacılar-Mazzini Londra’da-Türkiye’ (New-York Daily Tribune, Karl Marx, Friedrich Engels, No: 3786, 7 Nisan 1853); ‘Londra Basını-Napoleon’un Türk Sorununa İlişkin Politikası’ (New-York Daily Tribune, Karl Marx, No: 3739, 11 Nisan 1853); ‘Türk Sorunu’ (New-York Daily Tribune, Friedrich Engels, No: 3786, 19 Nisan 1853); ‘Avrupa Türkiye’sinin Durumu Ne Olacak?’, Friedrich Engels, No:3748, 21 Nisan 1853).

Kula’nın yapıtından başlıklar aktarıyorum: ‘İngiliz Büyümesi’-Grevler-Türk Sorunu-Hindistan, Karl Marx’, s.156; ‘Rusya’nın Türkiye’ye Karşı Politikası’, s. 159; ‘Urquhart-Bem-Lordlar Kamarası’nda Türk Sorunu’, s. 180; ‘Batılı Güçler ve Türkiye’, s.193; ‘Ruslar Türkiye’de’, s. 196. Başlıkları verilen yazılar, açık seçik “Türk” ya da “Türkiye” niteminin geçtiği yazıların çok küçük bir bölümü. Toplu yapıtların diğer ciltlerindeki yazıların içinde binlerce belirleme var “Türkiye”, “Osmanlı” ya da “Türk” adının geçtiği.

En genel anlamıyla Marx-Engels Türkiye’yi Osmanlı İmparatorluğu’nun 19. yüzyılın ortalarındaki coğrafi dağılımına göre, üç ayrı nitemle anarlar: “Asya Türkiyesi”, “Afrika Türkiyesi” ve “Avrupa Türkiyesi”. Bu üç Türkiye arasında da, uygarlaşma yeteneği, kültürel birikim, düşünsel ve hatta maddi zenginlik açısından Avrupa Türkiyesinin Avrupa Devletler Sistemi’nin doğal bir üyesi olarak yer aldığını savunurlar. Marx-Engels’in Avrupa Türkiyesi ile kastettikleri sınırlar neredeyse bugünkü Türkiye Cumhuriyeti sınırlarıdır.

Marx-Engels ve Türkiye

Vakayı Hayriye'ye gelince, 2. Mahmut da mı Yahudiydi? :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarihi belli olmayan sadece batı toplumları değil, tüm toplumlardır. En fazla 3000 yıl öncesine gidersin günümüz uluslarının tarihinde.

Ne Türk'ün ne İngiliz'in eski tarihi hakkınde net bilgilere ulaşamazsın.

Marx ve Engels'in gerek doğu halkları gerekse Türkiye konusunda detaylı çalışmaları vardır. Üstelik bu çalışmalar dönemlerinin gazetelerinde makale olarak yayımlanmıştır.

Pante eşeği suya yollarım sudan gelene kadar döverim seni :)

Engels yazılarını yazarken Mısır hakkında tek bildiği tarlada yetişen sarı renkli bitki idi, ben bunları yazmaktan bıktım siz öğrenmemekten.

Sana şimdi Çin kayıtlarında Türk varlığını yazsam ne yapacaksın :) Bırakın artık bu İsa-Musa endeksli Batı grubu tarihçiliğini, sözde ateist özde Judeo-Hristiyansınız.

http://neferkaminanu.wordpress.com/2010/01/07/beyaz-piramitler-%E2%80%93-xian/

Vakayı Hayriye'ye gelince, 2. Mahmut da mı Yahudiydi? :lol:

2 Mahmut yahudi demedim, Vakai hayriye olayının sebebini sordum :)

Bakınız : galata bankerleri. :)

Td forundan bogziçini tanırsın. :)

http://www.turandursun.com/forumlar/archive/index.php/t-10646.html

tarihinde AKHENATON_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Pante eşeği suya yollarım sudan gelene kadar döverim seni :)

Engels yazılarını yazarken Mısır hakkında tek bildiği tarlada yetişen sarı renkli bitki idi, ben bunları yazmaktan bıktım siz öğrenmemekten.

Sana şimdi Çin kayıtlarında Türk varlığını yazsam ne yapacaksın :) Bırakın artık bu İsa-Musa endeksli Batı grubu tarihçiliğini, sözde ateist özde Judeo-Hristiyansınız.

http://neferkaminanu...%E2%80%93-xian/

2 Mahmut yahudi demedim, Vakai hayriye olayının sebebini sordum :)

Bakınız : galata bankerleri. :)

Td forundan bogziçini tanırsın. :)

http://www.turandurs...hp/t-10646.html

Dikkat et de döveyim derken dövülen olma! :D

Bak Marx Türkleri överken ne örnek vermiş:

"Doğu Sorunu"'na ilişkin olarak Londra'da oturan bir Ermeni Pren­sin yayımladığı bildiri:

"Tanrının inayetiyle Ermenistan Prensi olan Leon'dan Türkiye'deki Ermeniler'e:

"Sevgili kardeşlerim, sadık yurttaşlarım, İstediğimiz ve yürekten arzumuz, kanımız son damlasına kadar ülkenizi (Osmanlı-sb) ve sul­tanı, Kuzey'in zalimine (Çarlık Rusya-sb) karşı savunmaktır.

Kardeşlerim, Türkiye'de Rus kamçısı yoktur; burun deliklerinizi yırtmazlar, kadınlarımızı gizlice ya da halkın gözü önünde kamçılana- maz (Osmanlı) sultanın hükümranlığı altında insanlık vardır. Buna kar­şılık, Kuzey'in o zalimin hükümdarlığı altında ise sadece gaddarlık var­dır. Bu nedenle kendinizi... ve (Osmanlı) ülkeniz özgürlüğü ve şimdiki (Padişah) hükümdarınız için kahramanca savaşın. Engelleri kırmak için evinizi yıkın, silahınız yoksa masa ve sandalyenizi parçalayın ve kendinizi onunla savunun. Zafer yolunda kılavuzunuz yüce tanrı olsun.

"Benim için tek mutluluk sizin aranızda, sizin ülkenize ve dininize zulmedene karşı savaşmaktır. Çünkü (sultanın) hükümdarlığı altında dininiz saf biçimde kalırken, Kuzey'in zaliminin hükümdarlığı altında değiştirilecektir." (Kari Marx, NevvYork Daily Tribüne/1853)

Yok efendim, Engels Mısır'da ne yetiştiğini bilmiyormuş da, yok bilmemneymiş, bırak bu palavraları.

Türklerin Çin kaynaklarında bilgisi var elbette. Ama ne kadar var?

O bilgiler bize Türklerin kökenini açıklayabiliyor mu?

Asıl yurtlarının neresi olduğunu, nereden geldiklerini belirtiyor mu?

Hayır?

Bilgiler bizi Sibirya ormanlarına götürüyor en fazla, ya öncesi?

Yoksa Kızılderililer Türk değil de, Türkler mi kızılderili? Amerika'dan Bering boğazından gelmiş olmasınlar? :D

tarihinde Pante tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok efendim, Engels Mısır'da ne yetiştiğini bilmiyormuş da, yok bilmemneymiş, bırak bu palavraları.

Bak buna en uygun örnek Ana-Erki kavramıdır, hatırlarsan bu konuda dilaver unutamayacağı bir tokat yemişti başlığında. :)

Yau daha Roma tarihini analiz edemeyen bir şahsiyetin yazdıkları ne derece doğrudur. Çok tanrıdan , tek tanrıya ordan bilimselliğe uzandırdıkları bir dolu gerçek dışı masaldan başka ellerinde hiç bir şey yok.

Türklerin Çin kaynaklarında bilgisi var elbette. Ama ne kadar var?

O bilgiler bize Türklerin kökenini açıklayabiliyor mu?

Asıl yurtlarının neresi olduğunu, nereden geldiklerini belirtiyor mu?

Hayır?

Sen ne kadar istersen bizde o kadar kaynakça var endişelenme. :)

Ana_yurt Hazar denizi ortasıdır, Jeolojik dönem öncesi Hazar 5 parçalı bir yapıdır.

http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk90.html

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaz%C4%B1m_Mir%C5%9Fan

Bilgiler bizi Sibirya ormanlarına götürüyor en fazla, ya öncesi?

Yoksa Kızılderililer Türk değil de, Türkler mi kızılderili? Amerika'dan Bering boğazından gelmiş olmasınlar? :D

Bu söylemini evrimciler duymasın. :)

Kızılderili kabilelerinin hangilerinin genetik olarak Türk olduğu bellidir zaten.

http://neferkaminanu.wordpress.com/2009/12/31/apache/

tarihinde AKHENATON_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak buna en uygun örnek Ana-Erki kavramıdır, hatırlarsan bu konuda dilaver unutamayacağı bir tokat yemişti başlığında. :)

Yau daha Roma tarihini analiz edemeyen bir şahsiyetin yazdıkları ne derece doğrudur. Çok tanrıdan , tek tanrıya ordan bilimselliğe uzandırdıkları bir dolu gerçek dışı masaldan başka ellerinde hiç bir şey yok.

Onlarınki masal değil ama senin savunduklarının maval olduğu ortada.

Verdiğin linklerden görelim:

Bir kere daha tekrarlarsak, KAYA ÜSTÜ RESİMLER’i M.Ö. 30.000’lere aittir. PİKTOGRAMLAR (sembolik resimler) M.Ö. 20.000’e, PETROGLİFLER (yazı elemanları içeren resimler) ise en eski M.Ö. 15.000 tarihini taşır.

İşte ORTAASYA insanının KÂZIM MİRŞAN'ın PROTO-TÜRK, HALUK TARCAN'ın ÖN-TÜRK, bizim de TÜRKLER'İN BÜYÜK ATASI dediğimiz kişi olması bu dönemdedir.

Çünkü o tarihlere kadar, 67-137 milyon yıldır varlığını sürdüren ORTAASYA'daki muazzam İÇDENİZ kurumaya başlamış, neticede ortaya 5 büyük içdeniz (belki her biri HAZAR DENİZİ kadar) oluşmuş, sonra bunlar KARAKUM, SARIKUM, TAKLAMAKAN çöllerine dönüşmüştür.

Bu önemli iklim değişikliği sonucu TÜRKLERİN BÜYÜK ATALARI dört bir yana göç etmiş, dilini, kültürünü, sembollerini de beraberinde götürmüş, DÜNYA'nın hemen her köşesine TAMĞA'sını vurmuştur!.

Bu muazzam kültürün temelinde TEK TANRI inancı vardır. VAROLMA, TANRI KATI'nda başlar!.. Yani İSLÂM'daki gibi, TANRI'nın önce RUHLAR'ı yaratıp, onlara "BEN sizin RABB'iniz değil miyim?" diye sorması, ve RUHLAR'ında "BELİ-evet" cevabını vermesi gibi... ÂDEM'i yaratıp ona KENDİ RUHU'ndan üflemesi, ardından MELEKLER'in ÂDEM'e secde etmesini istemesi gibi!..

Sonra İNSAN yeryüzüne KUTSAL bir KİŞİ olarak iner...

TÜRKLER, bu yüzden kendilerine ON-OĞ - KUTSAL KİŞİ derler... ON aynı zamanda KÂİNAT demektir... Yani İNSAN, EŞREF-İ MAHLÛKAT'tır. En şerefli yaratıktır!..

http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk93m.html

Gördün mü masalı!

Devam:

Yazı, M.Ö. 16.000 yılında Türk'ler tarafından icat edildi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kaz%C4%B1m_Mir%C5%9Fan

.

Bundan büyük maval olur mu? Nerede kanıtı?

Kartal ya da puma ya da ayı olmasın sakın.

Ben bırak bozkurt'u, kurta bile rastalamadım. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baştan sona soluksuz bir şekilde okudum.

Zaten tarihi kayıtları incelersen göreceksin ki, İttihat ve Terakki'yi kuranların hepsi Yahudi ya da Yahudi asıllıdır

İttihatçıların en fazla cirit attığı yerler Selanik ve civarı tam bir Yahudi dönmesi mekanıydı

Yahudiler dünyanın başına bela olmuş bir millettir

Zaten boşu boşuna führer bunları öldürmeye kalkmamışır

Adam boşuna dememiş, Juden, drei kağıtçı, Lügner, Schurken.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onlarınki masal değil ama senin savunduklarının maval olduğu ortada.

Bunları o zaman yazdım td forumda Engelsin ailenin, mülkiyetin kılın tüyün kökenini yazarken yapmış olduğu milyonlarca hatayı biz yazmaktan bıktık siz araştırmamaktan. :)

İşin dahada komiği sözde yanlış kurulan batı uygarlığına bir anti-tez olarak yazılıp tüm bilgilerini bu teze sınıfsal bakış açısı ile bakıp tekrar etmekten başka bir şey yapmamıştır, tarihin sahte solcuları, gerçeklerinide Hitler kesti. :)

Verdiğin linklerden görelim:

Kazım Mirşan kitabı alırsan tüm bulguların Fransız, Rus ve Macar bilim adamlarına ait olduğunu Mirşanın bu bilgileri bize ulaştırdığını görürsün, önce Amerikan Yahudi-Batı grubunun etkisinden kurtulmak şartıyla tabi, İnönü boşuna imzalamadı değilmi Fulbrigh anlaşmasını. :)

Bugün Rus üniversitelerinde öğretilen bu tarihin yalan olduğundan dolayı alternatif tarih anlayışı okutulmaya başlanmıştır. Çünkü Judeo-Hristiyan eksenli tarihin alayı yalandır.

Kartal ya da puma ya da ayı olmasın sakın.

Ben bırak bozkurt'u, kurta bile rastalamadım. :lol:

Demek ki bilim adamları raslamış.

Solcuları baz almıyoruz bu konularda, tabi sağcılarıda.. :)

tarihinde AKHENATON_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudilik bir ırk mı?Kökleri neye dayanı?

Yahudilik bir düşünce yapısı mı?Bu düşünce yapısının belirtileri ve amacı nedir?

Mevcut sünni yapının yahudilikten farkı nedir?zihniyet olarak?

tarihinde herakles79 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

katil kim mi oynuyorsunuz ? hmmm ben de bu konuda osmanli ordusunu yönetmis almanlardan süpheleniyorum. demiryolunu onlar yaptilar. trenlerle ermenilerin göc edilisleri yahudilerin ausswitze yollanis sahnelerini andirir... en azindan fikir babalari olabilirler.. hem almanlar bu konuda neden hep cekingen durur ? talat pasa nerede öldürülmüstü ? gecelim 2. dünya savasina. almanlar yahudileri toplama kamplarina alip calistirmak icin plan yapmislardi. yahudilerin toplu kiyimi 42'lerde karara baglanir. tekrar geriye saralim. 1. dünya savasi öncesi filistine yahudi akini vardir. ingilizler osmanlidan bosalan cografyalari yeniden sekillendirirken onlara da yerlesim izni vermisler. bu duruma araplar gicik kapar. ilk yahudi-arap sürtüsmeleri yasanir. tekrar 1942 ye dönelim. kudüs müftüsü serif hüseyin. nazi almanlarin 1 nolu savunucularindan.

almanlara orta dogunun petrol havzalarini neye karsilik peskes cekmistir ?

toplama kamplarina alinan yahudilerin daha sonra filistine gönderilmelerini veya gitmelerini önlemek icin neler yapmistir ?

thing ming oynarken bunlari da irdelerseniz, yap-bozunuzda gercek fotografa ulasirsiniz. ermenilere dönecek olursak. o kadar ermeninin ölümünden yalnizca türkler sorumlu degil. batili ülke sivil yardim kuruluslari göc esnasinda ne kadar yanlarinda olmuslar ? ermenilere kayitsiz ve sartsiz siginma hakki veren kac ülke olmus ? bu sorular böyle uzar gider... bosuna degildir vicdanen sorun yasiyor olmalari. ha bu arada ermeni cetelerde yüz binlerce türk'ü katletmis. peki biz onlarin anisina ne yaptik, ne kadar sahip ciktik ? soy kirima ugramis türkler icin bir anit mi diktik ? sürekli unutalim, hatirlamayalim, konusmuyalim.. adamlar hala o travmayi yasiyor ve atlatamamis. bunu anlamak lazim. yapmamiz gereken herseye hep gec kalmis kalan bir milletiz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahudilik bir ırk mı?Kökleri neye dayanı?

Yahudilik bir düşünce yapısı mı?Bu düşünce yapısının belirtileri ve amacı nedir?

Mevcut sünni yapının yahudilikten farkı nedir?zihniyet olarak?

bir irk olmadiklari kesin. mitlerinde 12 kavimden olusmus bir topluluktan söz edilir. orta dogu melez kökenli olduklari kesin. yahudilik tek tanrili dini savunan, inanan düsünce yapisinin bir mezhebi. müslüman gibi genel bir tanim. müslümanlarda mezheplerden olusur. onlarda öyledir. bugünün egemen yahudi mezhebi rabbaniliktir=imamlik yani... tapinak yahudileriyle havra yahudileri yollari önceden ayirmislar. yol ayrimi isa dönemine rastlar. rabbanilerin tek amaclari vardir, dinlerini özgürce yasamak. sionist düsüncede olanlar daha uc tipler.. onlarinda tek idealleri özgür bir israil'de yasamak. öyle dünyayi ele gecirmek insanliga hükmetmek gibi abuk düsünceler yoktur. ha zengin oluslarinin sebebi de adamlara yüzyillarca toprak sahibi olmak yasak edilmis. bir tek en riskli isi yapmalarina izin verilmis: ticaret! onlarda kendi sistemlerini kurmus, riskleri azaltmak suretiyle basarili olmuslar... sünni yapi rabbaniligin 1:1 kopyasidir. aradaki tek fark islam hristiyanlik gibi baskici yayilmaci bir dine dönüsmüs, yahudilikte ise yayilmaci emperyalist düsünceler yoktur. yahudiler kapi kapi dolasmazlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
odatvden alıntıdır. bu siteyi hiç beğenmem ama bu yazıyı ilginç bulduğum için paylaşmak istedim.

Bu da Odatv'den:

KOMPLO TEORİLERİ KİME HİZMET EDER

Salim Meriç’in Odatv’de yayımlanan “1915 Ermeni Olaylarını Yahudiler Yaptı” (TIKLAYINIZ)başlıklı makalesi önemli bir metin.

Ama yanlış anlaşılmasın, burada makalede ileri sürülen fikirleri kastetmiyoruz.

Meriç’in yazdıklarının önemi, bizlere komplo teorilerini savunmanın sonunun nerelere varabileceğine dair değerli ipuçları vermesindedir.

Gerçekten de Meriç’in yazısı, komplo teorilerini ve bu zırvalara dayanarak siyaset yapma yöntemini eleştiren binlerce yazıdan çok daha öğreticidir.

Bahsi geçen metne üstün körü bir bakış bile komplo teorilerinin kılavuzluğunda nerelere gidilebileceğini göstermektedir.

Devamı:

http://www.odatv.com/n.php?n=salim-merice-itiraz-var-0101121200

Link to post
Sitelerde Paylaş

Christopher Jon Bjerknes adinda bir adam konu hakkinda koskoca bir kitap yazmis. Linki asagida. Ingilizce bir kitap ama soyledigi sey su; Ittihat ve Terakki cemiyetinin zaten siyonist destekli bir orgut oldugu, uyelerinin gizli Yahudilerden veya masonlardan olustugu ve Ermeni soykirimi dahil butun katliamlari onlarin yaptigi. Kendileri Turk olmadiklari halde Tuk milliyetciligini cok fazla empoze edip insanlari kekliyorlar. Bu orgut sayesinde hem Filistin topraklarini Osmanli'nin kontrolunden cikartmis, hem de gayrimuslimlerin sahip oldugu varligi kendi ustlerine gecirmislerdi

http://www.jewishracism.com/Jewish_Genocide_Enlarged.pdf

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...