Jump to content

hastanede şahit olduğum iki ölüm anı


Recommended Posts

Tabii ki engellilerin hayatın her alanında düşünülmesi ve kollanması konusunda haklısınız ama onu sormadım. Siz engellilerin çevresini imtihan için gönderildiğini söylediniz. Ben tamam dedim öyle olsun ama anlamadığım husus özellikle zihinsel engelli birisinin durumu ne olacak. Burada zihinsel engeli özellikle vurguluyorum.

Cennetliktir diye düşünüyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 172
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben çocuk olarak düşünmeyi tercih ediyorum hatta büyüyecek bir çocuk olarak düşünüyorum. Merak etmeyin kuşlara karşı çok sevecenimdir.

çocuklar ve zihinsel engelliler çevrelerindekiler için birer imtihandır...

gerçi akıllı olan kişi için çevresindeki her kes bir imtihandır...

akıl sahibi olmayanlar imtihan dışındadır...

onlara sorumluk yoktur...

Link to post
Sitelerde Paylaş

peki peygamber görmeyen yada bilmeyen insanlar tecavüz hırsızlık cinayet gibi şeyler yapsalar da sorumlu tutulmayacaklar mı..

İslam'a göre bu sorunun cevabı kısmen evet. Bu insanlar kul haklarını alacak kadar birkaç küçük azab gördükten sonra yok edilecekler. Ne cehenneme, ne de cennete girebilecekler. Cübbeli söylemişti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kuran, zaten sizin cehennemi inkar edeceğinizi önceden bildirmiş.

Vay beee... Ne büyük mucize! Doğrusu ben tek boynuzlu kanatlı atlar yetiştirdiğimi söylesem insanların buna inanmayacağını hayatta bilemezdim! :D Allah bildirmeden bunu nerden bileceğim değil mi? :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha önceden de yazdım:

''Peygamber göndermedikçe azâb verici değiliz" (İsrâ, 15)

Peygamberler kavimlere gönderiliyorlar, engellilere değil. Ama buradan başka soru sorayım izninizle. Bu ayetten peygamber gönderilmeyen kavimler ya da zamanlar olduğunu anlıyoruz. Bu kavimler ve zamanlar hangileridir? O şanslı insanlar doğrudan cennete mi gidecekler? Ben Tarık süresini okudum diye "olmaz böyle şey" diyeceğim ve cehenneme gideceğim, peygamber gönderilmeyenler ise her haltı yiyip cennete gidecekler. Yanlış mı anlıyorum? Aborjinleri, Mayaları, İnkaları ve diğerlerini kıskanıyor insan. Sınanmadan cennete, sonsuz saadete.

Bana adil gözükmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah her kavme kendi dilinde bir nebi yolluyor, ama nedense bu "ilahi adet" 123.999 peygamber boyunca gecerli olup Hz Muho'da son vermistir. Arabistan'da yasayan Muho'nun Guney Amerika'dan tut Eskimolara kadar, Aborjinlerden tut, Japonlara kadar, dunyadaki her kavme, millete gecerli olduguna karar vermistir..

(Yoksa bu kavimlere nebi yollamiyor mu, tevhid inancina benzer inanislar bulamadik ne de olsa.. Haa dur, onlar nefslerine uyup degistirdiler, tabii :D )

Allah'in hikmetinden sual olunmaz. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah her kavme kendi dilinde bir nebi yolluyor, ama nedense bu "ilahi adet" 123.999 peygamber boyunca gecerli olup Hz Muho'da son vermistir. Arabistan'da yasayan Muho'nun Guney Amerika'dan tut Eskimolara kadar, Aborjinlerden tut, Japonlara kadar, dunyadaki her kavme, millete gecerli olduguna karar vermistir..

(Yoksa bu kavimlere nebi yollamiyor mu, tevhid inancina benzer inanislar bulamadik ne de olsa.. Haa dur, onlar nefslerine uyup degistirdiler, tabii :D )

Allah'in hikmetinden sual olunmaz. :)

Yolluyor da kavimlerin haberi olmuyor :)

Kendilerine nebi/peygamber/elçi gönderildiğinden haberi olmayan kavimlerin hali ne olacak konusu ise netlik kazanmaktan uzak. Öbür dünyada adamlar "habarımız olmadı" dese zebaniler ne cevap verecek? Zebanileri de düşünmek lazım. Tabii bizi de düşünmek lazım. Aklımız almıyor. Cübbeli gibileri de ikna edici değil. Çırpınıp duruyoruz, nasıl olmuş da olmuş diye. Neyse ilgili arkadaşlar bu boşlukları dolduracaklardır şüphesiz.

Eğer bir arkadaş Aborjinlere gönderilen peygamberin ismini versin herşeyi bir yana bırakıp iman edecem. Ahanda sözdür. İsmi veren cenneti garantiler. Bekleyeceğim.

tarihinde alpan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Cübbeli söylemişti.

İşkembeden atmış. "azab edici değiliz" demek, "fiske bile vurmayız" demektir. Yok etmek ise haksızlığın daniskası. Allahın da vicdan namına hiç bir şeyi yokmuş. Hoş vicdansız olduğu besbelli zaten.

O değil de olan olup bittikten sonra ne hak alması yahu?

Diyelim Ahmet Mehmet'i dolandırdı. Tüm mal varlığını üzerine geçirdi. Mehmet kafayı yeyip tımarhaneye düştü. Parasızlıktan karısı kötü yola düştü, kızı üniversiteyi bıraktı, hıyarın biri ile evlenmek zorunda kaldı. Kocası sürekli dövdüğü için dayanamayıp kocasını öldürdü, katil oldu. Oğlu da okuyamadı, sokakta esrarkeşlerle tanıştı, bağımlı oldu, sonra eroinman oldu ve eroin mafyası onu çocuklara uyuşturucu satmaya zorladı.

Mehmet'in ailesi cehennemlik olurken Ahmet'in bir oğlu dolandırıcılık parasıyla ilahiyat okudu, müftü oldu. İnsanlara dürüst olun diyor. Kızı da dolandırıcılık parasıyla okuyup öğretmen oldu. İyi bir evlilik yaptı, rahat yaşıyor.

Hepsi öldüler ve kıyamet koptu. Allah Mehmet'e dedi ki, "merak etme sen. Ben şimdi bu Ahmet'i cehennemin en sıcak yerine zincirleyeceğim, işkence etsinler diye de başına yirmi zebani koyacağım."

Mehmet: "Oğlum, kızım, karım?"

Allah: "Karın bir fahişe. Kızın ise katil. Oğlun da bir sürü çocuğu zehirledi. Üçü de cehennemde."

"Peki bu dallamanın ailesi?

"Karısı namazını geçirmezdi. Kocasının parasıyla sıcacık suda apdesini alır, ipek seccadede bana namaz kılardı. Oğlu müftüydü, benim propagandamı hiç ihmal etmedi. Kızı da eh işte, idare eder, kocasına itaatkardı, üçü de cennette.

Mehmet: "Senin cehennemin hiç bir şeyi geri getirmiyor allah efendi! Ne paramı, ne karımı, ne çocuklarımın geleceğini. Sen oldu olacak ne beni, ne bu şerefsizi ailelerimizden ayırma. Ben gideyim cehenneme ailemin yanına, bu dallama gitsin cennete ailesinin yanına allah efendi. Senin yaratacağın dünyanın da, cennetinin de cehenneminin de senin de ...."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her halde insanoğlunun görüp göreceği en aptalca ve en adaletsizce olan sınav sistemine siz iman etmişsiniz. Peygamber yokmuydu efendim sizde hımm sizi cennete alalım, hımmm siz mental retardelerde cennete, hımmm bebişler sizde cennete. Hımmmm bu kafası çalışanları da atın cehenneme ben dediydim yakarım bilirsin. Beni neden bebekken öldürmedin? Onlar yaşasaydı zaten cennetlikti. Eeee, ben ? Sen de zaten cehennemliktin. Eeee, o zaman öteki cennetlikleri neden bebekken öldürmedin ? Beni neden bebekken öldürüp cehenneme atmadın, bu kadar komedi neden? O zaman ben cennetliktim derdin, itiraz ederdin. Bilirsin ben çok adaletliyim itiraz etme diye! O zaman bu cennete koyduğun bebekler belki cehennemlik olacaktı, belki onlar cehennemlik olunca cehennem dolacak ben yırtacaktım. Başlarım böyle sınava ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii işkembeden atıyorlar, ama İslam bilginleri çocukların öldükleri yaşta cennette olacaklarını söylemişlerdir. Yani öyle imtihandan yırtıp üç yaşında ölüp, cennette 33 yaşında olup hurilerle laylaylom yok! ^_^ Cennette hep üç yaşında olacak. Dedikleri bu yani, ben demiyorum!

Peki doğumda ölen? Cennette viyak viyak bi çocuk, başına bela! Ne büyür, ne bir şey!

Ya 11 yaşında ölen çocuk? Daha bulüğ olmamış. Ama aklı kesiyor. Büyüsem de şu huriler hiç fena değiller diyebiliyor! Biraz daha yaşasa o da hurilerle laylaylom yapacaktı! Yazık değil mi çocuğa?

Müslümanları böyle sıkıştıramazsınız yine de. "Koskoca allah bir çözüm bulur."

Daha olmadı "eee yeterin lan allah olduysak, sıktınız ama, siz de yürüyün lan cehenneme, topunuz! Zaten ben cehennemi herkesi alacak kapasitede yaptıydım!" deyiverir!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah da pek özgürmüş! Nerden geliyor bu ayrıcalık? Kıskandım! Ne adaletsiz allah, kendi sınırsız sorumsuz, bize bir sürü sorumluluk yüklemiş! Oh, kendine kolay! Sıkıysa sen geç sınavdan allah efendi! Senin boyunu endamını görelim bir de!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Postit,

İslam inancında bebekler/çocuklar -aslında mükellef olmayanlar diye genellersek daha doğru olur- herhangi bir günah işlemedikleri, ibadet vs.den sorumlu olmadıkları için cennete gidiyorlar.

''Hiçbir Müslüman yoktur ki, büluğa ermemiş bir çocuğu ölsün de, Allahü teâlâ, bol rahmeti sebebiyle, onu Cennete koymasın.'' (Buhari, Nesai)

Hatta İslam'da, buluğ çağına girmeden ölen çocuklara bir nevi şehit mertebesinin verildiğini de söyleyebiliriz. Çünkü anne, babalarına da şefaat ediyorlar, onları da cennete götürüyorlar.

''Küçükken ölen çocuklar, ana-babaları ile karşılaşınca, ellerinden tutup, ana-babaları Cennete girinceye kadar, onlardan ayrılmazlar.'' (Müslim)

Buraya kadar zaten biliyorum evet cocuklar bebekler olurse cennete gidiyor anladim da peki biz neden bebekken cocukken olmedik de cennete gitmedik ya da cocuk ve bebekler ne yapmislar da kucukken olup direkt sinavsiz cennete gitme hakkini kazanmis olabilir islama gore?

Zihin özürlü çocuğun anne babası günahkardır, imtihan dünyası...

''Haram yedirdi çocuğuna o da bak böyle özürlü oldu'' gibi.

Tamam anne babasi icin imtihan olsun da zihinsel engelli cocugun kendisi icin ne neden olabilir dunyaya gelmesinde? Yani Allah sadece cocukla baglantili kisileri imtihan etmek icinmi cociga ruh yuklemis dunyaya bosu bosuna yollamis? Bana pek mantikli bir aciklama gelmedi yani kendi icinde mantigi yok gibi

Nefridium,

Aklımın erdiğince bu soruna cevap vermeye çalışacağım.

Bence sorunun cevabı kendinde gizli.O çocuğu cami avlusuna bırakan da bulan da bir imtihandan geçiyor.

Sizi bunaltmiyorsam bir soru daha o zaman. Peki diyelim ki bebek dogdu sadece annesi belli bebegin annesi de bebek dogar dogmaz oldu bebek de hastanede birkac gun sonra yasamini kaybetti bebegin dunyaya gelmesindeki amac ne olmus oluyor? Neden dogdu o bebek neden kendisine ruh uflendi ne olabilir yanit?

Kirec,

ama ödüllendi

rmeliler mi yoksa başka bir seçenek var mı...

araf diye bir yer varmış...

cennet ve cehennemin ortasında orası bunlar için uygun mu...

Araf uygun bir yer ama su var. Simdi bunlarda zihin engelli olsada bebek olsada insan Yani orta bir yerde (araf) birakilmak yerine cennete gitme sansi bile neden verilmemis olabilir o halde hic? Yani bu insanlar "Allah`im bana saglikli bir zihin verip bari sinav etseydin belki cennete gitme sansim olacakti ama sen zihin englei verip arafta kalmaya mahkum ettin sucum ne" demez mi?

tarihinde melisa83 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Postit,

Buraya kadar zaten biliyorum evet cocuklar bebekler olurse cennete gidiyor anladim da peki biz neden bebekken cocukken olmedik de cennete gitmedik ya da cocuk ve bebekler ne yapmislar da kucukken olup direkt sinavsiz cennete gitme hakkini kazanmis olabilir islama gore?

Tamam anne babasi icin imtihan olsun da zihinsel engelli cocugun kendisi icin ne neden olabilir dunyaya gelmesinde? Yani Allah sadece cocukla baglantili kisileri imtihan etmek icinmi cociga ruh yuklemis dunyaya bosu bosuna yollamis? Bana pek mantikli bir aciklama gelmedi yani kendi icinde mantigi yok gibi

Nefridium,

Sizi bunaltmiyorsam bir soru daha o zaman. Peki diyelim ki bebek dogdu sadece annesi belli bebegin annesi de bebek dogar dogmaz oldu bebek de hastanede birkac gun sonra yasamini kaybetti bebegin dunyaya gelmesindeki amac ne olmus oluyor? Neden dogdu o bebek neden kendisine ruh uflendi ne olabilir yanit?

Kirec,

Araf uygun bir yer ama su var. Simdi bunlarda zihin engelli olsada bebek olsada insan Yani orta bir yerde (araf) birakilmak yerine cennete gitme sansi bile neden verilmemis olabilir o halde hic? Yani bu insanlar "Allah`im bana saglikli bir zihin verip bari sinav etseydin belki cennete gitme sansim olacakti ama sen zihin englei verip arafta kalmaya mahkum ettin sucum ne" demez mi?

bak güzel soruyorsun...

böyle zihin cimnastiklerini severim...

çocukların yada zihinsel engellilerin durumunu irdeliyoruz...

eğer bir ödül yada ceza söz konusu olacak ise bunların bu işten muaf tutulması gerektiğini düşünüyorum...

çünkü ödül yada ceza akıllılar için söz konusu olmalı...

cezai ehliyet denilen şey akıllı olmakla ortaya çıkıyor...

bizlerin yargısına göre ancak akıllı olanlara cezai ehliyet yani cezalandırılabilme sıfatı veriliyor...

çocukların ve zihinsel engellilerin cezai ehliyeti yok kabul ediliyor...

tanrının da böyle kabul ettiğini varsayalım...

bu durumda akıl sahipleri niye bizde böyle değiliz deme hakkına sahip olabilirler mi...

eğer tanrı sınıyorsa bu sınavı sadece aklı sahiplerini denemek için yapıyor olarak kabul ediyoruz...

çocuklar ve deliler bu sınava dahil değil...

tabi hayvanlar ve bitkiler de böyle bir sınava dahil değil...

niye bizler de birer bitki değiliz yada özgür kuşlar olarak yaratılmadık ta akıl sahibi olup imtihana girdik...

öte yandan hayvan bitki çocuk yada zihinsel engelliler böyle bir soru soramazlar çünkü bu soruyu sorabilmek için akıl gerekir...

tarihinde kirec tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki akıllılar ve daha az akıllılar (deliler) için sınır hangisidir?

Sizin nabzınızda "akıllı" sayılan biri, benim nabzımfda "ceza-î ehliyetsiz" olablir.

Veya tersine!

Örneğin Kuran diyor ki: "Müslüman olmayanlar akılsız ve beyinsizdir."

Buna göre, Wild Justice'in Kuran nabzında ceza-î ehliyeti yoktur. Yani Wild Justice cehenneme gidemez! Onun yeri cennettir. ;)

Amaaa... Müslümanlar Kuran'ın hükümlerini reddediyorsa... Orada bir diyeceğim yok! :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...