Jump to content

Kuran Başarılı Bir Kitap mıdır


Recommended Posts

Allahtan bir şey istediğimizde de yerine getirmiyor, ona bir şey söylediğimizde de hiç yanıt vermiyor türü sorgulamalara ise asla girmemeni emreder! :D [/font]

2:186 Kullarım beni sana soracak olurlarsa bilsinler ki ben yakınım. Beni çağırdığı vakit çağıranın çağrısına karşılık veririm. Doğru yolu bulmaları için onlar da bana karşılık vermeli ve bana inanmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 119
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şeyhlerin kerametleri ancak kendilerinden veya müritlerinden menkul olduğu için, hepsi yalancı oldukları gibi, kendi kendine şahitlik yapan ve kendini doğrulayan bir tanrı sözü iddiası geçersizdir. Aynen benim şöyle bir cümle yazmam gibidir:

"Şüphesiz Makarinos, kendisinin çok iyi makarna yaptığını bilir."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu adamların hepsi İslam'ı anlattıysa, hristiyanlık ile musevilik ne oluyor ki? Muhammed'den önce İslam'a benzer bir dinin en ufak kalıntıları var mı? Ne biçim anlatmışlar arkalarında hiçbir iz bile bırakmadan.

Hayalgücü.

Öyle birileri yaşamadı, masal onlar.

İnsan bu. Tapınacak birşey bulur mutlaka.

Kuran deforme olmaması müslümanlar için daha kötü. Hiç olmazsa deforme olsaydı, daha insanca hükümler eklenirdi.

bütün dinlerin yaradılış felsefelerini oku.aşşağı yukarı aynıdır.bunun iki sebebi olabilir.aklın yolu birdir.deforme olmuş bir ilk kaynak vardır.Bütün inançlar islama benzer.tevrat ve incilin orjinal halleri islamdır.deforme edilmiş halleri,musevilik ve hristiyanlık.zaten tanrının durup durup islamla birden ortaya çıkması mantık dışıdır.Bir yaradıcı varsa en başından vardır.Aksi islama aykırıdır.Kabedeki putların bile esin kaynağı islamdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
tevrat ve incilin orjinal halleri islamdır.deforme edilmiş halleri,musevilik ve hristiyanlık.

Bu üç dinde kendinden önceki(ler) için deforme, sonraki(ler) için uydurma diyor. Hatta kendi aralarında bile mezhepler oluşturup diğerlerini sapkınlıkla suçluyorlar. Şimdi diyeceksin ki, ama ben farklıyım, çünkü ben haklıyım. Onlarda öyle diyor. Seni onlardan farklı kılan ne?

bütün dinlerin yaradılış felsefelerini oku.aşşağı yukarı aynıdır.

Evet, bilinmeyene karşı duyulan korku ve merak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet işte bu yüzden kuranda mutasyon varyasyon,evrim,insanın ortak atası gibi şeylerden bahsetmez,direkve net konuşur,yeri ve göğü yaradan allahtır,

Çok içim den geldi arkadaşı alkışlamak istiyorum.müthiş bilgi müthiş zeka...ben de net konuşuyorum..bedevilerin küçük sabi kızlara göz dikmesini sağlayan %70 tevrattan alıntı gerikalanıda asarım keserim..muhammed hangi karıları düzebilir i anlatan kitap bile denemiyecek bir saçmalık..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Ataları tarafından islama inanmaya ve islamı savunmaya programlanan milyarlarca kişinin Kuranın tüm içeriğine katılmak zorunda bırakılması,Kuranı eleştirme,Kuranda yanlış,çelişki bulma haklarının elinden alınması Kuranı başarılı yapmaz.Din dediğimiz şey sonuçta topluca sorgulamadan,araştırılmadan kabul edilen,kuşaktan kuşağa aktarılarak atalarca beyinlere yüklenen bir olgudur.Üstelik atalarınca İslama inanmaya programlanmış kişilerin içinde sürüyle Kuran okumayan, var.Okuyup,Kurandaki yanlışları,çelişkileri,kabul edilemez eylem,uygulama ve düşünceleri ortadan kaldırmak için ayet büküp,Kuranı değiştiren,bu nedenle islamdan çıkan,ama hala kendini müslüman sanan var.Var oğlu var yani.

İslamdan çıkanlara karşı İslamı savunduklarını söyleyenler bile İslam açısından müslüman olmayabiliyorlar.İnanabilecekleri bir dini olsun isteyen beyinleri,duygusal nedenlerden ötürü onları kandırmış, kendi islamlarını gerçek islam diye yutturmuş.Kendi islamlarını gerçek islam diye pazarlatıyor bunlara.Kuran böyle bir betik,sen istediğin kadar atalarınca Allaha iman ettirilip,ona atfedilen Kuranın tüm içeriğine katılmak zorunda bırakıl.Kuşkuya düşenlerden olma desin Kuran.Kuranda yanlış var dersen dinden çıkarsın,bu yanlışı ortadan kaldırmak için ayet büker,Kuranı değiştirirsen yine dinden çıkarsın.İslamdan çıkmak oldukça kolaydır.Buna neden olan Kuranın içeriğinin ta kendisidir.Kendi islamının müslümanı olan bir sürü gayrimüslim var.

Peki nasıl müslüman kalabilirsin.Öyle bir iman edeceksin ki,Kurandaki yanlışları,çelişkileri,eksikleri fark edemez,göremez duruma gelecek,ne yazıyorsa savunacaksın ve kuşkuyu öldüreceksin,kuşkuya düşenlerden olmamak için.Eğer kuşkuya düşenlerden olur,Kuran ayetlerine karşı eleştirel bakışı etkin duruma getirirsen,ya dinden çıkarsın,ya dinden çıkarsın.Ki islam düzeninde Kuranı eleştirenlerin bozguncular diyip,öldürülmelerinin nedeni de budur.Kurana karşı eleştirel bakışlarını etkin duruma getirmişlerdir,kuşkuya düşenlerden olmuşlardır.Kuşkuya düşenler,Kurana karşı eleştirel bakışı etkin duruma getirenler demek,kuşkuya düşenlerin çoğalması,İslam düzenine temeline yapılan bir saldırı anlamına gelir ki,bu da İslam düzeninin sonu demektir.Öyleyse ne yapılmalıdır.Allaha inanmayan,İnsanları Allah yolundan alıkoyan bozguncular ortadan kaldırılmalıdırlar.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Oğuzhan276 said:

Kuran alemlere gönderilen rahmettir her bir Ayet-İ Kerimesi değerlidir bazı alçaklar bunu anlamazlar.

 

Herhalde her iki Amerika kıtası, Avustralya, Afrika, Avrupa ve Asya'nın büyük bir kısmı alemlerden sayılmıyor çünkü yüzyıllarca Kuran buralara ulaşamış bile. 

 

Papağan gibi ezbere klişe lafları tekrarlamak yerine biraz düşünmeyi denemek bu kadar zor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Oğuzhan276 yazdı:

Kuran alemlere gönderilen rahmettir her bir Ayet-İ Kerimesi değerlidir bazı alçaklar bunu anlamazlar.

Nasıl alemlere gönderilmiş:D

 

Şûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

 

Şûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

 

 

 

 

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, Oğuzhan276 said:

Şunu unutma birşeyin fazla olması onun doğru olduğu anlamına gelmez.Değerli olanlar daha az bulunur.Eğer en fazla mensubu olan din doğrudur diyorsan git Hristiyan ol en iyisi.

Bunun yanında Müslüman olan oluyor zaten Amerikada da doğsa araştırıp Müslüman oluyorlar.

 

Yani 1.5 milyar insanın arap palavralarına inanması onu doğru yapmaz diyorsun bir yandan da. Dedim ya düşünmeden ezbere konuşuyorsun, söylediklerinin nereye gideceğini hesaplayacak akıl yok sende.

 

Ayrıca nerede en fazla mensubu olan dinin doğru olduğunu söylemişim veya ima etmişim? Senin inandığın şeylerin palavra olduğunu söylemek başkalarının inandığı palavraları onayladığım anlamına gelmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, Oğuzhan276 yazdı:

Şunu unutma birşeyin fazla olması onun doğru olduğu anlamına gelmez.Değerli olanlar daha az bulunur.Eğer en fazla mensubu olan din doğrudur diyorsan git Hristiyan ol en iyisi.

Bunun yanında Müslüman olan oluyor zaten Amerikada da doğsa araştırıp Müslüman oluyorlar.

Zeytine incire zam gelmiş az bulunuyor.

TİN Suresi 1. ayet.İncire ve zeytine andolsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 dakika önce, Oğuzhan276 yazdı:

Tabii ki şehirlerin anası Mekke olacaktı.İslamın çıktığı yer olan Mekke olmayıp New York olacak hali yok ya!Burada Mekke demesi sadece Mekkeye gönderildiği anlamına gelmez.

 

4 dakika önce, Oğuzhan276 yazdı:

ûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

 

Şûrâ  7 : “Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın.

Bu ayetlerden bunumu anladın yahu mekke çevresine inmiş sadece oraya hitap ediyor araplara hitap eden dindir.

tarihinde güven tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Elif, Lam, Ra.Ayetleri muhkem kılınmış, sonra hüküm ve hikmet sahibi ve her şeyden haberdar olan Allah tarafından birer birer açıklanmış bir Kitap'tır.Hud 1

 

Sana Kitab'ı indiren O'dur. Ondaki bir kısım ayetler Kitab'ın temelini oluşturan kesin anlamlı muhkem ayetlerdir. Diğerleri ise müteşabih ayetlerdir. Kalplerinde bir eğrilik bulunanlar, bozgunculuk yapmak ve kendilerine göre yorumlamak amacıyla müteşabih olan ayetlerin üzerine düşerler. Onların yorumunu Allah'tan başka kimse bilemez. İlimde derinleşmiş olanlar ise 'Bunlara iman ettik. Hepsi Rabbimizin katındandır' derler. Şu var ki, akıl sahiplerinin dışındakiler bunlardan ibret almazlar.Ali İmran 7

 

Hud 1'e göre tüm Kuran ayetleri muhkemdir.Kuran ayetleri muhkem kılınmış bir kitaptır,denilmiş.Ali imran 7ye göre ise Kuranın bir bölümü muhkem,bir bölümü mütaşabihtir.Kuran ayetlerinin tümü muhkem ise,Kuranda mütaşabih ayet olamaz.Yok Kuranda mütaşabih ayet varsa,Kuran ayetlerinin tümü muhkem olamaz.Bu açık bir Kuran çelişkisidir.Bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için müslümanlar,Kuranın tüm ayetlerinin harika üslup ve nazım örgüsü bakımından muhkem olduğu yalanını ortaya atmışlardır.Bu yalan da oldukça saçma ve gülünçtür.Kuran öyle bir betik ki,çelişki,yanlış dolu içeriğiyle ayet bükmeye,ekleme,çıkartma yapmaya iter ve bunu yapan kişileri dinden çıkartır.Örnek olarak, harika üslup ve nazım örgüsü bakımından Kuran tüm ayetlerinin muhkem kılındığını savunan kişiler,Kurandaki çelişkiyi ortadan kaldırmak için ayette harika üslüp ve nazım örgüsü geçmemesine karşın ayete bunu eklemişlerdir.Eksiksiz,yeterli Kuranda Allah bundan söz etmemiş de,biz onun yerine bunu söylüyoruz,eksikliği biz tamamlıyoruz demektir bu.Bu aynı zamanda Allah yok,Kuran insan uydurması anlamına da gelir.Halbuki ayette denilen açıktır,Kuranın tüm ayetlerinin muhkem kılınıp,birer birer açıklandığı yazmaktadır.Bunu kabul etmek demek,Kuranda çelişki olduğunu kabul edip dinden çıkmak anlamına gelir.Ama çelişki olduğunu kabul etmeyince de,bu kez de ayet bükerek,ekleyerek Kuranı değiştirmiş,Kuranın yetersiz,eksiksiz,Kuranın insan yazımı olduğunu kabul etmiş oluyorsun.Yine dinden çıkıyorsun.

 

* "(Bu kur’an) ayetleri muhkem kılınmış bir kitaptır." (Hûd, 11/1) mealindeki ayette, Kur’an’ın tamamının nazım örgüsü ve harika üslubu bakımından sağlam, mükemmel (muhkem) olduğu ifade edilmiştir.


https://sorularlaislamiyet.com/mutesabih-ayetlerin-oldugunu-bildiren-ayetle-ali-imran-37-kuranin-apacik-bir-kitap-oldugunu-bildiren

 

Nazım örgüsü ve harika üslup nereden çıktı?Yeterli,eksiksiz,ayrıntılı betik Kuranda bu yer almamışta,bu eksikliği sen mi gideriyorsun?Bunu neden yapıyorsun,çelişkiyi ortadan kaldırmak için tabi.Ama bu kez de başka şeyleri kabul etmiş oluyor,yine dinden çıkıyorsun.

 

 

Şimdi soralım.Bu nasıl başarılı bir kitap ki,Kuranı değiştirmenize,ekleme yapmanıza neden olacak,en imanlınızı bile dinden çıkartacak çelişkili ayetler barındırıyor.Kuranın en büyük mucizesi budur.En imanlısını bile dinden çıkartır.Çünkü en imanlısını bile ayet bükmeye iter bu Kuran.Bu yönden bakacak olursak tabi oldukça başarılı.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
4 hours ago, Oğuzhan276 said:

Tabii ki şehirlerin anası Mekke olacaktı.İslamın çıktığı yer olan Mekke olmayıp New York olacak hali yok ya!Burada Mekke demesi sadece Mekkeye gönderildiği anlamına gelmez.

 

Madem bu din tüm insanlık için, o zaman neden sadece Mekke'de ortaya çıkmış? Neden aynı anda tüm dünya şehirlerinde ortaya çıkmamış? Neden aynı anda tüm insanlığın haberi olmamış? Nedir bu arapların özelliği?

 

Arapların kendilerini kutsamak, diğer ülkeleri işgal edip yağmalamak, talan etmek ve sömürmek için uydurduğu bir palavraya bu kadar bağlanmanın nedeni ne?

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, Oğuzhan276 said:

Yazık kuyruguna biri basti herhalde onu da benden cikariyorsun ???

 

O değil de, sen kuyruğuna basılmış eski kullanıcılardan falan biri olabilir misin?

Çift hatta iki-üç kişilikli olanlardan..? Birinde ateist, birinde agnostik, birinde deist, berikinde teist..?

Saçma sapan mesajlarını eleştirmek için kuyruğa basılmış olmasına falan gerek yok.

Vaziyet ortada işte, meczup gibi boşa yer kaplamışsın 10-15 mesajdır..

Özelden attığın mesajları saymadım bile bak..

 

Ya insan gibi yaz ya da yavaştan ikile.

Birazdan roketlerler seni zaten..

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...