Jump to content

Forum Yönetimi'ne Öneriler


Recommended Posts

İki öneri sunacağım.

Bazı örnekler ile başlayacağım, kimin iletisi olup olmadığı hiç önemli değil, yazarı kendisini biliyordur zaten. Tavanarasına yazılanları geçiyoruz, tavanarası zaten.

Başlık açılıyor efendim:

yaa gerçekten merak ettim

1.si temizlik var mı siz de gusül filan. hani islam akideleri bunlar. siz gusülsüz müsünüz

2. kimliğiniz de dini bölümünde ne yazıyor?

buyurun lütfenn

Bu dahil ilk 10 ileti sırf geyik, hiç bir şey yok. Komik olsa, her kese hitap edecek espiri içerse, tamam diyeceğim. Sonra;

kapalı giyinenler ter kokacak diye birşeymi var faşist ve yobaz herif.

sıkıyosa yazdır :lol: :lol:

niye? kızcağız soruyor işte.neden yobazlık yapıyorsunki cevap ver işte.

Sonra biraz ciddi tartışmamsı yaşanıyor, daha sonra;

evet güsül abdesi nasıl alınır hemen izah edeyim ilk önce bir adet agzı büyük salak bulunur agzının tam ortalık yerine gereken cevap verilir sonrada sarkı ve türkü

eşliginde yıkanılır ben abdest almaya gidiyorum hadi hoşca kalın

beni yak kendini yak herşeyi yak nay nay naynay naynanom nay

lacivert abi :

banyoda şarkı söylemeyi seviyorsun herhalde..

gözüne sabun kaçmasın..nokta..

daldan bir yaprak gözüme sabun kactı iletini okuyamadım ö yüzden cevap veremiyorum

ah su cok sıcak yandım nokta

sen erzurumun soytarısı olmalısın heralde :lol:

Efendim, böyle olmaz ki?! Forumda sırf dinamizm korunsun diye, "her kese özgürlük, her şeye özgürlük" kaidesine göre mi hareket edilecek? Bu dinamizm mi? Bu tip şeyler her gün, her saat neredeyse aktif başlıkların %90'ında oluyor.

Eğer önlem alınmak isteniyorsa, nasıl alınmalı?

Benim bir-iki çözüm önerim var. Başlık sayısı çok, mod ve adminler için bakmak, kontrol etmek zor oluyor. Dolayısıyla başlık açma konusunda bir değişiklik yapılmalı. Şimdi;

İSLAM HOŞGÖRÜ DİNİ Mİ ?

Kutsallık palavrası

yanlız kur an mı , yanlız sünnet mi

Allah'in varligina kanitlar

Savaş Dini İslam

Eğer herkes ayetlerin dediğini yapsaydı nasıl bir dünya olurdu?

ateist, Allah ve peygambere muhtaç

ateist psikolojisi

Ilk Musluman kimdir?

İslam'da Üvey Evlat Hükmü

insanın yaratılışı

ateist arkadaşların korkusu

İslamiyeti terk etmek

Zeitgeist - filmin son şekli

Ateistlerin yanlış bilim algısı

İslamın şartları ve insanlığa faydası

Çağdaş Toplumlarda Dinlerin Yeri Nedir?

düşüncelerinin gücünün farkında ol

Mutezile, Cebriyeci ve Ateist

Dünyanın Yuvarlaklıgı ve Denizlerin Karısmaması

DİNCİLER ÇOK KÖTÜ İNSANLARDIR.

Din dersinde ?ölüm meleği? kabusu..

Bu ATEİSTFORUM'dan sadece ilk sayfadaki konuların listesi. Şimdi, teker teker inceleyelim;

- Zeitgeist - filmin son şekli

Efendim, "Sinema : Beğendiklerimiz, Beğenmediklerimiz" diye bir başlık açılsa, ve filmler ile ilgili yazılacak her şey bu başlığa yazılsa olmaz mı? Başlık birisi tarafından AteistCafe'de açılsın, ve her foruma yeni gelen de "ehehe ben bugün şu filmi seyrettim, tavsiye ederim" diye başlık açmasın.

Şunları inceleyin:

-İSLAM HOŞGÖRÜ DİNİ Mİ ?

-Savaş Dini İslam

-Eğer herkes ayetlerin dediğini yapsaydı nasıl bir dünya olurdu?

-İslamın şartları ve insanlığa faydası

-Çağdaş Toplumlarda Dinlerin Yeri Nedir?

-Din dersinde ?ölüm meleği? kabusu

-DİNCİLER ÇOK KÖTÜ İNSANLARDIR

Bunları bir başlık altında toplayamayız mı? Toplarız efendim, "İslam ve Modern Toplum: Hukuksal ve Kültürel Açıdan" diye AteistForum'a bir başlık açılır, ne yazılacaksa, kimin ne fikri varsa bu başlık altına yazar.

Şunları inceleyin:

-ateist psikolojisi

-Allah'in varligina kanitlar (bu başlık müslümanların sık-sık düşdüğü genellikle psikolojik içerikli mantıksal safsataları ele alıyor)

-Ateistlerin yanlış bilim algısı

-ateist arkadaşların korkusu

Efendim, açın "Redciliğin ve İtaatin Psikolojik Nedenleri ve Sonuçları" diye bir başlık...

Gerisini ele almıyorum. Gördüğünüz üzere, böyle gidilirse, örneğin mevcut 200 başlık toplam 20-30 başlık altında toplanabilir. Daha düzeyli, daha temiz bir forum olur. Görsellik de önemli efendim, "İslam'da Kadın Hakları Sorunsalı" diye bir başlık açmak nereye, "islamda kadın hak'ular; sorunsali" diye bir başlık açmak nereye?!

Örneğin, Kur'an mucizelerini ele alacak başlığın ismi: "Kuran Mucizeleri: İddialar ve Eleştiriler", Tanrı'nın varlığını felsefi açıdan inceleyecek başlığın adı "Tanrı'nın Varlığı: Felsefi Açıdan", evrim kuramını ele alacak başlığın adı "Evrim Kuramı - 1 : İnsanın Evrimi", "Evrim Kuramı - 2 : Bitkilerin Evrimi" ve s... diye devam edebilir. Böylece Hacı bey de her gelene evrim anlatmaktan kurtulur, her gelene Büyük Patlama anlatmaktan kurtulur.

Hatta teknik açıdan arşivleme işlemine de yararı dokunur bunun kanımca...

Şimdi gelelim kontrol kısmına... Böyle bir şey yapılırsa, moderatör arkadaşların durumu kontrol etmesi de çok kolaylaşır. Adamın biri ciddi bir başlıkta işi geyiğe vurup konuyu saptırıyorsa, konu ile ilgili iletileri silinir ve kendisine uyarı gönderilir. Eğer illa da "yok olmaz, biz bu forumu açarken hiç kimsenin iletisini kolay kolay silmeyeceğiz, dedik" diyorsanız, Tavanarasında - gerçi pek gerek kalmayacak ona, "Silinen iletiler" diye bir başlık açılır, sözkonusu pis iletiler buraya taşınır. Konular temiz, düzenli ve düzeyli olur. "Lan ateizm ne, bi girip bakalım" diyen birisi de, foruma girer girmez "Yardım edin, beni yengemin bilmem nesi müslüman yapacak" diye bir başlık açmaz, bir şeyler öğrenir, eğer doğruysa yengesinin bilmem nesine fikri açıdan karşı koyar.

Forumu pisletenler ile ilgili daha sonra yazacağım. Şimdi sınava çalışalım biraz. :-)

İyi geceler

P.S: Zecalufinon, tam 12'den vurdun lan. :-)

tarihinde Rexino tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Canım Rexino'm benim, ben bunları defalarca dile getirdim ama forum yöneticileri değil dediklerimi yapmak, okumadılar dahi.. Bu foruma girip göz gezdirmek isteyen insanların vay haline! Bir dakika dayanamadan çıkarlar..

Forum, sıkı bir yönetime girmeli ve yöneticiler senin bahsettiğin şeyleri büyük dikkatle okumalı..

İyi çalışmalar.. :-)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet Rexi başlıkların toparlanmasında sorunlar var. Arşiv konusuna girer bu sınıflandırmalar.

Forumda arşiv var ama genel arşive gitmeden de daha forum dönemi içindeyken arşivleme olması fena olmaz.

Aşağıdaki yazına katılmamak elde değil :

Örneğin, Kur'an mucizelerini ele alacak başlığın ismi: "Kuran Mucizeleri: İddialar ve Eleştiriler", Tanrı'nın varlığını felsefi açıdan inceleyecek başlığın adı "Tanrı'nın Varlığı: Felsefi Açıdan", evrim kuramını ele alacak başlığın adı "Evrim Kuramı - 1 : İnsanın Evrimi", "Evrim Kuramı - 2 : Bitkilerin Evrimi" ve s... diye devam edebilir. Böylece Hacı bey de her gelene evrim anlatmaktan kurtulur, her gelene Büyük Patlama anlatmaktan kurtulur.

Yeni bir üyenin mesela 15-20 günlük bir üyenin ileti sayısı 490-550 arasında ise gerçekten sorun var demektir.

İleti sayısının çok olması iletilerin ve kişinin güçlü bir referans olduğu ve kaliteli olduğu manasına gelemez.

tarihinde barisarock tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaslar,

Dusuncelerinizi anliyorum. Elbette birseyler yapilabilir. Degisiklik yapmak kolay. Zor olan, dogru degisikligi yaptigindan emin olmak ve yaptigin degisikligin yaratacagi yeni sorunlara razi olup olmadigina karar vermek.

Bu forumda yonetici sayisi fazla. Bunun avantajlari da var, dezavantajlari da var. Bir dezavantaji koklu degisikli yapmak sozkonusu oldugunda herkesin anlastigi ve razi oldugu bir degisikligin ortaya konmasinin zor olmasi. Basit degisikliklerde oy birligi sart degil, aramiyoruz da zaten. Ama onemli degisiklik yapmadan once tum yonetimin hemfikir olmasi, en azindan emin olmayanlarin bile somut bir itirazinin olmamasi, sadece cekimser olmalari gerekiyor. Yoksa eyleme gecmek mumkun degil.

Degisiklik fikirlerinin onundeki birbaska engel ise, iyi isleyen birseyi kurcalamanin cogu kez riskli olmasi mantigi. Bir sey, su anki haliyle iyi yuruyorsa, niye degistireyim diye dusunmek dogal oluyor. Cunku yaptigin degisikligin yarardan cok zarar getirmesi de olasi.

Ben burada dile getirdiginiz problemlerden yillardir sikayetciyim ve cesitli cozum onerilerini ben de hep getirdim. Ornegin dedim ki, ya kisa, chat havasinda yazilmis, ici bos iletileri tumden yasaklayalim, ya da bu tur iletilerin yasak oldugu, daha ust duzey ve ciddi tartismalarin yapildigi bir ek forum alani olusturalim.

Boyle bir fikri uygulamaya koymaya cok yaklastik birkac kez ama her seferinde vazgectik.

Neden derseniz, forumu elit tartismalarin yapildigi bir alan haline getirirseniz, ortalama vatandasi kaciriyorsunuz. Halbuki bu sitenin ve forumun temel kurulus amaclarindan biri, halka ulasmak, ortalama vatandasin bu konularda merak ettigi, kafasina takilan konulari ozgurce tartismasini saglamak. Eger temel hedef kitlemizi kaybedersek, forum sadece kucuk bir grup meraklinin kendi ozel ilgilerini ve meraklarini tatmin etmek amaci ile kullandiklari bir sanal ortam olur cikar.

Amac bu degil. Amac, mumkun oldugunca genis kitlelere ulasmak. Ama genis kitleler de o bahsettiginiz turde ve hepimizin yakindigi iletilerden hoslaniyor, onlarin bulundugu bir ortam haline getiriyor forumu malesef.

Ya bu adamlari kaciracaksiniz, ya da misafir edip, ortaligi pisletmelerine razi olacaksiniz. Bunun malesef ortasi yok.

Peki bu durumun sakincasi yok mu? Bu durumun da sakincasi, forumun duzeyinin ve agirliginin istenen durumda olmamasi.

Internette ateizm.org ve ateistforum ile ilgili yapilan yorumlar arasinda en cok rastladiginiz yorumlardan biri (dinlere kufrediliyor yorumundan sonra tabi) forumda cok az sayida akli basinda adam oldugu, gerisinin ise yaramaz oldugu turunde yorumlar.

Ayrica, burada gormek istedigimiz Edip Yuksel tarzi kisilerin de gelmemesi, gelseler de fazla kalmamalari yine bu durumun bir uzantisi. O kisileri cekecek ve forumun prestijini yukseltecek kalitede bir ortam yaratamiyoruz forumda.

Iste hep o bahsettigim ikilem sozkonusu. Ya forumun duzeyi, ya popularitesi.

Bu bilinen bir ikilem zaten. Gazeteler, dergiler de yasiyor bunu. Ya tiraji arttiracak sekilde duzenliyorlar gazetenin icerigini, ya da duzeyi yukseltip prestiji arttiracak sekilde. Bizim de durumumuz farkli degil.

Bir orta yol bulmaya calisiyoruz. Bence en uygun orta yollardan biri benim gecmiste de sikca gundeme getirdigim, duzeyin daha yuksek tutulacagi bir ek forum alani olusturma fikri. Bunun soruna kismen bir cozum getirecegine inaniyorum. Fakat yonetimde bu fikre sicak bakmayan arkadaslar da oldugu icin ve dedigim gibi, onemli degisikliklerde fikir birligi saglamak istedigimiz icin, malesef bu fikri de uygulamaya koyamadik simdiye kadar.

Burada yazili olanlari da yonetimdeki arkadaslar eminim takip ediyordur. Zaten emin olun, bu sorunlarin onlar da farkindalar. Sadece, burada yazmaya calistigim gibi, bu konuda birseyler yapmak zor. Ve cogu kez degisiklik yapip risk almak yerine, yurudugu gorulen bir seyi aynen devam ettirmek daha tercih edilir kabul ediliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Forumda bir admin diktator olsun..

bak nasil hizaya geliyor herkes o zaman.

Huri:

Çok şeriat yanlısı gördüm seni, o dediğin olmaz burda, velevki oldu, belki bir gün o bacakları da zorla kapattırırlar ha ne dersin, bu da senin hiç işine gelmez dimi :P

Link to post
Sitelerde Paylaş
Turan Dursun gibi olalım yani...

Hayır.. Kalsın..

haklısın abi turan dursuna sırf bu entelik ayağı yüzünden kimse uğramıyor rexino kardeşime gelince herkez senin kadar bilmek ve yazmak zorunda değil bu forumda forumun amacı insanları aydınlatmak eğitmek yok sen cahilin birisin iletilerinden belli dersek kimseye ulaşamazsın ben mesela bu forum sayesinde ateist oldum diyebilirim fazla yazmayı sevmem çünkü klavyem iyi değil öyle başlık falanda açmam pek ama bu benim cahil ve aptal olduğumu göstermez ki böyle derseniz bunları yapan herkeze cahil ve aptal muamelesi yaparsınız geyik de olacak fazla aşırı olmamakla beraber argo kelimelerde olacak yoksa tartışmanın ne manası var bak mesela chp seçimlerde neden başarılı değilde akp başarılı çünkü chp yi herkez elit partisi olarak görüyor bundada haklılar onun için mantığında dediği gibi bazı durumları gözardı etmemek gerek

tarihinde Osiris tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

aslinda ilk mesajim su idi :

"benimki oneri degil soru olacak yalniz. bu profilimize baktigimizda yalnizca son 5 mesajimi gorebiliyoruz? eger oncekileri de gorebiliyorsak; nasil yapacagiz?"

bunu sordum ya. arastirma azmi geldi icime. mesaji yazmamla birlikte 10 saniye icinde profilimde yazdigim tum yazilari bulabilecegim kisimi secenekler bolumunde buldum.

yalniz sorun, sorunu dogurdu.

sorunum cozuludugunden, sorunumu sordugum mesajinda bir manasi kalmadi ve silmem gerekti. amma velakin silemiyorum.

yeni sorunum su:

yazdigimiz mesajlari silmemizin bir mumkunu yok mu?

tarihinde SirOrphaned tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
benimki oneri degil soru olacak yalniz. bu profilimize baktigimizda yalnizca son 5 mesajimi gorebiliyoruz? eger oncekileri de gorebiliyorsak; nasil yapacagiz?

profile girildiğinde sol tarafta avatarın altında "seçenekler" var oraya tıkladığımızda "açılan konular,özel mesaj gönder,tüm mesajları..." gibi seçenekler var.Ordan ulaşılabiliyor açtığı bağlık ve iletilerine.

Link to post
Sitelerde Paylaş
profile girildiğinde sol tarafta avatarın altında "seçenekler" var oraya tıkladığımızda "açılan konular,özel mesaj gönder,tüm mesajları..." gibi seçenekler var.Ordan ulaşılabiliyor açtığı bağlık ve iletilerine.

o sorun cozuldu de mesajda belirttigim gibi baska bir sorunla basbasayiz:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...