Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 49
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evrim bir inanç değildir. Bilimsel bir gerçektir. İnanç, kanıtsız olana duyulur. Kanıtı olan şeye inanmazsın; bilirsin. Evrim, hala yanlışlanamamıştır. Bütün o zorlu denemelerden başarıyla çıkmıştır. Ama evrim sadece bir teori diyenler için, teorinin bilimde ne anlama geldiğini açıkladığım yazım:

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=48764

Link to post
Sitelerde Paylaş

kanıt ?

Uçak mühendisinin karşısına çıkıp da ''uçak nasıl uçuyor 5 dakikada anlat bakalım'' diyerek 4 yıllık birikimi 5 dk da anlattırmak mümkün müdür? Evrim bir biyoloji konusudur. Bilim sitelerinde araştırabilirsin.

tarihinde freand tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kanıt isterken bir ara fosil resmi vermeniz bile yeterli.

Sayın Haruncan Harun Yahya sitelerindeki araform fosili yoktur sözleri Amerikan Evangelistlerinin 100 yıllık yalanlarından başka bir şey değildir. Tonlarca ara-form mevcuttur. Zaten fosilleri bizler 2.dereceden kanıtlar olarak kabul ediyoruz. Evrim olgusunun birinci derece kanıtları genetikten elde edilen kanıtlar, moleküler biyolojiden elde edilen kanıtlar, karşılaştırmalı anatomiden elde edilen kanıtlar, vestigial organlar, embriyolojiden elde edilen kanıtlardır. Fosiller ikinci dereceden kanıtlardır. Fosiller genelde doğrulama için kullanılır. Canlıların fosilleşmesi ve milyonlarca yıl bütünlüğünü bozmadan kalması çok zor olduğundan bulunan her fosil hazine değerindedir. Bulunmuş olan fosillerin hiçbirisi yukarıda saydığım birinci dereceden kanıtlarla çelişmemiş ve doğrulanmıştır. Fosillerin değişmeden kaldığı doğru değildir. Yapılan analizler küçük farklılıkların olduğunu göstermiştir. Zaten evrimsel değişim hızları her canlı için farklıdır. Bazı canlılar dengeleyici doğal seleksiyona uğradığı için çok yavaş değişir. Bu değişimler bilinçli ve amaca yönelik değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

oraya yazsam heralde 1 yıl sonra 1 kişi cevap yazardı

Evrim bilimsel bir meseledir. Onu anlamak gerekir. Anlamadan inanmak inanç gibi olur. Evrime inanmanın değil, onu anlamanın peşindeyiz. Eğer türleşmeyi anlarsan sorun kalmaz.

Bu makaleyi okuyarak başla. http://www.evrimagaci.org/yazilar/turlesme-2-turlesme-nedir-farkli-turler-nasil-olusur-allopatrik-turlesme-ne-demektir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tür başlılklara sinir oluyorum git oku öğren banane bir de yaratılışçılığı insanların benimsemesinin nedeninin sadece onun herşeye kabaca cevap vermesi olduğunu görüyorum cevap verin de nasıl verirseniz verin yeterki soru işareti kalmasın sen çamurdan yaratıldın oğlum, tamam baba...

Link to post
Sitelerde Paylaş

görünüşe göre hepiniz evrimi savunuyorsunuz bir sorum olucak evrim teorisine göre hayat nasıl başladı

Evrim Teorisi'nin hayatın başlangıcının nasıl oluştuğunu açıklamak gibi bir iddası yoktur! Neden dersen, evrim zaten hayatla başlayan bir süreçtir. Anlatabildim mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

görünüşe göre hepiniz evrimi savunuyorsunuz bir sorum olucak evrim teorisine göre hayat nasıl başladı

Arkadaşın dediği üzere Evrim Ağacı'nın facebook sayfasındaki makalelerini bir bir oku.

İlk başta aklına gelebilecek çoğu soru orada cevaplandı ve cevaplanmaya devam ediliyor da.

Ayrıca her makale soru-cevap şeklinde yazılmamış, bazıları yazarların kendisi tarafından bazı şeyleri açıklığa

kavuşturmak için belirli bi düzene göre yazılmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Git bilimsel forum kisminda oku,güya bizi yanlisliyacak...

sen kendini bi haltmı sanıyosun ben soruya cevap arıyorum sizin düşüncenizi yıkacakmışım daha evrimin tam olarak ne anlattığını bilmiyorum nasıl yıkacakmışım düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum eğer öğretici bir yazı yazmıycaksan konuya cevapta yazma ben sadece cevap arıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

görünüşe göre hepiniz evrimi savunuyorsunuz bir sorum olucak evrim teorisine göre hayat nasıl başladı

Evrim teorisinin yaşamın başlangıcıyla ilgisi yoktur. Yaşamın başlangıcına abiyogenez denir. Ama evrimde etkili olan mekanizmalar abiyogenezde de etkilidir. Şu meşhur evrim ağacındaki 6 makaleyi oku ve yaşamın başlangını öğren.

Bu 6 tane makaleyi baştan sona okumalısın. Gayet akıcı ve okuyucuyu sıkmayacak olarak anlatmış. Biyoloji birikimi olmayanlar da düşünülmüş: http://www.evrimagaci.org/etiketler/canliligin-başlangıcı

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...