Jump to content

Sallalahu Aleyhi Vesselem'e Avukat aranmaktadir


Recommended Posts

Tekrar herkese esenlikler.

Aslinda bu konuyu forumda o zamanin Hodri Meydan simdiki Basa Bas bolumunde uzun uzun tartismistim. O uzun tartismayi buradan okumak mumkun.

Yaziyi bloguma yazali seneler olmus. Yazi 2008'den beri orada duruyor. Blogumu taniyanlar bilir. Cok asiriya kacan agza alinmayacak kufurler olmadigi surece bugune kadar bloguma yazilan hicbir yorumu silmedim. Hepsini onayladim. Sahsima direk hakaret iceren yorumlar bile orada duruyor. Ne gariptir ki sozunu ettigim blogumdaki bu yaziya bir Allah'in kulu (mecaz degil, gercek anlamda Allah'in kulu) gelipte bir iki cumle birseyler yazamamis. Peygemberlerini savunmak adina bir musluman cikipta o hadisler yalandir, olaylarin dogrusu soyledir, benim peygamberim boyle eylemlerin olmasina izin vermez diyememis. Aslinda tabiki savunulacak bir yani yok fakat en azindan ufak bir cirpinis beklerdim :)

Allah'in tum dunya'yi onun icin yarattigi guzel kulu, sevgi ve kardeslik abidesi peygamber efendi Muhammed'i savunmak bu kadar mi zor?

Bahsettigim yazi burada.

Mafya Babasi Muhammed

Icerigi ise su sekil;

İbn-i Hacer (rahimehullah) şöyle der: "Bu hadisten şunları anlamaktayız: Kendisine davet ulaştığı halde küfürde ısrar eden müşrikleri ve eli, dili veya malı ile Rasulullahın (sallallahu aleyhi ve sellem) aleyhine müşriklere yardım edenleri suikast ile öldürmek caizdir. Yine düşman hakkında casusluk yapmak, onlara ansızın saldırmak, müşriklere karşı savaşta şiddete başvurmak, maslahat için gerçek dışı şeyler anlatmak ve az sayıda Müslüman ile çok sayıdaki müşriğe karşı saldırmak caizdir."

Fethul-Bari, 7/354

İbn-i Kudame (rahimehullah) şöyle der: Kafirlere geceleyin baskın yapmak ve haber vermeden öldürmek caizdir. Ahmed, geceleyin baskın yapmakta bir sakınca olmadığını söyler. Zaten Rumlara geceleyin baskın yapılmadı mı?

El-Muğni veş-Şerhul-Kebir, 10/503

Ebu Afak

Muhammed 622 yılında hicret ederek Medine'ye vardıktan sonra kendisi hakkında eleştirilerde bulunan Yahudi ve diğer putperest Arapların teker teker seslerini kestirmiştir. Muhammed'den nasibini alan kişilerden biri ise zavallı yaşlı adam Ebu Afak'dir. Ebu Afak Medine'de kendi halinde yaşayan 120 yaşında bir Yahudidir.

Ebu Afak'ın suçu diğer Medinelilere Muhammed hakkında şiir yazarak sorgulamaya teşvik etmesiydi.

İslam alımı İbn İshak'ın "Siret Resulullah" eserinde bahsettiği olay şu şekilde geçmiştir;

Ebu Afak, Ubayda kabilesinden biriydi. Allah'ın elçisinin "El-Harit B. Suveyd B. Samit" adlı kişiyi öldürmesini hazmedemiyor ve eline aldığı kalem ile şiir yazarak hoşnutsuzluğunu su sözlerle dile getiriyordu;

Uzun yıllar yaşadım

Ama Kayla Oğulları gibi

Bir araya geldiklerinde

Üstlendikleri şeyi yapma ve müttefikleri konusunda

Onlardan daha sadık olan,

Dağları deviren ve hiç bir zaman boyun eğmeyen

Bir topluluk ya da halk grubu görmedim

Onlara gelen bir atlı onları

Her konu hakkında

"Haram" ve "Mübah" diyerek ikiye ayırmıştır

Yücelik ve krallığa inansaydınız

Tubba'yı izlerdiniz

Not= Tubba, eskiden Arap topraklarını işgal etmiş Yemenli bir hükümdar. Kayla oğulları o'na karşı koymuşlardı.

Bunun üzerine Allah'in sevgi ve hoşgörü abidesi peygamber efendi, "örnek insan" Muhammed, tıpkı günümüzde ki bir uyuşturucu kaçakçılığı yapan mafya babası tabiri ile "Bu alçağı benim için kim halledecek!!" beyanatında bulunmuş ve "ağıtçılardan" biri olan Salim B. Umayr bu "suikast" görevini üstlenerek yaşlı adamı gece karanlığında katletmiştir.

Umama b. Müzayrıya adında bir şair; Ebu Afak' in öldürülmesi olayından hemen sonra şu satırları yazmıştır:

Sen Tanri dini' ne ve Muhammet'e '-Yalancısın-' dedin...

(Bu nedenle) geceleyin bir Hanif sana yaklaştı, senin güvenini kazandı.

'Yaşına ragmen al bunu Ebu Afak-' diyerek (hançeri göğsüne sapladı ve)seni gebertti...

Gece karanlıklarında seni geberten yaratık insan mı idi? yoksa Cin mi?, hiç bilemiyorum".

(Kaynak: Ibn Sad, Tabakat, cilt 2)

Gerçekten de Ebu Afak 'ın öldürtülmesi pek feci bir şekilde olmuştur. Cinayeti işlemeyi şerefli bir iş gibi üzerine alan Salim b. Umayyr, gece karanlığında Ebu Afak 'ın evine giderek sanki onu dostça ziyaret ediyormuş gibi görünmüş, ve kendisini ağırlamak için kapıyı açan ihtiyarcığı oracıkta kılıçla yere sermiştir.

Muhammed'in bu yaşlı adamı öldürtmesi elbette kendisine fiziksel bir tehdit olarak gördüğü için değildi. 100 yaşını aşkın bu zavallı yaşlı adamın tek suçu Muhammed'i "eleştirmekti". Narsisist liderler kişilikleri icabi kendileri hakkında en ufak eleştiriye bile tahammül edemezler. Ebu Afak için hiç bir İslami kaynakta Muhammed'i yaralamak ya da öldürmek gibi bir girişiminin ya da planının olduğu yazmamaktadır. Allah'ın örnek insan olarak gönderdiği peygamber efendi, Ebu Afak'la hiç bir zaman yüzleşmemiş, tam aksine gaddar, acımasız bir mafya babası gibi tetikçilerine öldürülmesini emretmiştir.

Şimdi ise Ebu Afak'in cinayeti hakkında sorularımı sormak istiyorum;

1) Muhammed'in 120 yaşında zavallı adamcağızı geceleyin kallesçe öldürtmesi, bize Muhammed'in kişiliği hakkında ne gibi ipuçları veriyor?

2) Ebu Afak, Muhammed'i eleştirdiği için onun güvenirliliğine bir tehdit olabilir. Fakat bu onun geceleyin kallesçe bir suikastla öldürülmesi için yeterli bir neden midir? 120 yaşında yaşlı bir adamın eleştirileri, koskoca Allah'ın peygamberine ne derece tehdit unsuru olabilir? Bedir'de Muhammed'e melekler yardım etmemiş miydi? Öyle ise, Muhammed neden bu yaşlı adamdan korkup onun öldürülmesini emretmiştir?

3) Fikirlerimiz uyuşmuyor veya benim hakkımda eleştirilerde bulunuyorsunuz diye, geceleyin uykunuzda evinize sızıp, sizi öldürme hakkını kendimde bulabilir miyim?

4) Şayet bu suikastin gerçekleşmesini emreden "örnek insan" Muhammed bunu yapıyor ise, bugün İslam karşıtı konuşan ya da eleştirilerde bulunan sayısız kişinin müslümanlarca katledilmelerini bu olaya bağlayabilir miyiz?

5) Muhammed bugün yaşıyor olsaydı, sırf bu olay yüzünden bugünün kanunları ve yasaları gereği hapise girmesi gerekmiyor mu?

6) Modern dünyanın bugünkü terbiye, ahlak, insani düşünce yapısına ve kurallarına göre Muhammed'in bu davranışına "örnek insan" davranışı diyebilir miyiz?

Ka'b bin Eşref

Hz. Peygamber bir gün "Şu Ka'b b. Eşref denen adam Allah'a O'nun Resûlüne eziyet etmektedir.

"Bizi ondan kim kurtaracak?"dedi.

Muhammed b. Mesleme kalkarak "Ey Allah'ın Resûlü! Onu öldürmemi ister misiniz?"diye sordu.

Hz. Peygamber de "Evet!"dediler.

Bunun üzerine Muhammed b. Mesleme "O halde müsaade et de ona yalan söyleyeyim"dedi.

Hz. Peygamber ona bu konuda izin verdi. Bundan sonra Muhammed b. Mesleme, Ka'b'a giderek "Bu adamın aldığı sadakalar bizi zayıf düşürdü. Senden borç istemeye geldim"dedi. Ka'b da "Yemin ederim ki o sizi usandıracaktır"dedi. Muhammed de "Biz ona bir kere bağlanmış olduk; sonucun ne olacağını görmeden de bırakmak istemiyoruz. Peki sen bize borç olarak bir veya iki yük hurma verebilir misin?"dedi. Ka'b "Sana borç verebilirim ama rehin olarak ne bırakacaksın?"dedi. Sahabiler "Sen ne istiyorsan onu söyle!"dediler. Ka'b da "Rehin olarak hanımlarınızı bırakınız"dedi. Sahabiler "Hayır, hanımlarımızı sana rehin olarak bırakamayız; çünkü sen Arapların en güzelisin"dediler. Ka'b da "O halde çocuklarınızı rehin olarak bırakın!"dediler. Bunun üzerine sahabiler "Hayır, çocuklarımızı da bırakamayız. Çünkü büyüdüklerinde "İki yük hurma karşılığında rehin bırakılan değil misin?"diye küçümsenecekler ve bu da bizim için bir utanç olacaktır. Fakat sana zırhlarımızı bırakabiliriz"dediler. Muhammed b. Mesleme gece geleceğini söyleyerek oradan ayrıldı. Geceleyin yanında Ebu Nâile olduğu halde geldi. Ebu Nâile, Ka'bin süt kadeşi idi. Ka'b onları yukarıya davet ettiyse de onlar çıkmayıp kendisinin aşağıya gelmesini istediler. Bunun üzerine karısı "Ne olursun gitme! Ben bu sesten kan kokusu alıyorum"dedi. Ka'b da "Korkma! Bunlar Muhammed b. Mesleme ile kardeşim Ebü Nâile'dir. Onlardan bana bir zarar gelmez. Kaldı ki kerim bir kimse geceleyin kavgaya bile çağrılsa icâbet eder"dedi.

Muhammed b. Mesleme, Ebu Abs b. Cebr, Hâris b. Evs ve Abbâd b. Bişr'i de beraberinde getirmişti. Onlara "Ka'b bizim yanımıza geldiğinde ben onun saçlarını tutup koklayacağım. Onu sıkıca tuttuğumu anladığınızda üzerine çullanıp ona vurunuz!"dedi. Ka'b süslü elbiseler giyip güzel kokular süründükten sonra aşağıya indi. Onun aşağıya inmesiyle etrafı güzel bir koku kapladı. Muhammed b. Mesleme, Ka'b'a "Ömrümde bu kadar güzel bir koku görmedim"dedi. Ka'b' da "Benim yanımda bundan çok daha güzeli vardır: O da Arapların en güzeli ve onların en güzel kokanı olan karımdır"dedi. Muhammed b. Mesleme "Saçlarını koklamama izin verir misin?"dedi. O da "Tabi ki koklayabilirsin!"dedi. Muhammed b. Mesleme onun saçlarını kokladı ve arkadaşlarına da koklattı. Bunun üzerine Muhammed ikinci kez koklayıp koklayamayacağını sordu, Ka'b olumlu cevap verdi. Koklayabilmesi için de başını hafifçe eğdiğinde Muhammed onu saçlarından sıkıca yakaladı ve arkadaşlarına "Haydi! Onu öldürünüz!"dedi. Hep birden saldırarak Ka'b'ın işini bitirdiler ve sonra da Hz. Peygamber'e giderek durumu ona haber verdiler.

Kaynak: Fethü'l-Bâri VII/239 (Buharî'den, O da Câbir bin Abdillah'tan)

Esma Bint Mervan

Esma bint Mervan, Umayya b. Zeyd kabilesinden 5 çocuklu şair bir kadındır. Bu kadın Ebu Afak adlı 120 yaşında zavallı bir adamın ve Benü Nadir kabile reisi Ka'b'ın kallesçe öldürülmesini kınamış ve kalemini alarak şu dizeleri yazmıştır;

B. Malik ve El-Nabit ve Auf ve El-Khazraj'e saygı duymuyorum.

Sizden biri olmayan bir yabancıya

Murad yada Mahrij (yemenli iki kabile) olmayan bir yabancıya itaat ediyorsunuz.

Ahcının pişirdiği yemeğin olmasını bekleyen aç adamlar gibi bekleyen

Resinizi öldüren bu adamdan (Muhammed'den) size iyilik geleceğinizi mi bekliyorsunuz?

Aranızda onu gafil avlayarak ona saldıracak

Ve ondan gelmeyecek yardımı bekleyenlerin

Umutlarına son verecek gururlu bir adam yok mü?

(Kaynak Ibn Sad, Siret resul)

Muhammed efendi bu kadının söylediklerini duyar duymaz "Beni Mervan'ın kızından kim kurtaracak?" diyor.

Muhammed'in tetikçilerinden biri olan Umayr B El-Hatmı bu işi üstleniyor ve geceleyin kadının evine girerek 5 çocuğunun gözleri önünde savunmasız kadını öldürüyor. Kadıncağızı çocuklarının önünde doğrayan tetikçi Umayr, sabah olur olmaz çetenin ele başına, yanı Muhammed'e kadının işini bitirdiğini bildiriyor.

Muhammed ise Umayr'a "Allah'a ve önün halkına yardım ettin Ya Umayr!" diyor.

Umayr, işlediği cinayetten oturu bir ceza görüp görmeyeceği hususunda Muhammed'e soruyor, Muhammed ise "O kadın için iki keçi bile toslaşmaz" diyor ve Umayr'a ailesinin yanına dönmesini emrediyor.

Hicretin on dukuzuncu ayında, ramazan ayının bitimine beş geçe

kalmış iken, İbni Zayd'dan olma Esma b. Marvan'a karşı sariyyah (saldırı) gerçekleşti. Allah elçisi ile alay eden onu gücendiren sözler sarfediyordu. Halkı Allah'ın elçisine karşı kışkırtıyordu.

Bir gece gizlice evine giren Adıy El Hatmı, beş çoçuğunun Mervan'ın etrafında

uyuduğunu gördü, koynunda meme verdiği bir bebeğide vardı, El Hatmı bebeği kenara

iterek, sırtından çıkardığı kılıcını sapladı. Bundan sonra peygamber ile sabah

namazını kıldı. Allah'ın elçısı ''Mervan'ı öldürdün mü?'' diye sordu. O'da "evet" dedi. El Hatmi

koynunda bebeği olan bir kadını öldürdüğü için kendisine bir günah olup olmadığını

sordu, Allah'ın elçisi ''O kadın için iki keçi bile toslaşmaz '' dedi.

Ibn Sad, Tabakat El Kabir

Esma, Muhammed'in öldürttüğü kişiler için iyice içerlemiş olacak ki, halktan Muhammed'i (tıpkı Muhammed'in öldürttüğü gibi) gafil avlayacak birinin çıkmasını ümit ediyor. Bu demektirki Esma'nin kendisi hem kadın olduğu için ve hem de acizliğinden böyle bir işi kendisi yapamaz. O halde Esma denen bu 5 çocuklu kadın Muhammed için ne gibi bir tehdit unsuru idi?

Muhammed'in "O kadın için iki keçi bile toslaşmaz" cümlesinden anlıyoruz ki, Esma'nin ölümü halk içinde pekte ses getirecek bir hadise değildir. Bu demektirki Esma o dönemlerde otoriter, devlet idaresinde bulunan bir kişi ya da Muhammed'e karşı diğer kabilelerle iş birliği yapabilecek mevkide bir kadın değildi. Esma, kendi çapında şiirler yazan 5 çocuklu şair bir annedir. Esma değil diğer söylü güçlü kabileleri Muhammed'e karşı savaşmak için iş birliğine çağırabilmek, kendi halkını bile Muhammed'e karşı ayaklandıramayacak kadar aciz bir kadındı. Tek suçu Muhammed'in kişileri gafil avlamasına ve kallesçe işlenen suikast olaylarına kızarak, Muhammed'in bu eylemlerini eleştirmesidir. Akabinde yazdığı dizelerin bedelini kendi çocukları önünde vahşice katledilerek ödemiştir.

Esma Bint Marvan için iki keçi tokuşur mu bilemem ama, geride bıraktiği 5 yetim çocuğun sabah akşam analarına ağladıkları kesin..

Mâlik bin Avf

Peygamber Efendimiz şöyle buyurdu:

"Ona haber veriniz ki, eğer Müslüman olur, yanıma gelirse, kendisine ev halkını ve malını geri verir, Ayrıca da yüz deve ihsan ederim."

Heyet, haberi kendisine götürünce Mâlik, çıkıp Hz. Resûlullahın huzuruna gelerek Müslüman oldu. Resûl-i Ekrem vaad ettiği şekilde kendisine ev halkını, malını teslim etti, hem de yüz deve ihsanda bulundu.Resûl-i Kibriyâ Efendimiz yüz deve ihsanından başka, düne kadar en şiddetli düşman olan Mâlik bin Avf'ı, kabilesinden Müslüman olanlar üzerine vâli tayin ederek taltif etti.

Sîre, 4:133; Taberî, 3:135 ,Sîre, 4:134; Taberî, 3:136.

Subhanallah!

"Peygamber gibi adam" diyeceğim ama zaten bir peygamberden bahsediyoruz. Zavalli Malik'in karısını çoluğunu çocuğunu rehin olarak ele geçiren yüce peygamber efendimiz(!) Malik'in müslüman olmayı kabul etmesine karşılık olarak ev halkını, yanı ailesini o'na geri vermeyi teklif ediyor. Bu adam peygamber değilde nedir? Sıradan bir insan bu kadar insancıl bir teklifde bulunabilir mi? Öte yandan Malik ise İslam'ın nurani güzelliğini görmüş ve İslamla şereflenmeyi kabul etmiştir. Siz Malik'in yerinde olsanız böyle bir teklif karşısında İslamla şereflenmeyi kabul etmez miydiniz? Ben şahsen böyle bir teklif karşısında İslam'ın güzelliğini beynimin tüm hücrelerine kadar hissederdim.

tarihinde Sexy Huri tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Avukat,Hakim demokrasilerde olur..O nedenle avukat arayamazsın..

islam demokrat olamaz..islamda insan hakları olabilir mi? Muhammed ne demiş de (allah) yazmışlarsa O...

Rehber kurandır ve Ona uyulmuşmudur ona bakmak lazım..

ona uygunluğuna kim bakar..

Ben Kuarnı Türkçe okurum okadar..

Burada Kadınları Kullanma Kılavuzu nu Gerçekten bilen sadece arapça değil diğer dillerde bilen uzman arkadaşlar var..

Bu konuyu onlar aydınlatsın....

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam tarhinde şaibeli olmayan ne var ki? Bir de bu kaynaklar müslüman gözüyle yazılan kaynaklar. Birde karşı tarafın kaynakları olsa, kimbilir ne pislikler, ne rezillikler çıkar.

bunlar zaten karsi tarafin kaynaklari. engin ardic gözüyle cumhuriyet neyse bunlarda öyle seyler.. örnekle akp 10 yilda tsk'yi ne hale getirdi. bi 10 yil sonra atatürk'ün adini anmak suc olursa hic sasirmam. akplilerde türk degil mi ? türk kaynaklari iste... neyse

Link to post
Sitelerde Paylaş

bunlar zaten karsi tarafin kaynaklari. engin ardic gözüyle cumhuriyet neyse bunlarda öyle seyler.. örnekle akp 10 yilda tsk'yi ne hale getirdi. bi 10 yil sonra atatürk'ün adini anmak suc olursa hic sasirmam. akplilerde türk degil mi ? türk kaynaklari iste... neyse

Sen ne yaptın ya medicus? Buhari'yi, Müslim'i, Taberi'yi, İbn-i Hişam'ı, sahabelerin torunlarını falan bir anda sildin, attın, hepsini İslam düşmanı ilan ettin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizde Bende Ne Dersek Diyelim Şu Gerçeği Asla Değiştiremeyiz.

Yeryüzünde Hiç İnsan Hz.Muhammed Kadar Sevilmedi ! Ve Kıyamet'e Kadarda Kimse Onun Kadar Sevilmeyecek.

Bakın 7.5 Milyar Nüfus Var Dünyada. 1.5 Milyar Onu Rehber Edinmiş. Sizin Bildiklerinizi Bu 1.5 İnsan Kitlesi Bilmiyormu Hepsimi Aptal. Hepsine Aptal Dersen Beyaz Renge Bu Siyahtır Demiş Olursun.

Saygılarımla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizde Bende Ne Dersek Diyelim Şu Gerçeği Asla Değiştiremeyiz.

Yeryüzünde Hiç İnsan Hz.Muhammed Kadar Sevilmedi ! Ve Kıyamet'e Kadarda Kimse Onun Kadar Sevilmeyecek.

Bakın 7.5 Milyar Nüfus Var Dünyada. 1.5 Milyar Onu Rehber Edinmiş. Sizin Bildiklerinizi Bu 1.5 İnsan Kitlesi Bilmiyormu Hepsimi Aptal. Hepsine Aptal Dersen Beyaz Renge Bu Siyahtır Demiş Olursun.

Saygılarımla.

Nasıl sevilmedi yahu.İsa'yı,Musa'yı seven milyarlarca insan var mesela,Müslümanlardan çok daha fazla sevenleri var.Kendin demişsin 1.5 milyar insan seviyor sadece Muhammed'i,6 milyar insansa nefret ediyor değil mi?Ayrıca o 1.5 milyar Müslümanın hepsi seviyor mu bakalım?Çoğunluğuna zorla sevdiriliyor,bugün özgürlük olsa bu 1.5 milyar Müslümanın çoğunluğu İslam'ın yüzüne bile bakmazdı.

Ama ne özgürlüğü,dinden çıkanları vb. hemen öldürüyor bu Müslümanlar,Allah'ın böyle emretmiş!En basitinden Hamza Kaşgari'yi hatırla,adam sırf Muhammed'in sevmediği yanlarının olduğunu söylediği için idama mahkum edilmedi mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ehhh!...

İnanmayan inanmaz, aklın mantığın gerektirdiği şekilde düşünülüp davranılırsa doğru olan da tesbit edilebilir.

İslâm karşıtı olanların en önemli ritüel olarak ileri sürdüğü HADİS'ler konusu muğlaktır.Kesin olan şey, Peygamber(SAV)'e ait olduğu ileri sürülen sözlerin doğru olup olmadığnı tesbit yoludur.Rehber kitapta değinilen herhangi bir hususu betimlemeyen, bir ayete filan gönderme yapmayan tüm HADİS'lerin uydurma olduğu da su götürmez bir gerçektir.

Keza, rehber kitabı yorumlayan, yani tefsir eden bazı cahil cühela takımının bilmeden bile olsa yaptıkları yapılmış gitmiş sayılmalıdır.

Sözümü şu şekilde bağlayayım;

FENİMİZM, KOCAYI BULUNCAYA...

KOMÜNİZM PARAYI BULUNCAYA...

ATEİZM, UÇAK SALLANINCAYA.

kadardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl sevilmedi yahu.İsa'yı,Musa'yı seven milyarlarca insan var mesela,Müslümanlardan çok daha fazla sevenleri var.Kendin demişsin 1.5 milyar insan seviyor sadece Muhammed'i,6 milyar insansa nefret ediyor değil mi?Ayrıca o 1.5 milyar Müslümanın hepsi seviyor mu bakalım?Çoğunluğuna zorla sevdiriliyor,bugün özgürlük olsa bu 1.5 milyar Müslümanın çoğunluğu İslam'ın yüzüne bile bakmazdı.

Ama ne özgürlüğü,dinden çıkanları vb. hemen öldürüyor bu Müslümanlar,Allah'ın böyle emretmiş!En basitinden Hamza Kaşgari'yi hatırla,adam sırf Muhammed'in sevmediği yanlarının olduğunu söylediği için idama mahkum edilmedi mi?

Merhaba Musa Peygamberi Seven Çok İnsan Vardı. Fakat Bu Peygamber Muhammed (s.a.s) Kadar Değildir.

Yıllar Dünya nüfusu

1000 310 milyon

1250 400 milyon

1650 500 milyon

1700 610 milyon

1750 790 milyon

1800 980 milyon

1850 1.260 milyar

1900 1.650 milyar

1910 1.750 milyar

1920 1.860 milyar

1930 2.070 milyar

1940 2.300 milyar

1950 2.520 milyar

1960 3.020 milyar

1970 3.700 milyar

1980 4.440 milyar

1990 5.270 milyar

2000 6.060 milyar

İstatisikler Böyle İken Musa Peygamber Zamanında Dünya Nüfusu Çok Daha Azdı.

Onu Seven 1.5 İnsan Kitlesi Tanıdığı İçin Seviyor. Geri Kalanı Yeteri Kadar Tanımadıkları İçin Bilmiyorlar.

Zorlama Derken Bana İran'ımı ima Ediyorsun. Bugün Cuma Namazlarında Türkiyede Camiler Hınca Hınc Doluyor! Acaba islami Darbe'mi Olduki, Silah Zoruylamı Getiriliyorlar ?

Bu Benim Şahsi Düşüncemdir.. Bugün İsa Musa İbrahim vs. Peygamberler Dünyaya Gelse Muhammed (s.a.s) Tabbi Olmaktan Başka Bir Şey Düşünmezlerdi.

Vema erselnake illa rahmeten lil’ alemin(enbiya 107)

SAYGILARIMLA.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba Musa Peygamberi Seven Çok İnsan Vardı. Fakat Bu Peygamber Muhammed (s.a.s) Kadar Değildir.

Şu kim daha çok seviliyor tarzı çoçukca tartışmaya hiç bulaşmak istemezdim ama pek bi şaşkın olduğun için müdahale etmek istedim!

Şimdi düşün bakalım: Muhammed'i seven her müslüman dinin gereği Musa'yı da, İsa' yı da sevmek zorunda,ama İsa'yı Musa'yı sevenler, Muhammed'den nefret ederler! Ee kim daha çok seviliyor, kimden daha çok nefret ediliyor bu durumda!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu kim daha çok seviliyor tarzı çoçukca tartışmaya hiç bulaşmak istemezdim ama pek bi şaşkın olduğun için müdahale etmek istedim!

Şimdi düşün bakalım: Muhammed'i seven her müslüman dinin gereği Musa'yı da, İsa' yı da sevmek zorunda,ama İsa'yı Musa'yı sevenler, Muhammed'den nefret ederler! Ee kim daha çok seviliyor, kimden daha çok nefret ediliyor bu durumda!

Gerçek Olan Çocukça Bir Tartışma Olmadıgıdır. Şaşkın İbaresine Gelince. Senin Bana Şaşkın Demen Benim Şaşkın Olduğum Anlamına Gelmez. Bu Senin Görüşün.

Sen Şimdi Anneni Babanı Seviyorsundur ... Aynı Şekilde Arabanı, Akvaryumunu, vs.de Çok Seviyorsundur. Bu İki Sevgiyi Birbiriyle Kıyas Edebilirmisin.

tarihinde Özgü® tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek Olan Çocukça Bir Tartışma Olmadıgıdır. Şaşkın İbaresine Gelince. Senin Bana Şaşkın Demen Benim Şaşkın Olduğum Anlamına Gelmez. Bu Senin Görüşün.

Sen şakın olduğun için sana şaşkın diyorum,bu bir tespit!

Sen Şimdi Anneni Babanı Seviyorsundur ... Aynı Şekilde Arabanı, Akvaryumunu, vs.de Çok Seviyorsundur. Bu İki Seviyi Birbiriyle Kıyas Edebilirmisin.

Al yine şaşkın şaşkın argümanlarla gelmişsin! Sana şaşkın bile az ama neyse,takıl sen buralarda...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen şakın olduğun için sana şaşkın diyorum,bu bir tespit!

Al yine şaşkın şaşkın argümanlarla gelmişsin! Sana şaşkın bile az ama neyse,takıl sen buralarda...

Komik Olmayın ! Takılıyorum Zaten.. Mesajlarımı Yeni Yazmama Rağmen. Bir Kaç Haftadır Misafir Olarak Takip Etmekteydim. Görüşü Her Ne Olursa Olsun Ben İnsan Oldugu İçin İnsana Saygı Duyarım..

Sitede Çok Usta Değerli Kalemler Mevcut Onlarada Sonsuz Saygı Duyuyorum.. Dileğim Burada Hoşça Vakit Geçirmek.. Bildiklerimi Yazmak Bilmediklerimi Öğrenmek.

SAYGILARIMLA

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ehhh!...

İnanmayan inanmaz, aklın mantığın gerektirdiği şekilde düşünülüp davranılırsa doğru olan da tesbit edilebilir.

İslâm karşıtı olanların en önemli ritüel olarak ileri sürdüğü HADİS'ler konusu muğlaktır.Kesin olan şey, Peygamber(SAV)'e ait olduğu ileri sürülen sözlerin doğru olup olmadığnı tesbit yoludur.Rehber kitapta değinilen herhangi bir hususu betimlemeyen, bir ayete filan gönderme yapmayan tüm HADİS'lerin uydurma olduğu da su götürmez bir gerçektir.

Keza, rehber kitabı yorumlayan, yani tefsir eden bazı cahil cühela takımının bilmeden bile olsa yaptıkları yapılmış gitmiş sayılmalıdır.

Sözümü şu şekilde bağlayayım;

FENİMİZM, KOCAYI BULUNCAYA...

KOMÜNİZM PARAYI BULUNCAYA...

ATEİZM, UÇAK SALLANINCAYA.

kadardır.

Sen herkesi kendin gibi sığ düşünceli, karaktersiz, kişiliksiz, rüzgara göre yönünü belirleyen insanlar sanıyorsun galiba. Böyle olunca da herkesi kendin gibi sanman çok normal.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...