Jump to content

Dayak Yiyen Kadın, İmamı Arasın!


Recommended Posts

Dayak yiyen veya genel olarak şiddet gören kadınlar artık polisi değil, imamı aramalıymış. Polis korkutucuymuş, bizim Osmanlı kültürümüzde yokmuş. Polis demek aileyi parçalamak demekmiş. Aile içinde ufak tefek tartışmalar olabilirmiş hem..

Bir de, erkekle inatlaşmamak lazımmış, zavallının kafası bozuk olabilirmiş.. Dövüyor diye hemen polis mi aramak lazımmış? Yazık.. Yuvalar yıklıyormuş.

Dayak yiyen, şiddet gören kadını İslam'ın güvenli kollarına emanet etmek gerek. Kol kırılır, yen içinde kalır. Erkektir, kadınını sever de döver de.. Hem zaten dayak yemekte ne var ki, Kur'an'da bile yeri var, değil mi? Kes sesini, katlan. Polise gitmek de neymiş.. Osmanlı'da kadınlar dayak yeyince polise mi gidiyordu ki, saygısız?

Haber şu:

Diyanet'in sendikası DİN-BİR-SEN, dayakçı kocaların polise şikâyet edilmesine karşı çıktı: "Aile içi meseleler aile içinde kalmalı. Polisten önce imama gidilsin..."

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin çalışmasına tepki gösterdi. Tek tuşla polis çağırma uygulamasının kadının olmadık yere sürekli kocasına yüklenmesine neden olacağını, kocasının da inatlaşıp daha fazla şiddete yönelmesini beraberinde getireceğini savunan Şenocak, "Bu uygulama, evlilik kurumuna daha fazla zarar verir. Aile içi meseleler aile içinde kalmalı, dışarıdan müdahale doğru değil. Polis yerine bu işle görevlendirilecek mahallenin imamını, muhtarını, öğretmenini aramak daha doğru" dedi.

Şiddet gören kadına 'sesini çıkarma' mesajı

Şenocak, şiddete uğrayan kadının canını kurtarmak için tek tuşla polis çağırabilmesine imkan sağlayabilecek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının projesine karşı çıkarak, bu tür uygulamaların kaybolan aile değerlerinin tamamen yok olmasına ve aile birliğinin derinden sarsılmasına neden olacağını iddia etti. Aile içi meselelerin aile içinde kalması gerektiğini ve dışarıdan müdahalelerin doğru olmadığını savunan Şenocak, tek tuşla polis çağırma uygulamasının tahrik niteliği taşıdığını ve evlilik kurumuna büyük zarar vereceğini söyledi.

Diyanet devreye girsin, imamlar hakem olsun

"Kadınlarımız mağdur olabilir, şiddete uğrayabilir ama polis son merci olmalıdır" diyen Şenocak, "Eğer Sayın bakan birşey yapmak istiyorsa bir gayreti varsa ki öyle görünüyor, bu tür anlaşmazlıklara düşen aileler için kadın ve erkeğin benimseyeceği bir hakem tayin etmesi lazım" dedi. Sorunun çözümü için polisi işaret etmenin aile içindeki dengeyi altüst edeceğini savunan Şenocak, "Hakemliği kim yapacak?" sorusuna, "Mahalledeki imam, öğretmen, psikologlar devreye girebilir, bunlar hakem tayin edilebilir" yanıtı verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı aile irşat bürosu, Sosyal Hizmetler bünyesinde aile içi eğitim hizmetlerinin de devreye girebileceğini belirten Şenocak, "Şiddet gören kadın polisi arayacağına buraları arasın. Bizim aile mefhumlarımız var bu ülvi olan mefhumlar köreltilmeden bu iş çözülmeli. Tüm bu gösterdiğimiz yollara rağmen hiçbirşey olmuyorsa o zaman düğmeye bassın, polis çağırsın" dedi.

"Kadın erkeğe yüklenir, erkek inatlaşır"

"Şiddet gören kadının doğrudan polisi aramasını niye doğru bulmuyorsunuz?" sorusuna Şenocak, "Siz evlisiniz eşinizi kıskandınız, hemen düğmeye basacaksınız, polis çağıracaksınız. 'Bu bana tacizde bulundu, bana sövdü, beni dövdü' diyeceksiniz. Bu sefer her türlü aile içi huzursuzluklar baş gösterecek. Aile içinde ufak tefek tartışmalar olabilir. Hanım, 'Bende bu imkan var hemen bu imkanı kullanırım' deyip eşine karşı yüklenecek, eşi inatlaşacak. Sonra daha kötü sorunlar ortaya çıkacak" yanıtını verdi. Şiddet gösteren eşin kafasının bozuk olabileceğini savunan Şenocak, "Gazetede okudum, futbolcunun bir tanesi, eşi olan Brüksel güzelini otel odasında dövmüş, önemli bir haber. Erkekte bazı şeyler olmuş, başkası mı var diye, kafasından farklı düşünceler geçmiş. Bu sporcu arkadaşa hemen bunun olmadığını Diyanet'ten ilgili birileri girip anlatsaydı, belki de evlilikleri kurtulacaktı. Yazık boşanıyorlar" dedi.

"Diyanet İşleri devreye girerse daha etkili olur"

Kadına yönelik şiddete karşı Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde bir hareketin olmasının daha saygınlık uyandıracağını belirten Şenocak, "Polis korkutucudur. Hakemler bu tür sorunları çok rahat çözebilir. Bizim Osmanlı'dan gelen aile çizgimizde hemen 'polis çağırayım sana şunu yaptıracağım bunu yaptıracağım' diye birşey yok" dedi.

"Polis sizi zaten kurtaramaz"

"Şiddet gören bir kadının o an polis yerine bir imamı aramasının kendisini nasıl kurtaracağı" sorusuna karşılık da Şenocak, "Polisin gelmesi sizi kurtacak mı? Polis gelene kadar o insan size yapacağını zaten yapar, komaya sokar. Polis çağırmak eşi kışkırtabilir daha da büyük şiddete yol açabilir. Bu hemen birden olacak birşey değil, eşin psikolojik bunalımı olur, içki içmiştir kafası yerinde değildir, ruhsal bunalımları, problemleri vardır. Bu ailenin gözetim altında tutulması lazım" diye konuştu. "Polis demek aileyi parçalamak demektir" diyen Şenocak, "Asla şiddeti tasvip eden insanlar değiliz ama bu şiddeti yok etmek için gayret sarfederken tekrar büyük bir şiddeti körüklüyor muyuz diye bir endişem var" dedi. Şenocak, "Polis herşey değil, kalbimize önce polisi yerleştirelim. Aile içi bütünlüğünün ne demek olduğunu önce o aileye anlatalım, baktık ki olmuyor o zaman tabiki polis çağıralım, olmadı ayrılsın, şiddet gösteren cezaevinde ıslah edilsin ama bunlar son aşama olsun" diye konuştu. Son aşamaya kadar beklenmesinin bazen kadınların yaşamına malolduğunun anımsatılması üzerine ise Şenocak, "O zaman eksiklik bizde yetişememişiz, ulaşamamamışız. İşte bunun için Sayın bakan ile Diyanet İşleri Başkanımız hemen bir araya gelmeli. İmam, muhtar ve öğretmen ile işbirilği ile bu aileler tespit edilmeli ve hemen eğitim ve terapi başlatılmalı" dedi.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1058780&Date=04.08.2011&CategoryID=77

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yavaş yavaş zihniyetlerini genele aşılamaya çalışıyorlar ,en çok da halkın aileye verdiği önemden dolayı ,onları yumuşak karnından vuracaklarını sanıp çuvallamaları komik.Aslında doğru da söylüyor ,polis de bunların adamı artık ve zaten eskiden de yaptıkları yine kadını eve yollamaktı.Bunların hukuk anlayışı ,mağduru korumaktan çok suçluyu cesaretlendirmek değilse nedir.İyice azıttılar ,bakalım sonunda şapa otururlarmı.

Allahın imamının haberi yok daha aile kavramının ne olduğundan.Sorsan çok eşliliği aile kavramının için sokar.

tarihinde şahika tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

4+4+4 = sübyancılığa açılan kapı

Çocuk Gelinler Belgeseli (Fragman)

aile danışmanlığı -ücretli olduğu için-

bunun yerine ücretsiz aile imamlığı şeklinde ulema kurumlar giriyor araya..

batıda sosyal hizmetler uzmanı + aile psikiyatristi gibi kurumlar var..

üstelik ücretsiz..

sosyal devlet olma'nın bir gereği bunlar..

bizde ise laik/sosyal devlet bir yana dursun; şer-i muhafazakar devlet var..

dinlere göre:

kadınların "anne olmadan" sosyal statü kazanamayacağını defalarca vurgulamıştım,

bundan hiç sıkılmıyacağım..

ataerkil otoriteyi "dinlerden daha çok" besleyen sosyal bir öğe henüz keşfedilmedi..

genetik aktarım yoluyla dinlerin yeni nesillere aktarılmadığını

daha kaç kez, kaç platformda, kaç kişiye yazmak gerekecek bilmiyorum..

erkeğin başka erkeklere "ben senden daha erkeğim"

kadının da başka kadınlara "ben senden daha kadınım"

şeklinde propagandası, sadece mevcut sistemi daha erkek, daha egemen yapar..

kadının "anne olmadan + cinsel obje haline gelmeden + erkeğin ekonomik himayesine ihtiyaç duymadan"

sosyal statü kazanması gerek..

diyanete kalsa, kutsal aile kurumu ve annelik/doğurganlık vasfı sayesinde kadının bir kimliği olabiliyor anca..

en kibar tabiri ile buna "gönüllü kölelik" denir bence..

kadınlar, "cellatlarına aşık olan idam mahkümü" olmaktan ne zaman vazgeçecekler ?

tarihinde murat-tlv tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aslında bu haberde kadına düşen rol sanıldığından çok daha az.

Kriz anında kadın kime telefon ederse etsin. O kadar önemli değil.

İmam kadını kurtaracak mı? Polis kurtaramazsa imam nasıl kurtaracak?

Burada iddia, kadın imama telefon ederse, kendisini döven kocasını daha az tahrik etmiş olacak...

Bu doğru bir çıkarım mı?

Bu aptalca bir çıkarım. Sapık bir amacı var. O amacın ne olduğunu biliyoruz.

Amacı dini biraz daha sosyal yaşam içine sokmak. Biraz daha dindar olmak.

Toplum bu tür çözümlerle daha dindar olmaya zorlanıyor.

Daha dindar toplumları yönetmek ve onların üzerinden geçinmek çok daha kolay.

Kadının imama telefon etmesinin başka bir anlamı olamaz.

Din artık çeşitli ve çoğumuzun daha önce aklına bile gelmeyen yöntemlerle, günlük yaşamımıza giriyor ve ona hükmetmeye başlıyor.

Bu çok tehlikeli bir gelişme.

İslam her türlü sorunun çözümü olmaya başladı ülkemizde.

Bu çözümlerin İslam'dan gelmesi normal. İslam ve bu bağlamda Hristiyanlık da aynı bokun soyudur, yayılımcı bir dindir.

Kendi haline bırakırsanız, yayılır ve topluma hakim olur.

Hükümetten bu tür haberlerin çıkması, İslam'ın başı tuttuğuna ve çoktan yayılmış olduğuna işaret ediyor.

Hristiyan ülkelerinde devlet din baskısına başvurmaz.

Laiklik Hristiyanlığın devlet işlerine bulaşmasına izin vermez.

Bizde hükümet İslam'ı devlet işlerinde kullanıyor.

Laikliği daha büyük bir inatla savunmamız gerekiyor arkadaşlar..

Atatürkçülükle olmuyor bu..

Atatürk olmamız gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İmama neden gideceği belli..

Allah Kuranda Nisa 34 ayette ..Kadınları dövün diyor..kocana itat et..

Sen insanmısın ...bir kadınsın....insan gibi olna kadın gibi ol diyecek..

İmam başka şey söyleyemez...

seni Hangi bilmemne döğdü dese..haşa allaha karşı gelmiş olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya adam bana Allah Kuran'da öyle dedi derse :D

Allah şöyle emrediyor kadınınız size asilik yapıyorsa onu önce uyarın vazgeçmesse yatağında yanlız bırakın yine vazgeçmezse hafifçe dokunun eğer hala devam ediyorsa onu salın.

Kdının canını yakmayacak ona eziyet etmeyecek şekilde asgari ölçü neyse o olmalıdır aksi halde Allah huzuruna çıkmaktan kaçış yok.

Ve bu hayatta neyazıkki Allahın diledikleriyle kadınlara istisna yaklaşan erkekler var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah şöyle emrediyor kadınınız size asilik yapıyorsa onu önce uyarın vazgeçmesse yatağında yanlız bırakın yine vazgeçmezse hafifçe dokunun eğer hala devam ediyorsa onu salın.

Kdının canını yakmayacak ona eziyet etmeyecek şekilde asgari ölçü neyse o olmalıdır aksi halde Allah huzuruna çıkmaktan kaçış yok.

Ve bu hayatta neyazıkki Allahın diledikleriyle kadınlara istisna yaklaşan erkekler var.

Hafifçe dokunmak ne işte oradaki?

Bunu karınızı dayaktak kırıp geçirin anlayanda vardır belki.

tarihinde herakles79 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet neyazıkki hemde bu düşünce çok yaygın...

Üstelik dayak aşamasında eşik çok yükseldi,öldüresiye dayak ve öldürme olayları yaygın.Tabi işin esprisi bir yana konu Allah'tan Kuran'dan kaynaklı değil.Psikolojik etkenler ve toplumun şiddete meyilli erkek yetiştirme güdüsüdür.Keza dayak sorunu kadına şiddet sorunu Dünya ülkelerinin tümünün sorunu.

Türkiye'de erkekler psikolojik kadınsa hem fiziki hem psikolojik şiddete maruzdur.

tarihinde herakles79 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi devirde yaşıyoruz artık yeter ya.

Mide bulandırıyorlar artık farkında değillermi?

Ya ülkede onca sorun var ne diye böyle saçma şeylere vakit harcarlar.

Madem gerçekten kadınları önemsiyorlardı ne diye fatmagülün suçu ne vs tarzı filimler tv de boy gösteriyor ne için buna izin veriliyor?

İki yüzlülük benm midemi bulandırıyor sizde hiç mi mide yok.

Hani ne oldu dini inançlar insanları iyi insan yapıyordu?

Ne oldu o iyiliğinize?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah şöyle emrediyor kadınınız size asilik yapıyorsa onu önce uyarın vazgeçmesse yatağında yanlız bırakın yine vazgeçmezse hafifçe dokunun eğer hala devam ediyorsa onu salın.

Kdının canını yakmayacak ona eziyet etmeyecek şekilde asgari ölçü neyse o olmalıdır aksi halde Allah huzuruna çıkmaktan kaçış yok.

Ve bu hayatta neyazıkki Allahın diledikleriyle kadınlara istisna yaklaşan erkekler var.

O hafifçe parantez içinde yazılıdır. Aslında yoktur.

Hafifçe dokunma da nedir?

Peki erkek asilik yaparsa ona niye dayak yok?

Ayeti savunmak için atmayacağınız takla yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah şöyle emrediyor kadınınız size asilik yapıyorsa onu önce uyarın vazgeçmesse yatağında yanlız bırakın yine vazgeçmezse hafifçe dokunun eğer hala devam ediyorsa onu salın.

Kdının canını yakmayacak ona eziyet etmeyecek şekilde asgari ölçü neyse o olmalıdır aksi halde Allah huzuruna çıkmaktan kaçış yok.

Ve bu hayatta neyazıkki Allahın diledikleriyle kadınlara istisna yaklaşan erkekler var.

Erkek kadına asilik yapınca ne yapmalı?

Hafifçe kafalarına tava ile dokunun gibi bir ayet yok mu?

Tavadan da anlamazsa salamıyorlar mı?

Düzeltme: Sevgili kaşif, mesajımı yolladıktan sonra benzer bir mesaj attığını gördüm. Kusuruma bakma lütfen.

Selamlar.

tarihinde Ulaş'ın sesi bu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...