Jump to content

Bu başlık altında Dark Prince arkadaşımızın Besmeleyle olan sınavına tanık olacağız.


Recommended Posts

Şüphesiz gördüm ve sana iman edenlerdenim. İşittik iman ettik, şefaat ya Dark Prince! :lol: :lol: :lol:

Eşşedüellaaaa ilahe illa Utu! Ve eşşedüenne Dark Prince resulü Utu! :D

Şefaatim senindir Ya İnanan!İlk inanan olduğun için Atlas Okyanusu'nu sana veriyorum,Utu bü gece bana tapusunu indirir en geç yarın senindir!Bunlar dünyalık mallar Spatyomda neler var neler.

Utu'nun ışığı senin üzerinde olsun Ya Dost!Gözlerin karanlıklarda kalmasın! :D

balçık çamur hangi elementleri içerir.insan hangi elementleri içerir.yani cinleri ateşten yarattık diyor.insanları topraktan.ateş elementleri taşısak çuvalladı kuran diyebiliriz.ama toprak su ve havanın elementlerini taşıyoruz.şimdi kuran bilimle çelişiyormu.

Elementler önemli değil,sonuçta Evrim var mı Kur'an'da yok.Var diyenler kendi kafalarına göre din yaşayanlardan başkası değildir.

Utu'nun ışığı zihnini aydınlatsın Ya Müslimin!

tarihinde Dark Prince tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 226
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Dark Prince

alkışlıyorum seni buradan :)

ateş elementleri taşısak çuvalladı kuran diyebiliriz

Ateş element değildir bir reaksiyondur, maddenin O2 ile birleşerek yükseltgenmesine denir. Ve bu reaksiyon ile açığa çıkan enerji olmadan H/ATPsentaz çalışıp enerji kaynağımızın önemli bir kısmını üretemezdi. Oksijensiz enerji üretimi de basit canlılar için mümkündür, yani "ateş" bir yerde üst canlılara has bir özellik.

Potansiyel olarak kıvıracak olan şahıs burada diyebilir ki, "ama alevin içinde madde yok mu?"

Vardır, ve ateşine göre değişir ancak genellikle gördüğümüz odun ateşinde gaz halinde yükselip de yanan maddelerin içerisindeki C, H, N gibi elementler bulunur ve bunlar da insan vücudunda vardır, hatta temel elementler açısından insana toptakran çok daha yakındır çünkü toprakta bu elementlere ek olarak fazlaca mineraller de vardır ve ve organik oranı insana göre oldukça düşüktür. Yüzdelere bakacak olursak mesela odun ateşinin içerisinde alev oluşturan gazlardaki ki C,H, N oranı insan vücudundaki orana topraktan çok daha yakındır. Hani odun değil petrol yaksan bile en azından ağırlıklı olarak karbon ve hidrojen olması sebebiyle temel elementleri insana yakındır.

Bildiğimiz toprakta kireç gibi çeşitli minerallerden oluşan birçok kayaç bazlı malzeme vardır, içerisinde katılan organik maddeler insandaki oranlarına göre çok daha düşüktür. Toprakta olup da bizde ciddi oranlarda bulunmayan birçok mineral vardır.

Yani kuran ÇUVALLADI diyebilirsin, çok rahatlıkla.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Herkese Merhaba. Özel nedenlerden dolayı uzun zamandır siteye uğramıyordum.

Tabii ki bu sizi unuttuğum anlamına gelmiyor.

Dark Prince ile ölene kadar antlaşma yaptığımızı hatırlıyorum.

Bu süre zarfında besmelenin bir benzerini yazacaktı.

Evet, aradan uzunca bir zaman geçti. Çalışmaların nasıl gidiyor Dark ?

Besmelenin bir benzerini yazdıysan lütfen özelden iletişime geç ya da buradan bana ilet.

Umarım pes etmemişsindir..

Selam.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Enam 123-Böylece her şehirde o şehrin günahkarlarının büyüklerini, orada hilekarlık yapsınlar diye, işbaşında bulundurmaktayız. Oysa onlar, hilekarlığı başkalarına değil, kendilerine yapıyorlar da farkına varamıyorlar.

Böylece her şehirde, o şehrin namuslu insanlarını, oradaki hilekarlıkları engellesinler, topluma güzel örnek olsunlar, Salih ameller işlesinler diye işbaşında bulundurmaktayız. Bu güzel insanları görüp de hala hilekarlığa devam edenler, hilekarlığı başkalarına değil, kendilerine yapıyorlar da farkına varamıyorlar

---------------------------------

Tahrim 5- Eğer o sizi boşarsa Rabbi ona, sizden daha iyi kendini Allah a veren, inanan, sebatla itaat eden, tevbe eden, ibadef eden, oruç tutan, dul ve bâkire eşler verebilir.

Ey Muhammed, benim adımı kullanarak eşlerine tehditler savurmak sana yakışır mı? Yahut, çöpçatanlık yapmak, eşler arasına girmek bana yakışır mı? Yaptıklarını göreniz, bileniz, unutmayanız, hesap günü mutlak hatırlatıcı ve zulmedeniz. İşte böyle korkutanız. Biz canlıları çift çift birbirlerine eş olsun diye yaratmışken vay o çok eşlilerin haline

-------------------------------------

Enam 42- Andolsun, senden önceki ümmetlere (peygamberler) gönderdik de onları dayanılmaz zorluk (yoksulluk) ve sıkıntılarla çeviriverdik. Umulur ki yalvarırlar diye.

Senden önceki ümmetlere peygamberler gönderdik de onlara bolluk, bereket verdik ve güzelliklerle çeviriverdik. Adil olana yönelsinler diye

Not:Herşeyi bilen bir yaratanın ummasını hayalimin almadığını istemeyerek de olsa belirtmek zorundayım :D

-----------------------------

Nisa 56 - Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Şüphesiz ayetlerimizi yalanlayanlar duvara kafa attıkça, doğru yolu acı tecrübeler sonunda bulacaktır. Nesiller acı çekmesin, yanlışa düşmesin diye doğruları size bildiriyoruz. Şüphesiz Allah, yarattıklarından pazara kadar değil mezera kadar sorumludur, insanların güvenini kaybetmektense yaptığı hatayı kabul etmekten de çekinmeyeniz. İşte bu kitabı insanları yaratırken yaptığım hatayı düzeltmek için gönderdim.

-------------------------------

Bakara 47- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.

Ey İsrailoğulları, siz kimsiniz ki sizi diğer kullarıma üstün kılayım, nasıl inandınız bu masallara? Hesap sorulacak günü hatırlayın ve size verdiğim beyni kullanarak akledin

:lol:

Not:Kendin "istedin" :lol:

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak sana gerçek 19 mucizesi, çok fazla tapacam diyorsan buyur Atatürk e tap, sorun yok :D

Bak mis gibi mucize sana, yalansız dolansız, tesadüf mü?

:lol:

-----------------------------

1. 1881’de 19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğmuştur.

2. Sağlığında, İngiliz İmparatorluğu hükumeti Atatürk’ün doğum gününü tebrik için Türk Hükumeti’nden sormuş, Atatürk 19 Mayıs 1881 diye yanıtlamış ve kayıtlara böyle geçmiştir.

3. 19'uncu yüzyılda 19 yıl yaşamıştır.

4. 19 yaşında 1900 yılında Harbiye'ye girmiştir.

5. Harb Akademisi’nden aldığı sicil 317-8’dir. Bu rakamların tek tek toplamı 19 eder.

6. 19 Mayıs 1915’te Miralay (Albay) oldu.

7. Atatürk, 19 mart 1916'da Tuğgeneral oldu. Atatürk, Çanakkale savaşı'nda 19'uncu tümen'i komuta etti. 30 nisan 1919'da 9. ordu müfettiŞliĞi'ne atandı, 19 gün sonra Samsun'a çıktı.Samsun'a çıktığında 38 yaşındaydı. ( 19 x 2 = 38 )Atatürk, Samsun'da 19 gün kaldı.

8. Atatürk, 4 temmuz 1919'da Erzurum'a gitti. 19 gün sonra 23 temmuz'da Erzurum Kongresi'ni topladı. Atatürk, 4 eylül 1919 Sivas Kongresi'nden 114 gün sonra 27 aralık 1919'da Ankara'ya gitti. (19 x6=114) Atatürk, İstanbul'a toplam 19 kez geldi.

9. Sakarya Meydan Muharebesi’ni kazandıktan sonra, başarısına karşılık TBMM kendisine olan minnet ve şükranını belirtmek için 19 Eylül 1921’de kabul ettiği özel bir kanunla mareşallik ve gazilik unvanı vermiştir.

10. Harp okulu'nu 20'nci olarak bitirdi. Subaylardan birisi yabancI oldugu için mezun olan 19 subaydan biri oldu. Atatürk, Harp akademisi'nin 57'nci dönemine kaydoldu. ( 19 x 3 = 57 )

12. Atatürk'ün ilk askeri görevi, 19'uncu kolordu komutanlığıdır.

13. 19 Aralık 1904’te bağımsızlık düşüncelerinden ötürü Yıldız Sarayı’na çağırıldı.

14. Çanakkale Savaşları'nın zaferle sonuçlanmasında büyük rol oynayan 19. Fırka’yı (Tümen) kurmuş ve ona komuta etmiştir.

15. Mahiyetindeki komutanlara: “Ben size, taarruz edin demiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zamanda yerimize başka kuvvetler gelebilir.” Demiş ve elindeki pek az kuvvetle 19 Mayıs 1915’e kadar oyalama muharebesi ile düşmanı tutmuştur. Düşman yine Çanakkale’deki başarısızlıkları sonucu 10 Aralık 1915’te Gelibolu Yarımadası’nı boşaltmıştır.

16. Zor bir duruma düşen 7. Ordu’ya komutan tayin edilen M. Kemal, bir düşman saldırışını seziyor ve hazırlanıyordu. Nitekim 19 Eylül sabahı düşman harekete geçti, hem de kat kat üstün kuvvetlerle. Sağındaki ve solundaki kuvvetler epeyce kayıp verdikleri halde M. Kemal zamanında aldığı tedbirlerle kayıp vermekten kurtuldu.

17. 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkacak olan Atatürk’ün bindiği Bandırma vapurunda 19 yolcu vardı. ( 19 Mayıs 1963 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya’nın 19 Mayıs ve Ötesi adlı makalesinden)

18. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktı. Bu tarihte 3 tane 19 rakamı vardır ki Atatürk’ün ömrü de zaten 3 x 19 ‘dur. 19 Mayıs 1919’da ise 2 X 19= 38 yaşındaydı. 1919 rakamındada 101 tane 19 vardır.

19. 19 yıl Türk milletinin kaderine bilfiil hakim olmuş, Türk milletine baş komutan ve devlet başkanı olarak hizmet etmiştir. ( 1919-1938)

20. Milli Mücadele’ye fiili olarak başlanması için komutanlar ile yaptığı konuşma ve mecliste milli davanın gerçekleşmesi yolunda güdülecek siyasetin karara bağlanma tarihi de 19 Kasım 1919’dur.

21. Millete yayınladığı bir beyanname ile Osmanlı Devleti’nin hayat ve egemenliğinin sona erdiğini belirterek Türk milletini hayat ve bağımsızlığa kavuşturmak için, Ankara’da olağanüstü bir meclis toplanmasını ve Türk milletinin idaresini bu meclise devretmeyi 19 Mart 1920’de kararlaştırmıştır.

22. Hitabet sanatının şaheseri olan Büyük Nutuk’un sonundaki Türk Gençliği’ne Hitabesi de başlangıç cümlesi ile birlikte 19 cümledir.

23. Mustafa Kemal Atatürk, adına 3 aşamada kavuşmuştur, fakat ilginç olanı adındaki harf sayısının "Mustafa Kemal Atatürk” de 19 harftir.

24. Bizler için tarihe geçmiş en önemli sözü : “Ne mutlu Türk’üm diyene” cümlesi de 19 harftir.

25. Dünya için tarihe geçmiş en önemki sözü : “İstikbal Göklerdedir “ Ne rastlantıdır ki Atatürk’ün bu sözleri de 19 harften oluşmaktadır.

26. 10 Kasım 1938’de ( 19 x 2 x 19 ) ( 10 Kasım günü saat 10+9=19 ) 3 x 19= 57 yaşında ölümlü yaşama gözlerini kapamıştır.

27. Cenazesi büyük bir merasimle 19 Kasım 1938 günü Yavuz zırhlısı ile İzmit’e götürülmüştür.

28. En büyük kahramanın ebediyete intikali üzerine arkadaşı ve halefi İsmet İnönü’nün Türk milletine beyannamesi 19 cümledir.

29. Doğum ve ölüm yılları 1881 ve 1938 sayıları 19 sayısının katlarıdır.

30. Atatürk, Selanik'te doĞdu.( Selanik sözcügünün "ebced" hesabiyla degeri 171'dir. 9 x 19 =171 )

31. 1881, rumi takvime göre 1297'dir. ( 1 + 2 + 9 + 7 = 19 )

32. Atatürk'ün nüfus cüzdanı numarası : 993814 ( 19x52306=993814 )

33. Atatürk'ün Latife Hanım ile olan evliliği 912 gün sürdü. ( 19x48=912 )

34. TBMM'nin ilk kütüğündeki sıra numarası 19'dur.

35. Atatürk'ün cenaze töreninde Chopin'in 19 notalı 19'uncu marşı çalındı.

36. Atatürk'e verilen madalyalarin toplami 19'dur.

37. Atatürk, 19.000 tl. nakit miras bıraktı.

38. Atatürk'ün, İstanbul Akaretler yokuşu'nda oturdugu evinin numarasi 76 idi.( 19 x 4 = 76 )ilginçtir...

39. İlk 19 yılda hazırlandı(eğitim), 19 yılda siyaset ve askerlik alanında savaştı(savaş ), üçüncü 19 yılda devlet başkanı sıfatı ile hizmet etti(yönetim) ( 3 x 19= 57 ).

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak sana gerçek 19 mucizesi, çok fazla tapacam diyorsan buyur Atatürk e tap, sorun yok :D

Bak mis gibi mucize sana, yalansız dolansız, tesadüf mü?

:lol:

-----------------------------

1. 1881’de 19. yüzyılın bitimine 19 yıl kala doğmuştur.

.

.

.

.

Masallah. Neydi sizin dinin adi? Eger illa birine inanacak isek, sizinki birden mantikli geldi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Herkese Merhaba. Özel nedenlerden dolayı uzun zamandır siteye uğramıyordum.

Tabii ki bu sizi unuttuğum anlamına gelmiyor.

Dark Prince ile ölene kadar antlaşma yaptığımızı hatırlıyorum.

Bu süre zarfında besmelenin bir benzerini yazacaktı.

Evet, aradan uzunca bir zaman geçti. Çalışmaların nasıl gidiyor Dark ?

Besmelenin bir benzerini yazdıysan lütfen özelden iletişime geç ya da buradan bana ilet.

Umarım pes etmemişsindir..

Selam.

Besmelenin özelliği nedir?

neden Allahla alakası olmayan bir şeyi özel bişeymiş gibi sunuyorsunuz?

Size

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE versem almazmısınız?

Yada talak 4 ü versem işinize yaramazmı?

Yanında Köle cariyede kampanyadan..

Ganimet..

birde size peygamber yardımcılığı kadrosu açarım..

1- FÂTİHA SÛRESİ

1. Bismillâhirrahmânirrahîm.

2,3,4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah’a mahsustur.

5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

6,7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Bunun kaçıncı sure olduğunu biliyormusun...

Kurana bunun yalancılar konseyi tarfından sokulduğu bellidir..

Şu 2-3-4 ü bir ayırsana bize...neresi 3 neresi-4 neresi 2...niye öyle bölünmüştür..

bu bilgileri anlat..neden

şöyle yazmamışlar..

2-Hamd,

3-Âlemlerin Rabbi,

4-Rahmân,

5-Rahîm,

6-hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki

7-Allah’a mahsustu

Mantıklısı budur... neden 234..

hadi şu mucizeyi kendine anlat...7 i 3 e nasıl bölünebilir :D

Allahınızın ibadet edip kulluk yaptığı Tanrının adı nedir..Allahınız neden kuldur..

5 Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Burada allahın kime neden ibadet ediyor.. sende allahı bırak beraber ibadet edin

tarihinde abdullahabdal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de anti, sana tüm yanıtlar sesini soluğunu kesinceye kadar verildi, kaçtın gittin. Verecek yanıtın bile kalmadı, dilin boğazına kaçtı. :)

Şimdi aradan zaman geçince nasılsa hepsi unutuldu diye hiç bir şey olmamış gibi ortaya çıkman sence etik mi?

Değil... Ama siz dogmatiklerin elinde de yapabilecek başka hiç bir şey yok. Tek yapabileceğiniz bu: Mış mış gibi yapmak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İyi de anti, sana tüm yanıtlar sesini soluğunu kesinceye kadar verildi, kaçtın gittin. Verecek yanıtın bile kalmadı, dilin boğazına kaçtı. :)

Demirefe,

Eğer aklını ekmek arası köfte niyetine yemediysen bu söylediklerinde ciddi olduğunu düşünmüyorum. :)

Ben atalarını körü körüne takip eden dindarları tanıdığım gibi sizi de sandığınızdan daha iyi tanımaktayım.

Zira bu anlattıklarımı bu topik altında yaşayacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Besmelenin özelliği nedir?

neden Allahla alakası olmayan bir şeyi özel bişeymiş gibi sunuyorsunuz?

Size

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE versem almazmısınız?

Yada talak 4 ü versem işinize yaramazmı?

Yanında Köle cariyede kampanyadan..

Ganimet..

birde size peygamber yardımcılığı kadrosu açarım..

1- FÂTİHA SÛRESİ

1. Bismillâhirrahmânirrahîm.

2,3,4. Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki Allah’a mahsustur.

5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

6,7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.

Bunun kaçıncı sure olduğunu biliyormusun...

Kurana bunun yalancılar konseyi tarfından sokulduğu bellidir..

Şu 2-3-4 ü bir ayırsana bize...neresi 3 neresi-4 neresi 2...niye öyle bölünmüştür..

bu bilgileri anlat..neden

şöyle yazmamışlar..

2-Hamd,

3-Âlemlerin Rabbi,

4-Rahmân,

5-Rahîm,

6-hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) mâliki

7-Allah’a mahsustu

Mantıklısı budur... neden 234..

hadi şu mucizeyi kendine anlat...7 i 3 e nasıl bölünebilir :D

Allahınızın ibadet edip kulluk yaptığı Tanrının adı nedir..Allahınız neden kuldur..

5 Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

1. Bismillâhirrahmânirrahîm.

1-bismil

2-lahir

3-rahman

4-irra

5-him

diye bölsek olmazmı?

Burada allahın kime neden ibadet ediyor.. sende allahı bırak beraber ibadet edin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu topikte yazılan eleştirilerle (özellikle yukarıdaki eleştiriye) gülsem mi ağlasım mı bilemedim...

Sizi tanıdığım için 19 konusuna girmeden önce ateistler ile dindarların benzerliklerini anlatan aşağıdaki yazıyla topiğe giriş yapmıştım.

Gelen mesajlardan çıkan sonuç şu ki yazdıklarımda yine haklıyım.

Sakın kendinize ben sorguluyorum demeyin ey ahali. :)

(İddia 1.) Kuran'ın benzeri yazılmıştır.

http://www.thetruefurqan.com/

(İddia 2.) Evrim çürütülmüştür.

http://www.evrimbelgeseli.com/

Bu iki linki neden verdim. Birisi ateistlerin, diğeri ise dindarların linki.

Bu linkleri verdim; çünkü birbirine zıt gibi görünen bu iki düşünce yapısı, pratikte benzer özelliklere sahip.

(iddia 1) için şöyle bir benzetme uygun olacak:

Dışarıda 15 santim kar var. Bir topu(?) alıp yarısını kara gömüyorum, diğer yarısını ise karla örtüyorum. İddiam şu: Bu topa vurmaya kimsenin gücü yetmez !

Sorgulamayan 1.grup, tereddüt etmeden benim bu iddiamı geçersiz kılmak için topa vuracaktır.

Sorgulayan 2.grup ise, olaya temkinli bakacak -zira herkesin rahatça topa vurabileceğini düşünecek kadar kapasiteye sahip olan bu grup!- işin içinde başka şeylerin olduğunu hemen sezecek ve kara gömülü olan şeyin gerçekte top mu yoksa sert bir cisim mi olduğunu akıl süzgeçinden geçirip, sorgulama sürecine girecekdir.

Burada ateistleri ve dindarları topa vuran 1. gruptan sayabiliriz.

Zira bu örneğin bir benzeri olarak, ateistler Hud:13, İsra:88 gibi ayetlerde söz edilen benzersizliğin, edebi bir benzersizlik olduğunu sanıyor. Bunun bir "meydan okuma olarak" çok basite kaçabileceğini idrak edemeyenler topa vurma cehaletini gösterip benzerlerini yazdıklarını iddia ediyorlar:

"Ayakta uyuyorsun Kuran'ın benzeri yazıldı.. Kuran'ın iddiası boş bir iddiadır."

Ateistlerin bu ayeti anlamakta kullandığı bakış açısının bir benzerini de dindarlar evrime karşı kullanmaktadır:

"Madem maymunlardan geldik, o halde neden maymunlar insan olmuyor ? Evrimcilerin iddiası boş bir iddiadır."

Her iki iddianın ortak özelliklerine bakarsak:

Her iki iddia da sığ düşünce yapısının ürünüdür.

Her iki iddia da bilgisizliğin, cahilliğin ürünüdür.

Her iki iddia da resmin bütününü göremeyen ve derine inemeyen beyinlerin eseridir.

Her iki iddiaya gerekli cevaplar verilse bile, tarafların bunları hiç duymamışçasına kafalarını kuma gömüp aynı söylemlere devam etmeleri sık gözlenen bir davranıştır.

Ve tabii ki bu da sabit fikirli olmanın ortak ürünüdür.

Sonuç: Bir taraf Kuran'ın benzerini yazdım diye mutludur; öteki taraf ise evrimi çürüttüm diye göbek atmaktadır.

Gerçekte ise Allah'ın ayetlerini çürüttüğünü zanneden ateistler (86:11-17) ile Allah'ın ayetlerini bilinçsizle reddeden dindarlar aynı hipnozun etkisi altındadır.(43:37)

Biri inanmamayı(12:103)(4-155), diğeri "çoğunluğa inanmayı"(9:34)(12:106) seçmelerinden dolayı -kendilerine verilen aklı kullanmadıkları için- Realiteden uzaklaştırılmıştır.

Bu yüzden "fanatik" bir ateiste Kuran'ı, "fanatik" bir dindara da Evrim'i anlatamazsınız.

(Dipnot: 2 milyar Müslümana bakarsak Kuran'ın "çoğu iman etmezler" ayeti saf dışı kalıyor. Aslında saf dışı kalan ayetler değil, yan gelip yattığına inanılan şeytanın Kuran'daki sözü gereği insanları truva atı misali içeriden, can yerlerinden avlamasıdır ki ayrı bir topiğin konusu bu.)

Ben bu yazıda 2 grubun, Kuran'ın benzersizlik iddiasına ve evrime olan itirazlarında başvurdukları "benzer düşünce yollarına" değinmek istedim.

Bu konuyu derinlemesine açarak, başka örnekleri de sıralayabilir, daha başka benzerlikleri de gösterebiliriz.

Fakat buna ne vakit yeter, ne de emek buna değer. Zaten topiğin ana konusu bu değil.

Fakat bu konuyu önemli bulduğumdan asıl konuya girmeden bunu belirtmek istedim.

Zira bu anlattıklarımı bu topik altında yaşayacağız.

74:30. Üzerinde ondokuz vardır.

74:31. Biz ateşe bekçi olarak sadece melekleri atadık. Onların sayısını (ondokuz'u) da,

(1) inkarcılar için bir fitne (sınav/huzursuzluk kaynağı) yaptık,

(2) kitap verilmiş olanları ikna etsin,

(3) inananların inancını güçlendirsin,

(4) kitap verilmiş olanlarla inananların kuşkularını ortadan kaldırsın, ve

(5) kalplerinde hastalık olanlarla inkarcılar da, "ALLAH bu örnekle ne demek istiyor?" desinler. Böylece ALLAH dilediğini/dileyeni saptırır ve dilediğini/dileyeni de doğruya iletir. Rabbinin ordularını kendisinden başkası bilmez. Bu halklara bir mesajdır.

Polemiklerden spekülasyonlardan, içi boş laubali sataşmalardan bunaldığım için bunlara itibar etmeyeceğim. Zaten çok vaktim gitti, exra vakit harcamayacağım.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadasin ilk mesajinda verdigi video su sekilde basliyor:

kuranin 74 uncu ayetinde bahsedilen 19 mucizesi, kuranin inisinden 19x74 ay yili sonra, 1974 yilinda kesfedildi

Bir tanri dusunun, insanliga adam gibi mesaj gonderecegi yerde boyle sacma sapan, ipe sapa gelmez, mantikli hicbir insanin inanmayacagi garabet bir sistematik cervesinde iletisim kurmaya calissin. Ben bunu gordukten sonra bu tanriya inanacagim varsada inanmam. Boyle bir tanri varsa eger, balik bastan koktu demektir.

Bu 19 uydurmalarini bir kenara birakip, kafanizdaki tanri kavramini tekrar gozden gecirmeniz gerekiyor bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadasin ilk mesajinda verdigi video su sekilde basliyor:

Bir tanri dusunun, insanliga adam gibi mesaj gonderecegi yerde boyle sacma sapan, ipe sapa gelmez, mantikli hicbir insanin inanmayacagi garabet bir sistematik cervesinde iletisim kurmaya calissin. Ben bunu gordukten sonra bu tanriya inanacagim varsada inanmam. Boyle bir tanri varsa eger, balik bastan koktu demektir.

Bu 19 uydurmalarini bir kenara birakip, kafanizdaki tanri kavramini tekrar gozden gecirmeniz gerekiyor bence.

Bak sen şu tanrıya, peygamberinin kullandığı takvimi iplemeyip kafirlerin takvimi ile mesajı veriyor. Onu da 1300 yıl sonra yapıyor, 1300 yıl, insanlar bu mucizeden yoksun olarak yaşıyor.

Not:Ekşi den bir de 11 mucizesi verelim de arkadaş neye tapacağını iyice şaşırsın :D

---------------------------

(Alıntıdır)

benzer mucizeler farklı rakamlarla başka kitaplar için de geliştirelebilir.

mesela;

ahmet taner kışlalının siyaset bilimi eseri için:

® önsöz 11. sayfada bitiyor

® kitabın 2. baskısı 341 (11*31) sayfa

® kitapta 22 (11*2) bölüm var

® ahmet taner kışlalı 10. ayda öldürüldü (ekim) bu 11 den bir ay önce

® kitabın ilk baskısında müslüman kelimesi 11 kez geçiyor

® kitapta kemalizm kelimesi 44 (11*4) kez geçiyor

® kitapta alfebanin 11. harfi olan "ı" 1562 (11*142) kez geçiyor

® kitapta "a" "t" "k" harfleri toplam 11979 kez geçiyor bu da 11*11*11*9

® 11. sayfada j harfi 11 kez kullanılmış bu harf başka hiç bir sayfada bu kadar çok kullanılmamış

® ...

® bu kitabın mucizevi sayısı olan "11" i "8" ile toplarsak kuranın mucizevi sayısı olan 19 u elde ederiz aynı sonucu "11" i "2" ile çarpıp "3" çıkartarak da bulabiliriz "8" ile "3" ü toplarsak "11" eder

bütün bunlar tesadüf olabilir mi?

özetle: saçmalamayın lütfen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Böyle safsatalar ciddi ciddi cevap verilmeyi hak etmiyor, üzerinde yazışılmayı bile hak etmiyor aslında. Dolandırıcıların insanları kandırmak için uydurduğu yalanlar bunlar. Kimse de pösteki saymak istemediği için sanki birşey varmış gibi ortada dolaşıyorlar.

Süleyman Ateş üşenmemiş, pöstekiyi saymış. İlgili arkadaş, aşağıdaki linki iyi oku, ve tek tek cevapla Süleyman Ateş in uydurmalarınıza verdiği cevabı.

Tek tek sorarım, sırayla cevaplaki görelim neymiş bu 19 mucizesi / yalanı

Adam parçalayıp atmış yalanlarınızı :D

http://www.suleyman-ates.com/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=41

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...