Jump to content

Kölelik ve cariyeliği artık çözelim..


Recommended Posts

KURAN’DA CARİYE VE KÖLE AYETLERİ( FUHUŞ VE SÜBYANCILIK)

Araplar Kuran’a ve icindeki ayetlere inanıp birebir uygulayarak yaşamaktadır. Müslümanlık, kuran ayetlerine inanıp onları uygulamaktır, inkar edip abuk subuk ifadeler ve degisik düsünceler ekleyerek sahtekar bir şekilde yaşamak degildir.

Adam "ben müslümanim ve bu yaşantıma bana kuran izin veriyor" demekte. Bu şekilde konusan bir insana kimsenin bir sey demeye hakkı yoktur...

Alan memnun satan memnun.

Fuhuş yapmayacak insan neden cariye edinsin? Kuran ayetlerinde "köle azad ed “ diyerek korkutulma vardır. Cünkü bedevi kölesiz cariyesiz yaşayamaz. Kölelerin nasıl istismar edileceği detaylarıyla anlatılan Kuran'da, köleliği kaldıran, yasaklayan ve hatta eleştiren hiç bir Ayet yoktur. Ama ne vardır? Cezai bir yaptırım olarak köle azat edilmesi vardır. Suçlu bir köleciye verilmiş cezadır. Hem de ağır bir ceza

Şu anda Arap ülkelerinde cariyeleri olan zengin Arap Şeyhleri aynı zihniyette yaşamaktadırlar. Kuranın içindeki ayetlere inanıp onları harfiyen yerine getirerek. Araştırabilme veya gitme olanağı olanlar doğru olduğunu göreceklerdir.

Kazanılan savaşta ele geçen kadınlara cariye, erkeklere de köle denir.

Cariyelerin çoğunluğu evli, kocalari öldürülmüstür. Cariyeler Kadin sex köleleridir.

Sadece KÖLE erkek köleler icin kullanılır. Erkek köleleride sex kölesi olarak kullananlar olmustur. Fakat bunu kuranda kanitlayacak kesin ifade yoktur.

Köle ve Cariyeler savaş ganimetidir. Savaşta ganimetlerin nasıl paylaşılacağını Allah açık açık anlatmıştır.

ENFAL-1..Sana ganimetlerin bölüştürülmesini soruyorlar. De ki, ganimetlerin taksimi Allah'a ve Resulüne aittir. Onun için siz gerçekten mümin kimseler iseniz Allah'tan korkun da biribirinizle aranızı düzeltin. Allah'a ve Resulü'ne itaat edin

ENFAL-41..şunu da biliniz ki, ganimet olarak aldığığınıız her hangi bir şeyden beşte biri mutlaka Allah içindir. O da peygambere ve ona yakınlığı olanlara, yetimlere, miskinlere ve yolda kalmışlara aittir. Eğer siz Allah'a iman etmiş, hak ile batılın ayrıldığı o gün, iki ordunun karşı karşıya geldiği o (Bedir) günü kulumuza indirdiğimiz âyetlere iman getirmiş iseniz bunu böyle biliniz. Ve biliniz ki, Allah, herşeye kâdirdir.

Peygamber yetimlere miskinlere ve yolda kalmışlara Köle ve cariyeleri nasıl dağıtabilmektedir? Bu sureyi Allah bana vahiy etti demek Allaha hakaret değimlidir? Muhammed otomatik olarak Savaşta elde edilen köle ve Sexkölesi(cariyelerin) % 20 ini alıyor geriside diğerleri tarafından pay ediliyor.

SEX KÖLELİĞİ (CARİYELER) FUHUŞ (MENFAAT EDİNMEK İÇİN SEX)

Cariyeler cinsel ilişkilerde kullanılır ve nikahlanma yoktur...

Cariyeler evin gündelik her türlü işlerinde kullanılırlar...

Cariyelerinden bıkanlar bir mal gibi esir pazarina götürüp satarlar veya baska bir cariye ile degiş tokuş ederler...

Cariyelerini isterlerse başkalarina hediye ederler...

Cariyeler eve gelen misafirlere cinsel ilişkiye girebilmeleri icin ikram edilirler...

Evli bir cariye ile cinsel iliskiye girmek kurana göre normaldir ve yasaklama getirmez..Kuranda evli cocuklu cariyelerle cinsel iliskiye girilmemesi gerektigine dair ayet bulunmaz...

Islamin ortaya cıkısından sonra milyonlarca kadın sex kölesi (Cariye) yapılmıs ve hayatlari karartılmıstır.

Kölenin neye itirazı olabilir? Efendisinin isteklerine itiraz edebilen köle olamaz. Kölenin beni zorladın deme lüksü var mı? Köle bu köle hemde sex kölesi.

Aşagida ki ayette cariyelerini istedigin zaman cinsel ilişkide kullanılabilecegin yazmaktadır. Ayni anda kaç tane cariye ile birlikte olacağına dair de bir kısıtlama yoktur.

AHZAB..52 - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

NUR SURESİ..33- Evlenemiyenler (malî imkânı buna elvermiyenler) Allah kendilerini fazl-u kereminden zengin kılıncaya kadar iffetli kalmaya çalışsınlar. Sahip olduğunuz köle ve cariyelerinizden belli bir para ِdemek suretiyle azâd edilmesi hakkında yazılı bir anlaşma yapmak isteyenlerle —onlarda iyi bir durum biliyorsanız— yazılı anlaşma yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatini elde etmek için cariyelerinizi iffetli kalmayı arzu edip duruyorlarsa fuhşa sakın zorlamayın. Kim onları (bu hususta) zorlarsa, elbette Allah onların zorlamasından sonra (o cariyeleri) çok bağışlayan ve

(haklarında) çok merhamet edendir.

Allah"fuhuşa sakın zorlamayın. " Ifadesiyle sex köleleri cariyelerle fuhuşu serbest birakmakta olduğunu görüyoruz.Bu cümleden anlaşılan fuhuş yapılabilir ama fuhuşa zorlamayındır. Bununla birlikte zorlayıp cariye işini iyice sulandıranlara ,,Allah nazikce "yapmazsaniz iyi olur" diyor...Fuhusa zorlama ve fuhus var...

Fuhuş derken "cariyelerinizi başkalarina peşkeş çekmeyin" denilmekte yoksa sahibinin cariyesi ile zaten sorgusuz sualsiz cinsel iliski serbestligi var.

Ayette cariyelerini baskalarina ikram edip fuhusa zorlayanlar kastedilmektedir.

Aslında NUR 33. ayette "fuhuşa zorlamayin" ifadesinde "pezevenklik yapmayin" uyarısı vardır. Esiri sex kölesiyle her istediği anda cinsel ilişkiye rahatlıkla girip zinasını yaparken, Allahın"fuhusa zorlamayin" ifadesi aslinda "cariyelerinizi birbirinize peşkeş cekmeyin" demektir.

Çünkü cariye sahibine karşı itiraz edebilecek karşı gelebilecek pozisyonda degildir eve gelen diger misafirlerle cinsel ilisikilere girmeleride istenilmektedir. Cariyesini gelen misafiriyle yatmasını isteyen bedevi elbette karşılığını aynı sekilde almaktaydı. Bazı cariyelerin pisliklere katlanamamalarından Evlerin kadınlarıyla konusmaları ve bazı gelisen olaylardan dolayi bi zahmet "fuhuşa zorlamayın" denilmiştir.

Cariyelerin sahipleri cariyelerini eve gelen misafirlere ikram etmeseler sapık ilişkilerde zorlamasalar "fuhusa zorlamayın" denilir mi?

Üstelik "Dünya hayatının geçici menfaatini elde etmek için cariyelerinizi fuhuşa zorlamayın" diye söylemekle .Yani pezevenklik yapmayın demektedir. Bu cümlenin anlamı budur.

Demek yapıyorlar ki! Allah yapilmamasini bi zahmet rica etmektedir.fakat nedense kesin sert bir ifade ile yasaklamamaktadır.

Ayrica "fuhuşa zorlamayın" ifadesi muglak ve rica eder gibi bir ifadedir. Yani "yapmasaniz iyi olur" denilmektedir.

Kuranın hiçbir yerinde hiçbir sure veya ayette "Cariyelerle fuhuş zina yasaktır. Cariye ve köle edinenlerin cezalari ölümdür" ifadesi yoktur. Isteyen istedigi kadar arasın bulamaz.

Cinsellik konusunda her türlü serbestligi tanıyıp kadınları insan olarak görmemektedir. Kadınları kızları cocukları erkeklere pazarlayabilmek için kimsenin aklina gelmeyecek seyleri bulup kurana yazmışlar. Bundan dolayı Arapları tebrik etmek gerekir, ahlaksızlıkları ve her türlü sapıklığı kitabına uydurdup insanlara İslam dini diye yutturduğu için...

Osmanlıya senin ecdaninin yasantisina bakarsan neler yaptiklarini ögrenirsin. Osmanli hanedaninin cariyeleri var mıydı ve bu cariyelerle ne yapmaktaydilar?

Ayrica cariyeler hangi ülkelerden nasil elde edilmekteydi?

Yildirim Beyazit hareminde 400 tane cariye ile birlikte sabahlara kadar eglenip sarap ictigini biliyor musun?Ya digerleri?

Osmanlı padişahları ve ileri gelenleri müslüman olmadigi halde müslüman gibi görünüp kurana göre yasamaktaydilar. Seyhilüslamlari ulemalarina sorup öğrenerek.Yakin tarihimiz Osmanli hanedaninin harem yasantisi incelenecek olursa bedevi zihniyetinin aynisini uyguladiklari ortaya cikar.Yani kurana harfiyen uyarak Osmanli padisahlari sehzadeleri sex köleleri edinmisler fuhus tecavüz zina ve sapikliklar icinde yasamislardir..

Nur 33. ayette aslinda cariyelere tecavüzde var fakat daha başka ayetler olduğundan o konuyu diğer ayetlere bırakalım.

NİSA SURESİ..AYET.3 - Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetememekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

Dört kadına kadar çokeşliliği uygun gören, günümüzde hala bu ilkelliğin sürdürülmesine sebep olan ayet. Elbette çokeşlilik derken, bu hakkın sadece erkeklere verildiğini de belirtelim. Bir diğer dikkat çeken nokta da ‘veya cariyeler ile yetinin’ kısmı. Buradan anlaşılacağı üzere, nikâhlı dört kadından öte sınırsız sayıda cariye (alınıp satılabilen kadın köle) sahibi olmak ve onlarla ‘yetinmek’ de dinen meşru.

NİSA SURESİ..AYET.24 - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

MÜMİNUN SURESİ..AYET..6 - Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı) kınanmış değillerdir.

AHZAB SURESİ..AYET..50 - Ey peygamber! Biz bilhas sa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Muhammed'in cinsel hayatı hakkında inen bu özel ayetin Türkçeye tercümesi esnasında anlamından sapan bir detay daha görüyoruz. ‘Allah’ın sana ganimet olarak verdikleri’ denilirken burada savaş esirlerinden bahsediliyor. Ailelerini savaşta kaybeden, müslümanların eline düşen, muhtemelen müslüman bile olmayan kadınlar ‘helal’ kılınıyor. Buradaki helal kılınmaktan kastedilenin ‘tecavüz’ olduğunu anlamak için herhalde hafız olmak gerekmiyor. Hala kızı, dayı kızı, teyze kızı gibi ensest olgulara ise hiç girmek istemiyoruz.

Simdiye kadar kuranda fuhuş sex köleligi oldugunu ayetlerle kanitladik üstelik fazladan kuranda " ZİNA ve PEZEVENKLİK" oldugunu allahin pezevenklere ve cinsel sapikliklari yapanlara karsi cok merhametli ve bagislayici oldugunu da ispatladık.

SÜBYANCILIK(KÜÇÜK ÇOCUKLARLA SEX)

Kuranda sùbyanciligin oldugunu iki ayetle kanitlamaktayiz....Talak 4. ve Nisa 23. ayetler...

Nisa Suresi..ayet.23 - Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız,

-anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur-

öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikah altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka.10 Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Dolayisi ile anasına bakıp serbetsce üvey kızı ile cinsel ilişkiye girilmesinde sakınca olmadigını vurgulayan bir ayettir.

Sübyancılığın (çocuklarla sex) önünü açan diger ayet ise Talak 4. ayettir.

TALAK suresi ..ayet..4 - Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz (iddetlerinin nasıl olacağında tereddüt ederseniz), onların bekleme süresi üç aydır.

Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları, doğum yapmalarıdır. Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.

Bedevinin evinde oldukca fazla sex kòleleri ve nikahlandigi kadinlar kiz cocuklari bulunmaktadir. Sapik bedevi kùcùk kiz cocugu ile nikahlanmis ve allahtan yardim beklemekte allahta hemen yardimina kosmakta...Bu tip ayetleri tartisirken sinirlenmekteyim ama bizim insanlarımıza kuranin icinde neler olduklarini gòsterip ögretmeliyiz diye düsünüyorum.

Boşanmanın esaslarının anlatıldığı bu ayet hayli ilginç bir detay içeriyor. ‘Henüz adet görmeyen’ kadınlardan ‘nasıl boşanılacağı’ anlatılıyor. Doğal olarak buradan şu sonuç çıkarılıyor; daha ergenliğe girmemiş kızlarla evlenilebilir ve hatta boşanılabilir! Esasen pedofili diye tabir edilen bu durumda pek şaşılacak bir şey yok, zaten yüzyıllardır İslam'ın egemen olduğu ülkelerde yaşanan bir uygulama. Kurandaki karşılığı da bu ayette kendini göstermiş.

TECAVÜZ

Kaldigimiz yerden devam edelim ve kuranda tecavüzle birlikte kadinin nasil yasayan ِlü bir köleye döndürüldügünü aciklayalim.

TAHRİM SURESİ:

1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.

2 - Allah size yeminlerinizi çözmeyi meşrû kılmıştır. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.

3 - Peygamber, eşlerinden birine gizlice bir söz söylemişti. Fakat eşi, o sözü başkalarına haber verip Allah da bunu Peygamber'e açıklayınca, Peygamber (eşine) bir kısmını bildirmiş bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi: "Bunu sana kim söyledi?" dedi. Peygamber "Bilen, her şeyden haberi olan Allah bana söyledi." dedi

Burada tecavüz ve tecavüzü gören erkeğin eşlerinden birisinin olayı diğer eşlere anlatmasını görmekteyiz. Fakat allah her zaman oldugu gibi yetişip tecavüz edeni cok bağişlayip esirgedigini ve "ben sana helal kılmışım takma kafanı aynı yolda devam et" demektedir.

Kuranı cahil cühela uçkur düşkünleri yazmıstır.

Öyle olmasa,,,

Yaratan bir gücün bedevinin cinsel sapıklıklarının Önlerini açıp azdırmak için yanıp tutuşduğunu düşünmek akıla mantığa sıgmaz.

Son olarak kuranda kadının istenilirse nasıl bir cümle ile evin içinde yaşayan Ölüye dönderildiğini açıklayalım.

MÜCADELE SURESİ:

1 - Kocası hakkında seninle tartışan ve Allah'a şikayette bulunan kadının sözünü Allah işitmiştir. Allah, sizin konuşmanızı işitir. Çünkü Allah, işitendir, bilendir.

[2 - İçinizde zıhâr yapanların kadınları, onların anaları değildir. Onların anaları ancak kendilerini doğuran kadındır. Şüphesiz onlar çirkin ve yalan bir laf söylüyorlar. Kuşkusuz Allah, affedici, bağışlayıcıdır.

3 - Kadınlardan zıhâr ile ayrılmak isteyip de sonra söylediklerinden dönenlerin, karılarıyla temas etmeden önce bir köleyi hürriyete kavuşturmaları gerekir. Size öğütlenen budur. Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır.

4 - Buna imkan bulamayan kimse, temas etmeden önce aralıksız olarak iki ay oruç tutmalıdır. Buna da gücü yetmeyen, altmış fakiri doyurur. Bu (hafifletme), Allah'a ve Resulüne inanmanızdan dolayıdır. Bunlar Allah'ın hükümleridir. Kâfirler için acı bir azap vardır.

Nedir Zıhar?

Erkek eşine "senin sırtın benim anamın sırtı gibidir" deyince zihar yapmış olmakta ve kadın evin içinde yasayan bir köle haline getirilmekte. Ancak erkek isterse evden gidebilir veya başka birisi ile nikahlana bilir.

Peki allah ayetlerle zihar yapılmasını yasaklıyor mu?

Elbette hayır...Görülmekte oldugu gibi gene kıyak yapmakta ve bir köle azad veya iki ay oruç tutulması gerektiğini söylemektedir.Tabi birde devamlı tekrar edilen "cahiliye devrinde geçen geçmistir tövbelerinizi kabul ettim" sözünü tekrarlamakta fayda var diye düsünüyorum.

Kuranda olan Sübyancılık, Tecavüz, Fuhuş ve Sex Köleliğini sundugum ayetler bu kadar açık ve net.

Sahtekar reformistler ve yalanci ilahiyatcilarin kuran hakkinda anlattiklari yalanlara inanmayiniz ve mümkün oldugu kadar kendiniz araştırıp okuyunuz.

Bulundugumuz cağda kuranın meallerini orjinalini ve farklı dillerde olanları rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bir dil baska dile tercüme edilir ve içine farkli anlamlar içerecek kelimeler yorumlar katılmaz.

www.abdullahabdal11111.blogcu.com

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 448
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Köle kavramı senin kafanda çok farklı benim kafamda çok farklı. Köle demek bizim için kardeş demek.

Köleler kardes seviyesindeyse, Zeynep neden Zeyd i köle oldugu icin kücümsüyordu?

Üstelik zeyd öyle siradan biriside degilken.

Bu kardeslik yalani pek inandirici durmuyor sanki,

tarihinde DaLGaLaR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tam tersine çok fark vardır. Cariye ben artık cariye olmak istemiyorum, başka bir iş yapmak istiyorum diyebilir mi? Cariye ölene kadar sahibinin malıdır.

evet bu bağlam da ayrılıyorlar ama ikisi de para ile satılıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hoşgeldin Eyvahcübbeli. Tüm sahih hadisleri ve ayetleri kabul eden tam bir müslümana ihtiyacımız vardı. Sadece Kuran diyenlerden bıkmıştık. Yeniden hoşgeldin. :)

İşine geliyor değilmi hadis, sünnet, rivayetlerle karşılaşmak. Onları çürütebilmek kolay oluyordu değilmi sizler için.

Hadi bana bir tane sahih hadis kaynağı göster. Bir tane sahih olduğunu %100 kanıtlayabilceğin bir hadis göster.

Buyur açık davet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlerin sıklıkla dile getirdiği olay. Farklı bir sorum var. O devrin şartlarını düşünün, bir memleketle savaştınız ve kazandınız. O memleketin çocuk nüfusu 15.000, kadın nüfusu 10.000 kalan erkek nüfusu 100 onlarda ya sakat ya da topal.

Buyrun bu aşamada siz kazanan tarafın hükümdarısınız, ne yaparsınız? Çözüm getirin...

Senin çözüm istemeden önce kendi fikrinide ortaya koyman gerekmezmiydi. Duruma göremi fikrini yazacaksın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çözemezsin bu sorunu, isterse geriye 1 erkek kalsın ne farkeder?

Ne kadar az erkek varsa o kadar çok kadını mı kullansın sex kölesi olarak?

Hem niye erkekler cariye gözüyle bakıyor ki, dostu arkadaşı gözüyle baksın, yardım amaçlı yaklaşsın. Niye illa sex? Zaten 3-4 tane karısı yok mu?

Böyle saçma şey duymadım, bırakın artık bunu savunmayı. Bi türlü anlamak istemiyorsunuz.

Neden çözülmesin,

Mesela ilk aklıma gelen, oranın kadınları çocukların büyümesini bekleyebilir tabi isterlerse değilmi?

Savaşa girdiklerine göre buna da katlanabilmeliler değilmi? Hemen sex akla gelemsede olabiliyormuş değilmi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana soruyu değiştireyim. Sen hükümdarsın ve ülkendeki su yüzünden başka ülke sana saldırdı ve sen kazandın. O memleketin çocuk nüfusu 15.000, kadın nüfusu 10.000 kalan erkek nüfusu 100 onlarda ya sakat ya da topal. Ne yapardın..

Oradaki kadınlara; ya çocuk nüfusun yetişmelerini/ergenliğe ulaşmalarını beklemelerini yada isterlerse bizim erkeklerle (bizim anlayışımızın şartlarıyla) evlenebileceklerini söylerdim.

Yine, seçimlerinde serbest bırakır onlara karışmazdım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

cubbeli bişey soracağım, bunu daha önce başkasına sormuştum,

eğer durum tam tersi olsaydı yani 10000 çocuk 8000 erkek, 500 de kadın, o zamanlar da çözüm olarak kadınlar mı çok koca alacaktı

?

Cübbeli cevap vermemiş ama ben cevaplamaya çalışayım.

Bu durumda kadınlar fazla erkek yerine istedikleri erkeği eş olarak alırlar, Kalan erkekler ise bizim ülkedeki kadınlardan anlaşabildikleri ile evlenebileceklerini söylerdim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranda kölelik, cariyelik iceren ayetleri yirtin atin kuranin icinden yok edin, kölelik ve cariyeligi cözmüs olursunuz.

Sonra diger kan katliam ve ahlaksizlik iceren ayetlere sira gelir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cübbeli cevap vermemiş ama ben cevaplamaya çalışayım.

Bu durumda kadınlar fazla erkek yerine istedikleri erkeği eş olarak alırlar, Kalan erkekler ise bizim ülkedeki kadınlardan anlaşabildikleri ile evlenebileceklerini söylerdim.

iyi de açıkta kalan erkekler ne olacak

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunun böyle olduğunu nereden biliyoruz? Bu dünyada binlerce yıl boyu yüzlerce, binlerce savaş olmuş, hiç erkeklerin köküne kıran girdiği görülmemiş.

Bu koca bir yalan cübbeli. Yalanla, yanlış bilgi ve yönlendirmeyle bir saçmalığı savunmaya çalıştığının farkındasındır umarım. Tarih boyu kadın ve erkek nüfusu aşağı yukarı aynı olmuştur. Savaşlar dahi bu orantıyı senin söylediğin ölçüde değiştirmemiştir hiçbir zaman.

Cübbelinin dediği gibi gerçek olsa ne olurki?

İslamda; Savaşa katılan kadınlardan, esir alınan ve hala özgür kalamayanların durumu farklı, burada savaşa katılmayan kadınların durumu yine farklıdır.

Cübbelinin dediği gibi olduğunda, siz; hemen islamda 4 kadına kadar evlilik yolunun açıldığınımı sanıyorsunuz? Yok böyle bir şey. Eğer cübbeli de 4 kadın yolunun açıldığını ve bu örnekle meşru olduğunu savunuyorsa o da yanlış biliyor o zaman. (Cübbeli fikrini yazmadığı için şu an bir şey söyeleyemiyorum.)

Bu durumda savaşa katılmayan kadınlar, isterlerse kendi milletinden olan çocukların ergenliğe ulaşmalarını bekleyebilirler, isterlerse de galip ülkenin erkekleriyle anlaşmaları halinde evlenebilirler.

İslamda 4 kadın yetime bakan erkeklerle ilgili ve yine onların yetimleri koruyamamaları halinde yetimlerin kadınlarıyla ilgilidir. Bu uzun olacağı için burada anlatmaya gerek yoktur.

Ama, savaş gibi sebeplerle de olsa bir ülkedeki kadınlar galip ülkeye geitrilerek 4 eşe kadar alınamaz. Cübbeli de dahil herkes bilgisini yeniden gözden geçirsin.

Senin yaptığın bu savunma İslamcıların tipik yalanı. Kölelik o devirlerde varmış, İslam ise onu meşrulaştırmış. Kutsal kitaba kölelik bir kurumu, Allah'ın söylediklerini yerine getirmeyenler için bir ceza unsuru olarak yerleştirmiş üstelik.

"Kötü bir iş yaparsan köle azad zorunda kalacaksın, onun için dediklerimi yap" demiştir Allah. Köleliği daha da değerli ve ve önemli bir hale getirdiğini görmek zor olmasa gerek.

Burada kırmızıya boyalı yazında belirtilenler islamcıların inanışı sözü olamaz. Ya inkarcıların, yada islamı kuran yerine mezhepsel, tarikatsal, siyasal olarak yaşayanların yalanı olabilir. İslam köleliği ne icat eder, nede meşrulaştırır. Bunu söyleyen gerçekten islam olamaz.

İslam, zaten pazarlarda alınıp-satılan köleliği hiç kabul etmez. Savaşa giripte esir düşenlerden, takas, ilim öğretme yada fidye karşılığı serbest bırakılamayanlar olacaktır. İslamda kölelik ise, işte bunları; ülkede topluma kazandırabilmek için, toplumda yaşamaya elverişli şartlara ulaşıp azad edilene kadar (hizmetinden yararlanmak karşılığında)koruyucu, ve sorumluluk alacak bir ailede geçen süredeki durumlarının isimlendirilmesidir.

İslamda bu esirlerin neden hemen özgür bırakılmadıkları, belli bir süreçten geçirilerek kölelikten azad edildiği ise çok mantıklı ve tutarlı olduğu ispatlanacak şekilde bir başka anlatım konusu olabilir. İstenirse o da başka bir zaman ve yerde açıklanabilir.

Yani kısaca bu dedikleriniz islamdan değil, ya islamı reddedenlerin, yada islamı tam bilmeyenlerin icadıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

iyi de açıkta kalan erkekler ne olacak

Hangi açıkta kalan erkek?

Her erkeğin anlaşabildiği kadınla evlenebileceğini söyledim. Açıkta kalan erkek varsa, herhalde anlaşamayan erkek olmalıdır. Ona da yapılacak bir şey yok.

Yada sana göre başka çözümmü var?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi açıkta kalan erkek?

Her erkeğin anlaşabildiği kadınla evlenebileceğini söyledim. Açıkta kalan erkek varsa, herhalde anlaşamayan erkek olmalıdır. Ona da yapılacak bir şey yok.

Yada sana göre başka çözümmü var?

8000 erkekle 500 kadın olunca sence açıkta kalan olmaz mı :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen şakamı yapıyorsun? Fikrimi yazının hemen bir üstünde (129) da belirttiğimi görmüyormusun?

saatine bakarsan aynı anda yazmışız demek ki görmemişim.

neyse yani sonuç olarak öyle esir cariye köle almak gibi durumlar olmazdı, isteyene evlenin isteyene de siz bilirsiniz serbestsiniz mi derdim diyosun?

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...