Jump to content

Big Bang'den önce ne vardı?

Recommended Posts

• İleti 646
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu hangi ayette geçiyor?

21:30 - O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık...

13:2 - Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi...

2:29 - O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi...

Ne dünya ve üzerindekiler yaratıldıktan sonra evren oluşturuldu, ne dünya ile evren bitişikti, ne de dünyadan yükselen bir evren oldu.

Evren ile Dünyanın bitişik olması ve birbirinden ayrılması altında dünyanın düz olduğu ve evren kadar genişlikte bir düzlem olduğu sanrıları da yatıyor. Ayrıca bir not olarak verelim.

Hala balığın midesinden insanlar canlı çıkabilir diyorsun. Boğazdan atlayıp kurtulanla karşılaştırıyorsun. Televizyonu camdan attıracaksın.

Bilgisayarı atmam.

Lazım.

Yenisini alacaksan atabilirim.

Ellerinden öperim.

Torunun.

tarihinde Ulaş'ın sesi bu tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

21:30 - O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık...

13:2 - Allah O'dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi...

2:29 - O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi...

Ne dünya ve üzerindekiler yaratıldıktan sonra evren oluşturuldu, ne dünya ile evren bitişikti, ne de dünyadan yükselen bir evren oldu.

Evren ile Dünyanın bitişik olması ve birbirinden ayrılması altında dünyanın düz olduğu ve evren kadar genişlikte bir düzlem olduğu sanrıları da yatıyor.

Big bang oluşurken her şey bitişik değil miydi? Sonra ayrılmadı mı? Big bangi bildiğine emin misin?

Sitelerde Paylaş

Allah için zaman mefhumu yok ki? Onun için milyar yılda bir, bir saniyede bir. Bu yüzden Allah için hiç bir şey israf olmaz. Bizim kaynaklarımız tükenir ama Allah'ın yaratması tükenmez.

Bir şey kısa yoldan yapılabiliyorsa uzun yol abesle iştigal demektir, sıradan bilince yakışmayacağı gibi tanrısal bilince hiç yakışmaz; isterse kaynak sonsuz olsun.

Allah sebeplerle yaratır. Eğer birden her şeyi yaratıverseydi ve bunu aşikar olarak yapsaydı, imtihan sırrı kalkardı. Hem Allah için zaman mefhumu olmadığı için ona uzun yol da yoktur. Bütün yollar ona kısadır. Evreni 6 günde yarattım derken 6 aşama kasdediliyor. Uzay-zaman düzlemini uçlarından gerilmiş çarşafa benzetirsek (Bu benzetme bilim adamları tarafından kullanılmaktadır) tüm gök cisimleri bu çarşafın üzerinde yer almaktadır. Ve her gök cismi kütlesi nispetinde çarşafı (uzay-zamanı) bükmektedir. Tıpkı çarşaf üzerine bırakılan bowling topunun bilardo topuna göre çarşafı daha çok bükmesi gibi. Allah uzay-zaman düzlemine tepeden bakar. Onun için tüm zamanlar ve tüm mesafeler aynıdır. Tüm aşamaları aynı anda görür ve yapar. Bunu bizim idrak edebilmemiz zor. Kuantum fiziğini araştırmanızı öneririm. Googleda uzay-zaman düzlemi diye aratın çıkacaktır.

Sitelerde Paylaş

[

Çarpışan, sönen güneşler, hatta galaksiler bile var. Biz evrenin toplu iğne başı kadar bölgesine bakıp evrende düzen hükmettiğini sanıyoruz. Düzenli görebildiğimiz bölgeler, söylediğim gibi evrenin % 0,5 i, onlar da yine kaos ilkelerine göre düzensizliği artırmak için kendiliğinden oluşumlar. Merak etme bu düzenlerde kaybolacak tam denge yani maksimum kaos durumuna gelecek.

Evrende bütün olarak hiçbir zaman düzen olmamıştır; maksimum kaosla başlamıştır ve maksimum kaotik sona doğru gidiyor.

Tabi ki sönen, patlayan yıldızlar olacak. Her şeyin bir ömrü vardır. Ömrünü doldurduğunda söner ya da patlar. Galaksilerin çarpışması anladığın gibi bir çarpışma değildir. İç içe geçmedir. Çünkü galaksilerin içerisindeki yıldızlararası boşluk o kadar büyüktür ki, yıldızların çarpışma olasılığı yok denecek kadar azdır. Örneğin Andromeda ile Samanyolu galaksisi birbirine doğru yaklaşıyor. İleride birleşip daha büyük bir galaksi oluşturacak. Asla çarpışıp yok olmayacaklar. Galaksilerin birleşmesi sonucu yıldız oluşum etkinliğinin arttığı tespit edilmiştir. Yani bırak kaos oluşturmayı, Allahın yıldızları yaratması hızlanacaktır.

Evrende kaos yoktur. Kaos olduğuna dair bilimsel kanıt sunman gerekiyor. Evrenin genişlemesi kaotik bir durum değildir. Evet böyle giderse trilyonlarca yıl sonra evrenin tüm maddesi dağılacaktır diyoruz, çünkü her şeyin bir ömrü olduğu için evrenin de bir ömrü vardır. Ama Allah bu duruma gelmeden kıyameti koparacaktır. İşte o zaman bilim adamları da, devlet başkanları da, ultra zenginlerde eşit koşullarda tüm yaptıklarımızın hesabını vereceğiz.

Sitelerde Paylaş

Big bang oluşurken her şey bitişik değil miydi? Sonra ayrılmadı mı?

:lol:Böyle süper ötesi mantık da görmemiştim. Siz dinciler olmazsınız ya! :D Sizin olmanız olasılık ötesi, hamsinin Ay'a çıkması kadar olamayacak bir şey! ^_^

Nasıl ya? Her şey bitişikti, demek yer ile gök de bitişikti ha? <_< İyi o zaman!

"Eeey insanlar. Siz bilmezsiniz, sizin mutfağınızdaki bulaşık makinesi ile Büyük Ayı takım yıldızının kuyruğundaki son yıldız bir zamanlar bitişikti, ben ayırdım ben! Yoksa bulaşıklarınızı nah yıkardınız. O halde neden bana tapmıyorsunuz? Muhakkak ki çok nankörsünüz. Hani benim cariyelerim kölelerim? Niye benim yolumda savaşmıyorsunuz? Bana ne bana ne ben gavurların güzel karılarını isterim! Sizler korkaksınız ve muhakkak hepinizi cehenneme atacağım."

:lol: :lol: :lol:

tarihinde demirefe tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

:lol: İbrahim yıldızlara baktı, "hastayım" dedi. Sonra en büyük putu diğer küçük putlara karşı "provoke" etti! Sonracıma çıktı kerevetine. Kerevet çürükmüş. Bir langırtı koptu. "Hay bu kereveti yapanın..." diye kalayı basarken babası geldi. "Yazık seni çıktığın yere düşürdüğüm güne!" diye ibonun üzerine yürüdü. İbo birden balık olup zıpladı. Sonra aydan bir peri geldi. Takma kafana lan iboş dedi. Güneş batıdan doğacak değil ya! Hakkaten lan dedi iboş! Dur ben bi Mısır'a gideyim!

Hakkaten mısır mı Mısır'dan gelir, yoksacığıma Mısır mı mısırdan gelir yahu? Çıktı firavuna sordu "ne ayak bu mısır, Mısır?"

Firavun la havle çekti. "Atın bunu zindana" dedi. "Yok lan o Yusuf, sen karıştırdın masalları bilader" dedi İbo.

Sonracığıma... Neyse... Bu kadar provokasyon yeter mi, iyi provoke ettim mi mevzuyu?

Sitelerde Paylaş

Senin yazıların ilmi tartışmanın arasında düşünmekten kafamız patlayınca, birisi gelse de bizi güldürsün tarzı yazılar. Bu yüzden bizi güldürdün görevini tamamladın, şimdi başka konulara geçip onları da güldürebilirsin.

İnsanın alaydan başka söyleyecek hiçbir şeyi olmaması ne kadar üzücü

Sitelerde Paylaş

Konuyu zenginleştirmek için Allahın sıfatlarından başkalarını da yazalım. Bunlar hakkındaki itirazlarınızı merak ediyorum?

Rahmân Şefkatli

Rahîm Merhamet eden

Adil Adil olan

Alîm Bilen

Aliyy Üstün

Azîm Büyük

Azîz Mutlak galip

Bâis Benzerleri arasından 'seçip ortaya çıkaran'.

Bâri Yaratan

Basîr Gören.

Bâsit Ferahlatan.

Câmi Toparlayan.

Cebbâr Zorla yaptırabilen.

Celîl Hiddetiylede yüce.

Sitelerde Paylaş

Ben bazı kitaplarını Ingilizce olarak okudum. Son kitabı olan Grand Design'da evrenin oluşması için bir yaratıcıya ihtiyaç yoktur diyor ve argümanlarını sunuyor. Kitaplarından edindiğim izlenim ateist olduğu yönündeydi, bu son kitabı ile kesinleşti.

Ben fikirlerini demiyorum. Hawking engelli malumunuz ve kesinlikle konuşamıyor. Ama bize diyorlar ki, bazı aletlerle, onun ne dediğini biz anlıyoruz. Bu ne kadar gerçekçi? Ya bu videoları, kitapları onun dedikleriyle değil de, kendi istedikleriyle yazıyorlarsa? O maden aletlerle konuşturuluyor, neden bu teknolojiyi insanlık tüm engelliler için kullanma arayışında değil? Sorsan pahalı alet bunlar derler Hawking'in doktorları tabi...

tarihinde Doğrucu tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Big bang oluşurken her şey bitişik değil miydi? Sonra ayrılmadı mı? Big bangi bildiğine emin misin?

Tüm eşyayı camdan attım.

Sıvaları da söktüm.

Bir somya bir terlik.

Iprık* aldım.

Aptes alırken iyi olur diyola.

Ben ıprığı bilirim. Sen de ıprığı bil.

Big Bang neyimize.

Iprık: İbrik.

Yeni yetmelerden okuyan varsa "bu ne" diye dolanmasın sağda solda.

Sitelerde Paylaş

Ateistlerden cevap gelmeyince Brutalın geçen yıl açtığı Kendini kandıran ateistlerdir konusunu okumaya başladım. Ve 6. Sayfaya zor gelebildim ve dehşete kapıldım.

Biz Müslümanlar temel konularda anlaşırız, Allahımız bir, peygamberimiz bir, ahiret inancımız aynı, farz ibadetler konusunda şüphemiz yok.

Yaw bu ateistlerin sayısı birkaç bini geçmediği halde temel konularda bile aynı düşünmüyorlar, kimisi özgür irade vardır diyor, kimisi bizi hormonlar yönetiyor diyor, kimisi bu bilinemez diyor. Daha bunlar gibi bir sürü şey.

Arkadaşlar bu işin yaygın görüşünü söyleyin de kimlerle tartıştığımızı bilelim, ona göre tartışalım

Ateizmin din olduğundan hiç şüphem kalmadı. Peygamberleri olmadığı için her biri kendince bir anlayış tutturuyor.

Sitelerde Paylaş

Ateizmin din olduğundan hiç şüphem kalmadı. Peygamberleri olmadığı için her biri kendince bir anlayış tutturuyor.

Aslında kendi kendini çürütmüşsün sen. Siz müslümanlar dininiz, peygamberiniz, kitabınız olduğu için anlaşan dindaşlarsınız, biz ise bir birlik değiliz. Ateizm bu yüzden din değildir.

Biz Müslümanlar temel konularda anlaşırız, Allah’ımız bir, peygamberimiz bir, ahiret inancımız aynı, farz ibadetler konusunda şüphemiz yok.

Bak işte ateizm bu yüzden din değildir. Seni çürütmeye uğraşmayacağım zira kendi kendini çürütmüşsün.

Sitelerde Paylaş

Nasıl yani? Nasıl normal bir insan yaşamdan ne bekliyorsa ateistler de onu bekler?

Şöyle yapalım, anlayabilmem için ben bir Müslüman olarak yaşamdan beklentilerimi yazayım sen de bir ateist olarak yaşamdan beklentilerini yaz. Olmaz mı?

Bütün insanlığı ve evreni, bir Yaratıcının yarattığına inanıyorum. Kuranın onun tarafından gönderildiğine inandığım için tamamını şeksiz ve şüphesiz kabul ediyorum. Ölümden sonra sonsuza kadar devam edecek ahiret yaşamının başlayacağına da inanıyorum.

Sebepsiz ve eğlence için yarattığını düşünmüyorum. Çünkü Kuranda niçin yarattığını söylemiş, bizden beklentilerini söylemiş.

O zaman Onun rızasını kazanmayı hedefliyorum. Çünkü O çok güçlü, Sonsuza dek var olacak. İstediği her şeyi yapabiliyor. Hiçbir sınırı yok. Çok zengin.

Bu yüzden benim tüm isteklerimi karşılayabilir. Eğer Onu memnun edersem ve Onun istediği gibi bir kul olursam hem bu dünyada hem de öteki dünyada çok mutlu olacağım. Bana bunu vaadeden bu dünyada Ondan başka ne bir güç var, ne kişi ne de ideoloji.

Ayrıca herşeyin Ondan geldiğini bildiğim için endişelerim hemen dağılıp yerini huzura bırakıyor. Gece huzurlu bir şekilde uyuyorum, sabah mutlu bir şekilde kalkabiliyorum. Daha binlerce şey var ama şimdi senin beklentilerini yazmanı bekliyorum.

Sitelerde Paylaş

Merakeden:

Allah uzay-zaman düzlemine tepeden bakar. Onun için tüm zamanlar ve tüm mesafeler aynıdır.

1. Bilimsel kanıt sunman gerekiyor.

2. Kısa zamanda yapılabilecek bir iş uzun zamanda yapılıyorsa

a- Enerji israfını

b- Bilgi eksikliğini

c- Beceriksizliği gösterir

velev ki sonsuz enerjiye sahip olsun ve tepeden baksın, a+b+c= adem i hikmet= abesiyet

Evrende her an toplam entropi yani düzensizlik artmaktadır; herhangi bir lise dengi fizik kitaplarında bile bunun açıklamasını ve kanıtlarını bulabilirsin ama en genel anlamda bunun nedeni, Planck küresinde bulunan yoğun enerjinin yayılmaya başlaması, yani herhangi bir müdahale olmaksızın nasıl olacak idiyse aynen öyle. Tabii doğal sebeplerin arkasında bir tanrı olasılığı hakkı mahfuzdur. Ona kimse bir şey diyemez. Orası inanç sahası; burada söz konusu olan bilimsel saha.

Sevgiler

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...