Jump to content

Kaç yaşında ve neden


Recommended Posts

Bir kaç sefer burada sorulmuştu...

Neden ateist oldunuz?

Kaç yaşında ateist oldunuz?

diye.

Ya soranın merakdan olsa gerek.

Ya da garip bir durumla karşılaşmış olduğundan.

Peki soruyu tersine çevirip sorsaydık...

Nasıl cevaplar gelirdi?

Kaç yaşında ve neden müslüman oldunuz?

:D

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben dogdugumda hic bir din inancim yoktu henuz. Cunku bilincim henuz olusmamisti. Dolayisiyla dinsizdim.

Daha sonralari yavas yavas bilinclenmeye basladim galiba, cevremde herkes "Islam, Allah, Muhammed, Kuran,...vs" gibi bir seyler diyorlardi.

Sokgimizin kosesindeki camiden gunde 5 vakit hoparlorle biri bagiriyordu.

Ailemiz, arkadaslarimiz Allah diye bir tanridan bahsediyordu hep.

Eger iyi uslu olursak Allah bizi cennete gonderecek, kotu olursak cehennemde yakacak derlerdi hep. Cok kotu, dayanilmaz bir ceza olmaliydi bu, ateste yakmak. Hele bir de zebani, cin, seytan, melek gibi gorunmeyen yaratiklari ogrettiler.

Daha sonra bilincimiz biraz daha genisledi. Okula basladik.

Okulda da bu Islam, Allah, Muhammed, Kuran, zebani, cin, seytan, turunden ne varsa ogretildi. Arapca bir seyler ezberlememis istendi.

Buyuduk.

Ailemiz, arkadaslarimiz, ogretmenlerimiz, cevremizdeki herkesin dini ayniydi.

Bundan baska dine inananlar, veya bu dine inanmayanalar "sapitmis" kisilerdi.

Allah'a karsi gelmek buyuk bir suc olarak ogretildi.

Cocukluktan kalma cehennem tehdidi zaten iyice bilincimize kazinmisti.

Allah'in dininden suphelenmek bile tehlikeliydi.

Allah'i kizdirmak olmazdi.

Bu korku gudumuyle birlikte ailenin ve cevrenin Islam dinine zaten inanci olmasi bizleri daha da bagladi Islam'a inanmayi.

Tv'lerde "cagri filmi", diziler, dini sohbetler, iftarlarda gosterilen 3-5 suslu yaldizli ayet, gazete kuponu biriktirip aldigmiz "Sevgili Peygamberim" turunden kitaplar bize "Islam ne guzel bir din" dedirtti.

Daha sonra iyice buyuduk. Sagduyu bir yandan durtukluyor "sorgula, elestir" diyordu. Ama nerde o cesaret! Ya Allah bizi yakarsa cehenneminde?

Okuduk, arstirdik, konular birbirini kovaladi. Hasirin altindan neler cikti neler. Sasirdim. Sagduyu yine basladi durtmeye "hic suphelenmiyormusun, neden sorgulamiyorsun" diyordu, ilk zamanlar "tovbe tovbeee!" dedim. Ama daha cok arastirmak, okumak gerekirdi. Yoksa isin sonunda yanmak vardi!

Diger dinleri arastirdim. mege gordum ki, hepsi de bizim kafadaymis. herkes birbirinin dinine "sahte, uydurma" diyordu. Aynen cocuklugumdan beri duydugum Islam dini gibi.

Gordum ki al birini vur otekine imis hepsi!

Ve dinsiz oldum.

Kuran'da Allah'in dedigi gibi "cehennemde uzunlugu 70 arsin zincirlere vurulacaksin, basindan asagi kaynar sular dokulecek, derilerin degistirlip degistirilip yakilacak, irinler kanlar icirecegim" demesi artik korkutmuyordu beni. Aksine "palavra" diyordum.

Cehennem korkusu gitti.

Cennetin iri gozlu bakireleri de sizin olsun.

Benim aklim hur.

Calis, kazan, insan gibi yasa mutlu ol!...

SAYGILAR

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Allah de bakiym"

"Allah 1 de"

"Aferin"

Bu 2-3 yaş civarındaki bebeklerin müslümanlığa ilk adım attırılışıdır.

Daha sonra;

"Allah kızar"

"Allah cıs yapar"

"Allah seni sevmez"

"Allah günah yazar"

eğitimi zerkedilir.

4-5 yaşında Muhammedîlik eğitimi başlar.

"Muhammed" denilince elini kalbine götürmek.

Kelime-i şahadeti ezberlemek.

Namaz taklidi yapmak, yarım oruç tutmak gibi.

6-7 yaşta sübhaneke, fatiha, ihlas sureleri ezberletilir.

İslamın şartı, imanın şartı vs.

Ben 6 yaşında Kur'an kursuna başlamıştım.

O yüzden biraz hızlıydım. 8 yaşında Arapça Kur'an okuyabiliyordum.

10 yaşında 5,5 sayfalık Yasin suresini ezbere biliyordum.

Ama Türkçe olarak Kur'an'dan hemen hemen hiçbirşey bilmiyordum. Biraz fatiha, biraz ihlas. Zaten ihlas'ın Türkçesi bile Arapça sayılırdı.

Anadan doğma müslümanlık yalandır.

Müslümanların %99'u anlattığım tarzda müslüman olmuşlardır.

Yani özgür iradeleriyle değil. Düşünebilecek yaşta değil. Bu zorlamadır.

Çocuklar tuttukları takımı dahi anne-baba ve kardeşlerinden kaparlar.

Ama kimileri arkadaş etkisiyle başka takımı tutabilir. Takım tutmada az da olsa bir özgürlük vardır hiç olmazsa. Ama dinde özgürlük olamaz. Bir çocuğun başka bir dini ağzına alması dahi kabul edilemez. Zaten bir çocuğun başka bir dini tanıması, bilmesi, beğenmesi mümkün değildir. Bilecek yaşa geldiğinde ise toplumsal zorlama ile çelişkilerini içine gömer. Çünkü tabu çok güçlüdür ve çok merak ettiği bir soruyu dahi soramaz, hakkında şüpheye düşülmesin diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorgulanarak tercih edilen felsefi görüşler vardır. Din ise sorgulanmış değildir, kimse dini sorgulayarak o dine inanmış değildir. Tüm inanan bu yığınlar kendi istekleriyle inanmıyor, hiçbiri seçim yapmadı. Onlar neye inandığının farkında değil, yaşadıklarının farkında değiller.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir kaç sefer burada sorulmuştu...

Neden ateist oldunuz?

Kaç yaşında ateist oldunuz?

diye.

Ya soranın merakdan olsa gerek.

Ya da garip bir durumla karşılaşmış olduğundan.

Peki soruyu tersine çevirip sorsaydık...

Nasıl cevaplar gelirdi?

Kaç yaşında ve neden müslüman oldunuz?

:D

Sevgiler

Aslında bu soru çok önemli..

Kaç yaşında ve neden Müslüman oldunuz?

Yani Müslüman'lığı siz mi seçtiniz yoksa Müslüman'lık sizin adınıza ebeveynleriniz tarafından mı seçildi?

Ateizmi seçmekle, Müslümanığı veya herhangi bir dini seçmek arasında dağlar kadar fark var.

Biri bilinçli bir karardır.

Diğeri ise tümüyle bilinçsiz..

Verilen cevaplardan bunu anlamış olmanız gerekir.

Doğuştan Müslüman olan bu konuda bilinçli bir karar verdiğini iddia edemez..

Değil mi?

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateizme cok direndim ama o beni coktan secmisti.Etrafimda yobazlik nottasina ermis Dedem vardi. Beni yazdan-yaza, bayramdan-bayrama gorurudu,buna ragmen caktirmadan bana baski uygulardi.Ben ise iplemezdim, onun baskisindan babaannem halalalrim ve diger kuzenler kose bucak kacarlardi.Ben ise karsisinda dimdik dururdum.Daracik jeansler ve kisa kollu t-shirlerle yanina otururdum.Tabiki aile buyukleri onun yanina boyle girmemi istemezler,garip giyeceklerle beni sarmalamaya calisirlardi ve basarili olamazlardi..sonunda dedem bana cete ismini taki. Belki de encok sevdigi torunlarindan biriydim.Bildigimi okudugum icin onun icin degerliydim..arada bir soraridi, ne olacak yavrum senin bu halin"diye.Bende ne olsun dede uc bes tas yagar basimiza kurtuluruz derdim..Gulerdi, soylediklerime, babamada gavur derdi.

En buyuk sansim babam gibi birisinin hayatimda olmasiydi. hayati mantik kurallarina bagliydi ve bizleri surekli bu yonde yonlendirdi.Babamdan tek bir sopa yemedim ama konusmasin derdim, yeterki dovsun..Sozlrei tam yaraya dokunurdu daha cok aci verirdi.

Babamdan gizli kuran okullarina da gittim teravi namazi kilmaya da ..bu girisimlerim basarisizlikla sonuclandi. kuran okulundaki psikopat hocayi taniyinca ikinci gun sonra kurtsan tuydum.Adamin elinde ufek ufek tahta parcalari vardi ve yanlis okuyanlara o tahtalarla nisan alirdi ve 12 den vururdu.korkunc bir durumdu ve ben hemen kacip kurtuldum.Bu olaydan sonra bir keresinde dedem oruc tutarsam saat alacagini soyledi ve o gun oruc tutmaya basladim.Cocukluk iste o gun oruclu oldugumu unutup bir seyler yiyip icmistim.Halalarim bos ver dediler biz soylemeyiz git saatini al, dediler.Zaten dedem dandik bir saat verdi iki gun sonra bozuldu gitti.

Aradan boylece yillar gecti, suryani , musevi arkadaslarim vardi,.Onlarin ibadetlerini yasam tarzlarini coktan ogrenmistim ve durumlarina acir olmustum.Heleki musevilerin dini egitimleri acayip zordu.neyse boylesi renkli ortamda buyudum, gelistim ve baska ulkelere yerlestim.Bir cok farkli inaca sahip insanlarla dost oldum.Hepsinin dini rituellerine katildim, gozlemledim.budistinden musevisine akliniza gelebilecek her turlu ibadetleri izledim.Misafir oldum.Hic biri beni etkilemedi.Ben mantik insaniyim, koru korune hic bir dine baglanmadim.Sadece merakim beni onlarin ibadetlerini gozlemlememe neden oldu.

901li yillarin sonu bir gurup tanidigim dost ve arkadaslar kaballah`a merak sardilar.Bir bolumu cesaret edip gidemiyor benimd eonlarla seanslara katilmami istediler. adamlarin tapinagi evime bir kac sokak otede, tamam olur dedim.elimize hebrew` ca yazilmis kagitlar dagittilar. Arap alfabesi gibi sagdan sola bakislarimizla scan etmemeizi istediler.Okuz gibi millet habire scan ediyor.konusmaci isini cok iyi biliyor , insanlarin zaaflarindan yararlanip konusmlara yapiyorlar.Benim arkadaslar kendilerinden gecmis.Ortamda tek ben gulmemek icn kendimi zor tutuyoyum.konusmayi yapan Rabbi resmen iskembeden atiyor.Burclar ve etkileri havalarda dolsiyor derken toplanti bitti millet bir mutlu anlatamam, beyinler gayet guzel yikanmis.kabbalah`i oyle kolay terk edemiyorsunuz , arkadaslarla shabbat `lara katiliyoruz ben inanmadigim icin elekltrik lamba vsleri ban kapatiyorum..

sonra purim`ler bahar senlikleri oluyor kadinlar bir tarafta admalar bir tarafta haremlik selamlik bir gelende , halaylar falan kirolugun daniskasi..arkadaslara dediki bu kadar soytarilik yeter sizlerde akinizi basiniza alin ayrilin ..beni dinlemediler..kizlardan uc tanesi musevui oldular ve hatta biri rabbi ile evlendi..birisi saman oldu ashramlarda geziyor..

Ha bu arada yine bir toplantidayiz rabbi cikti anlatiyor efendim shabat dualati yapilirkenki suyu yale universitesine yollamislar pozitif ionlar oldukca yuksek cilmis fala..On siralarda oturuyoruz kilzara dondum dedimki iki gun sonra bu suyu sizlere pazarlarsa hic sasirmiycam..rabbi soyledikleri duydu ve bir bakis atti bana bende ilk arada tuydum bir daha da ugramadim...

iste boyle arkadaslar...aklin yolu birdir.....

tarihinde umma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizce de ortada garip bir durum var mı?

Müslüman arkadaşlar kaç yaşında müslüman olduklarını bilmedikleri gibi, neden müslüman olduklarını bilmiyorlar.

Buradan; hiç soru sormak akıllarına gelmedi sonucunu çıkarabilirmiyiz?

Veya sorgulamadıklarını?

Veya hiç araştırmadıklarını, araştırmaya gerek duymadıklarını?

Müslümanlık kolay bir zenaatmış yaf.

Düşünme, uğraşma, yan gel yat.

:D

Sadece

0 yaşında müslüman oldum. :lol:

cevabı gelmiş. Söylediği doğru veya yanlış olsun...

Yinede takdir ettim.

Hadi haç ve zekat görevini yerine getirememesi "0" yaşlarında normal karşılanır.

Kendi hayatını henüz kendisi kazanmadıpı için.

Ama o yaşlarda nasıl kelimei şehadet edilir, nasıl namaz kılınır pek anlamam mümkün değil.

Oruç tutma ibadeti ise çok zor olsa gerek yeni doğmuş bir bebek için.

Yoksa ebeveynleri oruç ibadetini yerine getirsin diye kendisini aç mı...

Yok yok.

Değildir.

:D

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
"Allah de bakiym"

"Allah 1 de"

"Aferin"

Bu 2-3 yaş civarındaki bebeklerin müslümanlığa ilk adım attırılışıdır.

Daha sonra;

"Allah kızar"

"Allah cıs yapar"

"Allah seni sevmez"

"Allah günah yazar"

eğitimi zerkedilir.

4-5 yaşında Muhammedîlik eğitimi başlar.

"Muhammed" denilince elini kalbine götürmek.

Kelime-i şahadeti ezberlemek.

Namaz taklidi yapmak, yarım oruç tutmak gibi.

6-7 yaşta sübhaneke, fatiha, ihlas sureleri ezberletilir.

İslamın şartı, imanın şartı vs.

Ben 6 yaşında Kur'an kursuna başlamıştım.

O yüzden biraz hızlıydım. 8 yaşında Arapça Kur'an okuyabiliyordum.

10 yaşında 5,5 sayfalık Yasin suresini ezbere biliyordum.

Ama Türkçe olarak Kur'an'dan hemen hemen hiçbirşey bilmiyordum. Biraz fatiha, biraz ihlas. Zaten ihlas'ın Türkçesi bile Arapça sayılırdı.

Anadan doğma müslümanlık yalandır.

Müslümanların %99'u anlattığım tarzda müslüman olmuşlardır.

Yani özgür iradeleriyle değil. Düşünebilecek yaşta değil. Bu zorlamadır.

Çocuklar tuttukları takımı dahi anne-baba ve kardeşlerinden kaparlar.

Ama kimileri arkadaş etkisiyle başka takımı tutabilir. Takım tutmada az da olsa bir özgürlük vardır hiç olmazsa. Ama dinde özgürlük olamaz. Bir çocuğun başka bir dini ağzına alması dahi kabul edilemez. Zaten bir çocuğun başka bir dini tanıması, bilmesi, beğenmesi mümkün değildir. Bilecek yaşa geldiğinde ise toplumsal zorlama ile çelişkilerini içine gömer. Çünkü tabu çok güçlüdür ve çok merak ettiği bir soruyu dahi soramaz, hakkında şüpheye düşülmesin diye.

Cok guzel analize etmissin kardesim. tebrik ederim seni..

cocuklugum aklima geldi valla :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ama o yaşlarda nasıl kelimei şehadet edilir, nasıl namaz kılınır pek anlamam mümkün değil.

Oruç tutma ibadeti ise çok zor olsa gerek yeni doğmuş bir bebek için.

Yoksa ebeveynleri oruç ibadetini yerine getirsin diye kendisini aç mı...

Yok yok.

Değildir.

:D

Sevgiler

Yahu DreiMalAli,

Kelime-i şahadet kulağına söylenilir, namaz büluğ çağına kadar farz değildir, oruçta aynen. Değil mi? :-)

Bir de milleti eleştiriyorsunuz. :-)

tarihinde Rexino tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben bilinçli olarak müslüman olan 1 tek kişi tanımadım.

Olgun yaşlarında (18den sonra) müslüman olan var tabii. Ben de tanıdım.

Mesela müslüman kıza aşık olup, müslüman olan hristiyan tanıdım.

Bu bile bir zorlamadır. Müslüman olmazsan kızımızı vermeyiz kafası.

Zaten aşık olanın bilinçli bir durumda olduğundan şüpheliyim.

:)

.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

27 yaşındayım ve bence 2 yıldır müslümanım..islami geleneklerin yaşandığı bir aileye sahip değilim..

bizim evde namaz kılan,oruç tutan,camiye giden ya da kurban kesen tek bir insan yoktur..

hatta çocukken sabah ezanını duyduğum zaman korkup yorganı kafama sarardım..

islam hakkında çok bilgim olmamasına rağmen her zaman yaratıldığımıza inandım..insanların toplu bir şekilde belirli bir yaşam biçimini benimsemesi her zaman ilgimi çekmiştir..üç semavi din,budizm,lord krishina vb...hatta anlamsızca bir ağaca çul çaput bağlayan insanlar bile..

yarattıklarından çok farklı olması gereken bir yaratıcıya inandığıma göre de gideceğim yol kesinlikle islam..

çok araştırdım okudum ve de hiç bir çelişki bulamadım..

Link to post
Sitelerde Paylaş
27 yaşındayım ve bence 2 yıldır müslümanım..islami geleneklerin yaşandığı bir aileye sahip değilim..

bizim evde namaz kılan,oruç tutan,camiye giden ya da kurban kesen tek bir insan yoktur..

hatta çocukken sabah ezanını duyduğum zaman korkup yorganı kafama sarardım..

islam hakkında çok bilgim olmamasına rağmen her zaman yaratıldığımıza inandım..insanların toplu bir şekilde belirli bir yaşam biçimini benimsemesi her zaman ilgimi çekmiştir..üç semavi din,budizm,lord krishina vb...hatta anlamsızca bir ağaca çul çaput bağlayan insanlar bile..

yarattıklarından çok farklı olması gereken bir yaratıcıya inandığıma göre de gideceğim yol kesinlikle islam..

çok araştırdım okudum ve de hiç bir çelişki bulamadım..

hristiyanlığı yada museviliği araştırdınız mı?? neden onlar değil?? yada diğer semavi olmayan dinler?? illa bir yaratıcı varsa bu Allah olmak zorunda değilki...

Link to post
Sitelerde Paylaş
hristiyanlığı yada museviliği araştırdınız mı?? neden onlar değil?? yada diğer semavi olmayan dinler?? illa bir yaratıcı varsa bu Allah olmak zorunda değilki...

aslında araştırmama gerek kalmadı..çünkü bir önceki postta bahsettiğim gibi dinler ilgimi ektiği için zaten yeteri kadar bilgi sahibi olmuştum..mesela saint antonie kilisesinin çancısı feritle arkadaş olmştuk gide gele:)))

yaratıcının insan suretinde isa olması benim mantığıma ters...

tevrat zaten inanılmaz ırkçı...sadece tanrı ve tanrının israilini algıladım..

kuranı kerim çok farklı..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...