Jump to content

İnsanoğlunun Çoğalması Nasıl Olmuş?


Recommended Posts

İnsanlar Hz. Âdem’le Hz. Havva’dan doğarak çoğalmışlardır. Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu. Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı. Hz. Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu.

Habil’le beraber doğan kız çırkın, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi. Bu durumda Hz. Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan kızla, Kabil’in de Habil’le beraber doğan kızla evlenmesini istedi.

Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel kızı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi.

Hz. Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti. Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söyledi. Bunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti. Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı.

Bu durumda Habil haklı çıkmış ve kızı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı. Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır:

“Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku. Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı. Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi. O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi.

“Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilim. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım. Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın. Bu da zalimlerin cezasıdır.

“Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan oldu. Sonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi. Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi. ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu.”1

Hz. Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz. Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir. Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır. Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz. Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir. Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir. Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur.

Deli saçması yazının tamamı...

Anlatim uzun degil ve sonunda Maide suresi 27-31 ayetleri ve deli Said'in bir sözü kaynak olarak gösterilmekte.

MAİDE

27 - Onlara Âdem'in iki oğluyla ilgili haberi hakkıyle oku. Hani her ikisi birer kurban sunmuşlardı, birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, ötekine):" Seni öldüreceğim" demişti. Diğeri ise şöyle demişti: "Allah, yalnız kendisinden korkanlardan kabul eder".

31 - Derken Allah bir karga gönderdi, ona kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için toprağı eşeliyordu. "Yazıklar olsun bana, şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten âciz miyim ben?" dedi ve pişman olanlardan oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evrimlesmeye körü körüne karsi cikan müslüman inanclilar yukarida olan anlatima inanmaktalar.

Türkiye'nin son 10 senede AKP nin büyük katkilari ile ve diyanetin cemaatin, tarikatlarin, soytarilarin, şarlatanların sayesinde egitimin geldigi durumu gözler önüne serebilmek icin bu basligi actim.

Bence egitim bakanliginin kaldirilmasi gerekir diye düsünüyorum.Gelinen durumdan daha kötü olamaz!

Çocuklar, devletin dolayisi ile yobaz örümcek beyinlilerin çocuklari değildirler!Çocukların sahibi devlet değildir ve olamaz!

Çocuklarin sahipleri kendileridir...Daha sonra anne ve babalari, akrabalari, cevreleri vs. dir...Devlet bireylerin hak ve özgürlüklerini canlarini korumakla yükümlüdür.

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Deve Çobanım,

Bu yazdığın konu daha en başta İslam, Hristiyan ve Yahudi inançlarının duvara tosladığı bir konudur. Eline, beynine sağlık.

Ancak burada ne yazarsan yaz, iman gözlüğü takmış olanlar yazdıklarına bön bön bakacak, ya da abuk sabuk "izahat"larla senin ne kadar önyargılı, din düşmanı, "kalbi mühürlü" olduğunu yazıp mastürbasyon yapacaklardır.

Birileri kalkıp Adem'in çocuklarının "çapraz" evlilik yaptığını anlatarak buradaki ensest olayını aklamaya çalışacak, bir diğeri, Kabil'in sunduğu bir demet buğdayın neden kabul edilmediğini Kabil'in takva sahibi olmadığına bağlayacak. Oysa besbelli ki Allah (si si) kansız kurban istemiyor.

Demek ki Allah (si si) kardeşi kardeşe becerttirmeden insan soyunu sürdürmekten acizmiş. O zaman ne demeye ensest ilişki yasaklanmış daha sonra? Yani Allah (si si) sonradan yasaklayacağı ve günah sayacağı bir ilişki biçimini insan soyunun üreyebilmesi için başlangıçta kullanma yolunu seçmiş. Ohhaaaa ve de çüşşşş! ( Korkarım bu lafım üzerine, benim ensest ilişki taraftarı olduğum sonucunu çıkaracak gerizekalılar da çıkar şimdi.)

Ya karga misali? Sanki kargalar cenazelerini toprağa gömerlermiş gibi insana öğretici olarak belletiliyor. Bu kadar salakça bir örnek olsa olsa Kur'anda olurdu zaten.

Bir de "Her ümmet için bir şeriat" yokmu? Yeme de yanında yat.

Yahudiye ayrı şeriat, Müslüman'a ayrı şeriat...

Aborjin'lere de ayrı bir şeriat yollamış mı Allah (si si)?

Yollamıştır mutlaka. O inançlarda da iman esasları İslam'dakinin aynısıdır da, şerefsizler sapıtmışlardır canım.

Yok arkadaş, ben artık bu salak masallara inananlarlara diyecek laf bulamıyorum.

Düşürüldükleri bu fosseptik çukurunda boğulsunlar.

Ama bu aptal inançlarını bana (ya da başkalarına) dayatmasınlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın. Bu da zalimlerin cezasıdır.

Rezalet, skandal yani! Şuna bakar mısınız, kutsal denen, allah gönderdi denen bir kitapta yazılan şu nefret, düşmanlık tohumuna? Kaldır ulan elini kardeşine, kaldır elini de savun, onun yanlış yapmasına izin verme! Nefrete bak, kine bak, düşmanlığa bak ya! Ensestle, nefret ve kinle atılan insanlık tohumuna bak! Kepazelik, başka bir şey değil! Adam kardeşinin, öz kardeşinin cehennemde yanmasını istiyor!

Böyle mi insanlığın temelini attığını düşünüyormuş bu hazreti Sisi, yahu bu Sisi şeytandan beter be! Şeytan bunun yanında aklı başında, çok iyi ve akıllı birisi! Bu Sisi çıldırmış! Gözünü kan bürümüş, kurban kanına doymuyor, üstüne bir de kardeşi kardeşten ebediyen cehennemde yanmasını isteyecek derecede nefret ettiriyor ve birbirine öldürtüyor!

Kana susamış, kininin davacısı Sisi!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mâide Sûresinin 48. âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur.

Maide suresinin 48. ayetini de asalım bakalım ne yazıyormuş?

MAİDE

48 - Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik.

Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet.

Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma.

Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik.

Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi.

Öyleyse iyiliklere koşun.

Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eee, Habil öldürülünce Kabil güzel kardeşini aldı zahir! E peki çirkin kardeşi noolmuş? O da ilk evde kalan kız mı olmuş? Yoksa o da ortada kalmasın diye Kabil onu da mı haremine katmış!

Gökte tahtında kurulan masalcı nine Sisi'den en abuk sabuk öykü dalında Oscara aday masallar!

Ulan olmadı düello edin be! Ne kurbanı? Kültüre bak ya, anlayışa bak! Sorunların çözümünü gökteki bir sanal hayaletten bekleme kültürü!

Baktın olmuyor, ne yapsan anlaşma yok, boyun eğip el kaldırmayıp öldürülmeye razı olur mu insan be? Bu ne saçmalık yahu! "Beni öldür de cehenneneme git"!!! Böyle kepazelik mi olur yahu?

Çek ulan silahları, yiğit olan kazansın. Ne cehennemi, ne tanrısı, ne kurbanı yahu?

Böyle abuk sabuk bir kültür, anlayış, inanç olamaz! Külliyen red, olmaz yani, bu temelde insanlık olmaz!

tarihinde demirefe tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Deli sacmalarina mal gibi inanip salya sümük inanclari icin saygi dilenen beyinsizlerin inanclari, yanit hakki dogdugu zaman yerin dibine gecirilmelidir.

Simdiye kadar bu konuda cok büyük hatalar yapilmis ve icinde ahlaksizlik barindiran, hatta hukuk kurallari uygulandiginda suc teskil eden ayetler hakkinda sessiz kalma yolu secilmistir.

Insanligin yüz karasi olan kuran ayetlerine karsi, ateistlerin hos görülü olma lüksleri yoktur!

Ahlaksizliklara, sacmaliklara (kuran ayetlerine) mal gibi inananlari kullanip, yönetip sömürmek en kolay bir yöntemdir!

Dogmalarin, sacmaliklarin, ahlaksizliklarin, uyduruk tanrilarin; yönetimi, hukuku, sistemi, egitimi ele gecirdigi bir ülkede ateistlik "tanri tanimamazlik" olarak tanimlanamaz!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rezalet, skandal yani! Şuna bakar mısınız, kutsal denen, allah gönderdi denen bir kitapta yazılan şu nefret, düşmanlık tohumuna? Kaldır ulan elini kardeşine, kaldır elini de savun, onun yanlış yapmasına izin verme! Nefrete bak, kine bak, düşmanlığa bak ya! Ensestle, nefret ve kinle atılan insanlık tohumuna bak! Kepazelik, başka bir şey değil! Adam kardeşinin, öz kardeşinin cehennemde yanmasını istiyor!

Böyle mi insanlığın temelini attığını düşünüyormuş bu hazreti Sisi, yahu bu Sisi şeytandan beter be! Şeytan bunun yanında aklı başında, çok iyi ve akıllı birisi! Bu Sisi çıldırmış! Gözünü kan bürümüş, kurban kanına doymuyor, üstüne bir de kardeşi kardeşten ebediyen cehennemde yanmasını isteyecek derecede nefret ettiriyor ve birbirine öldürtüyor!

Kana susamış, kininin davacısı Sisi!

Bu yüzden...

354227_2.jpg?w=700&h=

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu bir görüş demiştim sana cigita, Allah farklı Adem ve Havva'lar yarattı da çoğaldık diyenler de var...

Koskoca evreni yaratan Allah, insan nüfusunun çoğalması için yöntem yaratmada aciz kalacak mı sandınız?

Isimleri degistirip yazma!

Abdullahin isminide yapiyorsun bir kez daha görürsem raporlarim.

"Diyenler de mi var?"

Bu mudur bilimsellik?

Kimmis o diyenler? :lol:

Avustralya, Amerika, Avrupa, Afrika, Asya ve Kutuplarda yok sadece Arabin susuz cölünde var.Yahu su yok cölün kumu da camur olmaz! :lol:

Adem Hava masalina inaniyorsan git kendini bir yerlerden asagi at.

Ama dur!

Biraz biyoloji oku, birde "Gen Bencildir" kitabini oku...

Kafan almazsa gene atlarsin bir ucurumdan asagi.

Naylon üni mezunu Adem baba...

Cocuklarinin birbirleri ile cinsel iliskiye girmelerini ister misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz. Adem ve Hz. Havva ilk insanlardır, bizim ilk atamlarımızdır. Cro Magnon mu nedir, hikayedir.

İlk İslam Hz. Adem'e inmiştir. Son haliyle Hz. Muhammed'e vahyedilmiştir.

Şuan Allah'ın ahir zamının fitnesinin büyük olduğunun bir kez daha bilincine forum sayesinde daha çok emin oldum. Evrim fitmesinden sıyrılabileceklere ne mutlu!

Cigi, inşallah sen de doğruyu bulacaksın. Hiç kimseden ümit kesilmez...

Biz nacizane uyarılarımızı yapıyoruz forumda birkaç arkadaş, karar sizin. Ziyanda olmayın. Allah sizi uyardı Kuran'da...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk İslam Hz. Adem'e inmiştir. Son haliyle Hz. Muhammed'e vahyedilmiştir.

Naylon üniversite edebiyat mezunusun diyorum ama bana inanmiyorsun.

Alintida olan cümleni iyi oku!

Yazdigin olayi görüp sahit oldun mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili Deve Çobanım,

Bu yazdığın konu daha en başta İslam, Hristiyan ve Yahudi inançlarının duvara tosladığı bir konudur. Eline, beynine sağlık.

Ancak burada ne yazarsan yaz, iman gözlüğü takmış olanlar yazdıklarına bön bön bakacak, ya da abuk sabuk "izahat"larla senin ne kadar önyargılı, din düşmanı, "kalbi mühürlü" olduğunu yazıp mastürbasyon yapacaklardır.

Birileri kalkıp Adem'in çocuklarının "çapraz" evlilik yaptığını anlatarak buradaki ensest olayını aklamaya çalışacak, bir diğeri, Kabil'in sunduğu bir demet buğdayın neden kabul edilmediğini Kabil'in takva sahibi olmadığına bağlayacak. Oysa besbelli ki Allah (si si) kansız kurban istemiyor.

Demek ki Allah (si si) kardeşi kardeşe becerttirmeden insan soyunu sürdürmekten acizmiş. O zaman ne demeye ensest ilişki yasaklanmış daha sonra? Yani Allah (si si) sonradan yasaklayacağı ve günah sayacağı bir ilişki biçimini insan soyunun üreyebilmesi için başlangıçta kullanma yolunu seçmiş. Ohhaaaa ve de çüşşşş! ( Korkarım bu lafım üzerine, benim ensest ilişki taraftarı olduğum sonucunu çıkaracak gerizekalılar da çıkar şimdi.)

Ya karga misali? Sanki kargalar cenazelerini toprağa gömerlermiş gibi insana öğretici olarak belletiliyor. Bu kadar salakça bir örnek olsa olsa Kur'anda olurdu zaten.

Bir de "Her ümmet için bir şeriat" yokmu? Yeme de yanında yat.

Yahudiye ayrı şeriat, Müslüman'a ayrı şeriat...

Aborjin'lere de ayrı bir şeriat yollamış mı Allah (si si)?

Yollamıştır mutlaka. O inançlarda da iman esasları İslam'dakinin aynısıdır da, şerefsizler sapıtmışlardır canım.

Yok arkadaş, ben artık bu salak masallara inananlarlara diyecek laf bulamıyorum.

Düşürüldükleri bu fosseptik çukurunda boğulsunlar.

Ama bu aptal inançlarını bana (ya da başkalarına) dayatmasınlar.

Çok güzel Anlatmışsın..

Sorun da bu..Kendileri boğulsalar üzülmeyeceğim..

Kendi pisliklerinin içinde herkesi yaşatmaya çalışıyorlar..

En nefis yemeği foseptik çukuruna boşaltsan ondan hayır gelmez..

Bunların beyni Bilimi vs almayacağı için basit ama çok etkili konuları açmaya çalışıyorum..

onların seviyesine inip işin ABC sini konuşmak gerekiyor..

Kadın eşitsizliği..

Muhammedin kadın sefası...

Muhammedin Mihraç yalanı..

Zina sayılma şartı..

Boşanmalardan sonra evlenme şartı..

Kutuplar konusu..

Adem havva kardeş evliliği...

adem havvaysa neden çok dil konuşuluyor...

Nuh masalı...

Yusuf Masalı..

Bunlar o kuş beyinlilerin anlayabilecekleri çarpıcı konular..

Diğer leri 5 numara büyük gelir..

Durmak yok devam

Ne kadar Aydın genci bunlardan haberdar edersek..konu geniş kitlelere ulaşır..

Face de...genlik kolarına ulaşılamıyor duvar..Atürkçü derneklere ulaşılamıyor..TGB ye ulaşılamıyor..paylaştığın bu olunca hemen kapatıyorlar.

VE BİRİLERİ BU GÖRÜŞLERİN ONLARA ULAŞMAmaSINI SİYASET SAYIYOR..

BE BEYİNSİZ SEN ŞU ANLATTIKLARIMIZI HALKA ANLATMADIĞIN İÇİN 70 YIL BOYUNCA..BUGÜNLERİ YAŞIYORUZ...

VE HALA İÇERİ BU IŞIK GİRMESİN DİYE KAPATIYORSUNUZ...

Bu gün eğitime 4.4.4.e karşı miting var.. orada sitenin ismini boynuma kartonla asıp..

girin lan buralara .. da bişey öğrenin ... Bu iş Mikrafonlardan birinin söylediklerini tekrarla olmuyor...

Birde en gıcık olduğum şey..

biri mikrofondan bağırıyor...

ta ta ta ta ... millet ta ta at at tekrarlıyor...ilkokul merasimi...

Cumhuriyet mitingi yapıyorlarmışş..

biraz akıl ..biraz akıl..

70 yıl bu millet muhammedin karıştırdığı haltları bilmeden yaşadı

tarihinde abdullahabdal tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Habilin bacisi cirkin,Kabil in bacisi guzelmis! :lol:

Allah Kabil e Habilin cirkin bacisini guzel gosterseymis Ya..! Yada Kabilin gozune perde cekseymis ya..! o zaman Habilin yani kendi oz kardesinin bacisinin ayni zamanda kendi oz bacisinin cirkinlegini goremezdi! Ama "Ol" dedigin de olan;boyle bir super guc sahibi allah nedense cinayeti engelleyebilecek bi cozumleme dusunememis! ve insanlik tarihini cinayet ve sapikca ensestce bir iliskiyle baslatmis olmus!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...