Jump to content

Eylemcilere Sert Müdahale


Recommended Posts

Çoğunluğu Eğitim-Sen'li öğretmenlerden oluşan eylemciler iki gündür hükumetin 4+4+4 yasa tasarasını protesto için Ankara'da toplandı. Sadece Eğitim-Sen değil, KESK'e bağlı diğer sendikalar da bu eyleme katıldı. AKP, ülkenin dört bir yanından otobüslerle Ankara'ya gelmekte olan konvoyları durdurdu, geri çevirmeye çalıştı ancak başaramadı.

Ayrıca eyleme destek hatta ortak olan CHP'nin halka, eyleme katılmaları için çağrı yaptıkları tüm afişler kaldırılmıştı hatırlayacağınız gibi.

Eylemin ikinci gününde polis, eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Amaç ise dağıtmak ve eylemi sonlandırmalarını sağlamak.

Ayrıca hemen belirtmek gerekir ki bu eylemler sadece Ankara'da değil, İstanbul ve İzmir gibi diğer kentlerde de yapıldı.

Ben kendi bulunduğum şehirdeki eyleme katıldım. Öğretmenler dünden beri grevde yine.

Ülkenin aydınları, baskıya ve gerici uygulamalara boyun eğmemekte direnen eğitimcileri kararlı. Birlikteyiz, yan yanayız, desteğiz. AKP'nin dinci gençlik yetiştirmek istediğini söyleyerek kız çocuklarını 11 yaşında türbana sokmak ve okuma şansını elinden almak için çıkaracağı her yasayı durdurmak için gerekirse her gün sokaklara döküleceğiz.

Cumhuriyet'deki haberi taşıyalım.

----------------

Dün sabah saatlerinden itibaren, Ankara'da toplanan ve zaman zaman polisle karşı karşıya gelen eylemciler, bugün de alanlara indi.

Dün akşam yağan yağmura rağmen GMK Bulvarı üzerindeki oturma eylemlerini aralıksız sürdüren KESK üyelerine, şehir dışından gelen ancak güvenlik güçleri tarafından Tandoğan'da tutulan gruplar da katıldı. Sabah saatlerinden bu yana protestolarını GMK Bulvarı'nda sürdüren eylemcilere karşı, emniyet güçleri de sayısını artırdı.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yaptığı açıklamada eylemlerine bugün de devam edeceklerini belirterek, polisin ise kendilerine dağılmadıkları takdirde müdahale edeceğini söylediğini ifade etti. Özgen, "Polis zor kullanmak suretiyle, bizleri dağıtacağını söyledi. Olası bir polis müdahalesinden biz sorumlu değiliz, eylemimize devam edeceğiz" dedi.

Eylemciler, "Gerici Irkçı Eğitime Hayır", "AKP'ye teslim olmayacağız" şeklinde sloganlar atarak ve marşlar söyleyerek protestolarına devam ediyor.

"Kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz"

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ise iki gündür sürdürdükleri eylemi yapılan tüm kışkırtmalara rağmen sağlıklı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Meclis'te görüşülen yasaya karşı taraf olmak istediklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın şehre girişine anti-demokratik olarak engel olundu. Tüm engellere rağmen toplumunun tamamına olan sorumluluğumuzla buraya geldik. Sistem hızla muhafazakarlaştırılmaya çalışılıyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın uygulaması hukuksuzdur. Eylemimiz sır sık güvenlik güçleri tarafından provoke edilmektedir. Meclis'in önündü açıklama yapmak en doğal hakkımızdır. Kararlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. Ancak olanlardan siyasi iktidar ve güvenlik güçleri sorumlu olacaktır."

KESK, Mecis önünde açıklama yapmakta ısrarlı

Emniyet güçlerinin dağılmaları için göstericilere saat 14:00'e kadar müsaade etmesinin ardından konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 4+4+4 eğitim modelinin birinci derecede muhatabının eğitim ve kamu emekçileri olduğunu söyledi. Bu yasaya ilişkin düşüncelerini demokratik ve barışçıl şekilde ifade etmek istediklerini vurgulayan Özgen, "Meclis önündeki açıklamamızdan sonra eylemimizi sonlandıracağız. Herkes kendi illerine dönecek. Saat:14:00'te başlayacak Meclis oturumuna denk düşecek şekilde Meclis'in önündeki açıklamamızı yapıp arkadaşlarımızı illerine göndermek istiyoruz, bu konuda bizim kararımız ve düşüncemiz nettir" diye konuştu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=326036

http://haber.gazetevatan.com/kesk-eylemine-polisten-gazli-mudahale/439892/1/Gundem

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20229182.asp

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1083296&CategoryID=77

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğitimde faciaya sebep olacak olan bu yasanın mecliste önlenmesi olanaksız.

Tek yol, etkin protesto ve eylemler.

Bunun için sadece eğitimcilerin değil, tüm muhalif sivil toplum kuruluşlarının katılımı şart.

Kesintisiz ve güçlü protestolar karşısında diretemeyeceklerdir. Ama cılız ve geçici eylemleri de önemsemezler.

O nedenle bu yasaya ve AKP'nin dinci uygulamalarına karşı olan herkesin destek vermesi gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğitimde faciaya sebep olacak olan bu yasanın mecliste önlenmesi olanaksız.

Tek yol, etkin protesto ve eylemler.

Bunun için sadece eğitimcilerin değil, tüm muhalif sivil toplum kuruluşlarının katılımı şart.

Kesintisiz ve güçlü protestolar karşısında diretemeyeceklerdir. Ama cılız ve geçici eylemleri de önemsemezler.

O nedenle bu yasaya ve AKP'nin dinci uygulamalarına karşı olan herkesin destek vermesi gerekiyor.

Kesinlikle!

Sokaklar bir süredir hareketlendi, insanlar artık örgütlenerek tepki gösteriyor. Bir süre öncesine kadar başkalarından hareket bekleyenler, artık kendilerinin de taşın altına ellerini sokmaları gerektiğini anladı.

Bu yasa ve benzeri her gerici adımı örgütlenerek, bir araya gelip dirençle karşı gelerek püskürtebiliriz, başka yolu yok.

Herkes bulunduğu ildeki eylemlere katılmalı ve birbirine destek olmalı. Hükumet şu yasayı onaylayıp geçirmek için CHP'yi resmen içeri sokmadı, üstüne üstlük yetkisizlere oy kullandırmakla kalmayıp milletvekillerini açıkça döverek oy kullanmalarını engelledi.

Artık tüm sivil toplum örgütleri ve oralara üye olmayan siviller harekete geçmeli. Herkes üstüne düşeni yapmalı, ülkeyi gericinin elinden almak için birlik olup harekete geçmeli.

Benim katıldığım eylem ki bir tanesi bugün olmak üzere iki kere katıldım, pırıl pırıl, kararlı ve her şeyi göze almış yüzlerce insanla doluydu.

Lütfen herkes elinden geleni yapsın, yoksa çocuklarımıza verecek hesabımız olmayacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu iş böyle olmaz.

Önce tasarıyı inleyelim.

Bir süre yazmayacaktım ama sırf bu konu için birşeyler karalayacağım.

Kendi şehrimdeki sivil insiyatife ve protestoculara destek veriyorum.

Tasarı aşağıda, ayrıca da başlık açağım...

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.sorgu_yonlendirme

(Yukarıdan 5. tasarı)

Neyi protesto ettiğimizi bilelim, bilinçli devam edelim.

Ayrıca sık sık TBMM sitesinden tasarı ve kanun takliflerini takip etmenizi tavsiye ederim.

Bu arada Rize Üniverstesi de RTE adını alıyormuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

4+4+4ü protesto etmek isteyen KESK üyeleri Ankaraya sokulmadı.. Direnen, karşısında polisi buldu.. Nazlı Ilıcak dün köşesinde yazdı.. 15 yıl önce, başörtüsü yasağını protesto için Ankaraya gelenler de kente sokulmamıştı..

O gün, Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç hop oturup hop kalkmış.. Bugün görmezden geliyorlar..

Okula başlama yaşını beşe çektik ki; ilk dört yılı 9 yaşında bitiren kızlar ortaokula başlarken tesettüre girebilsin..

İkinci dört yıla din eğitimi paketi koyduk ki; her çocuğun bu paketi seçmesini sağlayalım..

Nokta..

Bütün mesele bu değil mi?

http://gundem.milliyet.com.tr/alayi-dinsiz-imansiz-mi-/gundem/gundemyazardetay/30.03.2012/1521587/default.htm

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...