Jump to content

Şirin Payzın'dan Tokat Gibi Yanıt


Recommended Posts

İslam'ın insanlığa ne katkısı olmuştur?

HİÇ!

Ateizm insanlık için İslam'dan çok daha yararlı bir eğilimdir.

Bilim adamlarının büyük çoğunluğu ateisttir ve onların hepsi insanlığa büyük yararlar sağlamıştır.

İslam dininin hükmettiği toplumlarda yetişen bilim adamları bir istisna değildir. Onlar Müslüman da olsalar, İslam'dan dolayı değil, İslam'a rağmen insanlığa yararlı olmuşlardır.

Birçoğu bu süreç sırasında ya yaşamlarını yitirmişler, ya da sürüm sürüm sürünmüşlerdir.

İslam bağnaz ve ilkel bir dindir. Bilimden İslam'dan daha uzak olunamaz.

İslam'ın insanlığa ne katkısı

HİÇ!

ama islamin insanliga verdigi zararlar sonsuzdur.

islamin islam toplumlarina 1400 yildir yaptigi kötülüklerden bir kaci;

gerilik, cehalet ve sefalet vs... insan haklari ihlallerinin basini islam ülkeleri cekiyor.

bu gerilik ve cehalet, halen dünya yüzünde terör estirmelerine neden oluyor. ya da gelismis ülkelere kendilerini kullandirmalarina. kukla devletlerin hepsi islam ülkeleri.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Şu yazıyı okuyunca aklıma şöyle bir şey geldi. Bir ateist hiçbir zaman için bir cinayetin bir cani tarafından işlendiğini iddia edemez. Sadece "bir cinayet işlenmiştir, tesadüfen ya da fizik yasaları gereği olmuştur" diyebilir. Çünkü evrenin ortaya çıkışını kabul eder ancak ya tesadüfen ya da fizik yasaları gereği olmuş olabileceğini iddia eder. Evreni tesadüfen ya da fizik yasaları gereği oluyor da neden cinayet tesadüfen ya da fizik yasaları gereği olamasın?

Olay fizik yasaları sonucu ortaya çıkar ancak insanların yaşamı açısından zararlı işleyen bir mekanizmadır ve durdurulması gerekir hukuk kurallarıda bunun için vardır ve uymayanlar sonucunda yaptırımlarına katlanır bu bir ateist açısından gayet caydırıcıdır. nitekim dininde bu konuda yetersiz kaldığı aşikardır yoksa hapishaneler müslümanlarla dolu olmazdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olay fizik yasaları sonucu ortaya çıkar ancak insanların yaşamı açısından zararlı işleyen bir mekanizmadır ve durdurulması gerekir hukuk kurallarıda bunun için vardır ve uymayanlar sonucunda yaptırımlarına katlanır bu bir ateist açısından gayet caydırıcıdır. nitekim dininde bu konuda yetersiz kaldığı aşikardır yoksa hapishaneler müslümanlarla dolu olmazdı.

1- HAPİSHANLERİN MÜSLÜMANLARLA DOLU OLDUĞUNU NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUNUZ?

2- T.C. YASALARI ÇOK CAYDIRICI OLDUĞUNDAN MI HAPİSHANELER DOLUP TAŞIYOR?

Link to post
Sitelerde Paylaş

1- HAPİSHANLERİN MÜSLÜMANLARLA DOLU OLDUĞUNU NEYE DAYANARAK SÖYLÜYORSUNUZ?

2- T.C. YASALARI ÇOK CAYDIRICI OLDUĞUNDAN MI HAPİSHANELER DOLUP TAŞIYOR?

1. bu tezden çok şey öğreneceksiniz.

http://www.belgeler.com/blg/roi/cezaevlerinde-dini-yasanti-ve-din-algisi-konya-ornegi-religious-life-and-religion-perception-in-prison-example-of-konya

http://www.haber7.com/haber/20111006/Mahkmlar-din-kitaplar-istiyor.php

2. çok fazla caydırıcı olduğunu söyleyemem ama evet sağlığını düşünen pek çok kişi açısından caydırıcıdır ve türkiyedeki mahkumların çoğuda dediğim gibi müslümandır, yoksa sizce müslümanları tanrı yerine aciz insan yapısı hukuk kanunları mı durdurmalı? üstelik yetmediği yerde hukuk geliştirilebilir yeni caydırıcı önlemler alabilir, dininse bu konuda yapabilecek tek şeyi ölümden sonrasını beklemektir.

büyük harflerle yazı yazmak internette karşındakine bağırarak birşeyi anlatmayı ifade eder, amacımız üzüm yemekse bilmenizi isterim ki bu şekilde davranmanız barış değil savaş doğurur ama biliyorsunuz islam savaş değil barış dinidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

1- BU, "TÜM" MAHKUMLARIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU MU GÖSTERİR?

2- TÜM MAHKUMLAR MÜSLÜMAN OLSA BİLE BU, İSLAM'IN CAYDIRICI OLMADIĞI ANLAMINA MI GELİR? BU MAHKUMLAR, MÜSLÜMAN OLDUKLARI HALDE "DİNDEN UZAK YAŞADIKLARI" İÇİN SUÇ İŞLEMİŞ OLABİLİRLER Mİ YA DA MÜSLÜMAN OLMADIKLARI HALDE ÖYLE OLDUKLARINI SÖYLEYEN MÜNAFIKLAR OLABİLİRLER Mİ?

3- T.C. YASALARI İLE İSLAM YASALARI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. BU BAKIMDAN T.C. YASALARINCA MAHKUM EDİLEN HERKESİN İSLAM YASALARINI ÇİĞNEMİŞ OLDUĞU VE İSLAM YASALARININ DA CAYDIRICI OLMADIĞI SÖYLENEMEZ.

NOT: BÜYÜK PUNTO İLE YAZMAMIN BAĞIRMAK İLE BİR İLGİSİ YOKTUR.

tarihinde ALLAH diyen akil tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

1- BU, "TÜM" MAHKUMLARIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU MU GÖSTERİR? 2- TÜM MAHKUMLAR MÜSLÜMAN OLSA BİLE BU, İSLAM'IN CAYDIRICI OLMADIĞI ANLAMINA MI GELİR? BU MAHKUMLAR, MÜSLÜMAN OLDUKLARI HALDE "DİNDEN UZAK YAŞADIKLARI" İÇİN SUÇ İŞLEMİŞ OLABİLİRLER Mİ YA DA MÜSLÜMAN OLMADIKLARI HALDE ÖYLE OLDUKLARINI SÖYLEYEN MÜNAFIKLAR OLABİLİRLER Mİ?3- T.C. YASALARI İLE İSLAM YASALARI BİRBİRİNDEN FARKLIDIR. BU BAKIMDAN T.C. YASALARINCA MAHKUM EDİLEN HERKESİN İSLAM YASALARINI ÇİĞNEMİŞ OLDUĞU VE İSLAM YASALARININ DA CAYDIRICI OLMADIĞI SÖYLENEMEZ. NOT: BÜYÜK PUNTO İLE YAZMAMIN BAĞIRMAK İLE BİR İLGİSİ YOKTUR.

baksanıza yüksek lisans tezinde dini inançlarla ilgili bir araştırma olduğu halde hangi inanca sahipsiniz diye sorma gereği bile duymamışlar, bu konya şehrindeki cezaevi mahkumlarının analizi diğer şehirlerdeki cezaevlerinde bu istatistiklerin tam tersine döneceğini mi sanıyorsunuz. zaten tablolalara bakarsanız çocuklarının dini eğitim almasını istemyenlerden, dindarım, değilim vs vs. aşağı yukarı kaç kişinin inançsız yada ne kadar inançlı olduğunu çıkartırsınız. o tezi olurda okursanız içlerindeki dinsizlerin bir elin parmaklarından fazla olamayacağınıda anlarsınız. diğer sorduğunuz soruların cevaplarınıda orada bulacaksınız.

2. evet caydırıcılığı vardır, ama hukuk yasalarından daha fazla değil. bunun sebebini şeriatın türkiyede uygulaması olmamasına bağlayabilirsiniz. uygulaması olsun olmasın her müslüman yaptığı fiilin sonucunda bu dünyada olmazsada diğer tarafta yaptırımlara uğrayacağını bilir ama yinede yapar. yani ne demekmiş dinsiz sıradan bir adam başkalarına zarar vermek istediği zaman hukuk yasalarından çekinir o fiili yapmaz. dindar bir adamı durduranda bazen hukuk bazende inancıdır ama bir insanda çevresine zarar verme potansiyeli varsa, yada bir kriz anındaysa o insanı ne din nede hukuk durdurabilir. bu ülkenin ezici çoğunluğu müslüman olduğu için doğal olarak hapishanelerindekilerinde ezici çoğunluğu müslümandır bunu anlamak için müneccim olmanıza gerek yok istatistiklerde bu doğrultuda. ama siz illada onlar munafık onlar imansız diyorsanız dahada birşey demiyorum.

3.tc yasalarıyla islam yasaları birbirinden farklı ama hapse girenlerin ezici çoğunluğu cinayet, tecavüz, gasp, hırsızlık suçları oluşturuyor yani ortak noktalar.

Peki neden büyük puntolarla yazıyorsun?Yazdıklarını göremiyor musun?

sana katılıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...