Jump to content

Kuranda Yıldız ve Gezegenler


Recommended Posts

insnanların neye inandıkları ile değil kuranın ne yazdığı ile ilgileniyorum.

O insanlar, o Kuran ı okuyup, ve Allah'ın apaçık olduğu garantisine de güvenerek, dünyayı döşek gibi düz kabul etmişler. Çünkü Kuran'ı korkusuzca okursan sen de göreceksin. Ne zamanki dünyanın karşı konulmaz şekilde küresel olduğu ortaya çıkınca, senin gibiler çıkmış ve bana ne onların inandıklarından demişler.

Onların inandıkları Kuran. Onlar apaçık olduğu Allah tarafından garanti edilen Kuran ı okuyarak dünyanın düz olduğuna inanmışlar.

Sen yukardaki yazxdığınla Kuran apaçık değil diyorsun. Bunu demek kolayına gelebilir ama Araf 36 da orada duruyor ve senin gibileri bekliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 111
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

senin demek istediğin eski yorumlara güven fazla karıştırma.sen evrim teorisinde darvinimi baz alıyorsun,yoksa yeni düşünce ve deneylere kıvırtılmaya çalışılan evrim anlayışınımı.madem eskilerin dediği daha doğrudur.

Sen dalga mı geçiyorsun?

Ne eski yorumundan bahsediyorsun? Saçma sapan ayetleri günümüze uyarlamaya çalışmaktan başka yaptığınız yok.

Bir tane ayeti de asıl manasıyla kabul edin be.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gece gündüzü örter mi? Kur'an ı yazan açıkça dünya denen gezegende gündüzün ve gecenin sürekli olduğunu görememiş. Bakmış etrafına gündüz gidince gece var, gece gidince gündüz demek ki gündüz geceyi , gece de gündüzü örtüyor demiş.

Bir seyin üstünü örtmek, sarmak demek o şeyi tamamen gizlemek demektir. Dünya da gece ve gündüz sureklidir. Bunu bile anlayamayacak kadar din denen illet aklınızı uyuşturmuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

senin demek istediğin eski yorumlara güven fazla karıştırma.sen evrim teorisinde darvinimi baz alıyorsun,yoksa yeni düşünce ve deneylere kıvırtılmaya çalışılan evrim anlayışınımı.madem eskilerin dediği daha doğrudur.

Güncel evrim teorisinin Darwin'le alakası bile yok. Darwin sadece doğal seleksiyonun fikir babası. Genetikle ilgili görüşleri yanlıştır mesela. Üstelik evrim bir olgudur, bir düşünce sistemi değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an Der;

Meselâ Güneşe der: "Döner bir siracdır, bir lâmbadır." Zira Güneşten, Güneş için, mahiyeti için bahsetmiyor. Belki bir nevi intizamın zenbereği ve nizamın merkezi olduğundan, intizam ve nizam ise Sâni'in âyine-i marifeti olduğundan bahsediyor. Evet der: ا"Güneş döner." Bu döner tabiriyle; kış yaz, gece gündüzün deveranındaki muntazam tasarrufat-ı kudreti ihtar ile azamet-i Sâni'i ifham eder. İşte bu dönmek hakikatı ne olursa olsun, maksud olan ve hem mensuc, hem meşhud olan intizama tesir etmez....

Burada teferruatta boğulup ta maksadı gözden kaçırmamak lazımdır.....

Güneş kainattaki sistemin zenbereğidir...Allah'ın azametine bir aynadır...

Aynı zaman da Kur'an 1500 sene evvelden dünyanın, güneşin ve sistemin döndüğünü haber vermektedir...

Bu günlük bu kadar yeter...

Mesayi bitmek üzere Zaman ihtiyarlandıkça, Kur'an da gençleşiyor ' a yarın kaldığımız yerden devam ederiiz

Herkese iyi akşamlar

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...

Kuranda gezegenlerden söz edilmez.Kuranda Dünyanın yörüngesi vardır,Dünya Güneş çevresinde döner,Ay Dünya çevresinde döner yazmaz.Görülebilen gök cisimlerine göre, kişisel bir betimleme yapılmıştır.Kurana göre düz Dünyanın üzerinde Ay ve Güneş dönmektedir.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

Dünyaya çok benzeyen ve adı Trappist-1 sistemi olan, insan yaşamına elverişli gezegen topluluğu bulunmuş. Bu bilgiden ilahi kitaplar bahsetseydi, şimdi bilirdik ki orada biyolojik canlı falan yaşıyor veya karbon bazlı yaşamı destekliyor ama kimse yaşamıyor filan. Ama işte, kur'an ve diğer ilahi kitaplar insanların merak duygularına hitap etmiyor maalesef.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...