Jump to content

"Ölüm Yolu Balı"


Recommended Posts

Evet. Böyle konular var forumda. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 tane vardı. Ancak ben burada daha farklı bir bakış açısı getireceğim. Ancak fazlasıyla sıradışı bir bakışaçısı. Nasıl mı? Okumaya devam edin. Sıkı durun başlıyorum. Bu arada bilgisayarınızın saatine bakın. Size lazım olacak.

Düşünün anne karnına ilk defa düşüyoruz. Daha et bile değiliz. Sonra gelişiyoruz.. Ardından kol, bacak, kafa, göz, kulak, burun, saç, kalp, akciğer, böbrek ve bağırsak ve diğer bütün organlarımız oluşuyor. Demek ki bir yere hazırlık var, bir yer bizi bekliyor..İseseke istemesekte.. Sonra dünyaya gözümüzü açıyoruz. Daha 1-2 saniyeliğiz. Karşımızda doktor-ebe herneyse, önümüzde en fazla 70-80 yıllık bir hayat. Daha kimiz blmiyoruz. Gün geliyor il adımı atıyoruz, sonra önlük giyip ilkokul sıralarına oturuyoruz. "Anne.. Anne..." diye bağırıyor ve ağlıyoruz. Ardın orta okul geliyor.. Sonra sbs-oks derken lise bitiyor öss-ygs-lys gelip çatıyor ve yine derken üniversite bahçesinde keplerimizi havaya atıyoruz. Sonra askerlik ve ardından evlilik. Çocuklarımız oluyor büyor ve biz durmadan çalışıyoruz. Birbirimize ayıracak vakit bulamıyoruz. Sonra evler-villalar-arabalar... Yediğimiz kebaplar-iskenderler-dönerler-çorbalar-baklavalar... Bunların hiçbirisinin bitmesini, en önemlisi gençliğimizi kaybetmek istemiyoruz. Sonra gençlik elden gidiyor.. Saçlar beyazlıyor, eller-yüzler buruşuyor, ayaklar tutmuyor, hafıza zayıflıyor ve vücud hazin sona doğru ilerliyor. Ve gün geliyor amansız bir hastalığa yakalanıyoruz.. Kimimiz kanser..kimimiz tümör..kimimiz grip.. Ve zevkler ve eğlencelerle dolu ve hiç bitmesini istemediğimiz anlarla dolu olan hayatımız... -Boğazım düğümleniyor bu sırada- Evet dopdolu hayatımız aclar içinde elden-ayaktan düşmüş bir halde aciz bir şekilde bağıra çağıra gözlerimizi yumuyoruz..Bir daha açılmamak üzere.. Sonra akrabalar ve yakınlarımız toplanıyor.. Feryad figan ediyorlar.. Kafalarını duvarla vuruyorlar.. Bir mucize bekliyorlar.. Ancak tek çare dahi yok.. Ve sonra 2 metre uzunluğunda 40-50 santimetre genişliğinde 1,5-2 metre derinliğinde dar bir kuyuya koyuluyoruz.. Hemde anamız-babamız-amcamı-teyze oğlumuz tarafından.. Daha bitmiyor... Bu yaptıklarıyla kalsalar keşke.. En önce babamız alıyor eline bir kürek atıyor acımasızc ilk toprağı yüzümüze.. Sonra amcamı ve oğlu ve dayımız..dedemiz falan filan.. Dünyada kendileri için canımızı verdiğimiz adamlar bize en büyük kazığı atıyorlar utanmadan.. Sonra bizide beklemiyorlar ve yüzlerce yılanın..akrebin..böceğin..örümceğin..solucanın arasına terk edip gidiyorlar.. Ne kadar acı bir durum.. -İnanın şu anda bu yazdıklarıma inanmak istemiyorum-.

Geçenlerde Ünlü Sanatçı ve Senarist Meral Okay hayatını kaybetti. Halbu ki milyonlar kazanmıştı yazdığı senaryolardan. Ama onunda sonu aynı oldu. M. Kemal ATATÜRK.. Türkiye Cumhurbaşkanlığı yaptı.. Hemde 4 kez.. Ve minicik bir mikroba yenik düştü o yedi düveli yenen adam. Sadece o mu Kanuni Sultan Süleyman.. Osmanlı Devletinin en iyi sultanı.. Şatafatlı giyimiyle ünlüdür.. Ancak o da girdi o dar kuyuya.. Onada dostları kazık attı.. Ona oğulları toprak attı.. Koskoca devletin padişahı.. O dar kuyudaki miniminnacık solucanlara yenildi.. Halbuki onu dünya yenememişti..

Herneyse.. Kimler gelip geçmediki bu yerden. Zengi- fakir..

Halbuki dünyada son model arabalarımız.. Lüks villalarımız.. Fıstık gibi cillop kız arkadaşlarımız vardı.. Böyle hazin bir son böyle bir adama yakışır mı? Hayır! Şiddetle Hayır!

Evet.. O dar kuyudan sonra ateistler için herşey bitmiştir.. Artık ağzınla kuş tutsanda bir daha varolamazsın. Ancak fakirde olsa bir Müslüman için herşey yeni başlar aslında.. Eğer Allah'ın rızasını kazanmışsa onu ebedi mutluluk beklemektedir..

Ben sadede geleyim. Şimdi bu yazıyı okuyanların bir kısmı Yaratıcıya inanmıyor bir kısmı inanıyor. İnananların sorunu yok.. Çünkü her kıştan sonra baharı getirip ölü odun parçaları ve solmuş çiçekleri dirilten, geceden sonra gündüzü getiren, battıktan sonra güneşi doğduran Allah tasarım harikası insanı o dar kuyuda hapsetmez. Fakat inanmayanlar.. Tabiat ana diyenlerin hepsi devasa bir sorunla karşı karşıyadır..

Tabiat Anaları onları sırtlarından vurmuştur.. Zira onlara göre, güneşin batıp doğması, gece-gündüz oluşumu, amip ve hidraları bölen, kışın donmuş ölmüş gitmiş kütük parçalarını tesadüfende olsa tekrar yeşertmeyi başaran Tabiat Anaları Kendilerini o dar kuyuya hapseder.. Yılanların, akrepleri arasına terkeder.. Çürümeye ve yok olmaya terkeder.. Hiçbir şekilde Ana Yüreğini devreye sokmaz.. Zira onda ana yüreği ne arasın?

Son olarak şunları söylemeliyim ki hepimizin karşılaşacağı eninde sonunda tadacağımız ölüm bu kadar acı, tabiat ana bu kadar acımasızdır. Ancak inananların inandığı Yüce Yaratıcı Allah Teala Hazretleri çok merhametlidir. Kullarını yılanlara yedirtmez.. Onları o dar kuyuda sonsuza kadar terketmez.. Kullarına o dar kuyudan sonra Sonsuz Bir Hayat.. Zevkler ve eğlencelerle dolu bir hayat hazırlar ve sunar.. Ancak bu Sonsuz Zevk Hayatı için tek şartı vardır.. Kendisine gönülden inanmak.. Kendisinin rızasını kazanabilmek...

İşte Müslümanlarla Ateistler arasindaki fark o dar kuyudan sonra belli olur..

Ne Mutlu Yüce Allah'ın Rızasını kazanana...

Cümlenize Selamlar...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Genelde insanlar 70 li yaşlarda imana gelir korkmuyorum diyen herkez bunu bir gün anlar önemli olan zarardan en kısa zamanda dönmek o çok güvendiğiniz bilim adamları bu na neden çare bulamıyolar şimdi diycekler ki biz ölümden sonrasından korkmuyoruz:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

İplenmeyince havaya girene ne denir ?

Farklı bir bakış açısıymış , neresi farklı acaba ?

Hayretle saydığın tüm o evrelerin , tüm o doğa olaylarının, bitkilerin yeşermesinin, kuşların ötmesinin, hiç bir olağandışılığı yok.

Sizin bu ölüm takıntınızda gına getirdi artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İplenmeyince havaya girene ne denir ?

Farklı bir bakış açısıymış , neresi farklı acaba ?

Hayretle saydığın tüm o evrelerin , tüm o doğa olaylarının, bitkilerin yeşermesinin, kuşların ötmesinin, hiç bir olağandışılığı yok.

Sizin bu ölüm takıntınızda gına getirdi artık.

Gerçekler acıdır uyan artık hayvan değilsin hayvan olsan burda işin ne

Link to post
Sitelerde Paylaş

Verilecek cevapları kalmadığı gün tek sığınaklarına yine koşuyorlar ÖLÜM nasıl olsa onlarda bilmiyorlar bu konuda bizi alt edemezler havası farklı farklı çıkıyor karşımıza neyse bide şunu düşün insan hakkında evre evre yaşamı anlatmışsın ama kendi yaşadığını bu dünyada doğduğu andan itibaren ölene kadar acı çekenler engelli doğanlar kör doğanlar sağar doğanlar aç doğup aç ölenler tabi yaaa öbür dünyada cennetteler ama bir insana kötü davranırsan sana teşekkür etmez öylede sınav olmaz ha oluyorsa bana bi mazlum lazım biriniz gelin günlük 100 liraya canlı kum torbam olun ne dersiniz. ama 100 lira peşin korkmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayatı var eden bir tanrı belki olabilir ama o sizin tanrınız olamaz. Ölüden diri, diriden de ölüyü çıkardığını söyleyen tanrı olamaz.

Rum 19. O, ölüden diri çıkarır, diriden ölü çıkarır; yeryüzünü ölümünden sonra O canlandırır. Ey insanlar! İşte siz de böylece diriltileceksiniz

Ölmüş olan yeryüzünden canlı bitkileri çıkarıyor. Canlı olan bitkilerden de cansız olan tohumları çıkarıyor. Tohumlar, çekirdekler cansız değildir. Bunu bilmeyen de ilah değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim sokakta tüpgazcılık yapan, 40'lı yaşlarında birisi var. Gençliğinde her türlü herzeyi yemiş, birkaç yıldır 'hidayete erip' sakal bırakarak öte dünyaya çalışmaya başlamış.

Birisiyle tartışsın, evde karısına kafası bozulsun, tuttuğu takım yenilsin; bahanesi ne olursa olsun, günün belli bir kaç vaktinde sokağa çıkıyor:

"ÖLÜM VAR, ÖLÜM!"

diye bağırdıktan sonra normale dönüp içeri giriyor.

Çevredekiler buna alışmış, arkasından "Meczup işte ..." diye söyleniyorlar.

tarihinde satsuma56 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçekler acıdır uyan artık hayvan değilsin hayvan olsan burda işin ne

Sana hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum, gerçekler acıdır, herkes ölür ve yok olur. Bu da büyük bir olay değildir, senin yaşadıkların, anıların kimsenin mikinde değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet. Böyle konular var forumda. Yanlış hatırlamıyorsam 1-2 tane vardı. Ancak ben burada daha farklı bir bakış açısı getireceğim. Ancak fazlasıyla sıradışı bir bakışaçısı. Nasıl mı? Okumaya devam edin. Sıkı durun başlıyorum.

Sıkı durduk ama gene fos çıktı.

Neyse ben seni mutlu edeyim: Ibretlik bir paylaşım kardeşim. Bütün zındıklar artık yola gelirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yazdıklarım herkesin, özellikle ateistlerin moralini bozdu. Gerçeklerle yüzleşmek acıdır. Hele ölüm gerçeğiyle yüzleşmek çok acıdır.

Başka bir ölüm falan fistan konusunda discovery11 adlı arakadaşa verdiğimi cevap bana işine gelmiyor demişti.

bende ;

işine gelmiyor demek benden çok size uyar şöyle düşün işime gelmiyor olsa hiç sonsuz hayatı elimin tersiyle itermiyim asıl işime kısacık hayat yerine sonsuzuluğu değişirmiyim isterse 1000 yıl olsun insan hayatı milyar olsa ne yazar sonsuzluk diyoruz sonuçta işime gelmese komik olmayın lütfen işinize gelmiyor ölümden sonra var olmayacağınızı bilmek avutuyorsunuz kendinizi o kadar korkuyorsunuz ki aklınızdan çıkmıyor halbuki ben ne korkuyorum ne umursuyorum öleceğim bir gün belki her an ama yok olacağım için korkularım yüzünden kendime ne bir ilah arıyorum nede avutuyorum gereksiz yere konuşmanın lüzumu bile yok bu konuyu aslında basit bir cevap ile din ölüm üzerinden konuşulmaz çünkü kanıtsızdır iki taraf içinde inançlarınızı kanıt sayamazsınız sonuçta bu konuya tek cevap ölünce görürüz olur sizin için benim içinse ölünce görmeyeceksin içinde patlayacak olur.

Sizin içinde geçerli bu cevabım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu adamlar bize hitap etmiyorlar bizimle zerre kadar ilgileri yok. bizim birşeyi anlamamız için de yazmıyorlar. bizimle iletişim kurmak gibi bir dertleri de yok.

Bunların içinde bir ateist var ama ne ateist

Göster de inanayım diyen,

Ölümden tırsım tırsım tırsan içten içe allah var mı diye soran,

İnanmıyorum çünkü böylesi çok havalı diyen.

Uzun lafın kısası tamamen cahil bilgisiz ve kendilerinin yarattığı, görmeyi umduğu ateit çeşidi var kafalarında.

Bizimle değil o kafasındaki ateistle çatışıyor bu arkadaşlar bu yüzden anlamıyorlar.

Birisi de çıksın desinki sorun kardeşim dinde herşeyin akla mantığa uygun bir cevabı vardır ben de bu cevapları bildiğim kadarıyla sizlere sunayım tartışalım desin yok.

Ölüm müş te bik bik bişeymişte. Sanki senede bir ölüp öbür tarafı ziyaret ediyor öyle biliyor ölünce ne olduğunu

Biz bu müslüman kardeşlerimize ne soru yöneltirsek yöneltelim anlamayacaklar çünkü;

soracağımız herhangi bir soru onların umduğu hayalini kurduğu sorulardan biri olmayacak. Cevabı ezberlenmiş bir soru olmayacak ve o soru pek tabi yavşakça es geçilecek.

Samimiyetsizliğinizin kadın düşkünlüğünüzün yalancılığınızın riyanızın terbiyesizliğinizin kalkanı "dininizin" arkasında bir ömrü yalanla geçiyorsunuz.

Ölünce ben de sizde toprak olacaksınız ama sizin toprağınızda bir demet maydonoz bile bitmeyecek o kadar faydasızsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

öldükten sonra yok olmak sizin işinize gelmiyor çünkü gerçekleri kabul edemiyorsunuz. kendinizi çok önemli biri sanıyorsunuz. nice mucitler öldü ama kimse adını bile anmıyor. bu da zaten kimsenin bir değerinin olmadığının ispatıdır.

tabiat ana bizi var ettiyse zaten bunu bize sormadan yapmıştır. bu yüzden öldükten sonra bize kazık attığını söyleyemeyiz. aksine bizi var ettiği için şükretmeliyiz. tabiat ana acımasız değildir doğanın kanunu budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...