Jump to content

Kayıp Kaçak Bedelinin Açıklaması


Recommended Posts

Manyak herif kafana giden damarlarda kanla birlikte ne dolanıyor bilmiyorum ama hoş bir şey olduğu kesin. Güneydoğu Kürtlerinin hırsız olduğunu kabul edecek misin? Etmeyip de zırvalamaya, tüysüz yetim oğlan edebiyatı yapmaya devam mı edeceksin?

Saydığın bir alay hırsızın konuyla ilgisi ne? Bir de "siz" demiş hayvan herif belli ki elektriğini kaçak kullanıyorsun ve böyle bir savunma psikolojisi içine girmişsin. Siz kim ulan kalas herif karşında kim var bilmeden cehaletini kusuyorsun buraya. Yok Türkiye şunu yapamıyor bunu yapamıyor ne zırvalıyorsun hani Türkiye çalmıştı sizin petrolünüzü, hani Türkiye çöreklenmişti nehirlerinize, baksana Türkler bi işi beceremiyormuş, demek ki Türkiye Cumhuriyeti çalmıyor sizin malları tam tersi siz Türkiye Cumhuriyetinin milli hazinesini çalıyorsunuz, Madem bu işi Türkler beceremedi, Kürtler adam olaydı da yabancı sermayeye karşı koyaydı. Laf salatasına bak be hangisine cevap vereceğime şaşırdım. Lafa bak sen çocuğa tecavüzmüş falan, bence sübyan ve ensest konusuna hiç girmeyelim emin ol sen zararlı çıkarsın bundan.

Konuya gelsene sen Güneydoğu ve hatta Doğu Anadolu da Kürtlerin büyük bir çoğunluğu devletin ürettiği elektriği çalıyor mu?

Hakkını vermeden mal elde edene ne denir?

İşine gelince kime hırsız diyeceğini iyi biliyorsun konu Kürtler olunca sütten çıkmış ak kaşık oluyorlar.

Senin gibilere omurgasız diyoruz biz.

Farazi bir soru daha;

Bugün Türkiye Cumhuriyetini bölsek o bölgeyi Kürtlere versek, sınırı da kapatsak, bir sene sonra ne olur?

Kürtler bölgeden yabancı sermayeyi defedip petrol mü çıkartırlar, tarıma mı başlarlar? Yoksa turistik bölgeleri Dünya turizmine kazandırırlar? Kürtler neyi başarabilir? Gelmiş de Türkiye Cumhuriyetine bok atıyorsun. Bin yıldır kendisine Kürt diyen adamların Dünyaya ne gibi bir katkısı olmuş üç beş "şameme" den başka? Kürtler önce kendilerini dolandıran, inşaatlarda köpek eden, feodal kabile beylerinden bir kurtulsunlar da ondan sonra medeniyet kelimesini ağızlarına almaya hak kazanırlar.

İliklerinize kadar hırsız olduğunuzu durmadan suratına vurmaktan yoruldum. Bu ülke hırsızlıkta ve yolsuzlukta dünya dördüncüsü. Bu konuda dereceye girmişsiniz. Başka bir araştırma şirketi Uluslararası Şeffaflık Örgütü ise 2011 yılındaki dünyanın yolsuzluk ve rüşvet barometresini açıklamış Türkiyeyi 61. sıraya koymuş yani tam sana yakışan rezil bir yere. Sen ise tüm bu hırsızlığı ve yolsuzluğu yapanın bir alay kesim olduğunu utanmadan söylüyorsun. Oysa dünya sıralamasında bu rekorları kırmak için ancak insanın dna’sında hırsızlık geni olması lazım. Ben hep böyle belgeli konuşurum gerçek hayattan örnek veririm. Sen ise sahip olduğun sürü bilinciyle devleti baba bellemiş devletin bakanının yaptığı açıklamayı ayet kabul etmiş düşünmeden sorgulamadan direk kabul etmişsin. Oysa bakanın açıklamasındaki cambaza bak oyununu senin suratına vurmuş Doğuda nüfus azlığı ve sanayi yoksunluğu sebebiyle harcanan elektriğin İstanbul’un dörtte birine karşılık geldiği İstanbul’daki kaçağın tüm Güneydoğuya eşit olduğunu defalarca söyledim ama nafile o aptal beynin bir türlü almıyor herkesi kendin gibi hırsız bellemişsin bir kere. Bu arada Benim de kaçak elektrik kullandığımı söyleyerek şahsıma şanına yakışır bir iftira atmışsın, bak utanmaz! Benim elektrik faturam da doğalgaz ve su faturam da otomatik talimat sonucu her ay kredi kartımdan kesiliyor. Ama yağma kültürünün bir üyesi olduğun için bunu anlamadığın gibi Kürtlerin çalınan petrolunu(yer altı zenginliğiyle ilgili maddenin neden bir türlü değişmediği), kömürünü(hani hep sizin gibi hazineden beslenmelilere seçimden önce dağıtılan Şırnak, Slopi kömürü) ve Nehirlerden yağmalanan elektriğinin yağma derecesini de kavrayamayacaksın, bu yüzden hakkını vermeden mal elde etmeye(petrol ve kömür için diyorum) hırsızlık denir.

Sınırlar kapatılırsa bir sene sonra ne olur soruna gelirsek National Geografik’te de gösterildiği gibi Irak’taki Kürt Federe devleti nasıl 10 yıl sonra Dubai’yi geçecekse;öyle olur.

Kürtlerin Başarısına gelince: Türklerin kurduğu en büyük devlet Osmanlı İmparatorluğudur ve en büyük padişahı da Kanuni Sultan Süleyman’dır; Kürtlerin ise kurduğu(Müslümanlıktan sonra) en büyük devlet Eyyubilerdir ve en büyük hükümdarı da Selahaddin Eyyubi’dir. Selahaddin hakkında Avrupalılar yüzlerce roman yazmış(Avrupalıların ilk romanını yazan Bokaçio’dur ve romanın ismi:Selahattin), yüzlerce araştırma tez kitabı yazmış, onlarca film çevirmişler onun hakkında. Peki Kanuni için bir kitap yazılmış mı, Avrupalılar Kanuni için bir film çevirmişler mi tabi ki hayır. Hatta barbar deyip durmuşlar. Bugün Suriyede Selahattin’in türbesinde neden iki lahit var, sebebini biliyor musun, tabiki bilmezsin çünkü sen sürü bilinciyle yetiştirilmiş bir bireysin(tebaa demeliydim).. Neyse bu da sana kapak olsun.. Baba Tahir Üryan'ın bin sene önceki kitaplarını biliyor musun, Meleye Bate'nin, Faqiye Teyran'ın Ahmede Xani'nin, Melleye Cızirinin...

Yaw Sizin bu meşhur yazar ve şairleriniz bile Kürt, Yaşar kemal, Cemal Süreyya vesair.. Bak Türkçeyi bile bu Kürtler yurt dışında tanıtıyor..

tarihinde Martin Eden tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 58
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Anlaşıldı, gayet iyi anlaşıldı senin durumun. Hala yaptığınız hırsızlığı kabul etmeyip israrla "yeaa devlet baba da hıysızlık yapıyor" bahanesiyle başından beri yapılan şerefsizliği legalize etmeye çalışman ne kadar baya bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Artık bu hırsızlık üzerine mantıklı bir laf etmeni beklemiyorum. Ama naparsın balık baştan kokarmış zaten.

Hala bakan diye geveliyorsun, bana ne allahın bakanından ben yıllardır yazıyorum, söylüyorum bu hırsızlığı bakan yeni farketmiş demek günaydınlar olsun O'na.

Sonunda ezikliğini döktün buraya saolasın. Sende baya duygusalmışsın Dubai falan oluyormuş Güneydoğu, bunun üzerine cevap yazmaya bile değer görmedim ama başkaları okusun en azından. Ezikliğini bastırabileceğin bir Selahaddin vardı O'nun da ne olduğu belli değil. Gelmiş bir de avrupalılar, amerikalılar film çekmiş diye gurur duyuyor. aferin gerçekten aferin göster kendini. Onların götünü de yalamadan duramazsınız zaten. Dediğim gibi balık baştan kokarmış netice de Kürtlerin önünde talabani ve barzani gibi liderler var değil mi? Ver ikisine de bir milyon dolar birbirlerini bile yalarlar. Film çekmişlerya artık ne kadar da mutlusundur. :) Çok merak ediyorum toplasan bin yıllık nereden çıktığı belli olmayan kürt tarihi hakkında başka ne yazabileceğini? Kesin kaynakları olan üç beş satır var mı acaba? Madem poponun yemediği tartışmayı, "üstün etnik köken Kürt" tartışmasına çekmek istiyorsun bana göre hava hoş buyur gel. Sizin Kürtlerden Ziya Gökalp var bir de bilir misin? Neler yazmış falan?

Konu kaçakçılığa gelmişken Kürtler elektrik kaçırmakla yetinir mi hiç?

Uyuşturucu ve silah gibi daha güzel getirileri olan beleş işler varken onlara el atmadan durabilir mi?

Peki hırsızlıkla ithaf ettiğin devletin meclisinin yüzde kaçı kürt kökenli bilir misin?

Toprak ağalığından zengin olup şuan devleti söğüş eden kaç tane Kürt var bunları yazmaz mısın hiç?

Yazmazsın tabii omurgasızsın neticede.

Yağma desen var, terörizm desen var, çocuk katletmek, tecavüz etmek desen var, ensest desen bir dünya, birbirinden rezil aşiret töreleri desen var, eğitim desen kendini batıya atabilmiş kürtler dışında bir şey yok, aa pardon devlet oraya okul yapmıyordu değil mi unutmuşum afedersin.

Feodal ağalarinizin kölesi olmak var ama son derece ironik olarak Türkiye Cumhuriyetinden özgürlük istemek de var. Pardon özgürlük değil özerklik (parazit devlet modeli) olacaktı. En cahil, eğitimsiz Kürt bile Türkiye Cumhuriyetinden ayrıldığı vakit bir sene içinde açlıktan kırılacağının farkında. Herkes senin kadar duygusal değil tabii, gerçekçi vatandaşlar da var. Dubaiyi falan geçecekmiş. Hala gülüyorum sinirimden. Dubaiyi geçseler ne olur be koduğumun arapları hala yollara işiyor. Önce medeni olmak için çaba göstersinler de sonra Dubai'le yarışırlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu ülkede ne zaman olumsuzluk konu olsa diğer azınlıklar buharlaşır zaten yokyaa.Hortumculukta listeye giren ülkede kürt yaşamıyor sanki.

Hayır benim anlamadığım, bu ülkede yaşayan küçüğünden büyüğüne, niteliksizinden niteliklisine, milyon tane dolandırıcı vardır. Bazı şehirler var ki dürüst bir tane esnafı yok. Biz bunu kabul ediyoruz, siyasisinin de halkının da yaptığı işleri eleştiriyoruz. İşin ucu Kürtlere dokununca bir yerde, konu hoop dönüyor ve sizinkiler şöyle yaptı böyle yaptı, şöyle hırsızlar böyle hırsızlar, biz sütten çıkmış ak kaşığız... Ulen bi kere sizinkiler kim? Nereden benimki oluyormuş onlar?

Bu ülkenin damarlarında artık asil bir kan akmıyor. O asil kanı oluşturan dürüstlük, hak hukuka saygı, vatan millet severlik, tarih-kültür bilinci gibi kavramlar yol oldu/edildi. Ben kendi zihniyetdaşımı kendimden görürüm ve aynı zihniyeti paylaştığım pek bir insan kaldığını düşünmüyorum artık. Cumhuriyete düşman en büyük ikinci unsur olan "bölücü Kürt" meselesinin dahili operasyonlar çercevesinde çözülemeyeceğinin bilincindeyim. Bu yüzden en temizinden bir ampütasyonla bu sorunu çözebiliriz. Hemde istedikleri her şeye kavuşmuş olurlar eğitim dilinden tutunda petrole kadar. Ne de olsa arkadaşlar bir öz güven patlaması yaşıyor Dubaiyi falan geçiyorlarmış 10 sene de. Parayla medeniyet satın alınsaydı ohoo Araplar dünyayı yönetirdi. Lakin bunların genel başkanı bile böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında 1 sene sonra birbirlerinin cesetlerini yiyeceklerini bildiği için özgürlük değil de en parazitinden (yardım alalım ama vergi vermeyelim) özerklik talep ediyor.

Bu, şu demek oluyor; siz bizim için elektrik üretmeye devam edin biz medeniyetin varlığını sağlayan tek şeye dahi para vermeyelim, bize her türlü yardımı yapın, biz çocuk pompalamaya devam edelim, batıya postalayalım arada camı çerçeveyi indirsinler, biz burada feodal yaşamlarımıza devam edelim vs vs.

tarihinde yokyaa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır benim anlamadığım, bu ülkede yaşayan küçüğünden büyüğüne, niteliksizinden niteliklisine, milyon tane dolandırıcı vardır. Bazı şehirler var ki dürüst bir tane esnafı yok. Biz bunu kabul ediyoruz, siyasisinin de halkının da yaptığı işleri eleştiriyoruz. İşin ucu Kürtlere dokununca bir yerde, konu hoop dönüyor ve sizinkiler şöyle yaptı böyle yaptı, şöyle hırsızlar böyle hırsızlar, biz sütten çıkmış ak kaşığız... Ulen bi kere sizinkiler kim? Nereden benimki oluyormuş onlar?

Bu ülkenin damarlarında artık asil bir kan akmıyor. O asil kanı oluşturan dürüstlük, hak hukuka saygı, vatan millet severlik, tarih-kültür bilinci gibi kavramlar yol oldu/edildi. Ben kendi zihniyetdaşımı kendimden görürüm ve aynı zihniyeti paylaştığım pek bir insan kaldığını düşünmüyorum artık. Cumhuriyete düşman en büyük ikinci unsur olan "bölücü Kürt" meselesinin dahili operasyonlar çercevesinde çözülemeyeceğinin bilincindeyim. Bu yüzden en temizinden bir ampütasyonla bu sorunu çözebiliriz. Hemde istedikleri her şeye kavuşmuş olurlar eğitim dilinden tutunda petrole kadar. Ne de olsa arkadaşlar bir öz güven patlaması yaşıyor Dubaiyi falan geçiyorlarmış 10 sene de. Parayla medeniyet satın alınsaydı ohoo Araplar dünyayı yönetirdi. Lakin bunların genel başkanı bile böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında 1 sene sonra birbirlerinin cesetlerini yiyeceklerini bildiği için özgürlük değil de en parazitinden (yardım alalım ama vergi vermeyelim) özerklik talep ediyor.

Bu, şu demek oluyor; siz bizim için elektrik üretmeye devam edin biz medeniyetin varlığını sağlayan tek şeye dahi para vermeyelim, bize her türlü yardımı yapın, biz çocuk pompalamaya devam edelim, batıya postalayalım arada camı çerçeveyi indirsinler, biz burada feodal yaşamlarımıza devam edelim vs vs.

Kesinlikle!

Ve eminim bu ülkede bir içsavaş çıksa bu tarafta cam çerçeve indiren çapulcular bile çekip gitmez sözde kürdistana

Adam enayi mi bereketi bırakıp kaçsın

Kökünden hallolmadıkça özerklik falan başımıza daha bela açar.İstedikleri naneyi yiyip daha büyük bela olurlar içerde ülkeye.Aslında ya adam gibi durmalılar ya da ayrılıp gitmeliler ,kendi sokağımda tacizci manyaklara rastlamadan dolaşmak istiyorum yahu.

tarihinde şahika tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Suçun, hırsızlığın, dolandırıcılığın, fahişeliğin, mafyacılığın Türk'ü Kürt'ü olmaz, eğer bir bölgede suç oranı yüksekse o bölgenin genetik koduna değil iktisadi yapısına bakılır. Suç oranı yüksekse bunun somut nedenleri vardır, sosyoloji, iktisat, psikoloji vs gibi bilimlerle bu somut nedenler bulunabilir. Ama biyoloji bilimi buna cevap vermez, hırsızlık, dolandırıcılık ya da teröristlik genotiple ilgili değildir. Irkçılık yapmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Suçun, hırsızlığın, dolandırıcılığın, fahişeliğin, mafyacılığın Türk'ü Kürt'ü olmaz, eğer bir bölgede suç oranı yüksekse o bölgenin genetik koduna değil iktisadi yapısına bakılır. Suç oranı yüksekse bunun somut nedenleri vardır, sosyoloji, iktisat, psikoloji vs gibi bilimlerle bu somut nedenler bulunabilir. Ama biyoloji bilimi buna cevap vermez, hırsızlık, dolandırıcılık ya da teröristlik genotiple ilgili değildir. Irkçılık yapmayın.

Burada kürtler biyolojik olarak terörist oldu diyen yok ahmedo

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada kürtler biyolojik olarak terörist oldu diyen yok ahmedo

"Güneydoğu Kürtleri hırsızdır", "genetik haritanı gözden geçir" falan yazmışlar yukarıda. Siyasi analizi bırakalım, böyle şeyler söylemek ayıptır. İnsan utanır bunu yazarken. İnsanları milletine, genetiğine göre yargılamak insanlık suçudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Güneydoğu Kürtleri hırsızdır", "genetik haritanı gözden geçir" falan yazmışlar yukarıda. Siyasi analizi bırakalım, böyle şeyler söylemek ayıptır. İnsan utanır bunu yazarken. İnsanları milletine, genetiğine göre yargılamak insanlık suçudur.

Güzel nokta ahmedo; sık sık kullandığım bir kelime öbeği, eleştirdiğin cümle. Aslında bana da başka birinden bulaştı, kendisi kullanırken kafasından neler geçiyor bilmiyorum ama o zamanlar kendim başka anlamlar yüklediğim için hoşuma gitmişti. Hep açıklamak istemişdir ne demek istediğimi ama ne fırsat oldu ne de soran oldu. Madem şimdi konu oldu, açıklayım:

Bir çok siyasi analiz yaparken de kullanırım, konumuz üzerinden devam üzerinden gidebiliriz.

İnsan, annesinden ve babasından genetik özelliklerini miras alır. Fakat anne ve babadan miras alınan pek çok başka özelik de vardır. Hatta bu özelliklerin birçoğunu alırken anne babamız dışında, yetiştiğimiz toplumunda büyük etkisi olur. Peki nelerdir bu nitelikler:

Kısacası bunlar toplumun genel doğrularıdır.

Örneğin herkesin boğazını temizleyip tükürüğünü bir güzel yere yapıştırdığı bir toplumda yetişen bir çocuk bu davranışın normal olduğunu, herhangi bir ortamda yapmanın garipsenmeyeceğini düşünür. Aynı mantıkla hiçbir üretimin, özellikle verimli topraklarda tarımın yapılmaması gelenek haline gelmiş bir toplumda tembellik artık toplumun doğrusu haline gelmiş olur. Yüzlerce yıldır feodal ağabeylerinin hizmetinde kölelik yapan bir topluluk için özgürlük kavramı abesle iştigaldir. Özgürlüğün ne olduğu bile bilinmez. Özgürlük istemek sözünün altında ancak art niyet yatabilir. Akraba evliliğinin çeşitli sebeplerle doğru kabul edildiği bir toplumda bu iş o toplumun bir doğrusudur ve ne yazık ki bunun yanlış olduğunu anlayamayacak kadar cahil bir topluluksa, bu gelenek toplumun genlerine (törelerine) işler. Artık benim o sözlerle ne anlatmak istediğimi yavaş yavaş anlıyor olmalısınız. Yine aynı mantıkla elektriğe bedel verilmeyen bir toplumda yetişen bir birey için de elektrik için bedel ödemek, soluduğu havaya bedel ödemekle eşdeğerdedir. Bir bölgede hırsızlık konusunda istatistiksel bir anomali varsa bunun sebeplerinin siyasi, iktisadi, kültürel bir takım sorunlarda aranması konusunda senle hemfikirim fakat bunları uzun uzun yazmakla artık yorulduk. Yorulmamızın sebebi bizim tembelliğimizden değil karşımızdakilerin art niyetindendi. Yani bu sert söylemde genetik havuzunu kontrol et demek yaşadığın, yetiştiğin coğrafyadan huyuna suyuna bulaşan pislik adetler var bunun farkında değilsin, çeşitli hezeyanlar içindesin, saçmalıyorsun ama sana laf yetiştiremeyeceğiz kusura bakmazsın artık. demekle eşdeğerdir.

Bunun da ötesinde bir bireyin hırsızlığı seçmesinde ki (veya her türlü pislik adet) sebebin genlerinde yatan bir takım bozukluklar olmadığını elbette bilecek kadar genetik bilimi bilgisine sahibiz. Kastettiğimiz şey bireylerin yaşadığı coğrafyadan elde ettiği bir takım davranışlardır. Sözlerim ırkçılık gibi yoz, tiksindirici ideolojilerle bağlantı kurmaya çok elverişli farkındayım. Lakin bu durumu iki kelimeyle daha iyi ifade edecek bir kelime öbeği söylersen onu da kullanırım tabii ki.

Saygılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Güneydoğu Kürtleri hırsızdır", "genetik haritanı gözden geçir" falan yazmışlar yukarıda. Siyasi analizi bırakalım, böyle şeyler söylemek ayıptır. İnsan utanır bunu yazarken. İnsanları milletine, genetiğine göre yargılamak insanlık suçudur.

Peki martin'i neden eleştirmiyosun ,örnek vermiyosun onun yazdıklarından. ^_^

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlaşıldı, gayet iyi anlaşıldı senin durumun. Hala yaptığınız hırsızlığı kabul etmeyip israrla "yeaa devlet baba da hıysızlık yapıyor" bahanesiyle başından beri yapılan şerefsizliği legalize etmeye çalışman ne kadar baya bir insan olduğunu ortaya koyuyor. Artık bu hırsızlık üzerine mantıklı bir laf etmeni beklemiyorum. Ama naparsın balık baştan kokarmış zaten.

.....

O kadar aciz duruma düşmüşsün ki bana cevap olarak benim argumanlarımı kullanıyorsun, ne yapasın hırsızlığın patenti yoktur neyse konuya gelirsek yazdıklarımı başka bir organından okumuş olmalısın ki güya senin devletlü babanın hırsız olduğunu ima etmişim, hayır sadece devlet baban değil topunuz hırsızsınız. Hırsızlık ve yolsuzlukta dünya rekorları kıran bu uğurda ülkesini dördüncülüğe yükselten bu ülkenin tebaası. Komisyoncusuyla emlakçısıyla müteahitiyle, belediyesiyle resmi kurumlarıyla ve kokuşmuşluğuyla bir büyük kirlilik.. Be hey oğlanım yukardaki iletilerime bakarsan Kürtlerin de Türkler gibi hırsızlık, yolsuzluk, uyuşturucu ticareti yaptığına dair sözlerimi görürsün ama kıçını kurtarmaya çalıştığın tebaan bunu resmi olarak yapıyor hem de üniformasıyla işte bu yüzden sizin seviyenize yükselmek için kırk fırın ekmek yemek gerek:

http://www.sondakikahaberleri.info.tr/haber/228804-2-astsubay-uyusturucudan-tutuklandi linki gördün mü, bu işte öyle profesyonelsiniz ki kimse elinize su dökemez. Resmi mühür ve imza ile belgeli bir büyük kirlilik, tıpkı 6-7 Eylül olaylarında olduğu gibi, resmi mühür çapulcu sürüsüne tak der çapulcu sürüsü de şak diye Rumlarım varını yoğunu yağmalar. Neyse sizde çapulculuk resmi mühürlü bir baba mesleği devletlü baban bir gecede tüm azınlıkların malanı çalar, tebaası devletinin arsasını yağmalar, devletlü babası gecekondusuna göz yumar, öteki ihale banka hayali ihracat yani anlayacağın tüm cephelerde pişen en üstün aş: yağma, hırsızlık sahtekarlık, bunun tartışması bile yapılamaz, dünya sıralaman bir google kadar uzakta..

Dincilerin deyimiyle imdi, Barzani ve Talabaniye gelince bu adamlar batıya uşaklığı 10 yıldır yapıyorlar sizler ise tam 200 yıldır yapıyorsunuz. Uşak padişah baktı ki Kırım elden gidiyor memleketini İngiliz ve Fransızlara emanet ederek İstanbul’da bir Florence Nightingale hatırası bırakır, bu İngilizlere uşaklığın ilk adımıydı. Abdulhamit Ülkesini koruma namına İngilizlere uşaklık yaparken diğer yandan Almanlara göz kırpardı; derken bir baktık o ne Alman destekli 21 Mart vakası ve Alman uşağı bir hükümet. Sonra 1.Dünya Savaşı ve İngilizlerin Sovyetlere tampon olsun diye koruduğu bir devlet ayrıca koruduğu bir devlet. Kürtlerin 1927’de Ağrı’da Ağrı Cumhuriyetini kurduğunu biliyor musun 1930 yılında İngilizlerin verdiği uçaklar yıktı. Peki 1923 te Sovyetlerde kurulan Kızıl Kürdüstanı 1929’da Stalin’in niye yıktığını biliyor musun hep o pişen aş vardı ya. Derken Amerika uşaklığı başladı ve güçlenerek devam ediyor kısacası sen Kürt liderlere uşak demeden önce kendine bak tarihe bak. Mustafa Barzani hep savaştı, Ali Şer hep savaştı, Seyyid Rıza da Şeyh Sait de, İhsan Nuri Paşa da Talabani Ve M.Barzan de.. Anlayacağın ömrü savaşla geçen iki milyon doları bahşiş için sana verir zaten bhu aralar devleştin 315 milyar dış borcu varken ve bu yakınlarda iflası ve imf’si sözkonusuyken.

Durmadan cahilliğini kusarak Kürtler için 1000 yıllık diyorsun. Bak soytarım! Kürtler antik bir millettirler beşbin yıllık bir geçmişleri var. Sırayla sayayım. Önce Huriler sonra Gutiler sonra Mittaniler, Medler, Zelaniler, hadhabaniler, Deylemiler, Şeddadiler, Eyubiler, Mervaniler vsaire vesaire. Bu arada Selahaddin’in kim olduğunu selahaddin kendi günlüklerinde bir güzel ifade ediyor zaten. Senin gibi cehalet takımı ne bilsin(Sanırım Selahaddin’in Kanuni’ye her koşulda itelemesi seni incitmiş olmalı ki durmadan filmlerini diline dolamışsın)

Yine dincilerin deyimiyle imdi! İlk Kürtçe kitap Zerdüştün Avestası 3000 yıllıktır; Orhon Abideleri 1400 yıllıktır.. Tahir- i Uryan’ ın Kürtçe divanı(1010), Kaşgarlı Mahmut’un Türkçe Divanı(1073) dan yüzlerce kez orijinal ve sanatsaldır. Taklitçi Fizuli, Nizami’nin(ki kendisi Kürt’tür ama irana mal ediliyor) Leyla ile Mecnun’unu taklit ederken Ahmede Xani orijinal Mem u Zin’i yazmıştır. Elî Herîrî (1010-1078), Melayê Cizîrî (12. veya 15-16. yüzyıl), Feqiyê Teyran (1307-1375 ya da 1590-1660), Melayê Batê (1417-1491), Îsmaîlê Bazîdî (1654-1709), Şeref Xanê Hekarî (1682-1748), Murad Xanê Bazîdî (1736-1778) saymıyorum bile…

Tekrar imdi! O kadar salaksın ki demişsin “genel başkanları özerk Kürdistan demiş.” Bak oğlanım ben BDP’li değilim geçmişte bir iki defa Fazilet ve AKP’ye oy verdi(artık vermem bu uzun hikaye). Bu bile senin toptancı bakış açısının esiri olmuş bir zavallı olduğunu gösterir. Daha geçen gün bir Radikal yazarı “ Namus cinayetini işleyen Kürtse medya bunun etnik kimliğini ön plana çıkarır; Türkse sus pus olur” işte sen de bir medya maymunu olarak sana atılan her formatı bir robot gibi alıyorsun. Düşünsene cezaevinde resmi mühür altında çocuklara tecavüz.. Açıkçası teccavuzün dini imanı milliyeti yok zaten googla yazarsan tecavüzün hartası çıkar ama bir resmi kurumda oluyorsa ben o ülkede yaşadığımdan utanırım.. Bu bölgeyi bilmediğin için hep sanal alemde ve bitkisel hayatta yaşamış bir asosyal olduğun için kaç Kürdün üniversite mezunu olduğunu nerden bileceksin. Hani son yıllarda hem ünide hem KPSS’de belirli bir bölge başarılı olunca birilerine çok koyduğu için durmadan “doğuda toplu kopya çekiliyor” yalanı ortaya atıldı ya, bu yalan neden var biliyor musun? Hem üni. hem kpssde başarıdan dolayıdır..

Bu Cumhuriyet demişsin, evet bu cumhuriyet hep açtı, saçları bitlenmesin diye askerlerin ve öğrencilerin saçına az sıfır numara vurulmadı tıpkı şimdilerde göçük altında kalanın cesedini bile çıkaramama aczi gibi, gölde buzda boğulan, kot taşlarken sefilce ölen işçilerini kurtaramayacak kadar vurdumduymazlığı gibi. Dubai’ye ve saireye gelince Ortadoğu’nun tüm devletleri ödünç teknoloji ve ödünç paralarla ayaktalar, sağlıktan eğitime kadar, yani Türkiye ne kadar çöplükse diğerleri de o kadar çöplüktür ama Dubai örneğini Iraktaki Kürt Federe devleti için vermemin nedeni, sizin gibi yalancıların biz olmasak açlıktan ölürsünüz yalanını suratına vurmam içindi. Bu arada cevap olarak önceki iletilerini copi/paste yapmıyasın çünkü okunacak değerde bilgi içermiyor, dogmalardan tiksinirim..

tarihinde Martin Eden tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki martin'i neden eleştirmiyosun ,örnek vermiyosun onun yazdıklarından. ^_^

Ne demişim? Medya manyağı olmuş, kendisine her söylenene inanmış sürü bilincini iliklerine kadar yaşamış, su içinde yaşayıp sudan haberi olmayan birinin beynini tokatlıyorum sadece, belkim kendine gelir de bir büyük kirliliği tüm açılardan görür. Şimdilik "bir alay kişinin" kirli olduğunu düşünüyor zamanla düşüncesinin milyonları kapsayacağı kanaatindeyim..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanlar neden elektrik faturası öder ki? Mümkün olduğunca ödemeyeceğim ben mesela. Dünyanın en pahalı elektriğinden birini satıyorlar. Ben de keriz değilim. Devletin canı cehenneme. Ben ödemiyorum, ödeyen kerizlere yüklenmesi de beni bağlamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahh ah rahmetli Özal hep derdi ödediğiniz her kuruş vergi size yol su elektrik olarak geri döner o yüzden

her alışverişinizde mutlaka katma değer vergisi (KDV) fişinizi alın. Çünkü o vergiler sizin hayatınıza artı değerler katacak falan diye ahhh ah bir de rahmetli Kemal Sunal'da (KDV)Kazık Daima Vatandaşa demiş ve üstüne birde film çekmişti.

İkisi de öldü gitti sonuçta ortada ödediğimiz her kuruş vergi bize misli misli vergi olarak geri dönüyor. Ne ala memleket yaa baraj kurulacak diye vergi ver barajlar vatandaşın parasıyla kurulsun sonrada oralardan elde edilen elektirik için vatandaş bir de üstüne para ödesin. Kendi evinde kiracı olmak dedikleri bu olsa gerek!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne demişim? Medya manyağı olmuş, kendisine her söylenene inanmış sürü bilincini iliklerine kadar yaşamış, su içinde yaşayıp sudan haberi olmayan birinin beynini tokatlıyorum sadece, belkim kendine gelir de bir büyük kirliliği tüm açılardan görür. Şimdilik "bir alay kişinin" kirli olduğunu düşünüyor zamanla düşüncesinin milyonları kapsayacağı kanaatindeyim..

Senin söylediklerin sütten çıkma ak kaşık değildi ,hatırlatmama gerek yok ,hortumculukta liste başıysak bunun sorumlusu etnik türkler değil sanırım sadece değil mi ,nitekim ahmedo da garip reflexle sadece bana ve yokyaa 'ya laf çarpıyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...

Geleneksel seçim öncesi petrol bulma şenlikleri başladı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Besim ŞİŞMAN açıkladı, yer altında kaliteli petrol emareleri var.

 

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. İki gemi hem Karadeniz hem Akdeniz'de doğalgaz ve petrol arayacak. Nokta atışı arama, kuyu sondaj çalışmaları başlatacağız. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Bir de bakmışız ki uzun yıllardır konuşulan bazı neticeleri sunmayı Cenab-ı Allah nasip eder" dedi. 

 

 Karadeniz Teknik Ü: Karadeniz Petrol Deposu, Karadenizde petrol arama maliyeti 100 milyon dolar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her sandikta yuksek graviteli petrol aramasi yapiyorlar, buluyorlar felan. Bu buluslar benzin fiyatlarina hic yansimiyor, dunyanin en pahali benzinini yine biz kullaniyoruz. Arama calismalarinin bedeli 100 milyon lira, bu parayi halka dagitsalar benzin yukumuz hafifler :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...