Jump to content

Bir Zamanlar İran


Recommended Posts

Şah rıza ve yandaşları laik bir devleti bağnaz yobaz bir devlet yapmışlardır.

11 Şubat 1979 iranın anayasa bir sürü temel yasaları değişmişti.

Kralın adını bilmyorum ama ülkeden zorla sürülüp askeri bir çok şeyi almıştı eline.

Umarım Türkiyede böle bi durum olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 years later...

 

 Mehmet Ali Ağca, Yeni Akit gazetesine Röportaj verdi ve 2 konu yörebinde aydınlatıcı bilgiler sundu;

 

"İran terör örgütüdür, terör örgütüdür İran. Bugün 40.000 devrim muhafızı, 40.000 milis, İran terör örgütünün 40.000 katil sürüsü Suriye’de 1 milyon kişiyi öldüren temel unsurdur. Ayrıca bu katil sürüsünün sloganı ne biliyor musun? Bir Sünni öldür cennete git. Ulan bunu Siyonist söylemiyor, İran söylüyor. 


Türkiye’de kendini solcu zannedenlerin yüzde doksanı satanisttir. Türkiye'de solcular satanisttir. Latin Amerika liderlerinin hepsini kardeşimiz olarak kucaklıyoruz. Sempatik bir başkaldırı teknikleri var. Bunlar bizim dostlarımız. Türkiye’de kendini solcu zannedenlerin yüzde doksanı satanisttir. Onların sosyalizmle alakası yoktur. Doğruyu söylerken kimseden çekinmem. Hesap kitap yapmam. Kim ne diyecekmiş umursamam. Tabi ne demek istediğim de anlaşılsın istiyorum. Bunlar (Latin Amerikalı devrimciler), Amerikan canavarına karşı oldukları için kötülüğe karşı ortak bir mücadele yürüttükleri için ortak bir ittifak oluşturmak zorundayız. Bu bir mecburiyettir. Ahlaki, vicdani, insani bir mecburiyettir."

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel bir video.

- Ama ben satanist de değilim.

Bazı şeylere gülmeyelim de ne yapalım. Merkel bile (belki duymuşunuzdur) en son miting yapmaları engellendiği için Almanlara "Nazi" diyen sayın Başbakanımız için. "Ben böyle bir şeye cevap vermek zorunda değilim" demiştir. Dahası bugün de "vizesiz giriş vermezseniz anlaşmalardan çıkarız" filan denmiş (hangi anlaşmaysa o). Veya Bin Ladin'i ele alalım. Bin Ladin nedir? Kimdir? - Kendi halkına eziyet etmenin dışında bir şey yaptıkları da yok.

3) Şah rejimi bir kralık düzenidir. TC bir cumhuriyet idi.

Ben anladığım şimdi Avrupa'nın uğraşacağı ikinci bir tarzan oldu (birincisi Putin'dir)

- bi tek ben değilim. TC basınını takip edip, bunlara inananlar hariç herkes duruma gülüyor. (kimisi endişeli tabi; "noolacak bunların hali" diye. Da durum tek kelimeyle komiktir)

İran da aynı. Mantığı takip etmeyen adama gülersin. bunun Türkçesi bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

- Ben arada büyük farklar görüyorum.

Psikoloji benzerliği var. Ama bir sürü farklı bileşen de var. Geçmişi unutmayalım. Kendimize acımaya başlayacaksak, birinin yoldaşlarımın ölümünü bana açıklaması gerekiyor. ben o kişiler hakkında çok fazla kitap bile okumadım. Bildiğim kadarı anlamama yetti. Bu konuya gireceksek, önce bunu tartışmaya ne dersiniz?

İkincisi: Daha bilimsel bir yaklaşım olarak. Bu sıralar Rusya ve Çin "Batıya" karşı bir çeşit yeni soğuk savaş başlatma çabası içindedir. Bizdeki yayınların tam aksine; Erdoğan hükümetinin gitmesini isteyen batıdır (Trump bile muhtemelen gitmesini istiyordur). Erdoğan'ı, onun yeni rejimini savunan, Türkiye'yi iki numaralı Azerbaycan yapmak isteyen ise Rusya (Daha doğrusu Putin'dir)

3) Daha en başta söylenmesi gereken şey: Demokrasi satılık değildir. Kimileri "halkın karnının doyması daha önemli" derler. Putin'in Rusya'Nın gsyih'sını Sovyetler birliği dönemine geri çektiği doğrudur. Ama o da hayal görüyor. İnsanlar bana Brezilya'dan söz etsin, Hindistan'dan söz etsin, Güney Kore'den söz etsin ama böyle komikliklerle işim olmaz. Ve demokrasi satılık değildir. Demokrasi çözümü üretendir zaten. Romnaya, Polonya, Bulgaristan, Bunların hepsi yerlerde sürünüyordu. Ancak CUmhuriyet konusunda kararlı olup, ilerlemek konusunda çaba harcarsan, o zaman bir yere gelebilirsin. Yoksa gelemezsin. Ben Putin'i sizin kadar sevmiyorum. Demokratik bloğa yakınım.

- Yani işin içinde "kaybeden tarafta olmak" da vardır. Tıpkı birinci dünya savaşında Osmanlı gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...