Jump to content

Kimler Alevilerle uğraşıyor ?


Recommended Posts

Son günlerde alevi vatandaşların kapılarına çarpı işaretleri koyup tehditler bırakanların bu işi kimlerin kışkırtmasıyla yaptığını düşünüyorsunuz ? Gündemde ülkeyi sözde dindarlaştırma adı altında yapılan sapıkça uygulamalar varken aslında çok da şaşırmamak gerek bu olanlara.Daha bu Allah pazarlamacıları iktidara ilk geldiğinde ülkede iç savaşa neden olacak her haltı yapacaklarını biliyordum .Ne yazıkki halk yeterince ayrışmamış gibi sunni ilkel bölünmeler yaratıp ülkenin içine edicekler.Kuran şovla ülke yönetimi anca böyle düşmanlıklar yaratır ilkel potansiyel katil dolu bir ülkede.

Aklıma Sivas katliamı geldi .Canlı yayında milleti katlederlerken ,öğrenciyi coplayan polisler resmen izlemişti dün gibi hatırlıyorum ,kanıma dokunuyor bu katilleri savunanların şuan ülkeyi yönetmesi...

Alevilere yönelik olan nefret söyleminin hedefinde bu kez Didim'de yaşayan Aleviler var. Didim'de Alevilerin kapılarındaki 'Alevileri yakın, Alevilere ölüm' yazısına tepkiler var

T24

Amasya- Adıyaman, İzmir, Gaziantep, Malatya ve Erzincan’ın Avcılar köyünden sonra şimdi de Aydın’ın Didim ilçesindeki Hisar ve Mavişehir mahallelerinde yaşayan Alevilerin kapılarına “Alevileri yakın, Alevilere ölüm” yazılıp “X” işareti konulması tepkilere neden oldu. Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Menekşe'nin haberine göre şu ana kadar işaretleme yapanlarla ilgili hiçbir zanlının yakalanamadığı belirtilirken hükümet yetkililerinin ve İçişleri Bakanı’nın bu tür işaretleme ve saldırıları “çocuk işi” olarak nitelemesinin olayların üzerine gidilmesindeki ciddiyeti de ortaya koyduğu belirtildi.

Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, “Aleviler bugün saldırıların hedefi haline getirildi. Çünkü Başbakan bu fitili ateşledi. Başbakan’ın ateşlediği fitili yurdun her yerinde yankı bulmaya başladı ve yangına hazır hale geldi” diye tepki gösterdi.

Katliamın habercisi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevilerin hedef haline getirildiğine dikkat çektiği tepkisinde şu görüşlere yer verdi: “Aleviler kendi hakları için kamuoyu oluşturmaya başladı. Alevilerin seslerini kesmeye çalışıyorlar. Özellikle Alevilerin yoğun bir şekilde yaşadığı mahalleleri, ilçeleri, köyleri seçiyorlar. Alevileri; buralardan göç etmeleri için zorluyorlar. Bu yeni katliamların habercisidir. Bu yaşananlara bir çözüm bulunmazsa çok daha ilerilere varacağının da bir göstergesidir.”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül de şunları kaydetti: “Bu tesadüfen oluşmuş bir şey değil. Adıyaman’da, İzmir’de, Antep’te, Erzincan’da sırasıyla bu gerçekleşti. Dikkat edilirse bu kapı işaretlemeler, saldırılar 2 Temmuz Sivas katliamı ile ilgili katillere zamanaşımı verilmesinin akabinde bize gaz bombası ile bir katliam denemesi yapılmıştı, onun akabinde hükümetin bu tutumundan cesaret alanlar bu tür çalışmalara başladılar. ”

http://t24.com.tr/haber/alevi-kapilarinin-isaretlenmesi-yeni-katliamlarin-habercisi/203338

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu seçmeli dersi seçmeyenlerin de kapıları işaretlenir mi?

-Devlette(ayrıca buna yakın olanlarda- hepsi bir harddiske sığacak büyüklükte bile değildir) zaten bununla ilgili ham bilgi vardır. Kimler alevi, kimler sünni; kimler kürt, kimler türk; kimler teist, kimler ateist; kimler sağcı, kimler solcu; kimler aktif, kimler pasif vs.

Önemli olan bu tür bir bilgiyi uluorta açık edecek uygulamalardır. Toplumnun kendi kendisi ile çatışıp devletin seyirci kalacağı günler olacaksa işte bu tür uygulamalardan sonra açığa çıkacaktır. Çünkü, belli bir kesim tarafından bütünü ile ele geçirilen sünni kültürün böyle bir hevesinin olmadığını düşünmek, şeriat özlemlerinden dolayı, ahmakça olur. Zira, kürt-türk ikileminde böylesine yan çatışma alanlarının sıcak tutulması da ayrıca, toplumsal doğal süreçlerin bir gereğidir, diye düşünüyorum.

tarihinde ate2012 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Alevilerle kimin uğraştığını ben buldum ama bu sefer katil uşak çıkmadı maalesef katil evsahibi !

Aleviler siz insan değilsiniz vatandaşta değilsiniz ama aleviliği bırakıp hak dine geçerseniz bir şans daha veririz yoksa YOKSA ! size söyleyeyim bu işin sonu vahim. Bir ülkenin başbakanı tek din diyerek faşizmi dayatıyorsa o ülkenin cahil halkı bir gece sizi kuzu pirzola niyetine pişirir karılarınızı ve mallarınızı aralarında pay ederler benden söylemesi.

BAŞBAKANIN BU UYARISINI DİKKATE ALIN BORU DEĞİL BAŞBAKAN KONUŞUYOR!

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=50716

tarihinde b213hs5fn2skx-m3 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...