Jump to content

İncil'de yöneticiye itaat zorunluluğu


Recommended Posts

Başta Bulunanlara Bağımlılık 1-7

Herkes başta bulunan yetkililere bağımlı olsun. Çünkü Tanrıdan olmayan yetki yoktur. Var

olanları Tanrı atamıştır.

2Bu nedenle, yetkiye karşı direnen, Tanrının düzenine karşı direnmiş

olur. Direnenler kendilerine yaraşan yargıyı giyeceklerdir.

3Çünkü iyi iş yapanların yöneticilerden

korkusu yoktur; kötü iş yapanlar korkar. Yetkili kişiden korkmamak ister misin? Öyleyse iyi işi yap,

onun övgüsünü kazanırsın.

4Çünkü o senin yararına Tanrıya hizmet etmektedir. Ama kötü işi yaparsan

kork! Çünkü yetkili kişi kılıcı boş yere kuşanmaz. Kötü işi yapana gerekli yargıyı saptamak için

Tanrıya hizmet eder.

5Bu nedenle, baştaki yetkililere bağımlılık zorunluluğundasınız; salt yargılanma

korkusundan değil, vicdan açısından da.

13

6Vergi ödemenizin nedeni de budur. Çünkü yöneticiler atandıkları işi yerine getirirken,

Tanrının görevlileri olarak çalışırlar.

7Herkese ne gerekiyorsa onu verin: Vergi toplayana vergi,

gümrük kesene gümrük, saygı gösterilmesi gerekene saygı, onur yaraşana onur..

Bunu genelleyebilir miyiz ? Yani yer yüzünde kitleler üzerinde söz hakkına sahip her yönetici bu görevi tanrıdan almıştır ve hiçbir insan buna itiraz etmemelidir öyle mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önemi çok yüksek olan Romalılar Mektubu 58 yılında Pavlos’un üçüncü haber gezisi sırasında Korintos kentinden yazıldı.

Şimdi bunu yazan Paul, tarsuslu Paul.Lakabı Saul of Tarsus(Tarsus un avcısı).Bu adam ne avlıordu.Ben söyleyeyim hristiyan avlıyordu.Hristiynlar sırf hz isanın dinine uyup romaya itaat etmedikleri için öldürüyordu.Sonra Paul baktı bunlar öldürmekle bitmiyor .Roma bir plan devreye soktu.Bizim Paul ben peygamberim dedi ve hristyanlara gelin dininiz öğreteceğim dedi."Ilimlı hristiyanlık Projesi".Paul un yazdıklarında yaptğı tek şey hristiyanları hz isa-musa şeriatından uzaklaştırmaktır.Sürekli yasayı eleştirir.Aptal galaçyalılar niye yasayı takip ediyorsunuz Onu takip etmeye gerek yok İsa kendini öldürdü ve yasayı kaldırdı der.oysa hz isa

Matta 5:17 ‹‹Kutsal Yasayı ya da peygamberlerin sözlerini geçersiz kılmak için geldiğimi sanmayın. Ben geçersiz kılmaya değil, tamamlamaya geldim. 18 Size doğrusunu söyleyeyim, yer ve gök ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasadan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak. 19 Bu nedenle, bu buyrukların en küçüğünden birini kim çiğner ve başkalarına öyle öğretirse, Göklerin Egemenliğinde en küçük sayılacak. Ama bu buyrukları kim yerine getirir ve başkalarına öğretirse, Göklerin Egemenliğinde büyük sayılacak.

demiştir.Bu tipik bugün amerikanın yaptığı ılımlı islam projesinin eski versiyonuydu.Amaç neydi hristiyanları Allah a ibadetten alıkoyup tağuta ibadet ettirmekti.Tağut Romaydı.İnsanlar Allah ın şeriatına uyarsa tağutun yasasını reddederler ve ona itaat etmezler.

Kur’an 16:36 Andolsun ki: Biz, her ümmete: «Allah'a kulluk edin ve Tağuttan sakının!» diye uyaran bir peygamber gönderdik. Sonra içlerinden kimine Allah hidayet nasip etti, kimine de sapıklık hak oldu. Şimdi yeryüzünde bir dolaşın da peygamberlere yalancı diyenlerin sonunun ne olduğunu görün!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah a isyanda İtaat Yoktur

Ebu Said radıyu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalâtu vesselam Alkame İbnu Mücezzez radıyu anh'ı, benim de içinde bulunduğum bir askeri birliğin başında savaşa gönderdi. Kumandan gazvesinin başına geçince veya yolda belli bir yere varınca, askerlerden bir grup, kendisinden (ayrı gitmek) hususunda izin istedi. Onlara izin verdi. Başlarına Abdullah İbnu Huzafe İbnu Kays es-Sehmi'yi sorumlu tayin etti. Ben onunla savaşanlar içerisinde idim. Yolun bir yerine gelmiştik, (mola sırasında) askerlerden bazıları ısınmak veya üzerinde (yemek) yapmak maksadıyla bir ateş yaktılar. Komutanımız Abdullah -ki şakacı birisiydi- sizin üzerinizde itaat edilmek ve sözü dinlenmek hakkım yok mu?diye sordu. Askerler: Elbette var! dediler. Öyleyse, dedi ne emredersem yapacaksınız değil mi? Askerler yine: Elbette! dediler. Bunun üzerine komutan: Şu halde size, şu ateşe atılmayı emrediyorum dedi. Askerlerin birkısmı kalkıp emri yerine getirmeye hazırlandılar. Abdullah, onların ateşe atılacaklarına inanınca: Kendinizi tutun, ben size şaka yapmıştım dedi.

Medine'ye dönünce, bu hadiseyi Resûlullah aleyhissalâtu vesselam'a anlattılar. Efendimiz şöyle buyurdular: Onlardan (yani başınızdakilerden) kim size Allah'a isyanı emrederse ona itaat etmeyin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...