Jump to content

BDP’nin “eşcinsel evlilik” talebi

Recommended Posts

Terörist partinin , gay evliliği ile ilgili bu açılımından önce yapması gereken ,halkı olarak gördüğü kürtlerin ilkel adetlerini önlemektir ,ama şov yapıyorlar işte..Gay ,eşcinsel ,travestiden önce kadının hakkını korusun bu ikiyüzlüler.Ama amaç sadece şov yapmak ,arada ülkeyi kana bulamakla tehdit edip diğer teröristlerle işbirliği yapmak.

http://www.haberilan.com/bdpnin-escinsel-evlilik-talebi-tartisiliyor.html

Sitelerde Paylaş

Terörist partinin , gay evliliği ile ilgili bu açılımından önce yapması gereken ,halkı olarak gördüğü kürtlerin ilkel adetlerini önlemektir ,ama şov yapıyorlar işte..Gay ,eşcinsel ,travestiden önce kadının hakkını korusun bu ikiyüzlüler.Ama amaç sadece şov yapmak ,arada ülkeyi kana bulamakla tehdit edip diğer teröristlerle işbirliği yapmak.

Günahım kadar sevmem bu şerefsizleri ama kadına en çok değer veren parti bunlar. Doğruya doğru. Severiz sevmeyiz, şov yada değil ama gay hakları konusunda da ilk adımı attılar, bu nedenle kutluyorum kendilerini.

Sitelerde Paylaş

Günahım kadar sevmem bu şerefsizleri ama kadına en çok değer veren parti bunlar. Doğruya doğru. Severiz sevmeyiz, şov yada değil ama gay hakları konusunda da ilk adımı attılar, bu nedenle kutluyorum kendilerini.

İblis , zaten doğunun alevi kökenli özgür kadınlarına değer vermek marifet değil ki ,her gün katledilen daah zor durumdaki kadınlar için susuyorlar ,bu kanayan yaraya dur demek sözde kürt halkını savunan bu partinin olmalıydı.Samimiyetsizlik akıyor paçalarından

Sitelerde Paylaş

Luti'lik o coğrafyada Tanrı tarafından lanetlenmiştir,talepleri normaldir.Katranı kaynatsan olurmu şeker ,cinsini sevdiğim cinsine çeker...

Sitelerde Paylaş

Şimdiye kadar AKP kadar kıvrıtan bir parti Türkiye'de oldu mu acaba?

İktidara geçerken herkese haklarını vereceklerine söz verdiler..

Daha geçenlerde AK Parti Kadın Kolları, 5 Mayıs 2012 tarihli Kadın Bakış Açısıyla Yeni-Sivil Anayasa Çalıştayının sonuç raporunda, İnsan haklarına, demokratik özgürlükçü bir yaklaşımla riayet edilmedikçe hem kadın hakları hem çocuk hakları, hem de engelli ve eşcinsel hakları gibi daha öznel alanlarda dahi sağlıklı çözümler üretmek mümkün olmayacaktır. Yeni anayasa bu nedenle konuyu insan hakları bakımından ele almalı ve mevcut sorunları bu eksende çözme yoluna gitmelidir demişti.

Hatta geçen sene (2011) Mart ayında AKP, 30 yaşındaki transseksüel Almina Can Rencü'yü aday göstermişti. Ayrıca bu transeksüel aday transeksüel olduğu için spor salonlarına almadıklarından kendisini 1930`lu yılların Nazi yönetimindeki Yahudiler gibi hissettiğini söylemişti. Ak Parti eşcinsel haklarını geliştirmek için sözde en iyi partiymiş.

Sonra ne oldu? Bir programda Bayülgen Melih Gökçeke bizim ne zaman gay bir belediye başkanımız olacak sayın Gökçek? diye soru sordu. AK Parti'nin bir travesti adayı olduğunu unutan Gökçek'in cevabı ne idi? "İnşallah bizim Türkiyede gay belediye başkanı olmayacak ve olmamalı

Sitelerde Paylaş

Bu x şu y bu yüzden doğruyu söylemez diyerek yaftalayacaksan ne farkın kaldı muhoculardan?

Adamın kim olduğuna mı bakmalı yoksa ne söylediğine mi bakmalı?

Hangi adamın neyi söylediği önemlidir ,öyle değilse neden önüne gelene müslümcük diye saldırdığını sorabilir miyim allahsız :D

Sitelerde Paylaş

Töre cinayetleri yasak değil mi?

Eşcinselliğe tahammül gösterebilen bir toplumda töre cinayetleri de yok olur gider.

Hayatta herşey ince ipliklerle birbirine bağlıdır.

İpliklerin hepsi eşit uzunlukta ve gerginlikte olmayınca yavaş yavaş kopar.

Karma toplumlarda tek çözüm eşitlikçi, özgürlüçü, laik, demokratik yönetimdir.

Öncelikle töre cinayetinin kürt toplumuna ait olduğunu vurgulayalım ,uğruna kan dökülen bir toplum varsa ,onların kötü yanlarını genellemeyelim lütfen.Tu kaka durumlarda azınlıkların günahı Türk denilenlere kalıyor.Yok bu halk bir bütünse de bu toplumu oluşturanlara Türk halkı demeliyiz ki bu en doğrusudur.

Nişantaşındaki özgürlük ve modernlik nasıl hala töre cinayetini önlemediyse ,eşcinsel evlilik de aynı derecede etki yapar.Konu gay hakları değil zaten ,ben de desteklerim onların haklarını ,en çok baskı görenler onlar her toplumda.

Sitelerde Paylaş

Gay oylarına talip olmuşlar. Olabilir.

secimanketi_hadigayri.jpg

Bir başka dikkat çeken sonuç ise parti tüzüklerinde "cinsel yönelim" ibaresine -yani eşcinsellere ve biseksüellere- yer vermesine karşın, LGBT’ler 12 Haziran 2011'deki seçimde bağımsız adaylarla şansını deneyecek olan BDP'ye ilgi göstermiş görünmüyorlar.

Anketin sonuçları şöyle:

CHP: 45.5%

AK Parti: 31.1%

MHP: 11.0%

Bağımsızlar: 5.1%

Diger: 4.3%

BBP: 1.1%

SP: 0.9%

DP: 0.7%

DSP: 0.4%

Toplam kullanılan oy sayısı: 7200 LGBT birey

http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=6897

tarihinde Halil Güneşli tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Sen fazla Mahsun Kırmızıgül filmleri ve dizileri seyrediyorsun galiba. Birde şu Yalan Dünya dizisindeki Fıratın Yazgısı var.

Namus, mal kavgası gibi nedenlerle yapılan cinayetleri töre cinayeti olarak değerlendiremezsiniz.

Batıdaki yasak aşk cinayeti, doğuda işlenince adı töre cinayeti oluyor.

İşsizliğin, çaresizliğin kol gezdiği ağaların, şeylerin, din tüccarlarının eline

bırakılmış bir yörede her cinayet vakası da töre cinayeti oluyor.

Her türlü Kürt sorunu Türkiyenin sorunudur. Kürt diye ayrım yapmak ırkçılıktır.

Bütün partiler oy amacıyla yıllardır bu bölgedeki aşiret reislerini, toprak ağalarını

kollamışlardır. Suçlu olan politika geliştiremeyen hükümetlerdir.

:blink:

Bu adamlar kendilerine kürt derken ayrımcı değil diyorsun öyle mi,ben ne dedim iyice oku bakayım,tam olarak ne yazmışım iletimde ,bu yaptığına ne denir bilmiyorum!!

Ben kürdüm diye ortaya çıkıp bomba patlamak nedir söyle peki

Lafa bak zerre kadar bilinç varsa ne olayım ,karma toplumdan tut bütün suç hükümetlerdedire kadar resmen saçmalamış,bana da gelip demokrasi öğretiyor.....

tarihinde şahika tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Zaten burada nasıl bir düşünce içinde olduğunu göstermişsin. Daha konuşmaya gerek yok.

Bütün kürtlere BDP mi bakıyor? Onların ne yapıp ettiğinden BDP mi sorumlu oluyor?

Halkım dediğin insanları gidip başkaları mı eğitecek?

O zaman Türkiye'yi böl parçala eyaletlere ayır. Kendi yerel yönetimlerini

seçsinler, kendi kaderlerini, kültürlerini, geleceklerini tayin etsinler.

Kürtler ilkel kalmış veya modernleşmiş bize ne? Bizi ne ilgilendirir?

Adamları zerdüşt diye aşağılayan da sizin gibiler değil mi?

Senin inandığın dinin gerçek din olduğunu nerden biliyorsun?

Senin düşünce yapının henüz olgunlaşmadığı kendi saçmalığını bana mal etmenden belli.Karma toplum diyen sensin ,sonra da başkasını ırkçılıkla suçluyorsun.Karar ver bütünlükten mi yanasın ?Kürt demek ırkçılıksa karma toplumu nerden çıkardın?

Ne ayak olduğunuz valla belli değil ,ve de konunun dinle ilgisi ne saçmalama!

Bdp'nin sefil ikiyüzlülüğünü göz önüne seriyorum beyninle okursan anlarsın ama sende o bilinç yok

Kanlı parti kendini kürt halkına adadıysa önce kendi pisliklerini temizlesin sonra kendini aşmışların derdi olan gay evliliği ile ilgilensin diyorum.

Halkım dediğin insanları ne demek ,bu sözle ne kastettin ,Türkçe konuş.

Sitelerde Paylaş

Başlık dışına çıkıyoruz onun için son kez yazıyorum.

Lazlar, Çerkezler, Araplar, Ermeniler, Rumlar gibi halkımız. Türkiyede yaşayan anadolu insanı.

Halk: Bir ülke içerisinde yaşayan değişik soylardan insan topluluklarının, yaşayanların bütünü.

Ben Türk asıllı olduğum için birçok konu beni ilgilendirmiyor. Ama;

Bu halkları ya asimile edip türkleştireceksin ya da oldukları gibi kabul edip,

bir arada yaşamayı öğreteceksin.

Hafta sonları evimin yukarısındaki kırlara doğru çıkıyorum. Oralarda türkçe bilmeyen,

renkleri, davranışları, kültürleri farklı insanlarla karşılaşıyorum. Nerden geldi bunlar?

O halde karma toplum değil Türk halkı demelisin....Herkes Türk toplumunu oluşturuyor bu durumda bak...

Sitelerde Paylaş

O halde karma toplum değil Türk halkı demelisin....Herkes Türk toplumunu oluşturuyor bu durumda bak...

Bu ülkede kimler var? Türkler, Kürtler, Lazlar, Rumlar... Peki bu ülkeye sadece Türk Toplumu demek haksızlık değil midir? Bu halklarda zamanında Çanakkale'de savaşmadılar mı? Ülkeyi kurtarmadılar mı? Şimdi neden Türk Toplumu? Size göre Türk Toplumunu var eden Kürtler, Lazlar, Rumlar ise Türklerin kendisi hangi toplum? Biz Türk Toplumu yerine Türkiye Halkları desek ne problem teşkil eder? Türkiye bölünür mü yoksa şu tekleştirme politikasından kurtulur mu? Türkiye bölünür mü psikolojik açıdan korkudan çok milliyetçiliğin savunma mekanizmalarından biridir bir kabullenememe vardır, onlara göre hiçbir ırk, etnik köken kendi ırk veya milletlerinden üstün değildir, diğer sorumuza gelirsek tekleştirme hırsızlıktır, nasıl ki bir kardeşinin yaptığı projeyi sahiplenmek, sadece ben yaptım demek gibi birşeydir.

Sizlerin yaptığı sadece bir sürü içgüdüsünün artığıdır. Sürüye sahip çıkmak, kendi sürüsünü sevmek kollamak şimdiki ilkelliklerden olan milliyetçiliğin, ırkçılığın, şovenizm ve faşizmin kökenidir.

Bdp ye gelince, Bdp'nin töre cinayetlerini engelleyemediğini düşünüyorsunuz, o kadar süre Chp veya diğerleri iktidardaydı onlar neden engelleyemediler? Hangi partide bu kadar kadına önem verenler var? Hangi partide yüzde olarak kadın üstünlüğü var? Akp, Chp ağalık sistemini yıkacağına onlardan oy istemesine ben şahsen tanık oluyorum. Şuan töre cinayetlerini nerde duyuyoruz? Halk bilinçlenmiş az da olsa, kimse kızını veya oğlunu kolay kolay yakmıyor. Öyle evde Gurbet Kadını, Sıla... izlemekle olmuyor.

Sitelerde Paylaş

Bdp ye gelince, Bdp'nin töre cinayetlerini engelleyemediğini düşünüyorsunuz, o kadar süre Chp veya diğerleri iktidardaydı onlar neden engelleyemediler? Hangi partide bu kadar kadına önem verenler var? Hangi partide yüzde olarak kadın üstünlüğü var?

bdp kürt halkını temsil ettiğini bağırıken bu konu ilede ilgilensin bi zahmet.dünyada hangi partide kadın üstünlüğü var.

Sitelerde Paylaş

BDP'Lİ KADINLAR TÖRE CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ

Iğdırda Barış ve Demokrasi Parti (BDP)li kadınlar geçtiğimiz günlerde töre cinayeti sonucu hayatını kaybeden Zelal Şenin mezarına karanfiller bırakarak Türkçe ve Kürtçe sloganlarla olayı protesto etti.

http://www.showhaber.com/bdpli-kadinlar-tore-cinayetlerini-protesto-etti-383722h.htm

DÖRTYOL'DAKİ TÖRE CİNAYETİ -BDP'Lİ BİR GRUP KADIN, AİLE MECLİSİ KARARIYLA ÖLDÜRÜLEN SOYSAL'IN MEZARINI ZİYARET EDEREK KARANFİL BIRAKTI

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, evden kaçarak evlendiği kocasının terk etmesi üzerine çocuğu ile baba evine sığınan Ceylan Soysal'ın aile meclisi kararıyla öldürülmesini protesto eden BDP'li bir grup kadın, Soysal'ın mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

http://www.haber3.com/dortyoldaki-tore-cinayeti-bdpli-bir-grup-kadin,-aile-meclisi-karariyla-oldurulen-971016h.htm#ixzz1uzO0NSHv

BİDRİ AŞİRETİ TÖRE CİNAYETLERİNİ KINADI

Hasköy`de bir araya gelen 'Bidri Aşireti' mensupları, töre cinayetlerinin yanlış olduğunu, bunun da eğitimle aşılacağını söyledi. Hasköy İlçesi ve bağlı köylerinde yaşayan Bidri Aşireti'nin ileri gelenlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, töre cinayetleri kınandı. Yaklaşık 30 bin nüfusa sahip olan Bidri Aşireti tarafından Hasköy İlçesi'nde düzenlenen toplantıda, son günlerde gündemi işgal eden töre cinayetleri ve kan davasının doğru olmadığı belirtilerek, töre cinayetlerinin çağdışı olduğu, altında yatan sebebin de eğitimsizlik olduğu bildirildi.

http://www.mus.gen.tr/haber-1324-mus-bidri-asireti-tore-cinayetlerini-kinadi--haberi.html

MECLİS'TE KADIN TEMSİL ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU PARTİ BDP

Hem yasal mevzuatta değişikliklerin yapılması, önergelerin verilmesi, kadınlarla ilgili gündemlerin oluşturulması konusunda en aktif parti BDP olurken, eşbaşkanlık sistemi ve yüzde 40 kadın kotasını getirerek de BDP bir ilke imza attı.

http://www.facebook.com/note.php?note_id=172990902742995

KÜRT KADINLARI YÜZDE 30'LUK OY ORANI İLE MECLİS'TE EN YÜKSEK ORANA SAHİP

BDP'nin desteklediği Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Bağımsız Milletvekili adayı 11 kadının seçilmesiyle bu dönemde de Kürt kadınları yüzde 30'luk oy oranı ile Meclis'te en yüksek orana sahip grup olacak. AKP 45 kadın milletvekili ile yüzde 14 gibi bir artış gösterirken, CHP'den 19, MHP'den 3 kadın Meclis'e girebiliyor. 2007'de 48 olan kadın milletvekili sayısı 78'e yükselmekle birlikte, 43 ilden hiç kadın milletvekili çıkmadı.

http://www.newededersim.com/news_detail.php?id=7896

BDP EŞCİNSELLERE SALDIRILARI ERDOĞAN'A SORDU

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, son dönemlerde eşcinsellere yönelik artan saldırılara ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın cevaplaması için Meclise soru önergesi verdi. Tuncel önergesinde 8 Şubattan bu yana nefret cinayetleri olarak adlandırılan bu saldırılara dikkat çekti. BDPli vekil 8 Şubat gününden bu yana eşcinsellere yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek bunları verdiği soru önergesinde şöyle sıraladı: 16 Şubat 2010da, medyadan edindiğimiz bilgilere göre, transeksüel Aycan Yener (Fevzi Yener kimlik isimli) on yedi defa bıçaklandı ve boğazı kesilerek öldürüldü. 32 yaşındaki arkadaşı Seyhan Özmemiş de defalarca bıçaklandı. Seyhan Özmemiş hastaneye kaldırıldı. Görgü tanıkları, olay mahallinden kaçan üç kişiyi gördüklerini bildirdiler.

http://ns1.lezce.com/lezbiyen-haber/bdp+lezbiyenlere+saldirilari+erdogana+sordu-12-399.html

BDP'Lİ UFUK URAS'IN 'LAMBDA'NIN KAPANIŞINA TEPKİSİ

29 Mayıs 2008 tarihinde mahkemece verilen Lambda istanbul derneğinin kapatılması kararına tepki çekmek için basın açıklaması yapılmış ve toplantıya Mor ve Ötesi grubunun davulcusu Kerem Kabadayı ile BDP İstanbul milletvekili Ufuk Uras da katılmıştır. Uras, basın açıklamasında Anayasa değişikliği içerisinde LGBT haklarına da dikkat çekmiş, "Farklı cinsel tercihler dediğinde bir duvarla karşılaşıyorsunuz. Homofobiğin nasıl bir sapkın yaklaşım olduğunu görüyoruz. Militarizmin izin verdiği kadar yaşam alanını asla kabul etmiyoruz. Özgürlükçü bir siyasete davet ediyoruz. Medyanın da cinsiyetci tavırları sorgulaması lazım. Kabullenilmiş çaresizliği kabullenmememiz lazım. Eşitlik her türlü özgürlüğün ön koşuludur. Farklı cinsiyetlerle ilgili düzenlemeler Anayasa değişikliğinde yer almalı. Bununla ilgili ilk adımın atılabileceğini düşünüyorum" demiştir. Kabadayı, ise derneğin kapatılması kararını eleştirerek, "Savcıların ve mahkemelerin bu nefret dolu saldırılara maruz kalanların örgütlerini kapatmak yerine onlara adelet sağlama yerine bu suçları soruşturma zamanı gelmedi mi?" demiştir.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/78227-ufuk-urasin-lambda-tepkisi

19. EŞCİNSEL ONUR HAFTASINA BDP'LİLER DE KATILDI

Yürüyüşün noktalandığı Tünel meydanda grup adına yapılan basın açıklamasında öldürülen eşcinsellerin katillerinin yakalanması, toplumda eşcinsellerin kabul görmesi istendi. Yürüyüyüşe bağımsız milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra Ufuk Uras ile CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da destek verdi. Yapılan açıklamada, "Anayasal eşitilk ilkelerini düzenleyen 10. maddesine ve ayrımcılık karşıtı yasalara 'cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği' ibarelerinin eklenmesini, seks işçilerinin sendikal haklara sahip olmasını Nefret Suçları Yasası'nın çıkarılmasını talep ediyoruz" denildi. Grup yaptıkları basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

http://www.gaylez.com/gay/haber/taksim+yerinden+oynadi-1448.html

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...