Jump to content

BDP’nin “eşcinsel evlilik” talebi

Recommended Posts

BDP'Lİ KADINLAR TÖRE CİNAYETLERİNİ PROTESTO ETTİ

...

...

http://www.gaylez.com/gay/haber/taksim+yerinden+oynadi-1448.html

sevgili arkadaşım, sana bir soru soracağım; diyelim ki bdp iktidar oldu veya güneydoğudaki kürt nüfus üzerinde söz sahibi oldu, o zaman kürt nüfusunun ( bence en az %90 ı ) dine olan sıkı sıkıya olan bağlarını tersine çevirebilir mi ? sözgelimi aşiret kadınları başlarını açarak rahat rahat sokaklarda gezebilirler mi ? gay - eşcinseller resmi evlilik yapabilir mi ? daha açıkçası, bdp kürtlerle dinleri arasındaki bağları kopartabilir mi ve böyle birşey yapmak istediğinde kürtler dinlerden vazgeçerler mi ?

siz anladığım kadarıyla kürtleri çok iyi biliyorsunuz, gerçekten sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

tarihinde b@lder tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Bu ülkede kimler var? Türkler, Kürtler, Lazlar, Rumlar... Peki bu ülkeye sadece Türk Toplumu demek haksızlık değil midir? Bu halklarda zamanında Çanakkale'de savaşmadılar mı? Ülkeyi kurtarmadılar mı? Şimdi neden Türk Toplumu? Size göre Türk Toplumunu var eden Kürtler, Lazlar, Rumlar ise Türklerin kendisi hangi toplum? Biz Türk Toplumu yerine Türkiye Halkları desek ne problem teşkil eder? Türkiye bölünür mü yoksa şu tekleştirme politikasından kurtulur mu? Türkiye bölünür mü psikolojik açıdan korkudan çok milliyetçiliğin savunma mekanizmalarından biridir bir kabullenememe vardır, onlara göre hiçbir ırk, etnik köken kendi ırk veya milletlerinden üstün değildir, diğer sorumuza gelirsek tekleştirme hırsızlıktır, nasıl ki bir kardeşinin yaptığı projeyi sahiplenmek, sadece ben yaptım demek gibi birşeydir.

Sizlerin yaptığı sadece bir sürü içgüdüsünün artığıdır. Sürüye sahip çıkmak, kendi sürüsünü sevmek kollamak şimdiki ilkelliklerden olan milliyetçiliğin, ırkçılığın, şovenizm ve faşizmin kökenidir.

Bdp ye gelince, Bdp'nin töre cinayetlerini engelleyemediğini düşünüyorsunuz, o kadar süre Chp veya diğerleri iktidardaydı onlar neden engelleyemediler? Hangi partide bu kadar kadına önem verenler var? Hangi partide yüzde olarak kadın üstünlüğü var? Akp, Chp ağalık sistemini yıkacağına onlardan oy istemesine ben şahsen tanık oluyorum. Şuan töre cinayetlerini nerde duyuyoruz? Halk bilinçlenmiş az da olsa, kimse kızını veya oğlunu kolay kolay yakmıyor. Öyle evde Gurbet Kadını, Sıla... izlemekle olmuyor.

Bu halkın bütünleştirici bir adı varken utanmadan Türk adını yoketmek resmen aşağılık bir ihanettir.Yabancılardan örnek vermeye bayılırsınız.Amerikalılar 'I am from america ' yerine ' I am American' derler ve bu da 'ben Türküm' e karşılıktır.Bu ülkede vatandaşlık bağı olan herkes Türktür,anlıyorum batıyor size ama olay böyle.

Ne demek bu toplumu var eden Kürtler ,rumlar yahu? Bu ülkeyi Türkler kurdu ve asli unsur olarak başka hiçbir etnisiteye daha çok ayrıcalık vermek zorunda değil,bu ülke insan olana açık zaten.Evet tapulu malımız sen sormadan söyliyeyim.

Kurtuluş savaşında bu vatanı kuvayı milliye ruhlu vatandaşlar savundu ,rumlar ve kürtlerden çok da bir şey çıkmadı,hiç kusura bakma.

Akp ağızlı...

Sitelerde Paylaş

Akp ağızlı...

Zora kaçınca insanları yargılamayı çok seversiniz. Asıl Akp ağızlı sensin, yazdıklarına bakarsan Akp'nin ideolojisine yakın olduğunu göreceksin, herhalde sen faşist olduğunu bildiğin halde saklayıp reddedenlerdensin. Haklısın bu ülke bence senin gibi zihniyetlerin şuan da, yoksa ülkenin haline baksana giren çıkan belli değil. Haklısın bu ülke ancak sadece sizlerin olabilirdi.

Sitelerde Paylaş

Çok enteresan..

Güneydoğuda yaşayan eşcinsel iki kürt genç evlenme talebinde bulunsa.. İlan etseler ve evlenmek istediklerini söyleseler...

İşte iki yüzlülük bu işte. Kürt kadınlar yeni yeni ve bence göstermelik olarak töre adı altında işlenen kadın cinayetlerini protesto etmeye başlamış. Nedeni ne olursa olsun sevindim, umarım devamı gelir.

Yani hal böyleyken, kadınlara, kuma üstüne kuma gidiyorken, kız çocuklar hala erkencecik yaşta evlendiriliyorken, din giderek daha dominan hale geliyorken bir de, BDP'nin bu talebi fazla samimiyetsiz duruyor. Reklam kokuyor. Sanırım büyük kentlerdeki eşcinselleri ve derneklerin oylarını da istiyor.

Eşcinseller evlensinler tabii. Bu ayrı konu.

Sitelerde Paylaş

Türkiye'nin ilk Süryani Milletvekili olan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora Süryaniler için açılım değil, tam demokrasi istiyoruz

Türkiyenin ilk Süryani vekili, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

-Süryaniler, Lozan Antlaşmasında azınlık statüsünde yer almasına rağmen cemaat vakıfları dışında uygulamada bu statünün getirdiği haklardan yararlanamıyor. Süryanilerin en temel taleplerinden biri ise bu haklardan faydalanmak, bu konuda neler söylersiniz?

Lozan Antlaşmasında gayrimüslim vatandaşlar azınlık olarak tanımlanıyor. Dolayısıyla hukuken bütün gayrimüslimler azınlıktırlar. Süryaniler de diğer azınlıklar gibi vakıflara sahiptirler Lozan Antlaşmasından kaynaklanan. Cemaat vakıfları, azınlık vakıfları vardır. Ancak hukuken azınlık olmalarına rağmen fiiliyatta eğitim ile ilgili haklardan yararlandırılamamışlardır. Diğer azınlıkların, Ermeni, Rum ve Yahudilerin ilkokuldan başlamak üzere lise düzeyine kadar kendi anadillerinde eğitim ve öğretim yaptıkları kendi özel okulları vardır. Ama Süryanilerin okulları mevcut değildir. Bu uygulamayla ilgili bir çelişkidir.-Süryanilerin Lozanla sahip olduğu anadilde eğitim hakkından uygulamada yararlanamamasının nedenini ne olarak görüyorsunuz?

http://bdpblog.wordpress.com/2012/03/26/erol-dora-suryaniler-icin-acilim-degil-tam-demokrasi-istiyoruz/

Sitelerde Paylaş

Abdullah Demirbaş: Çok dilli, çok dinli, çok kimlikli, çok kültürlü belediyecilik yapıyoruz.

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Sayın Abdullah Demirbaş ile iki bölümden oluşan söyleşiyi okuyucularımızla paylaşıyoruz. Söyleşinin birinci bölümünde tek dil, tek din, tek vatan, tek bayrak, tek toprak söyleminin devlet erkanı tarafından sıkça tekrarlandığı bir dönemde çok kimlikli, çok dilli, çok dinli, çok kültürlü belediyeciliği ve devletin tavrını Demirbaşa soruyoruz.

http://bdpblog.wordpress.com/2012/05/10/abdullah-demirbas-cok-dilli-cok-dinli-cok-kimlikli-cok-kulturlu-belediyecilik-yapiyoruz/#more-1405

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...