Jump to content

Forumdaki Müslümanlar hakkında gerçeği açıklama zamanı

Recommended Posts

Forumdaki dini savunan arkadaşlar

1)Ya Müslüman değiller

2)Ya Kuran ı bilmiyorlar

3)Ya kendilerini Allah'tan daha akıllı ve çok şey bildiklerini sanıyorlar.

4)Ya da Allah tan korkmuyorlar

Bu 4 şıktan birine uymayan bu Forumda bir tane Müslüman yok diyor ve aksini iddia edecek dindar arkadaşlara bol şans diliyorum.

Hodri meydan :)

Sitelerde Paylaş
  • İleti 108
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Katılıyorum. Gerçek bir müslüman buralarda dolaşmaktan bile korkar. İnancının sarsılacağından korkar. Aklından en ufak bir tanrıdan şüphe düşünce kırıntısı geçmesinden korkar çünkü islamda iman şarttır. İman kaybı dinden aforoz gibi bir şeydir.

Forumda takılan müslümanların cihad edasıyla dine karşı gelenlerle savaşması ya da yardımsever bir yaklaşımla yoldan çıkanları tekrar yola döndürme çabası içinde olduğu bariz. İyi polis-kötü polis yani. Ama her iki yaklaşımın da temelinde başka şeyler olduğunu düşünüyorum. Kendi inancında sarsılma yaşayan ve bunu istemeyen, inancının yıkılmasından korkan biri soluğu böyle tartışmaların içinde alır ve inancını pekiştirmek için kendine haklı nedenler yaratır.

Bu forumdaki müslümanların en az bir kere "ya eğer hepsi yalansa..." diye düşündüğünden eminim. Gel gelelim insanın en iyi yaptığı şey kendisine yalan söylemesidir :)

Sitelerde Paylaş

1)Ya Müslüman değiller

2)Ya Kuran ı bilmiyorlar

Bu 4 şıktan birine uymayan bu Forumda bir tane Müslüman yok diyor ve aksini iddia edecek dindar arkadaşlara bol şans diliyorum.

3 yıldır hayatımda ilk kez gerçek manada Allaha inanıyorum ,namazla dalga geçmiyorum ,namaz yetmez ama ben korkudan ya da bilgisizce şartlanmadan değil hissederek inanıyorum ilk kez.Evet Allah'tan korkmuyorum ,korkacağım bir şeyi ciddiye almam ,komik bulurum.Kendimi üstün görmek değil ama ben felsefi düşünebilen biriydim hep bu yüzden deistik düşünüyorum ,aslında pek çok insan da böyle ama onlar aynı zamanda dinle pek ilgilenmeyen takım ,hiç kuranı okumadan inanan zararsızlar.Ben okudum ,sorguladım ,düşündüm ,üzüldüm ,tanrı yok dediğim zamanlar da oldu ama artık varlığına inanıyorum ve kitabi da mantığımı kaybetmeden yorumluyorum.Hislerimle inandım ,mantığımla yorumluyorum.Gayet iyi oluyor valla...

tarihinde şahika tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

3 yıldır hayatımda ilk kez gerçek manada Allaha inanıyorum ,namazla dalga geçmiyorum ,namaz yetmez ama ben korkudan ya da bilgisizce şartlanmadan değil hissederek inanıyorum ilk kez.Evet Allah'tan korkmuyorum ,korkacağım bir şeyi ciddiye almam ,komik bulurum.Kendimi üstün görmek değil ama ben felsefi düşünebilen biriydim hep bu yüzden deistik düşünüyorum ,aslında pek çok insan da böyle ama onlar aynı zamanda dinle pek ilgilenmeyen takım ,hiç kuranı okumadan inanan zararsızlar.Ben okudum ,sorguladım ,düşündüm ,üzüldüm ,tanrı yok dediğim zamanlar da oldu ama artık varlığına inanıyorum ve kitabi da mantığımı kaybetmeden yorumluyorum.Hislerimle inandım ,mantığımla yorumluyorum.Gayet iyi oluyor valla...

Şu hislerden bahsetsene biraz. Nasıl hissettin allahı içinde? Tüm bu materyalizmden kendini nasıl soyutlayabildin?

Sitelerde Paylaş

Şu hislerden bahsetsene biraz. Nasıl hissettin allahı içinde? Tüm bu materyalizmden kendini nasıl soyutlayabildin?

Bazı detaylar bana kalsın ama hissettim işte.Bu çok değişik bir olay ,yani inanç gerçekten fazlasıyla subjektif bir şey,tarif de edemem ,ama tamamen duygusal bir durum.Bir tanrıya inanmak kimseyi küçük düşürmüyor tam tersi insanı rahatlatıyor arkadaşlar.

Sitelerde Paylaş

Sana birşey diyemiyorum, çünkü dini konularda Kuran ı referans alan pek yazını haırlamıyorum. Dolayısıyla bu başlığın tam muhatabı değilsin. Yarım muhatabısın :)

Mantığın çok eşlilik veya Nisa 34 hakkında ne diyor?

Sitelerde Paylaş

Sana birşey diyemiyorum, çünkü dini konularda Kuran ı referans alan pek yazını haırlamıyorum. Dolayısıyla bu başlığın tam muhatabı değilsin. Yarım muhatabısın :)

Mantığın çok eşlilik veya Nisa 34 hakkında ne diyor?

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış :D

Kuranda gücünüz yetmiyorsa tek eşli olun der bilirsin ,mantığım buna yatıyor.Apollonla olan bir hodri meydan başlığımız vardı oraya bakabilirsin bu konudaki düşüncelerim için...

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=49799

Sitelerde Paylaş

1)Ya Müslüman değiller

2)Ya Kuran ı bilmiyorlar

1 müslümanım çünkü allah vardır diyorum.

2 kuranın tamamını bilmiyorum.ana fikrini biliyorum.oda allah vardır.

3 öyle sanan atayızlardır.

4 korkmaktan ne anlıyorsun.insan karanlıktan korkar mesela,kendine yaratıkların falan saldıracağı hissine kapılır.allahı öyle birşeymi zannnediyorsun.

Sitelerde Paylaş

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış :D

Kuranda gücünüz yetmiyorsa tek eşli olun der bilirsin ,mantığım buna yatıyor.Apollonla olan bir hodri meydan başlığımız vardı oraya bakabilirsin bu konudaki düşüncelerim için...

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=49799

Çok eşlilikte gücün ölçüt olduğunu duymadım, adalet (sırayı bozmama) tek ölçüt. Allah başka bir ayette de adeletli olamayacaklarını bildiğini ama hoşgöreceğini de belirtmiş :)

Nisa 34 hakkında mantığının ne dediğini öğrenemedik :)

Bir de adam "gücüm yetiyor" diyor ve 2ci eşi getiriyor, kadınlarımız ne yapsın? Bir itiraz mekanizması yok ki, bu adamın gücü yetiyor mu yetmiyor mu? Kadın itiraz ederse Araf 36 dan sonsuza kadar cehennem :) Nasıl oluyor da mantığımıza sığdıracağız?

Sitelerde Paylaş

1 müslümanım çünkü allah vardır diyorum.

2 kuranın tamamını bilmiyorum.ana fikrini biliyorum.oda allah vardır.

3 öyle sanan atayızlardır.

4 korkmaktan ne anlıyorsun.insan karanlıktan korkar mesela,kendine yaratıkların falan saldıracağı hissine kapılır.allahı öyle birşeymi zannnediyorsun.

Dindarsüpriz ilk defa net cevap verdiğini gördüm. Helal olsun. Bakalım aşağıdaki ayete ne diyeceksin ve kendini nasıl konumlandıracaksın?

Bak Allah Müslümana ne öğüt veriyor. Bir bildiği varki bunu talep ediyor ama sen aksini yapıyorsun? Samimi açıklamanı nedir?

Enam 68. Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalanları gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur. Eğer şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma.

Sitelerde Paylaş

Müslüman olduğu halde bu foruma takılanlar;

- Stockholm Sendromu olabilir.

- İçki içmediği halde muhabbet etmek ve çerezleri lüpletmek için masada oturanlara benziyorlar.

- Kuranı cımbızlanmış ayetlerden öğrenmişler. Dini bilgileri yok.

- Dini vecibelerin çoğunu yerine getirmiyorlar.

- Yazım kurallarına uymadıklarına bakılırsa tembel, özensiz, dikkatsiz kişiler ve estetik merakları yok.

Ben Müslüman olsam ve Allah ın sözlerini bilsem ve bu sözlerin Allah'tan olduğuna inansam hiçbir güç bu forumda bana yazı yazdıramaz. Allah açık açık uyarmış anlamayan olur diye de bir de üstüne üstlük Nisa 140'da da tehdit etmiş. Buradaki Müslüman arkadaşlar Allah tan daha çok biliyorlar ki öğüdüne uymuyorlar :) Ya da ??????

Önce uyarmış

Enam 68. Ayetlerimiz hakkında ileri geri konuşmaya dalanları gördüğünde, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur. Eğer şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma.

Sonra sopayı göstermiş (Açıkça kafir olursunuz demiş)

Nisa 140. O (Allah), Kitap'ta size şöyle indirmiştir ki: Allah'ın âyetlerinin inkâr edildiğini yahut onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, onlar bundan başka bir söze dalıncaya (konuya geçinceye) kadar kâfirlerle beraber oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Elbette Allah, münafıkları ve kâfirleri cehennemde bir araya getirecektir.

Sitelerde Paylaş

Müslüman olduğu halde bu foruma takılanlar;

- Stockholm Sendromu olabilir.

- İçki içmediği halde muhabbet etmek ve çerezleri lüpletmek için masada oturanlara benziyorlar.

- Kuranı cımbızlanmış ayetlerden öğrenmişler. Dini bilgileri yok.

- Dini vecibelerin çoğunu yerine getirmiyorlar.

- Yazım kurallarına uymadıklarına bakılırsa tembel, özensiz, dikkatsiz kişiler ve estetik merakları yok.

Şu yazım kuralları tespitin çok doğru, ben de sadece benim mi dikkatimi çekti acaba diyordum.

Birçok müslüman kullanıcı motomot, garip bir üslupla yazıyor yazılarını. Kireç ve dindarsüpriz en barizleri mesela. Yazıda ahenk diye bir şey vardır, bilmek gerekmez bunu kitap okuyan, okuma kültürü olan herkes yazarken bu ahenge dikkat eder. Çok fazla okumadıklarını çıkarıyorum ben burdan.

Büyük harflerle yazma da bazı kullanıcıların adetleri arasında, onu da unutmamak gerek.

Sitelerde Paylaş

Benim hiç arkadaşım yok o yüzden burada bir nebze de olsa bu eksikliğimi gidermeye çalışıyorum. Başka forumlarda da yazabilirdim ancak her konunun altına "paylaşım için teşekkürler, xD, Paylaşım için teşekkürler +rep" gibi şeyler yazanlarla beraber yazmaktansa burada yazmayı elbette yeğliyorum...

Buranın ateistforum olması bana bişey ifade etmiyor. Genellikle cafede yazmak daha çok hoşuma gidiyor.

Sitelerde Paylaş

Benim hiç arkadaşım yok o yüzden burada bir nebze de olsa bu eksikliğimi gidermeye çalışıyorum. Başka forumlarda da yazabilirdim ancak her konunun altına "paylaşım için teşekkürler, xD, Paylaşım için teşekkürler +rep" gibi şeyler yazanlarla beraber yazmaktansa burada yazmayı elbette yeğliyorum...

Buranın ateistforum olması bana bişey ifade etmiyor. Genellikle cafede yazmak daha çok hoşuma gidiyor.

Paylaşım için teşekkürler :)

Ama Allah ın ayetleri de ortada. Bu yaptığını Allah ın sözleriyle nasıl bağdaştırıyorsun?

Sitelerde Paylaş

Dindarsüpriz ilk defa net cevap verdiğini gördüm. Helal olsun. Bakalım aşağıdaki ayete ne diyeceksin ve kendini nasıl konumlandıracaksın?

Bak Allah Müslümana ne öğüt veriyor. Bir bildiği varki bunu talep ediyor ama sen aksini yapıyorsun? Samimi açıklamanı nedir?

ateist forumdakiler gibi ayetler hakkında olmadık aymazlıklar yapanlardan uzak dur,başka konuya geçince yaklaş diyor.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...