Jump to content

Jet gibi vahiy


Recommended Posts

İşin içine Allahı karıştırmadan olmuyor tabii. Oysa normalde aklen mantıken düşününce sonuca varmak mümkün. Size birisi gelip vurursa sizde ona vurursanız bu iğrenç bir kavgaya dönüşür. Kafası çalışan insan karşılık olarak vurmaz. Yapılacak elbette başka şeyler vardır. Herkes kemdisine göre bunları yapar. Ama Allahtan vahiyle işleri çözüp kadını tamamen pasifize etmek elbette antik çağların işi. Antik çağların saçmalıklarını hala dinliyor olmak çok sıkıcı. Mesela M.Ö. 400 Atina muhabbetlerini dinlesek olmuyor mu? Onları tartışsak mesela. Tabii nerde buldun o kapasitede toplumu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her tarafı eğri bir deve, doğru olduğunu iddia ediyormuş; bu konuda bir kavak ağacı ile de yarışıyormuş.

Kavak ağacı, doğruluk benim adım, gövdeme bir bakın kolayca anlarsınız diyormuş.

Deve biliyor ki kavakla bu konuda yarışa girilmez ama aklındaki tüm planları, kavağı bu düşünceden uzaklaştırmak için kullanabilirim diye düşünüyormuş.

Uzak iklimlerden, kendisi gibi bir kanguru getirtmiş ve onunla bir menfaat ilşkisi çerçevesinde anlaşmış.

Kanguru deve rolü yapacak kavak ağacı böyle deve olmaz diye kahhaları basarken deve direk hedef olmaktan kanguru sayesinde kurtulacakmış.

Düşündüğü gibi de olmuş. Kanguru kavak ağacının karşısında deve rolünü üstlenmiş. Kavak ağacı kahkahalarla yüklenmiş.

-"Böyle deve olur mu, ha ha ha...böyle deve olur mu?" diye kavak ağacı haykırarak gülerken "şu eğriliğe bakar mısınız... şu eğriliğe bir bakar mısınız..." şeklinde ağzından dökülen kelimeleri, devenin planı çerçevesinde deve ile birlikte haykırıyormuş.

Deve, kanguru ile bu şekilde, kavak karşısında eğriliğinden kurtuluyor zaman zaman benzer çarpıtmalarla toplumda üste çıkıyormuş, ama adının düpedüz eğri olarak söylenmesine de böylelikle engel oluyormuş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...