Jump to content

Yorumsuz ayetler


Recommended Posts

33:51 Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.

Muhammed'in boşanması

Muhammed'in eşlerinin birbirini kıskanması

"Bu âyet de yine birbirlerini kıskanan peygamber hanımları ile ilgilidir. Peygamber'e, kadınları arasında dilediği biçimde hareket edebileceğini, dilediğinin yanına gidip dilediğini ihmal edebileceğini, hepsine eşit biçimde gitmek, hepsiyle eşit ilişkide bulunmak zorunda olmadığını bildirmiştir."

tarihinde sunst tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 495
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

27:18 Nihayet Karınca vâdisine geldikleri zaman, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi.

karıncalara bak sen.

tarihinde sunst tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Beyler, Hz. Süleyman' ı iyi araştırmamışsınız. Ödevinize çalışında gelin

Süleyman'ın ne marifetleri var? Anlat da öğrensin millet. Katil Musa, çocuk katili Hızır, karısını kızkardeşim diye tanıtacak kadar korkak, rüyasında gördü diye oğlunu kesecek kadar kafayı yemiş İbrahim'in hayatları daha ilginç.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Süleyman ve karincalar

Süleyman aleyhisselam ve ordusu, İran’daki İstahar şehrinden Yemen tarafına hareket etti.

Süleyman aleyhisselamın ordusu daha sonra Taif’te Sedir vadisine, sonra da karıncaların çok olduğu Neml vadisine ulaştı. Süleyman aleyhisselamın ordusunun, kendilerine doğru geldiğini gören karıncaların reisi durumundaki dişi bir karınca, arkadaşlarını ikaz edip dedi ki:

- Ey karıncalar! Süleyman aleyhisselam ve ordusu bize doğru geliyor. Çabuk yuvalarınıza girin! Bilmeden üstünüze basıp sizi öldürebilirler.

Bunun üzerine, karıncalar, reislerinin sözüne uyarak yuvalarına girdiler...

Süleyman aleyhisselam, dişi karıncanın, âyet-i kerimede beyan buyurulan sözünü, uzaktan duydu, tebessüm etti. Bunun üzerine, karıncalar yuvalarına girinceye kadar, ordusunu vadiye bırakmadı.

Hayvan bile reisi bulunduğu topluluğu korumaya çalışıyordu. İnsan için, karıncanın bu davranışında ibretler vardı. Zira insan da emri altındakileri korumalıydı. Çoban, güttüğü sürüyü her türlü tehlikeye karşı nasıl koruyorsa, cemiyetteki idareci olanlar da, idare ettikleri kimseleri korumalıydılar.

Ali ve karinca

Hz. Ali (r.a) bir gün yolda aceleyle giderken bir karıncayı incitti. Karınca elini ayağını oynatarak çırpınmaktaydı. Hz. Ali karıncanın aczini görünce üzüldü. O bir aslandı ama bir karıncanın halinden perişan hale düştü. Karıncanın toparlanıp yürümesi için bir hayli ağladı, birçok çareye başvurdu. Fakat nafile…

O gece rüyasında Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.v) gördü. Hz. peygamber ona dedi ki:

- Ey Ali! Yolda acele etme! İki gündür bir karınca yüzünden gökler yasa boğuldu. Buna da sen sebep oldun. Yoldaki karıncayı incittin. Öyle bir karıncayı incittin ki hakikatten haberdardı. İşi gücü Allah’ı zikretmekti.

Hz. Ali titremeye başladı. Allah’ın aslanı, bir karınca yüzünden tuzağa düşmüştü. Sonunda Hz. Peygamber (s.a.v) dedi ki:

- Merak etme! Allah indinde şefaatçin yine o karınca olacaktır. “Yâ Rabbi! O bu işi kasten yapmadı” diyecektir.

Musa ve karinca(lar):

Hz. Musa a.s., köy köy, şehir şehir dolaşıp; insanlara Allah'ın dinini öğretirken, bir gün yolu Allah'ın, ceza olarak bütün halkını yaktığı bir köye düştü ve:

"Ey Rabbim" dedi. "Bu köyde yaşayanlar arasında çocuklar, günahsız, suçsuzz kimseler ve hayvanlar da vardı. Sadece suçluları ve günahkarları cezalandırabilecekken, böyle yapmayıp tüm köyü cezalandırmışsın. senin şefkatin ve acıman sınırsıdır ve sen tüm canlılara bu şefkatinle davranırın. Sen işlerini de bizim aklımıızn eremediği yüksek bilginle yaparsın. Buna olan inancım tamdır. Fakat ben merak ettim; günahkarlarla beraber masum insanları niçin yaktın?" diyerek,fazla oyalanmadan, yoluna devam etti.

Bir müddet sonra hem bir şeyler yemek, hem de yol yorgunluğunu biraz olsun üzerinden atmakbir ağacın altına oturdu. Ağacın az ötesinde büyük bir karınca yuvası vardı. Karıncalar harıl harıl çalışıyordu. Bu karıncalarda bir tanesi gelip dinlenmekte olan Hz.Musa aleyhisselamı ısırdı. Musa a.s karıncaya öfkelendi Yerdeki kurumuş odunlardan birini ateşle tutuşturdu, geldi, tüm karınca yuvasını ateşe verdi. Tüm karıncalar yanarak öldü. Musa a.s bildiren dini hükümler arasında karınca yakmak günah değildi.

Bunun üzerin Allah (c.c) şöyle seslendi:

"Ey Musa! Seni sadece bir tek karınca ısırmışken, sen bütün karınca yuvasını ateşe mi verdin. Bir karınca yüzünden koca karınca ülkesini her ana hamde eden, beni en güzel sözlerle öven bir toplumu yakıp yok ettin, öyle mi?"

Hz.Musa a.s. gerek kendi gördüğü karşısında söyledikleri, gerek yaptığı karşısında Cenab-ı Hakk'ın seslenişinden öğrenmiş oldu ki;

Suçlularla beraber olanlar, kendileri suçsuz olsalar dahi aynı cezaya uğrarlar. Ancak Allah c.c. hesap gününde onları birbirinden ayırır, her birine hak ettiği karşılığı fazlasıyla verir.

Cocuklar icin güzel hikayeler :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bunlar neden inanıyorlar?

inanmak istiyorlar çünkü;

yok olmaktan korkuyorlar %30

cehennemden korkuyorlar %60

cennetteki hurileri istiyorlar %10

toplam %100

sizde neden inandığınız ile alakalı kendi % lik dağılımlarınızı yazarsanız güzel bir paylaşım olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence bu konu ayrı bir başlıkta tartışılmalı ama yine de tahminimi yazayım

yok olmaktan korkuyorlar % 10

cehennemden korkuyorlar % 90

cennetteki hurileri istiyorlar % 0 (istiyorlar ama bonus olarak, huri belirleyici değil)

Harbiden keresteymişsin isim tam olmuş. Hangi ara anket yaptın kereste nerden buldun bu sonuçları?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Habibi haaaaaa

:lol:

Allah isimli tanrının alemleri Muhammed için yarattığı iddiasını gümleten ayettir. Bu arada bu iddiada bulunanlar bildiğin putperest olup şirkin dibine vurmuşlardır

:D

İsra 55. Rabbin, göklerde ve yerde olan herkesi en iyi bilendir. Gerçekten biz, peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Davud'a da Zebur'u verdik.

Not:Bilmeden konuya dalacak olan şaşkın olursa, önce Ali İmran 33 ü okusun

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

Savaşın yoksa perişan ederim

:D

Tevbe 38- Ey iman edenler! Ne oldunuz ki, size “Allah yolunda sefere çıkın” denilince, yere çakılıp kaldınız. Yoksa ahiretten vazgeçip dünya hayatını mı seçtiniz? Oysa ahirete göre dünya hayatının yararı, pek az bir şeydir.

Tevbe 39- Eğer Allah, yolunda sefere çıkmazsanız, sizi elem dolu bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir toplum getirir. Siz ise O’na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yoksul dulların yalanladığı ayet, hala mı görmeyeceksiniz bunların masal olduğunu

Nisa 130- Eğer (eşler) birbirinden ayrılırsa Allah, bol nimetinden her birini zenginleştirir (diğerine muhtaç olmaktan kurtarır); Allah'ın lütfu geniş, hikmeti büyüktür.

Burada Muhammed yine göz koyduğu evli bir hatun için yol mu yapıyormuş ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...
On 23.09.2012 at 15:15, katalan yazdı:

“De ki” demeyi unutan Allah

Hud 2 - Öyle ki, Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten ben, sizi O'nun tarafından uyaran ve müjdeleyenim;

Enam 114 - Allah'tan başka bir hakem mi arıyayım? Oysa O, size Kitabı açıklanmış olarak indirmiştir. Kendilerine Kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma.

Zariyat 50 - O halde Allah'a koşun. Çünkü ben, size O'nun katından (gelmiş) açık bir uyarıcıyım

Zariyat 51 -Allah ile beraber başka bir ilâh edinmeyin. Gerçekten ben, size, Allah tarafından gönderilmiş açık bir uyarıcıyım.

Şura 10-Ayrılığa düştüğünüz herhangi bir şeyde hüküm vermek, Allah'a mahsustur. İşte, bu Allah, benim Rabbimdir. O'na dayandım ve O'na yönelirim.

Tevbe 30 - Yahudiler, 'Üzeyr Allah'ın oğludur' dediler; Hıristiyanlar, 'Mesih Allah'ın oğludur' dediler. Bu, daha önce inkar edenlerin sözlerine benzeterek ağızlarında geveledikleri sözdür. Allah onları yok etsin, nasıl da uyduruyorlar!

Burada ise "de ki"nin önemini hatırlıyor

Hac 49- de ki: "Ey insanlar! Ben sizin için ancak apaçık bir uyarıcıyım."

Not: "de ki" demeyi unutan bir kainat yaratıcısı olamayacağına göre, bu kitap da bir tanrıdan değildir aynı diğer kutsal olduğu söylenen kitaplar gibi...

Ula ey ahali bunu ALLAHMI? yazmış yoksa çöll bedevisi çoban zengin haticenin kıçını yalayan muhammedmi yazmış. hatice ölünce bakmış beleşten nasıl yaşarım uyanık moho cahil çöl bedevilerini kandırmış  peygamberim diye peygamber nedir kardeşim birisi açıklasın bana. sonra mafya babası olmuş dünyanın en  güzel:D muhammed yapmış lütfen bana cevap vermeden mohonun haytını okuyun. bu adamın peygamber olduğunu kim söylemiş  muhammed  mucize istemişler kureyişliler. yok olmaz muhmmed var göndermem kısaca muhmmed kendini üçkağıçı  olduğunu burrda ele veriyor. eyer peygamber olsaydı Allh denen put 3- 5 bin melek veye ol derdi peygamber olurdu bu allh putu  ne kadar acizmiş. bundan sonra peygamber güvendir  küçük kızları s******kecem yatağıma atacam. yok yok  kalsın bern peygamber olmak istemiyorum  ben abaza  kalmayı tercih ederim  bu yaştan sonra peygamber olursam çocuklarla yatacaksam  evren kainat doğa beni çaarpar. sanmayın bu pezolar godoşlar rahat yatıyorlar mezarlarında. KİMİ PEYGAMBER  DENEN GOŞ KARSINI FİRAVUNA KİMSİ KIZIYLA YATMIŞ SOYLARI ÇOĞLSIN SİZİN SOYUNUZU S*****KİM KİMİSİ GEMİ YAPMIŞ KURTUŞMAK İÇİN GEMİDE HAYVANDAN BAŞAKA BİR ŞEY YOK SANIRIM EŞEKLE BİRLİKTE OLMUŞ SOYU ÇOĞALMIŞ:))))) KİMSİ KIZLARINI KÖYE HEDİYE ETMİŞ  KİMSE YÜZÜNE BAKMAMIŞ VE BUNLAR  PEYGAMBER VATANA MİLLETE HAYRLI OLSUN:DİŞTE PEYGAMBER PALVARSI BÖYLE OLUR GARDAŞLAR

7653inciw431572.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...