Jump to content

Nisa 34'ü sorgulayan ateistler


Recommended Posts

5 saat önce, democrossian yazdı:

Galibası yok, öyle tabii ki... Çünkü söz konusu eylemler arasında "ve" bağlacı var. "Summe" değil. Eylemler biri sona erdirilip öbürüne geçilerek basamaklı yapılsa arada "summe" olurdu. 

"Galiba öyle.." lafima karsilik laf yazmissin fakat "peki öyleyse neredeyse butun ceviriciler, meal yazanlar bunu bilerek yanlis yaziyor ve aleni bir sekilde yalan mi söyluyor?" diye bir soru sormustum.  Bunu ise cevaplamamissin. Cunku baktigimda neredeyse hepsi ayetin cevirirken "önce, sonra" eklemeleri yapmis.

Ayrica kendi kendine ön yargili bir sekilde laf üretiyorsun democrassian. Kucaga oturma meselesinde tabiki ben de zorunlu bir durumda oturturum. Önce baska bir secenek ararim. Yani, ben istekli bir sekilde önümde de baska secenekler varken ," hmm hadi karicim su cocugun kucagina otur" mu dicem? bu nasil bir kafa?

Sen daha olaylari birbirleriyle baglantilayamiyorsun ki? Bu senin söyledigin sekilde, yani istekli bir sekilde esini baska birinin kucagina kim oturtur ki? Bu kadarini da anlayabilirsiniz diye dusundugumden aciklamak geregi duymamistim. 

Ama benim orada yapmayacagim sey, mecburi bir durum olmasina ragmen oturtmamaktir. Fakat Hasan Akcay, mecburi bir durum olsa da olmasa da oturtmayacagini söyluyor diye cikarsadim.

Kendi aklinizdaki ön yargilara göre yorum yapiyorsunuz. Bari en azindan okadar yazi yazmadan bi soraydin bana. 

Mecburiyetten mi yoksa istekli bir sekilde mi oturturdun diye? Gercibunun cevabi acik zaten.. 

tarihinde Primatrium tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 153
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Biyolojik bir üstünlükten bahsetmiyor ki ayet, statü üstünlüğünden bahsediyor. Senin yürüttüğün mantığa bakarsak bir çok hayvan da insan'dan biyolojik olarak üstün o zaman. Bu arada kopyala - yapıştır yapmışsın ama biçimlendirmeyi temizlememişsin. Kopyaladığın adresteki içeriği, biçimsel özelliğiyle yapıştırmışsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
35 dakika önce, Primatrium yazdı:

soru sormustum.

Mealcilerin işinin gücünün cahil çöl yağmacılarının çiziktirdiği bu ilkel cep ajandasını allah diye bir çöl tanrısından gelmiş diye göstermek için yırtmadık yerlerini bırakmamak olduğunu çok sıklıkla vurguluyorum. Artık bir daha tekrar etmeyeyim demiştim.

Dikkat edersen benim görüşümün zorunlu durum da olsa oturtmamak yönünde olduğunu ise görmüş olman lazım. Görüşümüz farklı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim asıl canımı sıkan, müslümün ateistler arasında bir kucağa oturtma oturtmama tartışması başlatma ve çekilip bu tartışmayı izleme amacına ulaşması. İlla biri ordan atlayacak müslümün tuzağına, ona canım sıkılıyor. Adam düştüğü tuzaktan kurtulup tuzağa bir ateisti düşürmek amacında. Ağzıyla itiraf etti, müslüm adam karısını bir adamla kucak kucağa öpüşürken görürse uyaracak bir daha yapma diye, yatağını ayıracak dedi. Ülen ne uyarması, ne yatak ayırması, orada artık tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna, bunda uyarma yatak ayırması mı kaldı, mevzu buyken müslüm sıyrıldı, haaaa bak bazı ateistler karılarının başka adamın kucağına oturmasına izin veriyorlarmış oldu!

Hayır mevzuya atlamasanız olmuyor mu! İlla müslümü kapandan kurtarıp o kapana kendiniz kısılacaksınız! Benim canımı sıkan bu.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anladim democrassian hakli olabilirsin. Adamin öyle bir amaci olabilir. Ha ama eger olur da dedigin gibi öyle bir genelleme yaparsa agzinin payini da alir. Cunku bu durumun ateistlikle degil, kültürle alakasi var.

Dahasi, müslüm de olsa benim kucaga oturturum lafini alip, "ehehe bak ateiste esini kucaktan kucaga oturtuyormus, demekki ateistlik sapkin bir sey" diyecek gerizekali var mi burada?

Ayrica sunu da merak ediyorum. Madem Nisa 34'te butun fiillerin birlikte yapildigini iddia ediyorsunuz ve böyle oldugundan eminsiniz. (Sen ve Türk Ateist icin soylüyorum). Neden uzun uzun yazilar yazmaktansa, kucaga oturma gibi farkli konular konusmaktansa, yok onun üstünlügü yok bunun üstünlügünü tartismaktansa net ve kisa bir sekilde bu muslumlere bunu göstermiyorsunuz ? Onlar buna karsi ne diyorlar? Eger dediginizde hakliysaniz susmalari ve bu konu hakkinda tek bir söz dahi söylememeleri gerekiyor. 

Eger bu ayette gercekte "önce,sonra" baglaclari yoksa , bu durum tum mealcilerin yalan soyledigine delildir. Ben de bunun uzerine ne ustünlügünü konusacagim? Bu ayetin iceriginden önce bunu savunmalari ve acikliga kavusturmalari gerekir. 

Sonuc,

Öncelikle, bu ayetin icerigini degil, mealcilerin bize yalan söyleyip söylemedigini tartismaliyiz.

Eger bu durum sizin dediginiz gibiyse 144 tane ileti neden yazildi anlamis degilim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Primatrium, konu bir anda gelişmiyor. Daha daraba'yı aşamadık ki başka konulara geçebilelim. Seninle aynı fikirde değilim, eylemlerin sırayla kademeli değil peşpeşe yapılması o kadar da önem taşımıyor. Önemli olan kadını dövmenin önerilmesi. Uyarı yapılması yatağının ayrılması dövmeden önce veya dövme sırasında farketmez fazla. Burada en önemli nokta kadını dövün denmesi.

Ayrıca ötesi var, islama, bu ilkel çöl yağmacısı dinine göre kadını öldürmek de kısas gerektirmez. Durum çok kepaze, çok rezil, insanlık utancı bir skandal var ortada, sıralı sırasız mevzusu gölgede kalıyor.  

Ayrıca kuranı tercüme çalışması yaptığımı herhalde görmen gerek. Orada kuranın gerçek yüzünü ortaya seriyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerinin bu kadar ipliğini pazara çıkarıyoruz, şurda ortaya serdiğimiz kepazeliklerinin ne yenir tarafı var ne yutulur, boru değil, bu utanç dinde kadını dövmenin emir, öldürmenin serbest olduğunu açıkça kanıtlıyoruz, müslüm ne yapıyor?

Daha doğrusu bir şey yapabiliyor mu? Yalan söylediğimizi iddia edebiliyor mu? Dinini temize çıkarabiliyor mu? Tüm şeyhlerini hocalarını allamelerini çağırsa bu dini temize çıkarabilirler mi? Hepsinin yanıtı hayır... Güneş sıvanmaz. Gerçek apaçık ortada. Bu, ilkel cahil çöl yağmacısı dini...

Peki ne yapacak, elinden ne gelir? Işte cehennem, uyduruk başka fasaryalar... Hıdırın elinden gelen budur...

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 31.07.2016 at 19:51, democrossian said:

Ülen arabada yer yok diye Türk kadın hem de kocası arabayı sürerken kucağıma oturdu ne Amerikalısı? Ama öpüşmedik şimdi... 

Nisâ 34'teki NÜŞÛZ günahi "gayb"dir yani "gizli"de islenir, örnegin eşin yoklugunda: Iyi kadinlari itaatkar olup Allah'in korudugu ile "gizli"yi korurlar. O Türk kadin ise kocasinin gözü önünde oturmus sizin kucaginiza. Nüşûz yok. Arti, Allah'in koruyun dedigi namusu korumamak suretiyle Allah'a bas kaldirmaktir nüşûz. O kadinin eşi razi olduguna namussuzluk ta yok ortada.

Siz kucaga oturmaya takmis görünüyorsunuz ama Nisâ 34'tek nüşûz eşten baskasiyla girisilen ama zinaya varmayan bütün şehvet iliskileridir. Örnegin şehvetle sarilmak, şehvetle saça dokunmak, şehvetle ele dokunmak (MASUM ilk dokunus filmlerde çokça islenen bi motiftir), şehvetle yanaktan öpmek, şehvetle dudaktan öpmek...   

Her kucaga oturmanin nüşûz olmadigi anlasildiysa "fe idrib ûhunne"ye geçmek istiyorum.

 

 

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ona kalırsa başka kadınlar sarıldı öptü beni ama neyse... Bu kişisel konulara girmeyelim. Gizlisi ile aşikarını ayırt etmen son derece tuhaf. Bir kadının kocasından başka bir adamla kucak kucağa öpüşmesi gizli de açıktan da olsa olayı bitirir. Avukata haber verilir, boşanma dilekçesi mahkemeye verilir, yasal süreç işlemeye başlar. Öyle senin dediğin gibi uyarmak, bir daha yapma demek, yatağını ayırmak filan saçma sapan kavat işleri... Öyle şey olmaz. Ne demek yahu! Senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu! O kadını benim derhal boşanmak için mahkemeye vermemem için aklımı kaçırmış olmam lazım. Ne nasihati ne bir daha yapması yahu! Öpüşecekse gitsin sevdiğiyle istediği gibi öpüşsün! Ben de istediğimle öpüşürüm.

Hayır yani boşanmak için bundan iyi gerekçe mi olur yahu! Bu boşanmak için tam biçilmiş kaftan! Anında, tak! O iş orda biter. Kafayı takmışsın filan diye de topu taca, kornere bilmem nereye atmaya çabalama, kucak kucağa öpüşme lafını ortaya atan sensin! Öyle lafı ortaya atıp sıvışıp kaçması yok!

Senin saçmalıkların bıktırdı hasan... Sen ne idribe geç ne idlibe... Yine böyle saçma sapan zırvalayacaksın... Şurda yazdığın zırvaları ne akıl kabul eder ne mide... Kepazeliğe bak yahu, kadın kucak kucağa, dudak dudağa olacak, eee neymiş "baaaak bir daha yapma haaaa!" Sen kafayı yemişsin hasan... Benden söylemesi. Bu islam saçmalığını savunmaya çırpındıkça iyice kafayı yiyeceksin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

La Hasan... :lol: Sen beni baya eğlendireceğe benziyorsun! Şimdi senin eşin sen görmeden adamın kucağına oturup öpüşse, senin haberin olmasa bu nuşuz değil öyle mi... Vay beee... İyiymiş haaa! Adama senin gibi arkadaş lazımmış... İyi kankaymışsın sen... Haaa şimdi bir iki üç, nuşuz değil, devam... Sonra ya artık böyle gizli saklı da olmuyor dediler, aleni yaptılar.

"Aaaa ne ayıııp çekilin ayrılın bakıyım aaaa! Bak hanım, bunu bir daha görürsen yatağını ayırırım. Bir daha görürsem seni hafiiiiifçe şöööyle incitmeden azıcık okşarım ona göre! Seni beni bilmez seniiiii!" :D

Ya yardın beni hasan ya, temin ederim yardın gülmekten karnıma ağrılar girdi be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, democrossian yazdı:

La Hasan... :lol: Sen beni baya eğlendireceğe benziyorsun! Şimdi senin eşin sen görmeden adamın kucağına oturup öpüşse, senin haberin olmasa bu nuşuz değil öyle mi... Vay beee... İyiymiş haaa! Adama senin gibi arkadaş lazımmış... İyi kankaymışsın sen... Haaa şimdi bir iki üç, nuşuz değil, devam... Sonra ya artık böyle gizli saklı da olmuyor dediler, aleni yaptılar.

"Aaaa ne ayıııp çekilin ayrılın bakıyım aaaa! Bak hanım, bunu bir daha görürsen yatağını ayırırım. Bir daha görürsem seni hafiiiiifçe şöööyle incitmeden azıcık okşarım ona göre! Seni beni bilmez seniiiii!" :D

Ya yardın beni hasan ya, temin ederim yardın gülmekten karnıma ağrılar girdi be!

Hasan'ın dedigini yanlış anlıyorsun, yanlış yorumluyorsun.Itibarsızlaştırma yapıyorsun.Orada aćıklama yapiyor,nasıl davranıcagini belirlemiyor. Mesela benim bırak eşimi ,kız arkadaşım öyle birşey yapsa; kodum mu duvara yapıştırırım. Çok kibarımdır yani bu konularda. Bu kucak meselesi nerden çıktı ya? Bu sureyle ne alakası var? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...