Jump to content

Parasızlık


Recommended Posts

Akıl vermek gibi olmasın da, otomobil tamirciliğini hiç düşündün mü? Elemanlar çılgın para kazanıyor, annesi babası belli olan tamircilerin adreslerini telefonlarını birbirine aktarıyor insanlar, paranla resmen ricacı oluyorsun. Hem herkesin zoraki liseyi bitirip, saçma sapan üniversitelerde vakit kaybettiği dolayısıyla bu tarz meslek adamlarının yetişmesinin zor olduğu günümüzde gayet balıklama atlanası bir uğraş bence tamircilik.

Mesleğim teknik bir meslek, dostum teknik ressamım. Bu başlığı açtığım günün akşamı haber beklediğim bir iş vardı ve sonuçlandı. Parasıda fena değil. Şantiyede olucam ve Kendi mesleğimi icra edicem. Çok sevindirik oldum.

Hayır duasımı ettiniz benim için ne yaptınız ? :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkede işsizlik rakamı ciddi.

80 milyona yakın nüfusumuz olduğundan işsizlik oranımızın %10 olması bile ciddi risktir.

%10 işsizliğe karşılık gelen 3 milyon işsiz gibi bir rakamdır ve çok ciddi bir rakamdır.

İşverenler için ciddi ucuz işçi havuzu var dolayısıyla.

Ve bundan çok eminim Türkiye'de işverenler aslında işsizliğin bitmesine karşı değiller.Çünkü büyük firmalar bile bu ucuz havuzdan yararlanmak için mevcut çalışanların işten soğutarak buradan yeni kişileri işe almakta.Bunu da karlılıklarını daha arttırmak için artık plan halinde uygulamaktalar.

Türkiye'de işverenler çalışacak adamlar bulamamaya başlayınca fiyatlar istemeden yukarı çıkar.

İşsizliğe çözümler,

Emeklilerin çalıştırılmasına mani olmak,firmalara belli misyonlarda kişileri bulundurma zorunluluğu getirmek gerekmekte.Ayrıca şirket kurmak ve kendi işini yapmak daha da özendirilmelidir.

tarihinde Tanrıbilir.... tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşsizliğe çözümler,

Emeklilerin çalıştırılmasına mani olmak,firmalara belli misyonlarda kişileri bulundurma zorunluluğu getirmek gerekmekte.Ayrıca şirket kurmak ve kendi işini yapmak daha da özendirilmelidir.

ne kadar üst düzey öneriler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazilim isinde (mobil platform vs. ) buyuk paralar donuyor, duyurulur.. Ben bir ogrenci olarak aylik 500 euro aliyorum, haftada sadece 10 saat calisiyorum ustelik.. Tabi Turkiye'de bu piyasa nasildir bilemem..

Bizim ülkede bu işin yapılışı şu şekilde örn: arkadaşlar facebook un aynısını istiyorum fiyatı 400 tl ama aynısı olacak ona göre :D

yani piyasa berbat konu hakkın hiç bir şey bilmeyenlerin hurafeleriyle oluşturulmuş bir piyasa hayal et :D ama yinede azimli hırslı davranıp zekayı çeneye çevire bilmemden dolayı iş yerimi ayakta tutmamı sağlayan geliri bu alandan sağlıyorum. :huh:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrının bile gücü içinde değildir bir şeyleri yapmak için insana ihtiyaç duyar.

Saçmalayacağına bir dua etsen, rahatladığını sende göreceksin...

Allah' işlerine kulunun iradesi şartı adi yapmış,

İstersen verir,

İstemessen niye versin ki..

Sen kendi işini kendin bitiriyorsun haberin yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ne kadar çok fakir var ülkede...

türkiye'de sokakta gezen ortalama insanlara dikkatlice baktığınızda ilk farkedeceğiniz..

ne yazık ki arap ülkeleri de aynı durumda. bina yapmakla, araba ithal etmekle zenginleşilmiyor. aksine bir durum söz konusu..

tarihinde Sova tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüikin 4 kişilik aile için yoksulluk sınırı aylık 3200 tl.

Bu ülkede bu gelire sahip kaç aile var acaba?

sınıra bakıldığında türkiye' deki büyük bir kısmın bu sınırın altında olduğu anlaşılmakta. hiç yadırganmaması gereken bir durumdur ayrıca. asgari ücret ile yoksulluk değil, açlık sınırını bile geçemiyor çoğu aile.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçmalayacağına bir dua etsen, rahatladığını sende göreceksin...

Allah' işlerine kulunun iradesi şartı adi yapmış,

İstersen verir,

İstemessen niye versin ki..

Sen kendi işini kendin bitiriyorsun haberin yok..

Dünya üzerindeki tüm müslüman ülkelerin GSMH bir İtalyaya eşit. :)

Allah bu müsloları sevmiyor yahu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ülkemizde iş oranı %100 olsa bile bu insanların çok iyi durumda olduğunu göstermez, insanca geçinebileceği ve onuruyla yaşayabileceği işte çalışan insan sayısı çok az....he adam sömürülüyor şükür diyor öyle insanlarda var tabi..

Acaba sizce isterse 1500tl maaş al isterse 2000 al masa başı çalış, şu anda insanların çok büyük çoğunluğunun böyle bir iş için sevinçten çıldıracağına eminim, ancak genede şunu soramaz mı kendine ben acaba Türkiye şartlarına göre ideal bir para kazanıyorum ancak aslında bir hiçim, Aysun kayacının bir sözü benim maaşımın 100 katı, bilmem kimin sadece günlük faizi şöyle, kaz kafalı topaloğlunun bir dünya restoranı var çalışmadan bile krallar gibi yaşıyorlar, yılın her ayı istediği anda ve zamanda tatilini yapıyorlar 3 ay bodrumdayım o kadar diyebiliyorlar, ya sen 2000 tl maaş alıp çok şükür diyebiliyorsun...bu insanda haksızlığa boyun eğen biri değil mi? farkettiyseniz profesör vb insanları saymadım onlar çok kazansa bile helal hoş olsun, ancak kaz kafalı olup sizden çok çok daha iyi yaşayan insanları görüp boyun eğmek üzücü bence.

Bu arada dikkat edin zenginler fakirleri aşağılamıyor ben rastlamadım onlar ayrı dünya zaten, ancak iki tane fakir birbirini çekemiyor, biri 200tl fazla alıyor diye hava yaparken diğer onun 200tlsini kıskanıyor böyle pislik bir toplum oluştu, sonra okuyan okumayanı, uzun boylu kısa boyluyu arabası olan olmayanı, 100tl fazla kazanan, az kazananı küçük görmeye çalışıyor ve mutlu olmaya çalışıyor, sebebi ise elinde övünecek bir şey yok, herkes eğlencesinde değil ki, rutin hayatlar ne yapacak nasıl kendini iyi hisedecek bu şahıslar, diğer birinden üstün olma arzusu, bencil gen..

1000 tl maaş alan bir işçi grubu diyelim ki; grev yaptı zam istedi, hemen başka işçileri göreceksiniz arpaları fazla gelmiş hainler falan, ya işsizler onlarda diyor lan iş beğenmiyor grev yapıyor çık biz girelim...

Memur iyi yaşadığını sanıyor sebebi ise işçilerden 200-300tl fazla alması ancak bir bakıyor iyi yaşaması için borc harc uğraşması gerekiyor, aslında yoksulluk sınırında ama açlık sınırana göre iyiyim diyor..

Ben açıkcası ülkemizde TKP'ymiş falan zerre inancım yok, katılanlara gel şurada 3000tl maaş dese anında satacak partiyi..yada çocuk macera peşinde okul bitip işe girince gidiyor, arada bir molotof kokteyli atmakla olmuyor..

Açıkçası anarjistliği ezilmemeyi felsefi bir görüş olarak belirleyen ve bu uğurda ölebilecek adamlar sanırım çok az, örnek siz hiç anarşist biri gördünüz mü 1500tl maaş alsın, menfaati bulan anında bırakıyor, felsefi görüşünü ve forumlarda egosunu tatmin ediyor...şimdi çıkıpta biri anarşist derken farklı anlam çıkarmasın gerçek anlamıyla kulanıyorum wikipediayı açıp bakın, bazı salaklar serserilik sanıyorda :)

Örneğin dinciler, çıkıpta islam için bir bok yapmaz, kendi müslümnalığını kanıtlamak için sağa sola saldırır durur sadece lafla.

Örneğin Devrimci takılan biri sadece internette süslü cümlelerle konuşur durur...aslında o dinci islam için çok şey yapıp o uğrdu ölebilir, aynı şekilde o komunistte hareket edebilir...ancak yapmazlar neden çünkü kolay değil uygulamak basiti varken...

Benim genel yorumum böyle arkadaşlar, bu arada bu bir suçlama değil, çünkü herkes istediği şekilde yaşar ve düşünür, bu genellemenin içinde bende varım, çok şikayet eder ama kılımızı kıpardatmayız ki Allahtann forumlar varda çok mücadeleci, bilgili, cesur, dincilerde çok müslüman, mükemmel iyi insan gibi konuşup tatmin oluyoruz...ohh ne güzel yaşasın hayat sonsuza kadar yaşayacağız hepimiz acaleye gerek yok..

tarihinde internettin_hoca tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...