Jump to content

Ateist arkadaşlarınız var mı?


Recommended Posts

  • İleti 98
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

ilginç ama dini reddettikten sonra zaten yakın arkadaşım olan 3 kişinin aslında ateist olduklarını öğrendim. daha önce hiç belli etmiyolardı, onlar da benim gibi kendilerini saklıyolarmış meğerse. tabi iki kişi aynı görüşte olunca, konuşurken mevzu aynı yere gidince anlaşılıyo ve ortaya çıkıyo.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Babam ateist degildir ama din ile fazla ilgisi yoktur.

Gecelerde bi sohbet gecti , babam aksamlari 1-2 sise bira icer.....Dinden konu acildi ve Esim dediki ( benim icin ) : " dinden uzaklasiyor " bunun üzerine Annem : " hic öyle sey olurmu, öbür dünyada yanarsin " :-) bunun üzerine babam : " nerden biliyon ? gidipte gördünmü ? " :-)

Annem : " bizim dinimize göre öyle "

Babam : " nerden biliyon senin dinin dogru din olduguna ? " :-)

Anem : ........... :-)

Dindar bi ailede büyümedigim icin kendimi cok sansli buluyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Başlıkta %99 müslüman ülke denilmiş. Böyle bişey yoktur. Resmi nufus kayıtları gerçeği yansıtmıyor. Bazı makalelerde toplam nonteist oranının %15 civarında olduğunu okumuştum

o kadar olmasa da, %10 civarı dinsiz vardır herhalde.. dolayısıyla milyonlarca ateist var. ama düşüncesini söylemeye çekiniyor.

Ben çok nadir denkgeliyorum. Bilhassa son 15 yılda sohpet edebileceğim bir ateist olsa iyi olurdu. muhtemelen ben onun geleneklerden arınmasını sağlardım, o da benim dinden kurtulmamı sağlardı.

Çok denkgeliyoruz ama farketmiyoruz bence..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lisede en iyi 2 arkadaşımdan biri ateistti. Üniversiteye geçtim iyi anlaştığım bir sınıf arkadaşı edindim oda ateist çıktı. Ev arkadaşımla bu yıl tanıştım ve ateist olduğundan şüpheleniyorum. Açıkça söyleyemiyor sanırsam belkide ben yanlış algılıyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cevremde cok sayıda ateıst agnostık ve deıst akrabam arkadaslarım var,ateıst bır arkadasımla neredeyse hergun gorusuyoruz ,yanlız olmadıgımı gormek cok rahatlatıyor benı :)

en ıyı ateıst arkadaslarınız kımler dersenız ateıstforum yazarlarından bırcogu dıyebılırım :) , suan foruma ugrayan ugramayan yazılarından cokca bılgı edındıgım tum arkadaslara sevgıler ..

Aklıma gelmısken burada eskıden paylasımda bulunan hemcınslerımı tekrar gormeyı umuyorum.(afrodıt ,ıfeelgood ve ısımlerını anımsayamadıklarım)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...