Jump to content

Kitabım "Ateizmi Anlamak" çıktı


Recommended Posts

  • İleti 182
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Öncelikle böyle bir kitap için zaman harcadığınız için çok teşekkür ediyorum. Kitabın ücretsiz olarak yayınlanması ulaşılabilmesi açısından gerçekten çok düşünceli olmuş. Kitabınızı epub formatında indirdim ve kısa bir sürede okudum. Gerek bulunduğum bilimsel ortam, gerekse edinmiş olduğum çevre dolayısıyla ateist fikirlere uzun zamandır yatkınlığım vardı. Her ne kadar Richard Dawkins'i yakından takip etsem ve fikirlerine aşina olsam da kendimi 'ateist' olarak tanımlayamıyordum. Bazen agnostik diyordum ancak tanımını tam olarak bilmeyerek kullanmış olduğum şu anda aşikar.

Kitap ile birlikte ateist fikirlerimin pekiştiğini, derlenip toparlandığını ve bu konudaki diğer ayrımları, kavramları (deizm, teist/ateist agnostisizm, negatif/pozitif ateizm vs) öğrendiğimi söyleyebilirim. En çok beğendiğim noktalar ise pozitif ateist fikirlerde tanrının var olmadığını kanıtlarken kullanılan mantıksal dizgeler, bunların açıklamaları, inançlı kesimde var olan 'circular reasoning', ve evrensel negatiflerin kanıtlanabilirliği. Bilimsel düşünceye açık ve mantık ile biraz uğraşmış insanların fikirlerinizi çok rahatlıkla anlayabileceklerini düşünüyorum.

Burada belirtmek istediğim ve kitapta da çok üzerine durmadığım bir nokta ise evreni açıklarken model olarak 'multiverse'e diğerlerinden fazla yer ayrılması. Esasında bu konu çok derin olduğu ve kitabın ana konusu ile çok ligili olmadığı için fazla yüzeysel geçildiği düşüncesindeyim (ki doğru da yapılmış). Bundan ötürü, bu kavramın bende biraz kafa karışıklığına neden oldu ve amacımız evreni açıklamak olmadığı için bu bölümleri geçtim.

Kitapta uzay-zaman'da simetri kırılması, süper-simetrik durum gibi kelimeleri içeren cümleler de geçiyor ancak bunların verdiği fikri basitçe anlatabilmek için öncelikli olarak simetrinin, süper-simetrinin, simetri kırılmasının ne demek olduğu tanımlayıp, bunlardan biraz bahsetmek gerekiyor diye düşünüyorum. Hiç bahsedilmeden, okuyucu bunlara yabancı değil şeklinde bir algı ile bahsedilmiş gibi duruyor. İlk bu kitapta duyduğum kelimeler değil ancak bunları kullanmadan önce en azından bir tanım yapmak ve neyle alakalı olduklarını dahil etmek iyi olabilirdi. Neticede bu bahsettiğiniz şeyleri fizikçiler ya da fiziğe normal insanlardan daha fazla kafa yormuş insanlar önceden biliyor. Kitabınız ateizmin ne olduğunu bilmeyen, bu fikirleri öğrenmek isteyen, evren konusunda çok da kafa yormamış insanları hedeflediği için bu kavramlardan bahsetmek yararlı olacaktır.

Kitabınız sayesinde ateistforum bir üye daha kazandı. Çalışmalarınızın devamını diliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kitabın korsan bazı kopyalarının da Türkiye'de satışa sunulduğunu öğrendik. Kitabın daha fazla ele ulaşması açısından belki iyi bir gelişme olsa da, kitabın yazarı veya yayıncısıyla ilgisi olmayan kişilerin kitap üzerinden para kazanması rahatsızlık verici. (Özellikle de yayınevi ve yazar kitap üzerinden para kazanmazken).

Kitabın resmi ve yazar tarafından onaylanmış edinme seçenekleri şurada yer almaktadır:

http://bilimvedin.net/kitap_siparisi/siparis.php

Burada belirtilen seçenekler dışındaki seçeneklere itibar etmeyiniz. Diğerleri korsan kopyadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öncelikle tebrik ediyorum sayın mantik, ben aylar önce indirdim bilgisayarıma ama okunmuyor, birinden yardım alıp düzelttireceğim en kısa zamanda, kitabınıda elimin altında bulunsun ve yakınlarım okusun diye almayı düşünüyorum, benim ailem deist agnostik olduklarından bile bir haberler, pek okuyan bir toplum değiliz ama ne olur ne olmaz birisi okur ve gerçeği daha net ayırt eder diye alacağım.. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kitapla ilgili şöyle bir haber çıkmış:

http://www.demokrathaber.net/kitap/propaganda-yayinlari-kitaplarimiz-ucretsizdir-h14388.html

Aslında bir düzeltme gerekiyor. Sadece yayınevinin sayfasından indirilen kopyalar 6 bini geçmiş durumda. Bunun dışında, kitabın elektronik kopyasının dağıtıldığı pek çok başka ortam da var internette. iTunes, smashword, vs gibi yabancı e-kitap dağıtım ortamları, çeşitli blog sayfaları, scribd gibi elektronik döküman paylaşılan ortamlar, vs gibi. Buralardan paylaşılan kopyaların tam sayısı belli bile değil. Onlarla birlikte, kitabın indirilme sayısı şu ana kadar 10 bini rahatlıkla geçmiş olmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Sayın mantık. Kitabınızı ilk okuduğumda hala Müslüman idim. Ve pek beğenmemiştim tabi doğal olarak. :D Ama şu anda değerlendirirsem, oldukça başarılı bulduğumu söylemek isterim. Öncelikle, yoğun bir emek ortaya koyduğunuz açık. Türkiye, tabir caizse bu tür kitaplara aç durumda. Bu noktada önemli bir boşluğu doldurmuş, pek çok argümanı çürütmüş, pek çok noktaya açıklık getirmişsiniz. Elinize, emeğinize sağlık.

Benzer şekilde, Kuran hakkında da bir kitap bekliyoruz sizden. :)

Saygılarımla.

tarihinde Pirate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Siz Türk Müsünüz ? YAZIK la neye inanmiyonuz. ALLAH var hayanlar bile ALLAH ALLAH diyor, Cicekler ALLAH ALLAH diyor. Allah Islami emrediyor, daha neye inanmiyonuz. OSMANLIYA BAK ALLAH ALLAH diyor, Kurana bak Allah Allah diyor ALLAH ise yine ISLAMI gösteriyor yazikk

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Kitabım "Ateizmi Anlamak" Propaganda Yayınlarından e-kitap olarak çıktı:

http://propagandayayinlari.net/ateizm.html

Kitap iTunes ve Smashwords'den de indirilebiliyor:

http://itunes.apple.com/book/id535010375

https://www.smashwords.com/books/view/170809

Kitabı ücretsiz dağıtıyoruz, fakat isteyen yayınevine kitap için bağışta bulunabiliyor. Toplanan bağışların tümü ateist kampanyalar için kullanılacaktır.

Kitabın içeriğinin önemli bölümü, Ateizm.org'da ve Bilim ve Din sitesinde yayınladığım makalelerden oluşuyor. Ama sadece bu kitap için özel olarak yazdığım kısımlar da var. Kitabın ilk bölümü mesela, "Ateistlere Sıkça Sorulan Sorular" yazısının genişletilmiş hali. Çeşitli ek soru ve cevaplar da ekledim oraya.

Kitabın içeriğinde bulunan diğer size tanıdık gelebilecek yazılarda da değişiklikler, eklemeler, çıkarmalar falan var.

Ayrıca daha önce hiçbir yerde yazmadığım, ilk olarak bu kitapta okuyacağınız kısımlar var.

Kitabın pek çok yerinde Ateizm.org ve Ateistforum'dan bahsediyorum. Kitabın sonundaki kaynak kısmında ise kitap içeriği için verdiğim kaynaklar Ateizm.org, Ateistforum ve Bilim ve Din siteleri.

Yani kitabın bu sitelerin bir ürünü olduğunun bilinmesini istedim ve bu kitapta az çok bu sitelerin tanıtımını yapmak da istedim.

iPhone, iPad, Android tablet, ya da Tablet PC tarzı mobil cihazlarınızda, Amazon kindle, ya da nook gibi elektronik kitap okuma cihazlarında, ya da laptop veya normal bilgisayarlarınızda kitabı okuyabilirsiniz. Kitap normal bilgisayarlar için pdf formatında, mobil cihazlar için ise ePub ve mobi formatlarında indirilmeye müsait.

Bence bu kitap Türkiye'de bir ilk. Daha önce Turan Dursun ve İlhan Arsel'in kitapları tarzında ateizmden çok İslam'ın eleştirisi üzerine yazılmış kitaplar ve yabancı yazarlardan çevrilmiş bazı kitaplar dışında, Türkiye'de ateizmi bu şekliyle, ayrıntılı ve kapsamlı olarak, hem kuramsal, hem de toplumsal yönüyle işleyen başka bir yerli kitap benim bildiğim kadarıyla mevcut değil.

Benim kim olduğumu bilmeyenleriniz için ise çok kısa olarak kendimden bahsedeyim. Ben şu anda aktif olarak yöneticiliğini yapmasam da, bu sitenin (Ateizm.org ve Ateistforum) kurucularındanım. İnternetteki Ateizm ve Din tartışmaları konusundaki geçmişim ve tecrübem 13 yılı bulmaktadır. Ateizm.org'da Aydın Türk adıyla yayınlanmış makaleler bana ait olduğu gibi, bu site adına geçmişte Cumhuriyet ve Radikal gazetelerine röportaj vermiş kişi de benim.

Cok cok tskler tek kelime ile super bir calisma olmus umarim devami gelir .

Eger benzer kitaplarda varsa yonetici arkadaslardan ricam siteye bu tarz kitaplarin konmasidir .

ilgigisi olan arkadaslar indirip okuma imkani sunarlar !

Bizede okuyup tsk etmek kalir :-)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kitabın PDF formatını aşağıdaki linkten indirmeyi deneyebilirsiniz.

http://minus.com/mMGn4KfxA/

Bu link iyi oldu, ekleyen arkadaşa teşekkür ederim. Ben indirmiştim ama okunmuyordu ve bir daha da bulamadım nerede olduğunu bilgisayardan anlamadığım için, şimdi indirdim ve bulacağım bir yere taşıdım, ilk fırsatta okuyorum artık..
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Jen unpinned this Başlık
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...