Jump to content

Yer, gökler, ikisi arasındakiler ve dahi yaratılış


Recommended Posts

x=Yerin yaratılış süresi

y=Göklerin yaratılış süresi

z=İkisi arasındakilerin yaratılış süresi

Furkan 59- gökleri ve yeryüzünü ve ikisi arasındakileri altı gün içinde yaratan sonra da Arş'a kurulan Rahmân'dır. Sen bunu haberdar olana sor!

x+y+z=6

Secde 4-Allah, gökleri ve yeri, ikisi arasındakileri altı gün içinde yaratan sonra da Arş'a kurulandır. Sizin için ondan başka hiçbir dost, hiçbir şefaatçi yoktur. Hâlâ düşünüp öğüt almayacak mısınız?

x+y+z=6

Hadıd 4- O, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a kurulandır. Yere gireni, ondan çıkanı, gökten ineni, oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir.

x+y=6

Araf 54-Şüphesiz sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde yaratan ve Arş'a kurulan, geceyi, kendisini durmadan takip eden gündüze katan, güneşi, ayı ve bütün yıldızları da buyruğuna tabi olarak yaratan Allah'tır. Dikkat edin, yaratmak da, emretmek de yalnız O'na mahsustur. Âlemlerin Rabbi olan Allah'ın şanı yücedir.

x+y=6

Yunus 3- Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı gün içinde yaratan, sonra da Arş'a kurulup işleri yerli yerince düzene koyan Allah'tır. O'nun izni olmaksızın, hiç kimse şefaatçı olamaz. İşte o, Rabbiniz Allah'tır. O halde O'na kulluk edin. Hâlâ düşünmüyor musunuz?

x+y=6

Hud 7- O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı konusunda sizi imtihan için, henüz Arş'ı su üstünde iken gökleri ve yeri altı gün içinde yaratandır. Böyle iken "Ölümden sonra şüphesiz diriltileceksiniz" desen, inkarcılar "Mutlaka bu apaçık bir büyüdür" derler.

x+y=6

Şimdi de biraz matematik

x+y+z=6

x+y=6

x+y+z=x+y

z=0 (sıfır)

Şimdi de biraz fussilet

Fussilet 10- Orada (yerde) onun üstünde sarsılmaz dağlar var etti, onda bereketler yarattı ve isteyip-arayanlar için eşit olmak üzere oradaki rızıkları dört günde takdir etti.

Bilmeyenlere not:Fussilet 10 "ikisi arasındakileri" anlatmaktadır.

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu güzel başlığa cevap vercek müslüman arkadaşaları bekleriz ama onlarda biliyorlar moho uydurmuş bu kitabı yoksa allah veya tanrı aczmiki elçi ve hahi göndersin insan olsa hadi hak veririm vasiyetini yazdı birine teslim eti ama tarı geleceyi bilir geçmişi bilir yartılmadı yaratılmaz zamandan münezzeh herşeye kadir yanında kitabı olan herşeyi kaytlayan allah nasıl böyle hatlar yapabilir huho allahın yanına çıkarken görmedimi dünyanın yuvarlak oluşunu aklı s... ndeymiş sanırım allahdamı bilememiş yoksa dünyanın yuvarlak oluşunu veya kutpları bu insanlar nasıl oruç tutacak güneşin batığı yeri bilmeyen allahı peygamberi nasıl peygamber yartıcı sayalım 9 yaşında çocukla ilşkiye giren kendi evletlığının karsıyla boşandırıp alhtan ayetgeldi diye altına alan arapa nasıl peygamber diyeceyiz eyer bunlar allahla peygamber birlikte bu işleri yapyorlarsa ben alahıda peygamberinde tanımam bu acaba arap bedevisi tarfından yazılmış olamsın kuran dedikleri insanlar okumasın diye duvarda asılı tutulur öp başına koy göysünden yukarıda tut bu islam kuran tam birşerdir kopyadır saysız karı alan bunu müsolara sordunmu efendimmuhtaçarı nikahınaalmış hatice muhtaçmıydı ticaret yapan kadın onun yanında çalışan moho onunla evlendi hadi muhtaçları korudu nikahınaniye aldı ve peygamber karılarını haram kıldı kimsyle evlnemsiniz diye ayet yazdı belki kendisine gelini alma izini verlirken ayşe moho öldüyünde 18 yaşındaydı neden bu karıların evlenmesine izin vermedi sapığın din diye yuturduğuna bizim saftirik türkler neden inanıyor gerçek türk inanmaz bu arpların sapıklığına ve türkler nasıl müslüman oldu tarhi bir arştırması lazım türk tarhi osmanlyla olan tarih deyil osmanlı arptı onlarda sapktı biz türkler bu deyiliz arştırınız bakın ama bizim türk geçinlerin yani müsolar onların kanında var arplık onlar türk olmazlar sağlıcaklakalın

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın katalan,

Matematiğiniz ve denklemleriniz doğru. Fakat denklemi kurarken bize sayıları veren kaynağı doğru anlamalıyız.

Gökler, yer ve arasındakiler 6 günde yaratılıyor. Yer iki günde (fussilet 8.) yaratılıyor. Gökler de iki günde (fussilet 12) yaratılıyor. Bu ikisinin toplamı 4 gün yapıyor. Yani 6 gün yapmıyor. Eksik olan iki günü fussilet 10'daki 4 gün içinde bulabilir miyiz? Diyorlar ki: bu 4 günün ikisi yeryüzünün yaratılışıdır , ikisi de rızıkların gıdaların yetiştirildiği gündür. Yani bu 4 günün içinde yeryüzünün iki günde yaratılması da vardır diyorlar. Hayır, bu iddia doğru olamaz. Çünkü Ayete göre 4 günün her günü gıdaların yetiştirilmesi için harcanmıştır. Eğer bu iddia doğru olsaydı 7 gök 6 gün içinde yaratıldı denmeliydi. Yani yeryüzünün yaratılması için harcanan iki gün gıdaların yetiştirilmesi için harcanan iki güne eklenerek gıdalar dört günde yaratıldı deniyorsa, o zaman 7 göğün de 6 günde yaratıldığı söylenmeliydi.

Bence gıdaların yetiştirildiği 4 günün göklerin ve yerin yaratıldığı 6 günle bir ilgisi yoktur. çünkü yeryüzünü bereketli yaptıktan sonra, yani verimli yaptıktan sonra, yani bitkiler yaratıldıktan sonra gıdalar 4 günde (mevsimde) yetiştiriliyor.

Yeryüzü iki günde, 7 gök de iki günde yaratıldı ise geriye kalan iki günde ne yaratıldı?

Geriye kalan iki günde gökyüzü yaratılmış olmalı. Çünkü yeryüzünü yarattıktan sonra gökyüzüne yöneliyor (fussilet 11) veya istiva ediyor. yani yeryüzü yaratılırken gökyüzü yaratılmış halde mevcut bulunmakta. Yani denklem şöyle olmalı: Yeryüzü 2 gün+ Gökyüzü 2 gün+ 7 gök 2 gün= 6 gün.

Günler ve mevsimler birbirine eşit olduğuna göre Yeryüzünün ve göklerin yaratılış günlerinin veya evrelerinin de birbirine eşit olması gerekir.

Fussilet 12 deki fekaZahünne de ki fe harfi kendinden önce anlatılanların sonra anlatılanlara sebeb olduğunu bildirir . yani fussilet 11 de anlatılanlar olmasaydı fussilet 12 de anlatılanlar da olamayacaktı. Yani Allah fussilet 11 de yeryüzü ve gökyüzüne gelin veya getirin veya verin dedikten sonra onların da getirdik ( kehf 96- Atuniy zübera l hadid...yani ''eteyna'' getirdik anlamına da gelebilir.) demeleri neticesinde , fussilet 12 de onları yani yeryüzü ve gökyüzünün getirdiklerini 7 gök olarak yaratmayı tamamlıyor bitiriyor. Yani kuran'a göre yeryüzü olmasaydı kainat yaratılamayacaktı!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Afrikada da biraz su çıkartıp rızıklandırması çok az vakit alır

Afrikada çocukları açlıktan ölen anneler varken sen saniyede yedişer gök yaratsan ne kıymeti var

her ayetin sonunda hala düşünmüyormusunuz diyen tanrıya her cümlemizin sonunda hala merhamet etmiyormusun desek mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sn Nane,

Zaten o yüzden Fussileti denkleme dahil etmedim. O çok daha karışık bir sure ve başka ayetlerle de sıra çelişkisi yaratıyor. İlk önce basit denklemi doğrudan Kuran'dan kurdum. Gerçeği görmek isteyenlere olayı açıklayan en sade ayetleri aldım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...