Jump to content

Müslüman iken ateist olanlar


Recommended Posts

Gençken çok koyu bir müslümandım. Ben de senin gibi cami kütphanelerinde hadisler vs okurdum. TV asla izlemezdim. 16 yaşımdayken bir kitap geçti elime. "Patlayan Güneşler" Asimov un kitabıydı. Son kısımlarında evrimi anlatıyordu. O kadar güzel anlatmıştı ki birden evrimin gerçekleşmemesinin imkansız olduğunu anladım. Birkaç ay dirensem de, en sonunda inanmadığımı farkettim ve ateist oldum. 5-6 senelik mollalık dönemimi arkamda bırakarak ateist oldum.

2006 yılında babam ölünce internete daha sık girer olmuştum. Onun ölümü ile içimde bir yara, bir boşluk oluşmuştu. Biraz dine meyil eder gibi olsam da ateistforumla karşılaştım ve bilimden kopmamam gerektiğini tekrar anladım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 80
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Arkadaslar, birazda oz elestiri yapmak gerekmiyor mu? Donup bir 5 sayfa bakarsaniz, adama mutemadiyen cevap verilmis. Adamda cevaba cevap veriyor, kendince. Tamam iyi guzel, buraya 7x24 birisi baksin, aninda mudahale olsun, harika olur. Ama durum bu degil. Bu adami birisi atsa, adam 5 dakika icinde geri gelecek. Yuzsuz bunlar. Bunlarda karakter yok. Adamin derdi zaten sizleri aynen bu baslikta yaptigi gibi galeyana getirmek, evinin salonunun orta yerine yaptigi gibi burada da basliklarin orta yerine birakmak. Bu olacak, kacinilmaz, karsimizdaki kitle budur, buna karsi ateistlerin tutumu ne olmalidir peki?

Her sacmalayana 3er 5er cevap vermek mi? Harcadiginiz zamana yazik. Deger mi? Bu basligi okuyan kisi daha ilk mesajinda bu malin ne mal oldugunu anlamiyor mu? Cevap verince iste baslik bu hale geliyor. Halbuki kendi kendine sacmalasa, buraya dunde bir kez mod gelir, bu adami butun mesajlariyla birden forumdan atar, ortalik birden temizlenir. Ortada cevap olmasa tabiki. Simdi bir modun bu basliga girip tek tek mesaj temizlemesi gerekecek.

Nacizane benim dusuncem budur. Sonucta ozgur forum, herkes kendi dusundugu gibi yapmakta ozgurdur sonucta.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinden çıkanların hikayeleri (alıntıdır)

-------------------------

22 yaşlarında oldum.ailem ultra muhafazakâr.yaptıkları bütün kötülükler din'e aykırı geldiği için dinden soğumaya başlamıştım.gerçek islam ne diyor diyip açıp kuran'ı okumaya koyulmuştum ki yarısına gelmeden okumaya bırakmıştım..ilahi bir kudretin eserinden ziyade bağnaz bir arabın elinden çıkmışa benziyordu.

şu an 25 yaşındayım.ailem hâlâ ultra muhafazakar.her ramazan oruç tutmadığım için yada bayram namazına gitmediğim için tartışma oluyor...çevrem hâlâ dindar insanlarla dolu.kimseye ateist olduğumu söylemeye cesaret edemiyorum.ilişkilerin bozulacağına adım gibi eminim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran ı okuyan dinden çıkıyor, şimdi bu kimin suçu? Kuran ın mı dinden çıkanın mı? Allah Kuran ı yazanlardan bunun elbet hesabını sorar :D

----------------------------

(alıntıdır)

ateist miyim bilmiyorum da etrafımızda görüp bildiğimiz dinlere pek inanasım gelmiyor, fazlaca hayal ürünü ve çelişkili, bir o kadar da basit görünüyorlar bana. nasıl dinden çıktım anlatayım, zaten lisede dinle pek alakam yoktu ama yetiştiğim küçük yerde ateist falan hak getire, yoktu öyle şeyler, bilmezdik nedir ne değildir falan ama yine de din bana alttan alta saçma görünürdü. zamanla din kuralları ile yasalar, insan hakları, modern hayat, özgürlük vs gibi pek çok şeyin çeliştiğini gördüm, biraz kutsal kitaba merak sardım neden sonra, belki türkçesini okumaya başladığımdan mıdır bilmiyorum "bu ne lan? ahahah" deyip kapattım. kimisi tefsir lazım falan diyor, o zaman "allah bu kitabı olduğu gibi herkes anlasın diye gönderdi" diyen ayetleri ne yapacağız? bir de ekşi'de dindeki saçmalıkları ortaya döken bir sürü yazar var, onların da biraz etkisi var sanırım. 1 sene önce falan tamam dedim, çıktım ben dinden. artk daha mutluyum, allahın da köküne kibrit suyu.

benim etrafımdaki insanlar anlayışlı tipler hep, düşündüklerimi açıkladığımda annem babam eheheh deyip bizi karıştırma naparsan yap dediler. arkadaşlarım da zaten benim gibi genelde. açık açık müslümanım ben ccc allah peygamber ccc diyen tiplerden de uzak durmaya çalışıyorum. ha bir de şunu söyleyeyim, allah'a inanmayanların sayısı düşündüğünden daha fazla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahya doğru noktaya değinmiş. Bazı uyuz tipler cevaplarla beslenirler. Bunlara cevap verdikçe besili uyuz olurlar. Bu tür kişileri bizim kovalamamızı ve bizim önlem almamızı beklemek yerine, bunları kaale almayın ve cevaplarınızla beslemeyin.. Beslemeyin ki açlıktan ölsünler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gençken çok koyu bir müslümandım. Ben de senin gibi cami kütphanelerinde hadisler vs okurdum. TV asla izlemezdim. 16 yaşımdayken bir kitap geçti elime. "Patlayan Güneşler" Asimov un kitabıydı. Son kısımlarında evrimi anlatıyordu. O kadar güzel anlatmıştı ki birden evrimin gerçekleşmemesinin imkansız olduğunu anladım. Birkaç ay dirensem de, en sonunda inanmadığımı farkettim ve ateist oldum. 5-6 senelik mollalık dönemimi arkamda bırakarak ateist oldum.

2006 yılında babam ölünce internete daha sık girer olmuştum. Onun ölümü ile içimde bir yara, bir boşluk oluşmuştu. Biraz dine meyil eder gibi olsam da ateistforumla karşılaştım ve bilimden kopmamam gerektiğini tekrar anladım.

"""CharlesDarwin""" kardeş

öncelikle koyu bir müslüman nasıl olunur bilmiyorum ancak sana göre evrimin gerçekleşmemesini imkansız olduğunu düşündüren etkinin ve bilginin veya bilimsel olgunu ne olduğunu merak ediyorum....bizimle de paylaşırsan belki sendeki etki bizde de olabilir.

ama umarım bu etki..... yıllar önce """bir sürü bilim adamının yıllarca bilimsel deneyler yaparak ve bir sürü bilimsel sonuçlara ulaşarak.....bulduk bulduk...naraları ile -----abiyogenezi----tanıtmaları gibi değildir...çünkü yıllarca bir sürü insanın inandığı bu abiyogenez hikayesi şimdilerde bilim adamlarının üzerinde hiç şüphelerinin bile olmadığı bir yanlış olarak tarih raflarında yerini aldı....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinin bilimsel kanıtlarla çelişmesi benim dinden çıkış nedenim.

Aslında küçük çocuklugumda(11 yaş a kadar)tanrıya inanmazdım çünkü herşeyi bilen,gören,yüce bir tanrı bana bir masal kahramanı gibi geliyordu.Ailem din konusun çok az baskı yapar(2bayram namazı ve kadir gecesinde.ramazandaki genel baskı ise yok denecek kadar azdır)ama bunu da küçük bir çocuga yapmazdı.

Sonra çevrenin ögretisiyle,kendi fikirlerimin oluşmadıgı dönemde dış etmenlerden cok fazla etkilenmiş ve İslamın dogru oldugunu sanmıştım.Ramazanda oruç tuttum ama hiçbir zaman namaz kılmadım.Bir duanın arapçasını ezberlemek benim için saçmalıktan ibaretti.Anlamını bilmedikten sonra orada hayatın anlamı dahi yazsa onu ezberleyip tekrarlamak bir hiçti benim için ve hiç dua ezberlemedim,kendi duamı kendim ettim(ana dilimde).

Lisenin başlarında evrimle tanıştım.Evrimin yaratılış miti ve Adem/Havva hikayesinin sonu oldugunu biliyordum ve eger bu hikaye yanlışsa İslam yanlış demekti çünkü o kitap kendisinin bizzat Allah tarafından gönderildigini,hatasız oldugunu ve tek bir ayetin inkarının dahi dinden çıkmak oldugunu söylüyordu.Nitekim 2-2,5 yıllık sorgulamanın sonucunda kazanan Darwin oldu.Evrim hakkındaki tüm çekincelerim 16 yaşımda teori kelimesinin anlamının bize yanlış ögretildigini ve bunca sene kandırıldıgımızı ögrendigimde kesin olarak bitti.Çok öfkelenmiştim çünkü bunca sene kandırılmıştım ve herkes kandırılmaya devam ediyordu.Benim için artık din yoktu.Ve araştırmaya devam ettikçe başka birsürü hata daha buldum.

Tanrı fikri yeniden çok saçma gelmeye başladı.İnsanlar en başından beri evreni anlamlandırmaya çalışmıştı,güneşe/aya/ateşe bakıp onlarda bir güç aradı.Önce doganın kendisine tapmışlardı.Sonra Tüm dogaya degil dogadaki belirli nesnelere tapan dinler,sonra dogadan bagımsız çok tanrılı dinler sonra da tek tanrılı dinler ortaya çıkmıştı.Bunu anladıktan sonra neden sorusunu sordum ve araştırmaya devam ettim.Dinler psikolojik/sosyolojik/fizyolojik etmenler sonucu ortaya çıkmışlardı.Ölümden sonra yaşama inanıldı çünkü varoluşsal kaygıdan(öldükten sonra yokolma korkusu)kurtulmak istenmişti.Tanrıya inanılmıştı çünkü evreni anlamak için yeterli bilimsel kanıtın milyonda biri bile yoktu ve insanlar için en zor mesele bilmiyorum demekti.Sünnet uygulanmıştı çünkü bir dinin mensupları kendilerini digerlerinden ayırmak istemiş ve bunun için vücutlarına kalıcı izler bırakmışlardı.Herşeyin bir anlamı ve açıklaması henüz keşfedilmemiş olsa bile kesinlikle vardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

biyolojiyi canlıları seven meraklı biriyimdir. lisede biyolojim en iyi dersimdi sanırım, sistemleri canlıları ve canlılığı iyi bilirdim. evrim hakkında fikrim yok denecek azdı, ama evrim diye birşeyin olmadığını düşünürdüm. sistemlerin ve canlılığın mükemmel olduğunu düşünürdüm. harun yahya gibi bazı kaynaklardan evrimin çöktüğünü filan okuyordum, yaklaşık 3-4 ay yaratılışçıydım. evrimciler hep yanılıyormuş filan zannediyordum. youtube da evrimle ilgili bi video izlerken bu videoda anlatılanların hepsi yanlış ve mantıksız mantığıyla izliyordum. ama bir süre sonra evrimle kendi biyoloji bilgimi kıyaslayınca evrim mantıklı gelmeye başladı, özellikle youtube da garajımdaki ejder felis agnosticus gibi kardesler çok faydalı videolar paylaşıyor. bir süre sonra evrim kaçınılmaz oldu benim için. herşey yerli yerine oturdu. tabi hala müslümanım ama evrim de var falan deyip geçiştiriyorum. 1-2 ay sonra da dinden çıktım sanırım. kuranı okumak ve bu forum yeterli oldu sanırım. bugün bütün bilim adamları biz evrimi sizi cehenneme göndermek için uydurduğumuz bi mit olarak ilan etse yine müslüman olmam.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önce hiç sofistike bir yolculuk değil benimkisi.

Ben dee küçükken insanların genelinin olduğunu düşündüğüm gibi pasif bir dinsizdim. Yani ne inanan ne inanmayan duyduklarını anlamlandırmaya çalışan bütün çocuklar gibiydim.

7 yaşımda allahı rüyamda Adana'daki büyük saat olarak gördüm, aslında küçük saat olarak gördüm :) ama herhalde allah küçüğü değildir diye büyük saat olduğuna karar verdim. O zaman bi kıllanmaya başladım, saatlerin yanından her geçtiğimizde "anne bak saat" diye salak salak gülerdim. Annem de "he kızım saat, gel buraya" diye ilgisiz bir tavır takınınca demek ki o kadar ahım şahım bişe değilmiş bu saat dedim.

Sonra aileden, din derslerinden allahın iyi taraftarı, sevgi dolu bir varlık olduğu hikayeler tasvirler gelmeye başladı. (soyut somut algısı oturmaya başlamıştı tabi o zaman, saati geride bırakmıştım yani, bedensiz bir varlık düşünüyordum) Önyargısız bir yaklaşım sergilemeye çalıştım, ciddi bir işle uğraşıyordu yani bu varlık, dünyada bir düzen kurma çabasındaydı. Sonra oruç nasıl tutulur, nasıl bozulur konusu geldi. Tartışılan konu da yemeğin tuzuna bakan annenin orucu bozulur mu'ydu. Sonuçta bir ailenin iftarı olacak tuzuna bakmaktan bişe olmaz,tatsız mı olsun yani yemek'e bağladı hoca. Benim kafam karıştı tabi, biraz da sinirim bozulmuştu. Fakirleri anlamak için aç kalın diyor, sonra yemeğin tadının tuzunun muhabbetini yapıyordu adam. Allahın bundan ciddi işleri olmalı diyip gidip kuranı açtım o gün. Şansıma, inanmayanların şartsız şurtsuz kötünün kötüsü en kötü olduğu hatta öldürülebileceği ayetler geldi, cehennem tasvirleri geldi rastgele çevirdiğim sayfalarda. Bi de acaba yanlış mı anlıyorum diye okuduğum ayetlerin ait olduğu sureleri okudum, ama durum değişmedi, ilk anladığımda neyse oydu. Yok artık dedim, benim bile daha seçici bir iyi kötü anlayışım var, ben bile daha sevgi doluyum diye düşündüm, elimi eteğimi çektim o işten. 12'den hayli küçüktüm ama kaçtım hatırlamıyorum.

12-13'ümde bir kere daha bu fikirle burun buruna getirildim. Korku filmi delisi bir öğrenci vardı sınıfta, benim pek film kültürüm yoktu o zaman, pc dvdplayer falan yok, tv'de ne çıkarsa ayda yılda bir izliyorduk, korkutucu görüntü ve hikayelere bağışıklığım yoktu yani arkadaş gibi. Hocalar da arkadaşın getirdiği bi filmi (the exorcist) izlememize izin verdiler (onlar da ne hocaysa artık...gelip bakmadılar bile,porna getirmiş olsa bir engel yok yani). Filmi izlerken kalabalıktan falan korkmadımsa da ertesi gün sabahın köründe otobüse yürüdüğüm karanlık yol da kötülüklere karşı öğretilen bütün duaları sıraladığımı fark ettim, "kızım sen ne kaypakmışsın" dedim kendime, ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen allahın olduğuna inanmıyosun da cinin perinin olduğuna mı inanıyosun dedim, nerene okuyon sen bu duayı dedim. iyi oldu ama o film. Mistik şeylerin net ayırdını, neyin var olma ihtimali vardır neyin yoktur'u da o zaman öğrendim.

Aynı sene önlükle uyuyakalmışken "kızım kalk sınavına (din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı, evet) çalış" diye uyandırmaya çalışıyor annem babam, gözümü yarı açıp "başımıza ne geldiyse dinden geldi zaten" diye de tersleyip dinsizliğimi ilan etmiş bulundum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"""CharlesDarwin""" kardeş

öncelikle koyu bir müslüman nasıl olunur bilmiyorum ancak sana göre evrimin gerçekleşmemesini imkansız olduğunu düşündüren etkinin ve bilginin veya bilimsel olgunu ne olduğunu merak ediyorum....bizimle de paylaşırsan belki sendeki etki bizde de olabilir.

ama umarım bu etki..... yıllar önce """bir sürü bilim adamının yıllarca bilimsel deneyler yaparak ve bir sürü bilimsel sonuçlara ulaşarak.....bulduk bulduk...naraları ile -----abiyogenezi----tanıtmaları gibi değildir...çünkü yıllarca bir sürü insanın inandığı bu abiyogenez hikayesi şimdilerde bilim adamlarının üzerinde hiç şüphelerinin bile olmadığı bir yanlış olarak tarih raflarında yerini aldı....

Aslında basit bir fikir o anda cereyan etmişti aklımda. Evrim mutasyonlarla olur. Adem-HAvva saçmalığına inanan bir insan bile mutasyonları kabul etmek zorundadır. Eğer bin yılda bir DNA da tek bir nükleotidi etkileyen mutasyon oluyorsa canlılık tarihinden bugüne bile 3 milyon nükleotid değişmiş olmalıdır. En azından Dünya üzerinde bir tür, mutasyon sonucu başka bir türe dönüşmüş demektir bu da. Ve eğer en azından bir tür değişti ise ve bu değişimi engelleyen bir başka mekanizma yoksa o halde tüm türler değişmiş demektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ateist olduğumda 15 yaşımdaydım. Son bir sene 5 vakit namaz kılmaya başlamıştım. Daha sonra Kuranı okumak istedim. Okudum, facia ile sonuçlandı :) işin doğrusu kurtuluşum oldu. Kitabı okuyunca bütün hayallerim suya düştü. Kafamda tasavvur ettiğim o sakallı amca bir caniye dönüştü ve inancımı yitirdim. Yıllarca kimseye söylemedim. Üniversiteyi bitirdiğimde kuranı tekrar okumaya karar verdim. Kendimi geliştirmiş bir insan olarak bu kitabın saçmalıklarını daha iyi anlayabildim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist olmak için öncelikle beynin iyi çalışması gerektiğine inanıyorum ama kimler ateist olabilir bir korelasyon bulmaya çalışıyorum.

İnanmanın bir adım ötesine geçebilirsin dostum. :)

"Ateist ve liberaller daha akıllı oluyor

11:28 | 27 Şubat 2010

İngiltere'de eğitim veren London School of Economics Üniversitesi'nden Satoshi Kanazawa, mart ayında çok tartışılacak bir araştırma yayımlamaya hazırlanıyor.

Social Psychology Quarterly dergisinden yayımlanacak olan araştırma sonuçlarına göre kendilerini liberal ve ateist olarak tanımlayan insanlar daha zeki oluyor. Aynı zamanda seks hayatları da daha renkli.

Kanazawa'nın araştırmasına göre ateistlerin IQ ortalaması 103, dindar insanların IQ ortalaması ise 97...

Kendisini muhafazakar olarak niteleyenlerin IQ ortalaması 95 çıkarken, liberallerin IQ ortalaması 106 oldu.

Yine IQ'su daha yüksek olanlar daha az çocuk yapmayı tercih ediyor.

Araştırmayı değerlendiren George Washington Üniversitesi'nden Profesör James Bailey, "Tüm dinlerde, yeniliğe ve değişime karşı çıkılır. Bir tehdit olarak görülür. Kalıcılık tüm dinlerin temelinde var" dedi."

(CNN)

Link to post
Sitelerde Paylaş

küçüklükten beri, içimde bazı şüpheler vardı. mesela kuranda "şüphesiz insan nankördür" diye yazan bir ayet görmüştüm ve "ulan insanları yaratan kendisi değil mi ? demek ki bilerek insanı nankör olacak şekilde yarattı"

bunun dışında bu tür konular hiç mi hiç ilgimi çekmedi. mesela insanlar dua ederken yalvarır, yakarır, ağlar zırlar, el pençe divan durur vs. ve herkes bunun varlığını içinde hissettiğini söyler ya da içine bir rahatlık geldiğini iddia ederdi. nedense ben hiç bir zaman, yaptığım duadan bir şey anlamadım ve hep camiye gittiğim zamanlar, sıkıntıdan patlar dururdum. daha sonra bu konuyu tekrar düşünmeye başladım ve inanmayanların neden inanmadığını araştırdım. sonrası malum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim ateisist, deist gibi teknik konulari hakkinda bilgim yok ama müsade ederseniz buraya bende birseyler karalamak istiyorum.

Cocuklugumun ilk yillar Türkiyede gecti. Ailem normal bir Türk müslüman ailesidir. Kadinlar belirli bir yastan sonra namaz kilar, erkekler ramazandan ramazana camiye gider ve Kuran okurlar. Bense yasitlarim gibi tatillerde kuran kurslarina gider sureler ve elif-be ögrenirdim. Din daha cok güzel ahlak üzerine kuruluydu. Kötü birsey yaparasam gökten tas yagabilirdi. Gece sakiz cignemek, top oynamak günahti. Allah büyük birseydi. O zamanlar ne yazik kitap satin alma imkanimiz olmadigindan(TVde yoktu) ben genelde yolda buldugum "Girgir"lari okurdum.

Sonra Avrupaya gittim. Bu ne sans, türkce kitaplar bulunan bir kütüphaneyi kesfettim. TVyi anlayamadigimdan artik Tom Sawyyer, Jules Verne, Enid Blyton vs benim dünyamdi. Bu arada tatillerde hala kuran kurslarina gidiyordum ama artik camide politikada konusuluyordu. Bunu babama söyleyince "istemezsen gitme" dedi. Bundan sonra bende büyüklerim gibi yalniz Ramazanlarda Teravi namazlarina gider ve dini kitaplar okur oldum. "Kara Davud" gibi kitaplar. Öbür aylarda, Türkiyeye izine gidersek Teksas-Tommiks, Almanyada Aziz Nesini tercih ediyordum. Gece sakiz cignemek, -tirnak kesmek, -aynaya bakmak hala günahti. Ama kulhakki herseyden kötüydü. Helal kazanmak ve yemek önemliydi.

Delikanlilik yillarimda ailem Türkiyeye kesin dönüs yapti. Bekardim, gezmeyi ve eglenmeyi seviyordum. Böylece bir cok ayri dinden insanlarla tanisma firsati buldum, kiliselere, tapinaklara gittim. Onlarinda bir tanrisi vardi! Bazen icimde kötü bir hisle günaha girdigimi düsünsemde, Allaha inaniyordum. Yani yanip sonra cennete gidecektim. Ögrendigim dinin temeli güzel ahlakti. Ibadet Allahla kisinin arasinda birseydi, affedebilirdi ve bunlar kimseyi ilgilendirmezdi. Ve kitaplar devamli arkadasim oldu. Uzay, Bilim-Kurgu, piramitler, politika, yakin tarih, Isaac Asimov, Stephen Hawking. Elime ne gecerse okuyordum ve her okudugum kitapta tanriyi ariyordum. Bir gün elime tesadüfen "Din Budur" gecti. Beynimden vurulmusa döndüm! Yoksa benim dinimde hatalarmi vardi? Bunlari cürütmek icinY. N. Öztürkten baslayip Fetullah Gülen, Ergün Cetinkaya. 19a kadar ne bulursam okudum. Artik Allahi ariyordum. Bu arada Türkiyedeki islamda artik degismisti hosgörüsüz, kafirleri asip kesmek isteyen, erkege el vermeyen müslümanlar türemisti. Bunlarin sayesinde Atatürk ve Osmanliyi okudum. Benim icin müslümanlik dogruydu am cogu müslümanlar yanlis yapiyordu. Müslümanlik güzel ahlak ve hayirseverlik oldugundan karsimdakina devamili saygili davranmam gerekliydi ve onun dini önemli degildi. Muhammedde hatalari olsada en ahlakli oydu. Allahta merhametliydi, bizim kötülügümüzü istemezdi.

Bir aile kurmaya karar verince cocuklarima en dogru bilgileri verebilmek, ateist esim ve ailesine en iyi müslümanligi gösterebilmek ve dinler hakkinda cevablar verebilmek icin islam üzeri kitaplara yöneldim ve gece sakiz cignenmezle baslayan sorularin yanitini kendim aramaya karar verdim. Kuranin iki ayri meali, Muhammedin hayati, Sünnetler, Incil, eski dinler ve kültürler hakkinda irili ufakli kitaplar okudum. Evet, Kuran onlarin yasadigi dini yaziyordu, lastik gibiydi nereye cekersen geliyordu. Muhammedinde en az iyi ahlaki kadar yanlislarida olmustu. Demekki benim bildigim din yanlisti, Ayrica müslümanlik benim mantigimi zorluyordu. Internette dolasirken kafami kurcalayan sorularin cogunun burda ATEISTforumda bulundugunu gördüm. Ayrica bilgidolu yazismalar ve özgür yorup yazabilme ortami beni cesaretlendirdi. Simdi de bu sitede ateistleri müslüman yapmak isteyecek kadar imanli müslümanlarin beni müslüman yapmasini bekliyorum-

MÜSLÜMANLAR, LÜTFEN BENI MÜSLÜMAN YAPIN!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Musade ediyim ben de hikayemi bu basliga yaziyim:

22 Yasindayim, asagi yukari 2 yildir dinsiz sayilirim. Hollanda'da dogup buyumus bir gurbetci aileden geliyorum. Avrupa'daki Turkler ekstra dindar, ve ben Suleymanci tarikatina bagliydim. Hersey gunah, cok dogmatik ve cok bagnaz. Fakat meger Islam'in hasi buymus, en onemlisi de zaten dusunmek gunah.

Dusuncenin gunah sayildigi bir ideolojinin daha neresini elestiriyim!?

tarihinde zlndlq tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ben azerbaycanliyim, su an da Azerbaycanda yasiyorum, univrsiteyi Turkiyede bitirdim.

27 yasima kadar muslumandim. bizde okul sistemi sizdeki gibi degil 11 sene okuyorsun . 4 cu sinifdan oruc tutuyorum bir askerde oruc tutamadim onu da allah anlar diye. )))

en son oruc tutdugum ramazan ayinin kadir gecesiydi. isden eve gittikden sonra gece melekler yere inecek diye sabaha kadar Kuran okuyub dua yapmak istedim. evde azerice Kuranim var.daha once hic okumamisdim. okudum okudum ya bu kitap bu kadar seviyyesiz olamaz. bu kadar aptal emirler veremez, allah bu kadarmi acimasiz, belki tercumede bir yanlislik var diye bir kagit kalem aldim sure nosu ayesi not aldim. internete girdim basladim arasdirmaya. yanlislik yoktu. allah acimasizdi, ayeler cocuk hikayeleri gibiydi... ya bir bosluga girdim nasil olur ya bu dedim kendi kendime. isin garip tarafi da magara insanlarini biliyordum ama hic birzaman dinin hikayeleriyle karsilastirmamisdim.

neyse birkac hafta boylece arastirdim ve 2 aydan sonra sohbet baglandi. ))

sanki hayata yeniden dogmus gibiydim cok sevincliydim... ve kendime bu zamana kadar niye arastirmadan inanmisdim nasil bu karanlikta yasadim diye de kizdim/...

cok mutluyum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Serdaar (uludağ),

Sizi bu başlığa nöbetçi diye mi diktiler arkadaşım?

Konu, insanların dinlerini neden ve nasıl terkettiklerini paylaşmaları için açılmış. Sizin fikirlerinizi ve eleştirilerini merak ettiklerini hiç sanmıyorum, en azından bu başlıkta.

Lütfen her yazı yazanı İslami analize tabi tutmaktan vazgeçin, başlığı da rahat bırakın. Bırakın ki kimse sinirlenmesin, insanlar size hesap vermeksizin yazsın, tadı tuzu kaçmasın ve siz de gerekli gereksiz her iletiye atlayan bir Allah elçisi olarak forumdan bir daha atılmayın.

Sizin ihtisas alanınız burada işlemez. Yanlış sahadasınız. O yüzden mümkünse ateistlerin anlatma isteğine saygı duyun ve bir troll gibi davranmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...