Jump to content

Ateistforum'u Nasıl Keşfettiniz ve İlk Tepkiniz Ne Oldu


Recommended Posts

Benim açıkçası ateistliğe dair bi fikrim yada arayışım yoktu çokta koyu dindar olmadım hayatım boyunca, hatta ağzımdan allahlı bi cümle çıksa cidiye bile alınmazdım inançsız bi imajım vardı.

Nette arasıra dini konuları tartışabileceğim forum arardım,bulduğum forumlar hepinizin malumu konuşma itaat et forumları.

Yine araştırırken birden aklıma geldi ya bunca yıldır nette geziyorum hiç ateist söylemlere denk gelmedim bu ülkede ateist yokmu şu google'a bi sorayım dedim,

Ve o muhteşem an siteye girdiğimde o başlıkları görünce şok şok şok nasıl tuhaf hissetim tövbe tövbe tövbe dedim, itiraf ediyorum ilk baktıktan sonra lan başımıza taş yağacak diyip hemen çıktım :)

Yavaş yavaş cesaretimi toplayıp o çok rahatsız edici başlıkları es geçerek diğerlerini okumaya başladım sonra allahın izniyle dinden çıktım :)

Sadece kendi kafamızda boğuştuğumuz soruların özgürce tartışılabildiğini görmek güzel vazgeçmeyin emi :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 55
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben dua eden ve allaha inanan bi insandim. Bi gün kuran okumaya karar verdim. Başta her şey iyiydi sonra okudukça çok saçma ve çelişki dolu geldi. Internette kuran çelişkiklerini araştirirken bu foruma denk geldim. Aslinda yaklaşik 5-6 aydir forumu okuyorum ama geçen günlerde üye oldum.

Mutluyum!

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben telefonda internette bir şey ararken, tesadüfen bu siteyi buldum ve sitenin linkinin altında muhammedin kuranı kendisinin uydurmasıyla ilgili bir şeyler yazıyordu. ilk başta tuhaf geldi ama normalde dinle pek içli dışlı da değildim. uzun bir süre sonra bu konu hakkında düşünmeye başladım ve birkaç sitede gezdikten sonra buraya üye olmaya karar verdim.

inanç olarak kendimi sınırlamıyorum. bu yüzden hepsine eşit mesafede durmaya çalışıyorum. bana sorarsanız bilinen tanrıların hiç biri gerçek değil ve bir tanrının olduğunu bile sanmıyorum. olsa bile güç ve bilgisi sınırsız olamaz ve kendi yarattığı varlıkları yargılayamaz diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Google ateist kelimesini vermistim....bekalim ne cikacak diye......

sonra burayi buldum....ilk düsüncem....türkiyede böyle bir site acmak büyük

cesaret diye düsündüm....cünkü türkiyede bir sürü gerizekali yobaz var,

onlarin neyapacagi belli olmaz.

Dini zaten elestiriyordum....burada din konusunda daha cok bilgilendim....

örnegin peygamberin, gelininin yuvasini yikip gelininle evlendigini,

müslümanlardan ögrenemezsiniz....tabii peygamberlerinin ahlaksizligini örtbas ediyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende ateistim evlatlıklarını karsını aldığını biliyorum öz evladı bilmiyorum yanlış anlama öyrenemek istiyorum özevladınıla yatmışlarmı? inanmıyorum

Yazıyı yanlış anlamışsın. Evlatlıklarıyla ve öz çocuklarının eşleriyle cinsel ilişkiye giriyorlar demiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben hangi gerçkekler sitesini başdaan sona okudum ve sexsi hurinin sitesini okudum tabi har ikisiteninde agolstik sitesi dahil ateist formuda okuduktan sonra bir başka ismi aklımda deyil üye oldum hep yabncı yazı çoğu cesaret edmiyordum üye olmaya malum çoluğumuz çacuğumuz var ama bir gün ulan ne olursa olsun öleceksem ölürüm dedim ve buraya üye oldum çocuklarım hanımım beni şu amdüşman gözüyle görüyorlar boşnmya kaç kez yaklaştık ama ben en engeloldum çocuklarım için tabi çocuklarım olsun hanımım olsun kendi aykları üzerinde duramamaklarınden vaz geçtiler ama ben şun yaşanlığımda bana yardım etmiyceklerinden kesin eminim her müslüman gibi umrumda deyil ben oçocuklarmı seviyorum bakcam okutacam ben öldükten sora elimden birşey gelemz benimde hanımımdam çocuklarımdan birbeklentim yok olmzda zaten gavurdan beklerim müslümandan beklemem

Link to post
Sitelerde Paylaş

merak ettim acaba namazlarını huşu içinde mi kılıyordun?

Yok okadarda değil,,normal abdest alıp namaz kılmak..Kesinlikle dünya meşguliyetleri,,günlük olaylar devamlı kafamın içerisinde dönüp dururdu..

Özellikle yatsı namazı yüzünden namazı bıraktım..Sabah namazı zaten kazaya kıl getsin..Öğlen ,,ikindi,,akşam okadarda sorun değil..

Her insan hata yapabilir...Önemli olan o hatayı görüp,,hatadan dönmektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

eğer hiç dini bilgim olmasaydı,kuranı daha önceden okuyup,buradakilerin yaşadığı durumları daha önceden yaşamasaydım,ilk bu forumdan kuran ile ilgili şeyler okusaydım,ateist olabilirdim.allaha çok şükür elime geçirdiğim ilk meali 15 sene önce okudum ve hayallerim suya döküldü.ne bir mucize vardı nede güzel bir anlatım.neden dedim.böyle allah katından bir kitapta herşey böyle çok sıradan tekrarlar almış başını gitmiş,cehennem sözü her ayetin sonunda.bir sessizlik döneminden sonra ve beraberinde insanları gözlemledikten sonra tekrar mealleri okumaya başladığımda kuranın gerçek özelliğini keşfetmeye başladım.şu an insanların bana öğrettiği islama değil kuran islamına inanıyorum.

farumda ise, iyi niyetli düşündüğümde müthiş bir cehalet kol geziyor.ben çok biliyorum demiyorum ama buradakilerin yanında biliyor gibi kalıyorum o kesin. :)

tarihinde atılan2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Forum iyi bir psikolojik analiz yeri olmuş. Hiç kimse daha fazlasını görmesini gerektiğini bilmiyor hatta neye göre inanıp neye göre inanmayacaklarını bile bilmiyorlar... Şimdilik takım tutmaktan farksız...

Sen hangi takımı tutuyorsun? Ayrıca forum üyelerinin hepsi hakkında böyle bir genelleme yapmış olman seni yanılgıya düşürebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben kendimi ateist olarak tanımlamaya başladığımda bu siteden ve forumdan haberim yoktu.

Bir gün merak ettim , internnette her şey olmalı düşüncesine dayanarak Google'a aynen "ateist forum" yazdım ve doğal olarak ilk sonuç bu site çıktı ama o zamanlar bu sitenin adı forum.2.ateist.forum gibi bir şeydi.

Anında üye oldum ve takılmaya başladım, ilk başlarda uc ifadeleri gördükçe inanan sevdiklerim aklıma gelip, içim cız ederdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateizm nedir, ne değildir diye google'dan araştırmak istedim ve buraya düştüm. Kabul ettiğiniz için teşekkürler.

Hoş geldiniz. aklınızdaki soruları forumun arama bölümünü kullanıp ilgili konularda görüşünüzü belirterek katılımcı olursunuz umarım.

tarihinde Hizip tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...